כל העם שדרות

יוסי ר1

Active member
שאלוקים ישמור!

את בטוחה שלא החלפת גם דעות, חוץ מניק? עוד יצטטו אותך על זה! ראי הוזהרת!

ממש להתפעל!

אולי אפשר להביא את ההודעה במלואה כאן בתגובה להודעה הנוכחית בתקווה, שמישהו יתעשת ויסתכל על הדברים דווקא באור חיובי. בכל מקרה
רבה רבה ונעים לקבל מדי פעם גם מילות עידוד.

יוסי ר1

Active member
לקרן הישועה שלום. צר לי על שעולה בך התחושה,

ובמידה מסויימת של צדק, כי לא התייחסו כאן באופן ענייני לתוכן הודעתך. הבעייה לענ"ד היא שמעבר לקריאה הצודקת לסיוע לתושבי וילדי שדרות שהיא עיקר הודעתך, היו שזיהו בכתוב בהודעתך גם נימה של גוש פוליטי מסויים. הפורום הזה עייף מויכוחים פוליטיים, למרות שתושביו נגררים אליהם שוב ושוב. לכן פוליטיקה היא נושא רגיש כאן. מסיבה זו נראה לי שקבלת סיווג ותיוג אוטומטיים, של נציג זרם מסויים, וחלק מהעונים בחרו להתייחס לנקודות שוליות בהודעתך ולא לעיקרה. וחבל שכך. טיבם של דיונים בפורומים שהם צוברים תאוצה לכיוון מסויים, ולפעמים דיון שהחל על נושא א' הופך אחרי שתי תגובות לדיון על נושא ג' שאינו קשור בכלל לא'. אני סבור שזהו אתגר לחברי הפורום, לזהות שבמקביל לדיון סוער בענין פליטים מסודן שכן יגיעו לכן או לא יגיעו לכן, יתנו גם את הדעת לאוכלוסיה הסובלת דברום מאימי מלחמה שמתחוללת כאן, אצלינו. ולעזרה שראוי וצריך לתת לנפגעי אותה מלחמה, שליבינו היושבים צפונה מהם כבר גס בסבלם.

יוסי ר1

Active member
בתור התחלה, הייתי ממליץ לך

לתת הסבר קצר על קרן ישעי שהבאת קישור לדף הבית שלה. מה פעילות הקרן? מה הקשר בין הקרן ובין נפגעי שדרות - או במילים אחרות איך הם מתכוונים לנתב את העזרה שתגייסו כדי להביא רווחה לתושבים שם? תן פירוט קצר של מה חסר לכם, ומה התוכניות לפעולה, ואני מקווה שגם כאן תמצא יותר מאוזן קשבת אחת, לב פתוח ויד רחבה...

ליוסי היקר

בראשית - דע לך, שלפעמים מלה טובה שווה המון. מלכתחילה לא התכוונתי לתייג עצמי פוליטית. גם אם אני משתייך למחנה מסוים, היה ברור לי מלכתחילה, שמטרת הפורום איננה פוליטית, ובצדק. גם אלמלא היה כן, ואני יודע, שיש כמה פורומים, שזו מטרתם העיקרית, ואינני סבור, שהפורום צריך להיות במה פוליטית אלא במת רב שיח. לא מן הנמנע, שבהודעתי המקורית דרכתי על "מוקש". היה ברור לי מלכתחילה, שאני עלול "למשוך אש" לעברי, ולא הופתעתי מכך. יחד עם זאת הבעתי את דעתי כמצב נתון ולא כדעה בעד או נגד. משום כך באחת התגובות ציינתי במפורש, שאינני עוסק בפוליטיקה אלא באנשים ואין לי בעייה לסייע במידת האפשר לכל אדם, הנמצא במצוקה. האמת - למרות שלא זכיתי להכירך, אני חב לך תודה בהיותך מנהל הפורום מחד וגם יהודי שומר מצוות מאידך ובכל זאת מצליח להיזהר, שלא לדרוך על "מוקשים" פוליטיים, ולנהל פורום נקי מפוליטיקה (בדרך אגב רק לאחר קריאת הודעתך האחרונה הבחנתי בכל מעלותיך). יחד עם זאת אינני פטור ואינני רוצה להישמע ממלכתי מדי אבל אני סבור, שהמצב הבטחוני כיום הוא הרבה מעבר לפוליטיקה. אדרבא: בכל מקום, שבו מעורבת הפוליטיקה, שומעים לצערנו רק דברים לא חיוביים.(ולא אכנס לפרטים, כדי לא להרגיז יתר על המידה את משתתפי הפורום). כרגע יש לנו מצב נתון, שבכל יום ויום יורים רקטות לעבר ישובי הנגב, דבר שהחריף במיוחד מאז ההתנתקות (אם יש למישהו נתונים שונים, אשמח לדעת). מעבר לעמדה הפוליטית תושבי שדרות סובלים מחרדות או כלשון הפסוק: ופחדת לילה ויומם... בבוקר תאמר, מי יתן ערב, ובערב תאמר, מי יתן בוקר... וכו'. אז מה עושים? אני ימני? אני שמאלני? אני מהאו"ם! בהודעתך הקודמת הבאת קישור להודעה אחרת, שאכן גרמה לי להתפעלות. עם ישראל מתגלה לעיתים בשעתו היפה דווקא, כאשר מדובר באיזשהו עם נידח, שאך בקושי יודעים את מקומו על פני כדור הארץ, שסובל ממצוקת רעב, שטפונות ו"שאר ירקות" וכיו"ב. לעומת זאת תושבי שדרות, היושבים בתוך עמנו (ודין שדרות כדין כפר שמריהו), צריכים להתחנן בפני השלטון, שבכוחו לעצור את ירי הקסאמים, שיבואו לעזרתם. אני מודה ומתוודה, שמעולם לא עסקתי בפרויקטים מסוג זה, אבל רק היום נפגשתי עם שני אנשים שונים, שלכל אחד מהם ניסיון כזה אחר ב"הרמת" פרויקטים מסוג זה (תוכן השיחות וזהות האנשים כבר אינם עניין לפורום), וכל אחד מהם יתרום את חלקו בעזרת ה' לפרויקט. אני מודה ומתוודה גם על כך, שאני מקווה, שזאת הפעם הראשדונה והאחרונה, שאני מתבקש לסייע לתושבי שדרות. אני מקווה, שבשנה הבאה תושבי שדרות יגמלו עם עם ישראל כפל כפליים על העידוד ועל החיבוק החם, שקיבלו ממנו. ברוך תהיה ואני כולי תקווה, שהפורום הזה ימשיך לשמור על שמו, ויעסוק אך ורק בענייני תרבות ולא בעניינים פוליטיים. לשאר הגולשים אני רוצה לומר, שבין הנופלים במלחמה בלבנון היו אנשי שמאל (בנו של דוד גרוסמן) ואנשי ימין (בניהו ריין, רועי קליין ועוד) וכולם קדושים וטהורים. כשם שהאויב לא הבחין בין דם לדם, גם אנחנו לא נבחין בבואנו לעזור זה לזה. אפשר להיות חלוקים פוליטית אבל אסור להיות חלוקים בחובה לעזור זה לזה, כי... (למי שמעוניין לקרוא גם ההמשך) עוד שבוע ימים חג השבועות - זמן מתן תורתנו - ובחלק מהקהילות נוהגים לקרוא את מגילת "רות". יש התולים את קריאת המגילה בחג השבועות דווקא ברות, שהתגיירה וקיבלה על עצמה את תורת ישראל, אבל בדפי ההיסטוריה של עם רשומים גרים רבים. מדוע, איפוא ייגרע חלקם מהנצחתם במגילה מיוחדת? יש התולים זאת בתקופת המאורעות, המובאים במגילה - בימי קציר חיטים, אבל זאת פתיחה יפה לסיפור היסטורי. בתולדות העם היו מעשים היסטוריים רבים, שלא זכו למגילה מיוחדת. יש התולים זאת בלידתו של דוד המלך (וגם בפטירתו) בחג השבועות. אם נדקדק, נמצא, שעוןד רבים נולדו או נפטרו בחג השבועות וביניהם גם צדיקים יסודי עולם, שלא זכו למגילה מיוחדת על שמם. אבל זכות מיוחדת יש לרות, שהתגלתה במלוא עוצמתה במידת החסד שבה. התורה כולה חסד ("ותורת חסד על לשונה") ובקריאת מגילת רות אנו מבטאים את הקשר המיוחד בעם ישראל, שתורה בלי חסד איננה תורה, ועם בלי חסד איננו עם. חסד עושים כ-ו-ל-ם ללא אבחנה לבל ניתן לאויב להוכיח, שבסופו של דבר, מעבר למעטה הפוליטי אנחנו עם אחד ותרבות אחת.

הבעיה המרכזית שלך היא אורך הודעותיך

וראה כאן את חוכמת הכתיבה באינטרנט. בבלוג של שרית פרקול אז הבנתי שבגלל שאני ישראלי ולא שומר מצוות אני לא ממש שווה הרבה אלא אם כן אני נופל במלחמה. שיחקת אותה, בגדול.

אכן בעייה

האם באמת קראת את המאמר של שרית פרקול? יקח לי כנראה עוד כמה ימים לסיים את קריאתו... לחלק השני - זה בדיוק המסר, שביקשתי לשדר. אסור, שחילוקי דעות פוליטיים יכריעו בעיניינים, שבין אדם לחברו, ובפרט בדיני נפשות. למרות הכל - כולנו עם אחד בני אברהם יצחק ויעקב. עד כאן בקיצור. אם תחפוץ לקרוא הלאה - על הביטוי כפלח הרימון רקתך (מתוך "שיר השירים") מבאר המדרש: אל תקרא "רקתך" אלא ריקנך. אפילו ריקנים שבעם מלאים מצוות כרימון. אם מישהו יאמר לך, שאינך שווה, הראה לו מדרש זה.

ומי אמר שנעלבתי?

התייחסתי לטקטיקה הרטורית שלו ולא למה שקורה אתי. קרא את דבריי מחדש. ומעולם לא ראיתי פסול ב"קווים פולניים".

בעניין הבחירה להיעלב ../images/Emo20.gif

מצאתי כאן בפורום עוד דוגמא למישהו ש"בוחר" להתעצבן על טכסט שמאיין אותו, במקום לצחוק מהבדיחה בלי לעשות עניין. נדמה לי שרבים מאיתנו מצפים שהרגישויות שלהם עצמם יכובדו, ואינם מכבדים רגישויות של אחרים במידה הראויה.

אלי ו.

New member
תנוח דעתך

1. לא ממש התעצבנתי, "עצבן לי את הפרוה" הוא ביטוי ישן מ"מה יש", הסקר סתם משך את תשומת ליבי בעיקר מכיון שנראה שכותב הסקר אינו מודע שיש עוד אנשים בעולם מלבד עשרת חבריו הקרובים. 2. גם ה"פולניות" שיחסתי לבנדק נאמרה ברוח טובה.

הבנת המקרא

אני ציטטתי את המדרש כלשונו ואתה היסקת, שהמדרש מכוון אליך?! מנין לך? אולי זה מכוון אלי?

למעלה