כלב למסירה

עמית184

New member
נכון, לא יצאנו בכלל מפרופורציות. מי בכלל מדבר

על "למכור דירה" (מאות אלפי שקלים) כדי לממן טיפול וטרינרי בכלב חולה שעלותו כמה אלפי שקלים, יודע מה - 30 אלף שקל. לוקחים הלוואה, מוכרים מכונית, אבל למכור דירה? בשביל לממן טיפול וטרינרי?! כן, בטח. מדובר באותם סדרי גודל של הוצאות. ממש.

fi0na24

New member
זו אשמתי..

אני כתבתי שאם היה צורך, הייתי מוכרת את הדירה שלי.
לקחו אותי מילה במילה

falou

New member
עניתי לפיונה...

אני לא יודע איפה אתה חי, אבל יש אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם אלפי ש"ח לטיפול בכלב. יש אנשים שאצלם זה יבוא על חשבון החינוך של הילדים. יש אנשים שאשכרה צריכים את המכונית שלהם ביומיום.
יש אנשים שכבר שקועים עד הראש בחובות.

עם כל הכבוד, יש גבול והגבול הזה שונה אצל כל אחד, בהתאם ליכולתו ולסדרי העדיפות שלו.

רב האנשים לא ישבשו את הקריירות שלהם, את חיי משפחתם, את עתידם, בשביל כלב. הם יימסרו אותו.
לגיטימי.
אם לא לגיטימי, רב האוכלוסיה פשוט לא צריכה לקחת כלב.

עמית184

New member
באמת לא היה שווה לכם 30,000 ש"ח לאורך 14 שנים

ולו כדי שהילדים יגדלו עם כלב בבית? ידעו מה זה כלב? מה זו אהבה? מה זו אחריות? יקבלו שיעור חי במסירות ואחריות?

שיעור כזה לאורך 14 שנה לא היה שווה את הכסף? באמת לא היה שווה את הכסף?!

מה עדיף לעשות בכסף הזה? טיול משפחתי של שבועיים לארה"ב?

ז ו ז ו

New member
לא. לא כדאי. היו לנו הרבה כלבים שחיו טוב. אבל

לא הצריכו השקעות כספיות עצומות בטיפולים.

עשינו טיולים משפחתיים של חודשיים ושלושה בארה"ב ובמקומות אחרים ועדיין עושים.

30,000 היו עוזרים להרבה אנשים - אז קצת פרופורציות.

הכלב כבודו במקומו מונח - אבל הוא ממוקם נמוך בסולם העדיפויות אצל מרבית האוכלוסיה.

עמית184

New member
לא שאלתי לגבי "מרבית האוכלוסיה" - אני יכול

לחלוק על סוג החינוך שמקנים לילדים שלהם "מרבית האוכלוסיה", על הערכים שמעניקים לילדים (או לא מעניקים) מרבית ההורים, על ערכים כמו מסירות ואחריות שלצערי אני רואה שפסו מהחברה הישראלית או לפחות ממרביתה ("מרבית האוכלוסיה") לעומת ערכים שמקדשים את ה"אני", את האנוכיות ואת הנהנתנות החומרית שכמובן מקדשת את הכסף על חשבון אחריות מוסרית כלפי הזולת שרק הולכים ומשתרשים פה.

לא שאלתי לגבי "מרבית האוכלוסיה" - שאלתי לגביכם. במלוא הרצינות.

pandidi

New member
פשות תגובה עצובה.

מה יותר חשוב מהכלב? המשפחה? אוקיי, אבל מה עוד?? הטיול לחול?? בגדים?? אוטו חדש?? מה יותר חשוב מהיצור המדהים שחי אצלך בבית ואוהב אותך לא משנה אם את יפה או עשירה או מצחיקה?
שישרפו כל הבגדים או הטיולים בעולם. הכלבים שלי נותנים לי את מה שאני לא אקבל משום טיול מטורף מסביב לעולם.
וצר לי לאכזב אותך אבל גם הורים קשישים נמצאים נמוך בסדר עדיפויות אצל הרבה אנשים, גם ילדים נכים נמצאים נמוך בסדר עדיפיות אצל הרבה אנשים כל מה שדורש מאיתנו השקעה עצומה הוא ״מטלה״ שהרבה מעדיפים למקמם אותה אי שם למטה אז וואלה, פשוט עצוב לי לקרוא את ההודעה שלך בטח כשהיא כתובה בפורום כלבים.

t a l 80

New member
איזה בעיות בריאותיות היו לגורה

שאימצתם אם אפשר לשאול?

phobe1

New member
זו בדיוק המשמעות של המילה מחויבות ואחריות

בכל מחיר. כאשר לוקחים כלב מתחייבים אליו לטפל בו (צריכים רפואיים + נפשיים) לשארית חייו, בכל מחיר! זה בדיוק המשמעות של ההתחייבות הזו.

אני לדוגמא אימצתי את בטו (אחד הכלבים שלי) מבלי שאף אחד ידע את היקף הבעיות הרפואיות ובעיקר ההתנהגותיות שלו. המשמעות היא שבמהלך הכמעט שלוש שנים שהוא אצלי הוא "עלה" כבר מעל 30,000 ש"ח והחשבון ימשיך להיות כ-1400ש"ח בחודש בשנים הקרובות. לי, כמו להרבה אנשים אחרים, אין באמת אפשרות לשלם על זה, אז מה עושים? מצטמצצמים עד המינימום האפשרי בשביל לקיים את ההבטחה שנתתי לו ביום האימוץ: אני אדאג לך לשארית חייך, נקודה.

ברור שיש הרבה דברים שיכולתי לעשות עם הכסף הזה, אבל האחריות הראשונית שלי היא לקיים את ההבטחה שניתנה לבעל חיים שברשותי, הרי אני כל מה שיש לו, אם לא אני אטפל בו אז מי?

falou

New member
אף אחד לא חייב לקחת כל "בכל מחיר"

עם כל הכבוד לבעלי החיים שברשותי, אני לא אפגע בחינוך ובבריאות של בתי בשביל לטפל בהם, וגם לא בשלי.

יש סדרי עדיפות בחיים ויש גבול לחשיבות בע"ח.

אם הם לא מסוגלים לטפל בכלב (וילדים מגיל מסויים בהחלט מסוגלים לקחת אחריות כזו), אז שיימצאו לו בית אחר, אם הם יכולים.

לגיטימי לחלוטין.

phobe1

New member
אף אחד לא חייב לקחת כלב נקודה

אבל אם לוקחים יש אחריות שנילוות לזה.

phobe1

New member
ברח לי

אנחנו חלוקים ונשאר חלוקים כמובן לגבי האם נטישה (סליחה "מסירה") היא לגיטימית או לא.

falou

New member
הם לא "לקחו" הם מצאו גור נטוש

ועכשיו יש להם קווקזי וזה גדול עליהם. אם היה להם איזה פינצ'ר, הייתי חושב: "יאללה, שייסתדרו".
אבל קווקזי/אסייאתי... לא יודע, אישית אני מעדיף שכלבים כאלו יהיו אצל אנשים שחושבים שהם יכולים להסתדר איתם...

לנטוש כלב אסור ע"פ חוק.
למסור אותו מותר.

דרך אגב, יותר מפעם מצאתי כלב ומצאתי לו בית.
מה ההבדל?

phobe1

New member
ההבדל ענק

אתה הייתה אומנה לכלבים האלה, הוא הבעלים שלו. ברגע שמקבלים אחריות ואמרים זה הכלב שלי אז אתה הבעלים ואתה אחראי עליו. הרי אני לא יכולה להגיד שבגלל שמצאתי את פיבי ופייג' שלי ברחוב אז אני לא הבעלים שלהם נכון?

זה שמותר למסור לא הופך את זה למוסרי או לגיטימי.

falou

New member
לא אומנה. כלבים שמצאתי

והחלטתי שאני לא משאיר אצלי.
לקחתי ל-SOS ומצאתי להם משפחה.

מה שמשנה זה שבאיזשהו שלב הם החליטו שכן?!
מה זה, נגעת - נסעת?!

זה עיקרון מוסרי?

הכלב גדל והם גילו שהוא גדול עליהם.
לא לקחו לעמותה, לא זרקו את הבעיה על מישהו אחר, מחפשים לו פתרון אחר.
לגיטימי.

phobe1

New member
מה שאתה עשית הוא בדיוק אומנה

אתה החזקת בכלב עד שתמצא לו בית. הם עשו בדיוק ההפך, לקחו את הכלב + החליטו להשאיר אותו אצלם ועכשיו כבר לא רוים אותו יותר כי בעצם הסתבר שהילדים לא מטפלים בו.
לגבי "מחפשים לו פיתרון אחר" כתוב בהודעה שלו שזה די דחוף, לכלב בן 8 חודשים בגודל גדול לא מוצאים בית בלחץ אלא אם מוכני למסור אותו לכל אחד. ההודעה שלי הסבירה את כל זה וכתבתי שאם בכל זאת מוסרים אותו לעשות זאת נכון מבחינת הכלב.

וכבר כתבתי לך מקודם, בעיניי, לא לגיטימי.

זה כאילו הסכום הסופי?

כי אין לי ספק שאני הוצאתי על החברה שלי הרבה הרבה יותר מזה, אחת הכלבות עלתה לי 1000 ש"ח בשבוע רק על אילוף (2 פגישות של שעתיים כל פעם) במשך כמה חודשים! השניה מבוגרת וחולה והוצאתי עלה סכום דומה למה שציינת רק בשנתיים האחרונות על ניתוחים, מומחים, טיפולים, תרופות וכו' (והיא עוד חיה ותחיה עוד הרבה אמן כך שהוצאות עוד יהיו
), אחת החתולות עלתה לי 10,000 ש"ח עוד לפני שאימצתי אותה (נמצאה פצועה) והשני לא מפסיק להסתבך... בקיצור, כשמאמצים בעל חיים צריך להבין שזו אחריות, זו משפחה ואם צריך אז צריך (וכן לי יש בעל וילדים).

2המרפא

New member
30 אלף לתקופת חיים של כלב זה הרבה?

באמת? מאוד מעניין.
בחודש הראשון שלו אצלי גוגל עלי לי קרוב ל5, בשלושת החודשים אחרי זה היה ממוצע של כמעט 2.5 ועכשיו שהאילוף נגמר זה ירד לאלף שקל בחודש. גוגל אצלי חצי שנה וכבר הוצאתי עליו יותר ב12 אלף. ומדובר על כלב בריא וחזק וצעיר, ההוצאות הן אוכל, אילוף, דוג ווקר כל יום כי מה לעשות אני צריך לעבוד. אז בוא תסביר לי איך 30 אלף לתקופת חיים זה הרבה.
מה לעשות לא כלבים הכלבים מגיעים פלאג אנד פליי וכלבים גדולים במיוחד עם רגישות למזון כמו גוגל עולים הרבה כסף כי צריך לקנות לו מזון מסוים כדי שהוא לא ישלשל אותו. ואילוף גם חובה כי אחרת הוא היה בלתי ניתן לשליטה. וגם דוג ווקר צריך כי מה לעשות אני עובד שעות ארוכות בהיי טק והכלב לא יכול להיות נעול 11 שעות ביום בבית. וזה לא כולל בלתמ"ים כמו וטרינרים ובדיקות שבשביל שמתי לא מעט כסף בצד בשבילו ובשביל באפי.

למעלה