כך חזרתי בשאלה

שמעתי עליהם.

היה לי ידיד שכמעט נפל. צורת השכנוע שלהם שמעתי פשוט.... מפילה. זה נכון שהם לא אומרים שהם נוצרים שהם אומרים שהם יהודים רק עם אמונה שונה וכל זה?

המשך מדף קודם

האמת היה לי מאוד כיף שמה. אין הרבה מה לספר על אותה הכת. אבל הם אמרו לי שאם אני רוצה שישו יהיה בחיים (ז``א בנשמה) שלי אני יהיה חייב לסלוח לאנשים שעשו לי עוול ורק אחרי כן יהיה לי ולישו יותר קל להתקרב אחד לשני. אני מאוד מאוד רציתי להתקרב אליו (אולי זו הייתה השפעה מצד זה שהסתכלתי עליהם כמשפחה שלי האמיתית שלי) הקיצר זקן הקהילה אמר לי שלא מספיק שאני יסלח לאותם אנשים בלב אלא ללכת אליהם ולומר להם את זה בפנים. וכך הלכתי לרב`ס משתי החיידרים השונים. נפגשתי איתם ואמרתי להם שאני סולח להם מכל הלב על כל מה שהם עשו לי. מה שיצא מזה ניהיה מאוד מוזר כי חשבתי שהם לפחות יתנצלו על מה שהם גרמו לי. אבל להיפך הוא הנכון ! הם לא יתנצלו אלא הם אמרו לי ש ``זה החינוך שגם אנחנו קיבלנו ואנחנו מיישמים אותו הלאה...`` עזבתי את הכת אחרי שנה מזמן הסליחה שעשיתי (הייתי אז בן 26). ואז הכרתי בחורה (שאם תשמעו איך אני הכרתי אותה, אתם תיהיו בהלם!) על זה ועוד בפרק הבא ‏

מותר לי

New member
ירושלמי...

קשה לי מאד להתחבר לחלק שלך בו סיפרת שהתנצרת... קודם כל יהודים משיחיים זאת לא כת, אלו יהודים לכל דבר, הם לא נוצרים, ואין שום סיבה שישכנעו אחרים להתנצר אם הם לא כאלו. דבר שני- אם היית שם היית אמור לדעת שלא אומרים "ישו" אלא "ישוע", כי זהו שמו. ע"פ האמונה המשיחית אכן צריך לסלוח ולמחול לכל אחד: "שמעתם כי נאמר 'אהב את רעך ושנא את אויבך'. ואני אומר לכם, אהבו את אויביכם והתפללו בעד רודפיכם, למען תהיו בנים לאביכם שבשמים, כי הוא מזריח שמשו על רעים ועל טובים וממטיר גשם על צדיקים ועל רשעים" (מתי 5, 43-45) ולמען ההגינות- גם אני משיחית, לדרך שלי הגעתי לבד, אני לא בקשר עם קהילות של יהודים משיחיים ומעולם גם לא הייתי, אף אחד מעולם לא בא והשפיע עלי ושכנע אותי לכך, לא הוטבלתי ולא התבקשתי לעשות כך, אני הולכת מידי פעם למיסה של יום ראשון, נוכחתי גם ב"סעודת האדון", אני בקשר עם אב הכנסיה והוא אף התלהב מאד מהעובדה שאני יהודיה כי זו בעצם היתה מטרתו של ישוע. (ולא, אין לי שום כוונה להתנצר!!) היה לי קצת קשה להתחבר לחלק הזה של הסיפור שלך...

כמה דברים

ראשית: איפה שאני הייתי, כל הזמן דפקו לי במוח על ``הטבילה``. שנית: בגלל שהיום אני לא מאמין אז אין שום סיבה שאני יקרא לו בשמו. אלא בשם שכולם מכירים. שלישית: כך אני הבנתי מהם. שאם אני יוטבל אז אני לא יהיה אותו יהודי

מותר לי

New member
אם אתה לא מאמין אז לא תקרא לו בשמו???

ולמוחמד אתה כן קורא בשמו למרות שאתה לא מאמין, וכנ"ל למשה, וכנ"ל לעוד אלף ואחת מנהיגים/ סמלים דתיים... אבל לישוע לא תקרא בשמו כי אתה לא מאמין בו
אני מאמינה שאני לא צריכה לספר לך מאיפה הגיע השם "ישו", ודווקא ממך הייתי מצפה להבנה הבסיסית הזאת...

לא מאמין

איזה אנשים דפוקים יש פה, הגעת לדרך שלך לבד.... אהה פתאום ישוע הופיע עליך ממרומים חי חי חי

מותר לי

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo31.gif

התגובה שלך לא נותנת לך הרבה כבוד... זכותך להאמין במה שאתה רוצה, לא זילזלתי באמונות (או באי-אמונות) שלך, לא כפיתי עליך כלום, ולא חושבת שתגובה מזלזלת באמונה שלי מגיעה לי- ולא חשוב כרגע מהי אותה אמונה... ולנושא תגובתך- גם להחלטה של היציאה בשאלה הגעתי לבד, לא היכרתי אנשים שיצאו בשאלה, בודאי שלא הייתי בקשר עם אנשים כאלו, ויותר מזה לא ידעתי שיש כזה מושג "יציאה בשאלה", וגם לא על "אירגון שעוזר לחרדים שרוצים להיות חילונים"- בשפתי המסורבלת אז... זה שהרגשתי כלואה בחברה ובמקום בו גדלתי כי הייתי בודדה במערכה זה עוד עניין. זה כן מסתדר לך? או שגם עמותת הל"ל הופיע עלי ממרומים חיחיחי? להחלטות שלי על דרך החיים שבה אני רוצה לחיות אני מגיעה לבד, אני לא זקוקה ולא רוצה עזרה חיצונית. טוב לי בדרך שלי, אני שלמה עם עצמי ואני מאושרת. שיהיה לך ערב טוב!

אני יכול להבין אנשים שנולדו עם זה

מי שלא נולד לזה ומתחיל להאמין בזה בבגרותו הוא מטורף, אני חושב לעצמי מה היה אילולא הייתי נולד לתוך האמונה בסיפור הנחש המדבר מספר בראשית בטח הייתי מסתכל בבוז על אנשים שמאמינים בזה.

המשך מדף קודם

אוקי. הייתה לי בעיה מאוד גדולה אם בחורות (הייתי ביישן ולא הייתי מסוגל ליצור קשרים לבד) אז אמרתי לעצמי אוקי אני רוצה בחורה כדי להתחתן ובשביל זה צריך כסף אז התחלתי לגייס כסף לצורך זה ובסה``כ גייסתי כ 5000₪ !! אח``כ קניתי פון של אורנג` עם קו ביג טוק. ואז התחלתי להתקשר לכל התיבות הקוליות שיש בעיתונים. כך זה נמשך כחצי שנה. ואז ביום שבת בצהריים מישהי מתקשרת אליי ועוד לא פתחתי את הפה כדי לשאול לשמה והיא כבר שואלת אותי אם אני רוצה לדבר איתה על סקס ! הייתי בהלם כאילו למה שמישהי תשאל כזו שאלה. אז אמרתי לה שאם היא תדבר איתי על סקס אז גם אני ידבר איתה על סקס. הקיצר דברנו (לא על סקס כמובן) במשך חצי שעה ואז קבענו (אחרי שלקחתי ממנה את הטלפון שלה) שאני ידבר איתה בערב. פגשתי איזה ידיד שלי שהוא קצת קוקו (אם אני לא טועה יש כאן כמה חבר`ה מב``ב שמכירים אותו) וכך אני מתחיל לדבר איתה וזה (הידיד) שואל אותי עם מי אני מדבר אז אמרתי לו שאני מדבר עם איזו..

הסוף. איזה כיף אה?!

בחורה והיא נראת כמו בובת ברבי. רזה, עיניים כחולות ושיער בלונדיני. כשהיא שמעה איך אני מתאר אותה בפני הידיד שלי היא התחילה להתפקע מצחוק. הקיצר קבענו להפגש למחרת אצלה בבית. כמה זמן לפי דעתכם צריך להיות פגישה ראשונה?? היו חבר`ה שאמרו לי גג שעתיים לא יותר מזה . אני הייתי אצלה מיום א` אחה``צ עד יום ג` אחה``צ ! כן ישנו באותה המיטה (אם שאלתם את עצמכם). הקיצר אחרי 3 חודשים התחתנו. אחרי 5 שנים התגרשנו. זהו עכשיו תורכם.

המשך מדף קודם

עד אותו יום הייתי שומר שבת קלה כחמורה כמו שלימדו אותי הוריי. אבל מאותו שבוע שבו קניתי את חוברות הפלייבוי חבר שלי שאל אותי אם אני רוצה לצאת איתו לבלות בדיסקוטק. אני כמובן שלא ידעתי במה מדובר והסכמתי. ביום שישי בערב אחרי ארוחת ליל שבת הוא בא אליי לפנמייה ומשם יצאנו לדיסקוטק. אבל לפני כן הוא אמר לי שכדי שלא ידעו שאנחנו ילדים חרדים אז אנחנו צריכים לשים ג'ל בפיאות הארוכות שהיה לי (אורך הפיאות היה עד הציצים) הוא עזר לי לשים את הג'ל ואז לשים את הפיאות שהפכו להיות קצרות כ"כ לאחורי האוזניים. אחרי שעשינו את זה הוא הביא לי בגדים של חילונים ואח"כ הלכנו לדיסקוטק. בכניסה שמעתי רעש מחריש אוזניים שהיה לי מאוד קשה להתרגל אליו . הוא נכנס ראשון והוא קרא לי לבוא אחריו. נכנסתי, ולא ידעתי מה אני עושה במקום שיש בו מלא ילדים וילדות שרוקדים כמו איזה להקת קופים !! דיי הייתי בהלם מזה אחרי שנכנסתי לשם (ז"א לא ידעתי איך לאכול את זה) הקיצר אני עמדתי בפינה ורק הסתכלתי עליו איך הוא רוקד ומשתולל כמו כולם. אנחנו היינו שם עד חצות לערך ולפני שבאתי לומר לו שאני רוצה ללכת אני רואה אותו מ-ת-נ-ש-ק !!! עם איזו ילדה מתוקה מאוד ואני הייתי כ"כ נבוך שלא ידעתי מה לעשות ואז חברה שלה (כנראה?) באה אליי ושאלה אותי אם אני רוצה לרקוד איתה . במקום לענות לה. אני, הסמקתי והתחלתי לגמגם לה שאני לא יודע לרקוד ואולי גם לא רוצה לרקוד וכל מיני שטויות כאלה (אולי כי חשבתי לעצמי שלא כ"כ בא לי להיות ג"כ איזה קוף). הקיצר היא לקחה את היידים שלי והלכה איתי למרכז הריקודים (רק שתבינו, איך שהיא נגעה בי התעורר בי הרצון הגברי. והמבין יבין...) והתחילה לרקוד ממולי ואני אפילו לא ידעתי מה אני צריך לעשות וככה סתם עמדתי כמו איזה גולם והסתכלתי עליה איך שהיא רוקדת. בהתחלה, היא רקדה לבד ואז אחרי שהיא שמה לב שאני לא רוקד איתה היא צעקה לי באוזן שהיא רוצה לדבר איתי בחוץ. ותוך כדי כך היא משכה אותי החוצה. אחרי שיצאנו החוצה היא שאלה אותי למה אני לא רוקד ? אז אמרתי לה שאני באתי עם חבר שלי מהכיתה והוא זה שגרר אותי לכאן ובמקום שאני יתחיל לשאול את השאלות הרצויות כדי להכיר אותה אז היא התחילה לספר לי על עצמה מי היא? מאיפה היא? וכדומה. אחרי שעה ארוכה (כנראה שלא שמה לב שהיא דברה יותר מדיי) היא התחילה לשאול אותי מי אני וכו'. אני כמובן שסיפרתי לה הכל מהמכות ועד האונס שעברתי פעמיים במקווה בגיל 10 . ישבנו שם עד הבוקר ואז קבענו להפגש באותו היום בלילה . המשך בפרק הבא...

למעלה