כלב למסירה

pandidi

New member
עכשיו אני קולטת כמה זה מגוחך.

30 אלף שח ב14 שנה זה 138.5 שח בחודש!
138 שקל בחודש ועל זה כל הדרמה?״איפה עובר הגבול״, ״לטפל אבל לא בכל מחיר״
138 שח בחודש.....
אחח... איפה ה12 אלף ששילמתי על הכלבה שלי בחמישה חודשים....

עמית184

New member
אגב, 130 שקל זה מה שעולה לי רק המחטים למזרקים

לזריקות האינסולין שאני נותן לספייק פעמיים ביום. 130 שקל בחודש זה רק עלות המחטים!

עמית184

New member
לא, כי עם המחטים אני גם שואב את האינסולין

מתוך הבקבוקון (שאמור להספיק בערך לחודשיים) ומחט מזוהמת תזהם את החלבון שבבקבוקון.

(כשהשתמשתי, עד לא מזמן, בעטי אינסולין, מהסוג שלא מצריך שאיבת החומר מתוך בקבוקון, מיחזרתי ועוד איך. הייתי משתמש באותה מחט גם שבוע שלם).

עמית184

New member
כשספייק אובחן כחולה סוכרת, הוטרינר שלי רשם לו

באופן טבעי אינסולין מסוג לנטוס (שמגיע בצורת עטי מזרק נוחים מאוד לשימוש ולהזרקה). הלנטוס נחשב לאינסולין האיכותי והמשובח ביותר, כזה שמתפרק לאט בדם ולכן אפשר להזריקו רק פעם ביממה (וככזה הוא גם יקר יותר). אלא שלא הצלחנו לאזן אותו כמו שצריך. התנודות היומיות ברמת הסוכר שלו היו קיצוניות מדי - מרמת סוכר גבוהה מאוד (400 ויותר במד הסוכר, לפעמים גם 500) למצבי כמעט היפוגליקמיה (חסר סוכר) והכל במהלך יממה אחת בין זריקה לזריקה. לכן החלטנו (בהמלצת וטרינר מומחה שהופניתי אליו) לעבור דווקא לאינסולין מסוג פשוט יותר (הומולין) שאותו מזריקים פעמיים ביום, אבל שנחשב דווקא למוצלח יותר מהלנטוס עבור כלבים.

כעת אני נותן לו הומולין, פעמיים ביום, אלא שההומולין מגיע בבקבוקונים שמהם צריך לשאוב את החומר בעזרת המזרקים. קצת פחות נוח, מצריך יותר מזרקים ומחטים, אבל בינתיים נראה שהכלב מאוזן יותר.

זה אותו אינסולין שמוכרים לבני אדם?

אם כן עד כמה שידוע לי הומולין נמכר גם כעת, אם לכלבים זה מגיע אחרת אז אין לי מושג... גם אני השתמשתי בלנטוס בעבר ואם אני לא טועה גם בהומולין.
יש המון סוגים של אינסולין ארוך טווח (מהסוג שהכלב שלך משתמש בו), ואני חושבת שכולם מגיעים גם בפורמט של עט. הוא אוכל אוכל מיוחד דל פחמימות? יש בכלל דבר כזה? המון בריאות לחמוד

טוב בדקתי במצבור שלי ואכן השתמשתי בעבר

בהומולין באמצעות עט שמכניסים אליו את הבקבוקונים של ההומולין.
יש לי שני עטים כאלה עדין ואחד מהם ממש חדש (לא היה בשימוש), אני אשלח לך אותו בכיף אם תרצה- זה יקל עליך!

2המרפא

New member
אני באמת מנסה לחשוב איך מוציאים על כלב 138

שקל בחודש זה באמת לא נתפס אצלי.
באפי לדוגמה כלבה קטנה 7 קילו, לא אוכלת הרבה, בריאה ועדיין זה יצא לי יותר.
האוכל אומנם פחות מ138 למרות שהיא אוכלת הכי איכותי שיש אבל היא קטנטונת אז זה יוצא בערך 90 בחודש. תוסיף את הטיפולים הכי שגרתיים וחיסונים ואתה כבר עובר את ה138. לא כולל בלתמ"ים כמו שנשכו והיא הייתה צריכה אנטיביוטיקה, לא כולל צעצועים או פינוקים כלשהם.
אז אלא אם יש להם צ'יוואווה ששוקלת קילו שלא הייתה חולה אף פעם בערך ולא היה לה שום בלת"ם ולא קנו לה צעצועים ובחיים לא הייתה באילוף לא יודע איך מגיעים לסכום כזה.
באמת תלמדו אותי איך מגיעים לסכומים כאלה כי אני לא רואה איך מוציאים כל כך מעט על כלב. רק האוכל של גוגל יוצא לי 360 לחודש.

marx04

New member
טיפים למסירה

שלום לך,

אני ממליץ לך לפרסם את הכלב באתרים כמו יד2, יד4, אגורה, WINWIN, הומלס, פורום אימוץ בע"ח בתפוז ועוד.
כאשר אתה מפרסם את הכלב חשוב שתצרף תמונה טובה שלו, וכן שתציין את משקלו.

באשר לסינון של מאמצים פוטנציאלים, כדי לנסות בדוק אם הפונה אליך מתכוון להשקיע בכלב ולהעניק לו תנאים הולמים, אתה יכול להיעזר במאמר "טיפים לסינון מאמצים" המופיעה בהודעות נבחרות של הפורום.

בהצלחה,

אורי.

phobe1

New member
הודעה חסארת אחריות לחלוטין

שלום אורי,

ההודעה שלך הינה חסרת אחריות לחלוטין אבל כמו בפעמים רבות אחרות, למה שיהיה לך איכפת?

בברכה,

phobe1

wgaf

New member
את מוכנה לפרט?

באיזה אופן ההודעה חסרת אחריות?
אם משתלחים רצוי מאד לנמק.

wgaf

New member
אני ממש לא יורד לסוף דעתך

איך לכל הרוחות זה שמנסה למסור את הכלב אמור להבין מדוע התגובה היא חסרת אחריות? איזה ערך יש להשלחות ללא נימוק?

phobe1

New member
קראת בכלל את ההודעה הראשונה שלי?

שם הסברתי למה לא כדאי למסור דרך לוחות כגון יד2 וכו'... אם זה לא ברור אני אסביר שוב (לטובת כל קוראי הפורום כי הנוטש הפרטיקולרי הזה כבר מזמן לא משתתף פה).

מניסיון של המון המון מתנדבים ופעילים מתוך מאות השיחות שמתקבלות דרך האתרים האלו רק שיחות בודדות (שאת מספרם אפשר לספור ביד אחת) הם מבתים טובים באמת. הבעיה היא שנוטש ממוא לא יודע להבדיל בין בית טוב ובית לא טוב (צריך לזה הרבה ניסיון) לכן הסיכוי של הכלב להגיעה לבית לא טוב (כזה שיזניח, התעלל או ימשיך להעביר אלה עד שהכלב ימצא את עצמו בהסגר הממית הקרוב) הוא גבוה במיוחד.

והדבר השני, אורי ושאר חברי הפורום התבקשו מלא פעמים לא למסור טיפים לסינון מוצלח על גבי הפורום (בעיקר על מנת למנוע מאנשים ללמוד איך לתמרן את המסננים). למרות זאת אורי מצא לנכון "לטרוח" ולחפש הודעה מובחרת ישנה שאני מניחה כי אף אחד לא ידע שקיימת (כולל המנהלים היחסית חדשים של הפורום) ולהפנות אליה בשביל שכולם יוכלו לראות (והתירוץ כי זה מופיעה בהודעות הנבחרות הוא BS כי באמת שאף אחד לא ידע שזה שם או איך לחפש את זה), וזה למרות שהוסבר לו בהודעה ישירה לא מזמן כמה מסוכן הדבר.

wgaf

New member
אני מבין את ההגיון

באי חשיפת הנחיות לסינון
אבל ההגיון הוא מעוות ופרנואידי.

אם אדם הוא בעל מטרות שליליות ואינו תם לב הרי הוא מראש יודע איך לענות לשאלות. זה הכל עניין של common sense

דווקא משפחות קלות דעת אשר לוקחות כלבים ומחזירות אותן לאחר מספר חדשים לא סביר שיערכו מראש לשאלון הסינון כמו שנערכים לראיון עבודה.
ולכן יותר חשוב להפיץ כללי אצבע לסינון בקרב אלו אשר מוסרים כלבים, למשל אנשים אשר כלבתם המליטה בבית מאשר להסתיר את ההנחיות.
חשיבות הסינון אינה ידועה לחלק מבעלי הכלבות הממליטות. אני למשל קיבלתי גור אמסטף מבעלי כלבה שהמליטה אשר לא הכירו אותי וללא סינון כלשהו.
מסתבר שלהרבה אנשים חסר common sence . אם הכלבה שלי הייתה ממליטה אז לא הייתי נותן גור לאמא שאומרת שהכלב הוא מתנה לילד בן בשבע. למה שאני לא אחלוק את התובנה הזו עם אנשים אחרים אשר טוענים שיש להם גורים למסירה.

pandidi

New member
אתה מדבר על היגיון ואנחנו על ניסיון.

אתה לא יודע מי לומד מה כי אתה לא עומד ומדבר עם אנשים שבאים לאמץ.
אם רק היית יודע כמה אנשים באו ״מוכנים״ מראש. המזל שלנו שיש לנו חוזה אימוץ מנוסח ע״י עורכת דין אלופה ולכן הוא מרתיע את כל הקשקשנים. אנחנו גם עושים ביקור בית.
אני יכולה להגיד לך שאני נתקלתי בלא מעט אנשים שבאו מוכנים. יותר מזה- עלינו על אדם שחיפש כלבים לניסויים והוא פשוט בא מוכן מדי ועלינו עוד על כל מיני אנשים דפוקים שלמדו מה להגיד.
פובי עוסקת בזה. אתה באמת חושב שהיא המציאה את זה או שזה בסך הכל ההיגיון שלה? לא. היא פשוט נתקלת בזה.

wgaf

New member
חיפש כלבים לניסויים ?

בשביל למנוע מקרים כאלו לוקחים דמי רצינות של 600 שקלים על כל גור. זה הופך את מכירת הכלב לניסויים ללא משתלם.
דמי רצינות זה אחד מכלי הסינון. ולכן יש לחלוק את התובנה הזו עם אלו אשר מוסרים גורים.
אני למשל קיבלתי את גור האמסטף שציינתי קודם בחינם בנוסף לכך שלא היה כל סינון. אם הייתי מוכר את הכלב ב 200 שקלים למסעדה סינית כבר הייתי מרוויח. זה מראה שהמוסרים לא מודעים לכך ויש לחלוק את המידע איתם.

pandidi

New member
תתפלא לשמוע אבל זה לא תמיד עוזר

הם אז חיפשו כלבים גדולים ובריאים והגיעו אלינו. הסל אימוץ לא הרתיע..
למשל אנשים יודעים שאנחנו לא נמסור כלב לכבל, אבל הם עדיין רוצים.. הם לומדים מה להגיד ומה לא.. והסל אימוץ לגמרי לא מפריע כי הרי הם מקבלים כלב מחוסן..
זה כל כך קשה להחליט על סמך חצי שעה שילה איזה בית אתה אז לומדים לשאול שאלות ״מיוחדות״ ו ״מתחכמות״ רק בשביל להכיר את מי שעומד מולך כמה שיותר..

mo30257

New member

בגלל זה גם לתת טיפים על גבי האינטרנט זה כול כך חסר אחריות. השיחות נופלות על דקויות כול כך קטנות, שאדם בלי ניסיון פשוט לא יקלוט. ומה שקורה שאנשים ידעו בדיוק מה להגיד, לאותם אנשים שלא יודעים בכלל מהם רוצים לשמוע.
אם לאדם חשוב לעשות סינון טוב, הוא מוזמן ללכת לעמותה שתתן חסות על הסינון, או לקבל טיפים באופן פרטי ממתנדבים.

למעלה