כלב למסירה

Tamari40

New member
כלב למסירה

כלב קווקזי מעורב או אסיאתי מעורב בן 8 חודשים מחוסן וחמוד , כלב נבון וחברותי
מחפש בית חם ומשפחה אוהבת - אספנו אותו גור קטנטן נטוש... וגדל למימדים גדולים מדי
הילדים לא יכולים לטפל ולהוציאו ..אבל הוא ממש מתוק
למסירה דחוף

meedas

New member
?!

אני רואה שלאנשים לא נגמרות הסיבות הטפשיות להיפתר מכלבים...

Tamari40

New member
כלב למסירה

לא מבינה למה אנשים כל הזמן שופטים ???!
מי שאין לו משהו חכם להגיד שפשוט יישמור את התגובות שלו לעצמו ...

falou

New member
זה פורום ציבורי, אין כאן תגובות בהזמנה

רב האנשים כאן מתעסקים חלק גדול מחייהם במציאת בתים לכלבים נטושים, אז מן הסתם הנושא מציק להם, בלשון המעטה.

עמית184

New member
התבלבלת קצת, זה לא לוח מודעות כאן. זה פורום.

בפורום מתדיינים. מביעים דעות. (וגם מחפשים פתרונות פרקטיים).

phobe1

New member
ילדים לא יכולים לטפל ולא אמורים לטפל

בכלב, בדיוק כמו שהם לא אמורים ולא יכולים לטפל בילד אחר. אספתם אותו בתור גור, מעשה נפלא אבל עימו המחוייבות לדאוג לכלב הזה לשארית חייו.
אין קשר בין גודל הכלב לבין היכולת לטפל בו, הרבה מחברי הפורום מגדלים כלבים גדולים ואפילו ענקיים בדירות חדר.

מצב הכלבים הכללי בארץ בכי רע, אין מספיק בתים טובים לכולם ולכן ממיתים אותם בכמויות. חשבו שתבינו שברגע שהכלב הזה יצא מהיידים שלכם, אתם תאבדו שליטה על הגורל שלו ובסבירות גדולה ימשיך להתגלגל לידיים אחרות עד שיגמור את חייו בשיקת שחורה (מניסיון). לקחתם אותו בתור גור חמוד כאשר עוד היה לו סיכוי סביר למצוא בית ועכשיו שהוא גדל אינכם מעוניינים בו יותר? ומי ישלם את המחיר? הכלב המסכן הזה.

אם בכל מקרה אתם לא מעוניינים ולא מוכנים לטפל בכלב ייותר מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב לעשות סינון נכון של הבית המייעוד. זה הסיכוי היחדי שיש לכלב כזה לא לגמור את חייו קשור 24 שעות באיזה חצר או במצב גרוע יותר. קשה מאוד לעשות סינון כזה ולכן אם בכל זאת תחליטו לעשות את המעשה האכזרי של הנטישה כדאי שתבקשו מעמותה כלשהי למען בעלי חיים שתעזור לכם בסינון בתים פוטנציאלים...ועוד דבר, להתרחק מאתרים כגון יד 2, כי רוב השיחות שמתקבלות מאתרים כאלה הם מבתים שכבר היה עדיף להמית את הכלב מאשר לשלוח אותו לגרול כזה.

מקווה מאוד שתישקלו שוב, אתם כל מה שיש כרגע לכלב הזה וגורלו וחייו תלויים אך ורק בכם.

משהו קטן לחשוב עליו (לכם ולשאר הקוראים)

עמית184

New member
כל כך כל כך כל כך נכון!

"אמא, אני רוצה כלב!"
"אתה גם תטפל בו? תוריד אותו לטיול?"
"כן! בטח!"

כן, בטח...

לא יודע בני כמה הילדים פה, אבל זה מזכיר לי את עצמי בגיל שמונה ואת אמא שלי. קיבלנו אז את עוז, כלב רועים בלגי גרוננדל, גדל מימדים עד מאוד, והתנאי היה שאני גם אטפל בו (כאילו, מה כבר ילד בן שמונה מבין מהחיים שלו?)

מהר מאוד אימי הבינה לאיזה ברוך היא נפלה. איך ילד יכול באמת "לטפל" בכלב? זה ממש כמו לצפות מילד לטפל באח קטן שנוסף למשפחה. לא ריאלי. ועוד כלב גדול. ועוד רועים בלגי טמפרמנטי במיוחד.

אמא שלי מצאה את עצמה שקועה עד הברכיים בטונה עבודה עם הכלב - אילוף, ירידות ממושכות, טיולים, צרכים, וטרינרים, פרעושים וכו', כשאני, מה שנותר לי לטפל בכלב היה בעיקר ללטף אותו ולחבק אותו על השטיח בחדר שלי.

מיותר לציין שעוז הגיע לשיבה טובה ונפטר בגיל המופלג (עבור רוע"ב) של 15.

לתשומת לב כל אלו שעדיין משלים את עצמם ש"הילדים יטפלו בכלב. הם הבטיחו!"

ז ו ז ו

New member
ברוך כזה קרה לנו והוצאנו מעל 30,000 שח על

טיפול בכלבה גורה שאספנו מתנו לחיות לחיות. כל וטרינר שלח אותנו להחזיר את הגורה. אבל הילדים חשבו שהיא כ"כ חמודה.

אמנם חיה ונפטרה בגיל 14 אבל בכסף הזה יש עוד הרבה דברים שאפשר לעשות.

לדאוג לכלב כן - אבל לא בכל מחיר. יש גבול.

fi0na24

New member
אני לא מבינה את המשפט "לא בכל מחיר"

ברגע שמאמצים כלב, נותנים לו הבטחה. אם יש בעיה רפואית / התנהגותית מטפלים. אין שום סיבה שבעולם שהכלב יסבול כי "יש גבול"

ז ו ז ו

New member
יש גבול לכמה מוציאים על חית בית (כלב מאומץ)

כ"א ומגבלותיו. את לא מצפה שאנשים ימכרו את הרכב או הבית כדי לממן טיפול לכלב?
את בעצם אומרת לחלק מהאנשים במקום להיפטר מהכלב אולי בעצם תשקלו למסור את הילדים לאימוץ.
לפעמים אנשים לא יודעים היכן עובר הגבול.

fi0na24

New member
אז ככה, אני החלפתי רכב כדי שלכלבים שלי יהיה

נוח.
התקנתי מזגן בבית כדי שלכלבה יהיה קל יותר בקיץ (עד לפני שנתיים הסתדרנו מצויין המאוורר ואני)
ויתור על חופשות בארץ ובחו"ל על בסיס יומיומי.
לשמחתי עוד לא הייתי צריכה להשקיע עשרות אלפי שח בבלת"מ, אבל ברור לי שאם יהיה צורך, אני אמכור גם את הדירה שלי

KallaGLP

New member
אין לי בעיה להוציא על כלב כל מה שאפשר

אם צריך, אבל לא הייתי מצפה ממשפחה עם ילדים קטנים שתמכור את הבית ואת הרכב.

falou

New member
גם בעלך מסכים למכור את הדירה?

אומרים על זה הילדים, על זה שאולי ייצטרכו לעבור דירה, להחליף בית ספר...?

falou

New member
וילדים...?!

יש לך רק את הכלבים?
אז פלא שהם בראש סולם העדיפויות?

fi0na24

New member
קטע, אני מכירה גם אנשים שיש להם גם

כלבים (ברבים) וגם ילדים.
יודע מה הם עושים? שמים כל חודש כסף בצד שיהיה לבלתמ"ים. מה לעשות שלכלבים אין קופ"ח וטיפולים רפואיים עולים הרבה יותר. אז לא מטפלים? בטח שמטפלים! ההורים של חברה שלי השקיעו עכשיו 20 אלף שח על הכלבה שלהם ובסוף הרדימו אותה. נראה לך שהם בוכים על הכסף? זה לא מעניין אותם, הם השקיעו בלי לחשוב פעמיים ועשו הכל כדי להציל אותה

falou

New member
יש כאלה שצריכים 20K ש"ח לאוכל

ויש כאלו שזה תקציב הבזבוזים השבועי שלהם על מסעדות.

אבל בואי נהיה ריאלים, אף משפחה לא תמכור את הנכס הריאלי העיקרי שלה, דירה, בשביל הכלב, תוך סיכון מצבה הכלכלי של כל המשפחה.

את לא דוגמא לכלום, הכלבים אצלך זו ההשקעה הראשית בחיים, גם כספית וגם רגשית.

למעלה