כלב למסירה

wgaf

New member
בוודאי שזה לא תמיד עוזר

ניתן לסנן אנשים שרוצים למכור את הכלבים לניסויים באוניברסיטה. לא ניתן לסנן למשל ווטרינר שרוצה להתאמן על ניתוח לב פתוח ומוכן לשלם 600 שקלים עבור התענוג.

pandidi

New member
אתה אפילו לא צריך ללכת קיצוני כמו וט סדיסט

אנשים שרוצים כלב בגינה של הבניין/בגג.
אנשים שקושרים כלב בגינה.
אנשים שרוצים כלב לחופש הגדול.
אנשים שנותנים לכלב לטייל לבד.
וזו רשימה ארוכה של אנשים שהם די ״רגילים״ והם רוצים כלב והרבה יותר משתלם כלכלית לאמץ כלב מאשר לחסן והכל באופן פרטי אז הם פונים לעמותות.
אז הראשונה לא נותנת והשמחה לא נותנת ולשלישית הם ״באים מוכנים״.
אז למה לי לחסוך להם ולכתוב את כל השאלות פה?

wgaf

New member
אז איך

איך להעביר את התובנה, למשל שאין לתת גור לאמא שאומרת שהגור הוא מתנה לילד בן השבע שלה לאנשים אשר מוסרים גורים????

pandidi

New member
אז זהו שזה שילוב של שאלות ואינטואיציה

בגלל זה אני ממליצה תמיד תמיד ללכת לימי אימוץ של אס או אס או עמותות אחרות ולנסות למסור את הכלב דרכם..
לצערי ממש קשה למצוא בית טוב.. יש לפעמים מזל, אני לא אגיד לך שלא.. לפני כמה שנים טובות עשיתי מסירה איומה ממש- לא מסורס, לא הכרתי את הבית ולא כלום ובקיצור אללה יוסטור.. הם עד היום איתי בקשר (מהו כמו שבע שנים) והם בית מושלם אבל וזה אבל עצום - על כל סיפור אחד כזה יש לי 30 סיפורי זוועות אז לצערי הפוקסים האלו הם לא הרוב...
ולמדתי כל כך לסמוך על האינטואיציה שלי.. על ההרגשה שבין השורות שנאמרות.. השפת גוף, הטון וכל אלו- בסופו של דבר זה עניין של ניסיון. אני עושה כבר שלוש שנים ימי אימוץ באותו המקום (אחרי למעלה מחצי חיים של התנדבות) ... כל שישי אותם שיחות, אותם הסברים... זה משהו שנרכש ואני חושבת שזה בלתי אפשרי ללמוד את זה בשניה וחצי.

phobe1

New member
זאת לא הנקודה

אפשר לנהל דיון לגבי האם צריך או לא למסור טיפים לסינון ואז כל המתנדבים והפעילים בעלי הניסייון יביאו דעה. בינתיים אבל האנשים שעובדים יום ולילה בהצלת כלבים ואשר משתתפים בפורום הזה ביקשו בכל לשון של בקשה לא לפרסם. מיכוון שאין לאורי ניסיון עם מסירות אז הוא היה בקלות יכול לכבד את רצונם אבל כמובן שבחר לא לעשות זאת.
בנוסף, חלק גדול מאוד מכל סינון הוא אינטיאיציה וניסיון כך גם שלדעת איזה שאלות לשאול לא תמיד עוזר ומאוד יכול להזיק.

mo30257

New member
זה לגמרי לא ככה...

ועד שלא תעשה סינונים בעצמך לא תבין איך העניינים פועלים במציאות. אנשים באים עם תשובות מוכנות, ואתה לא תבין כמה "מלכודות" המסננים צריכים להציב בשיחה על מנת למצוא את החריג, חוץ מזה שחלק מאוד גדול מכול העניין זה אינטואיציה וניסיון שפשוט אין לזה תחליף.

הרבה דברים שנחשבים לאנשים דברים פשוטים וטובים כמו גידול בחצר, אי סירוס/עיקור וכו', לא מקובל על הרבה מאוד עמותות.
ברגע שאתה מפרסם דברים כאלה באינטרנט אתה בעצם חושף את המידע הזה לכול אדם שרק ירצה, ותאמין לי שאדם שלא עבר סינון בכמה עמותות כי הוא גרוע, לא יחשוב לעצמו שאולי הוא לא מתאים לגידול כלב, אלא ימצא את הקומבינה שתאפשר לו כן לקחת, חלקם יפרצו ויגנבו, חלקם יקנו בדרך לא דרך, וחלקם או אפילו רובם יחפשו באיטרנט.
מספיק שתרשום עכשיו בגוגל איך לעבור סינון ואני בטוח שלפחות בשני עמודים הראשונים ההודעה הזאת תופיע.
אני קודם כול מציע למנהלים למחוק את ההודעה הזאת, זה פשוט פועל כנגד מה שהפורום הזה רוצה לשנות, ומזיק לכלבים ולמסננים.
כול אדם פרטי שירצה למסור את הכלב שלו, יוכל לבקש מעמותה שתיקח חסות על הסינון, או שיבקש ממתנדבים טיפים בהודעות פרטיות או פנים מול פנים, אבל בטח לא לפרסם את זה באינטרנט.

אמרתי כבר לאורי על העניין הזה ואני זוכר שהוא דווקא קיבל את זה, אבל משומע אני רואה שהוא ממשיך לפרסם, שזה חבל מאוד. אפשר לחלוק על הרבה דברים, אבל לפרסם טיפים לסינון זה שווה ערך ללפרסם שיטות לעבור סינון, וזה פוגע אך ורק בכלבים.

dim18

New member
תתפלא אבל לא

הרבה פעמים אנשים עם מטרות שליליות לא תופסים כלבים כמשהו שבכלל יש לסנן לפני שמוסרים אותו, ולכן מגיעים עם השקפה זו ומבקשים כלב למטרה כזו או אחרת (בדר"כ שמירה לא צריך ללכת לקיצוניות אם כי יש גם מעט מקרים כאלה) מבלי להסתיר את כוונתם כלל (או בצורה מוצלחת) ולכן נידחים ע"י עמותות. אין טעם לפרסם לשמוע את ההנחיות לאיך לעבוד על עמותות שכן אנשים כאלו יוכלו בסופו של דבר להגיע אלייהם ולהגיד לעמותה או מתדנב מה שירצו שלמוע (ואז כעבור כמה זמן אותו מתנדב ימצא את הכלב קשור על כבל, מקרים שכבר קרו).
כן צריך לחלוק זאת עם אנשים שמוסרים כלבים אך כדאי לעשות זאת בצורה פרטנית יותר (באופן אישי, או במדיה פרטית כמו מסרים או מיילים) כך שהמיידע יהיה חשוף כמה שפחות לגורמים שאולי ישתמשו בו בצורה שלילית.

phobe1

New member
בנוסף למה שרעות אמרה

(ואתה מוזמן לעשות חיפוש אחרוה בפורום לראות שדובר על זה מלא פעמים), זו ממש לא השתחלות זו הייתה כתיבת דעה/עמדה לגבי התוכן של ההודעה של אורי.
השתחלות הייתה מתייחסת לגופו של הגולש וכוללת מילים כמו קטנוני ושפל, לדוגמה.

phobe1

New member
עוד פעם ברח לי

אגב מנהלים
אולי כדאי למחוק את ההודעה אליה מפנה אורי (שכממובן טרח ללכת לחפש) שאני מניחה כי אף אחד לא ידע שקיימת.

falou

New member
אני ממליץ למסור דרך ימי האימוץ של SOS

זה יאפשר אימוץ מסודר ואחראי.
רק קצת סבלנות, זה יכול קחת זמן. יש המון כלבים שמחפשים בית...

עמית184

New member
לגמרי! מצטרף להמלצה! מקום מעולה!

ימי שישי במשרדי SOS ברמת אביב (צריך להירשם מראש), ובשבתות בבוקר בכפר שמריהו.

פרטים באתר של SOS חיות.

mo30257

New member
צריך להיזהר אבל...

המקום הזה הוא פלטפורמה מעולה למציאת בית לכלב, אבל מגיעים לשם אנשים מכול האוכלוסייה האפשרית, רובם לא כול כך טובים ומתאימים. לא לבוא בלחץ, ולא להתרגש מכול אדם שמתלהב מהכלב. חייבים להיות סבלניים, המקום כלפלטפורמה הוא מצוין, אך להיזהר, כי מה שחשוב זה לא הכמות אלא האיכות.
ולהיזהר פי כמה כמה שמביאים לשם כלבים מיוחדים בין אם זה ביופי או בגודל או בסטיגמה לפי גזע.

amy3373

New member
מסכימה

גם יש המון ילדים מתלהבים, ובימי שבת הסינון הוא עלינו.
אני הצלחתי למסור חתולה אחת בימי שישי, והשניה בעזרת מישהי שראתה את החתולה ביום אימוץ בשבת ושלחה את התמונה לאחותה.

t a l 80

New member
את יכולה בבקשה לשים תמונה

שלו כדי שנוכל לראות כמה הוא דומה לקווקזי/אסיאתי?
אם הוא דומה במראהו לקווקזי/אסיאתי גזעי אולי שווה ליצור קשר עם המועדון הישראלי לרועים קווקזים/אסיאתים והם יוכלו להפנות לבתים מתאימים.
הבעיה איתו היא רק הגודל והעוצמה שלו? או שגם האופי? הוא מפגין תוקפנות כלפיכם או כלפי אורחים ואנשים זרים או כלבים אחרים?
יש אפשרות שאת (או בן זוגך אם ישנו) תוכלו לטפל בו ולהוציא אותו לטיולים במקום הילדים? לא ניקשרת אליו רגשית בכל הזמן שגר אצלכם?
אם בכל זאת את מחליטה למסור, בבקשה תעשי את זה רק אחרי סינון קפדני של הפונים אלייך כדי שחס וחלילה לא יגמור בבית מתעלל או בקרבות כלבים.

למעלה