כך חזרתי בשאלה

כך חזרתי בשאלה

איך שראיתי את הודעתך התחלתי ישר לבכות וזה לא היה משמחה אלא מהצרות שהיו מנת חלקי בכל יום ויום כשהייתי שם. גם עכשיו בזמן שאני כותב שורות אלה דיי קשה לי להתאפק ולא לבכות. אני יודע שמי שיראה את מה שכתוב כאן הוא ירצה ישר לדעת במה מדובר. אז כנראה שאין לי הרבה ברירות (אולי זה בטבע של החוזרים בשאלה). בפרק הבא אני יספר איך הכל התחיל. נולדתי ב 5,6,74 למשפחה חסידית מב``ב. עד גיל 8 לערך דברתי רק אידיש. ומכיתה ה` התחילו כל הבעיות. אני אסביר: היה לי רבה (מורה) (בכל יום במשך שנה שלמה) מנייאק שכשהוא היה נכנס לכיתה הוא היה קורא לי ואומר לי (באידיש כמובן) לרדת על ברכיי לשים יד בצמוד לרגל של השולחן ואת היד שלי הוא קשר בכוח לרגל של השולחן ואת קצות האצבעות היה קושר עם גומיה של דואר (גומיה רחבה). ואז היה יושב בניחותא על הכיסא שלו ואחרי כמה דקות הוא היה פותח את המגירה שלו ומוציא משם סרגל ברזל באורך חצי מטר ! והוא היה מפליק לי על קצות האצבעות 3 פעמים. ואז לא הייתי חוזר לשבת כי הוא היה אומר לי לצאת החוצה לשחק בזמן שכולם למדו. כמובן שהשיטה הזו הכאיבה לי מאוד. אבל זה היה שום דבר לעומת מה שהוא עשה לי יותר מאוחר. באחד הימים אמרתי לאחד החברים שלי איזו מילה גסה (כנראה קקי או פיפי סורי אני לא כ``כ זוכר מה אמרתי) הרבה שמע את זה והוא אמר שהוא יוצא לכמה רגעים. אם הייתי יודע למה, אז... הייתי עף מאיזור ולא חוזר לשם ! הקיצר הוא חזר עם משהו שנראה כמו מקל ארוך שבקצהו מחובר מין חוט אדמדם שאחרי כן התברר לי שזה היה שוט של סוסים ! הוא קרא לי ואמר לי להוריד את כל הבגדים כולל תחתונים ואז לשכב על השולחן שלו. כן אתם יכולים לתאר לעצמכם איזה מכות וכמה מכות חטפתי... (אני לא מאמין שאני בוכה...) בכל הגוף שלי היו סימנים של המכות האלו. למחרת אמא שלי אומרת לי נו קום צריך ללכת לחיידר אמרתי לאמא שלי שאני לא מרגיש כ``כ טוב. היא כמובן לא קיבלה את זה אז אמרתי לה שכואב לי הראש. היא אמרה שתחזור יותר מאוחר ותבדוק אותי. אני כנראה נרדמתי בחזרה כי פתאום התעוררתי בבהלה למשמע קולות רמים של אמא שלי. הסתבר שהיא ראתה את הגוף שלי יום אחד אחרי המכות. ההורים שלי הלכו ישר למנהל וסיפרו לו על זה והמנהל קרא לרבה. הרבה היה אדום כמו עגבנייה מרוב הלם. אחרי כמה ימים אמא שלי הכריחה אותי ללכת בחזרה לחיידר. אני כמובן הלכתי למרות שלא רציתי. (היה לי תחושה חרא). המשך בדף הבא....

המשך מדף קודם

וכשחזרתי לחיידר הרבה שלי לא אמר לי לבוא אליו לשולחנו ואמרתי לעצמי אוח איזה כיף סופסוף אני לא מקבל מכות. אבל זה היה רק מחשבה ובמציאות זה היה אחרת. הקיצר הרבה מתחיל לטייל לו לאורך הכיתה ואני כבר חשבתי שזהו זה נגמר ואז הוא עמד לידי כמה דקות (כנראה שרצה לנקום בי על מה שעשיתי לו עם המנהל) ועוד לא הספקתי לחשוב מה הוא הולך לעשות או לא לעשות לי. הוא תפס את הראש שלי ודפק את הראש שלי על השולחן שבו ישבתי כמה פעמים ואחרי זה הוא קרא לי לעמוד בפינה בלי בגדים עם הפנים לכיתה (כך הייתי מהבוקר ועד הצהריים). זה היה כבר לקראת סוף שנה. === רק כדי שתבינו אמא שלי היא סופר חרדית יותר חרדית מכל חרדית אחרת. וכשהיא ראתה את המכות שחטפתי מתחילת השנה היא אמרה לי שאני לא מקשיב לרבה ולא מכבד אותו. == אם אתם חושבים שבזה נגמר הסיפור אז טעיתם... אני לא ישכח לעולם את הכיתה המזדיינת הזו בחיים!!! בשנה שלאחר מכן (כיתה ו`) עברתי לחיידר אחר שהוא הרבה יותר קיצוני בדעותיו התורניות. באותו החיידר היו מדברים רק אידיש מה שלא בחיידר הקודם שבו דברו רק עברית ואני ששכחתי כבר את שפת האידיש באתי לשם בהפתעה גמורה כי בקושי הבנתי את השפה. הקיצר התחלתי ללמוד בכיתה ו` ובעיקר אהבתי שיעורי חול (שיעורי קודש לא למדתי כשנה בגלל אותו רבה שהיה לי בחיידר הקודם שעיף אותי מהשיעורי הקודש). ואז אחרי זמן מסויים אחד הרב`ס באותו החיידר רצה שאני יעבור לכיתה שלו כדי ללמוד אצלו =הכיתה שהוא לימד הייתה כיתה ח` ! = (לא ידוע לי אם הוא ביקש את אישור המנהל/ההרים שלי). כשהגעתי לכיתה שלו ראיתי דבר מאוד מוזר בעיניי שלפני כן לא ראיתי בשום כיתה אחרת. השולחנות של התלמידים היו מסודרים בצורת ח` והשולחן של הרבה היה ממול. מצד ימין היה ארון ברזל ומצד שמאל היה את הדלת. הקיצר הרבה החדש שלי שם אותי בשולחן הימני המשך בדף הבא..

המשך מדף קודם

הכי קרוב אליו. טוב-אני חשבתי לעצמי איזה יופי כאן. פה לא נותנים מכות לתלמידים ואפשר לעשות כל מה שבא. הקיצר אני יושב ושם את הידיים על הרגליים שלי ומשחק עם האצבעות שלי סתם כך ואז הרבה אומר לי ``שים את הידיים שלך על השולחן כדי שאני יוכל לראות אותם ! `` . בסדר אמרתי לו והנחתי את הידיים שלי על השולחן. אחרי כמה דקות עוד פעם הורדתי אותם על רגליי ועוד לא הנחתי אותם והוא כבר קפץ ואמר לי להרים אותם. כך זה היה עוד פעם או פעמיים ואז כנראה שפקעה הסבלנות שלו וכנראה שהחליט לטפל בזה בצורה יותר יעילה. ==עכשיו האקשן מתחיל== הוא קרא לי לשולחנו ולפני כל התלמידים בלי שום בושה שאני בסה``כ תלמיד מאוד חדש אצלו בכיתה הוא החטיף לי סטירה מצלצלת!! וואו הייתי בהלם מוחלט! אבל בכל זאת קיבלתי את זה (אולי הייתי רגיל? כנראה לא יודע!) ואז אני מסתובב לכיוון המושב שלי ותוך כדי אני מוציא לשון של אחד שאומר אה לא נורא כזה. כאילו זה סתם שטויות. אתם באמת חושבים שזה היה שטויות מההוצאת הלשון הזו ?? חכו ותראו בהמשך... אמרתי כבר שהכיתה הזו הייתה כיתה מזדיינת? אז תקשיבו טוב מה שקרה. לא גמרתי להכניס את הלשון פנימה וכל התלמידים התחילו לצחוק. הרבה שאל אותם באידיש (=כמובן) למה הם צוחקים והם ענו לו שאני הוצאתי לרבה לשון. הרבה רצה ללמד אותי לקח עד לפעם הבאה ואז הוא קרא לי אליו עוד פעם. העמיד אותי ממול הארון הברזל והוא התחיל להחטיף לי סטירות מצלצלות אחת אחרי השניה במשך זמן ארוך [סתם שיהיה לכם ידע כללי-אם נותנים מכות ולא משנה כמה הן כואבות, הן כואבות רק בהתחלה ובהמשך לא כ``כ מרגישים אותם אולי זה משהו שהמוח שלנו נותן לנו]. הקיצר אני מתחיל לחשוב איך להתנקם בכיתה המזדיינת הזו ואז אני אומר לעצמי (כמובן תוך כדי שאני חוטף סטירות מהרבה) שאני הולך לשרוף את הכיתה הזו ! וכך זה קרה... תוך כדי סטירות אני רואה על השולחן של הרבה את המפתחות שלו וביניהם את המפתח של הכיתה. כן אני לוקח את המפתחות האלו ולא עובר עוד הרבה זמן והצלצול הגואל של ארוחת הצהריים הגיעה. הרבה

המשך מדף קודם

הרבה ששמע את הצלצול ישר הפסיק והוא עף מהכיתה ולא לקח אתו כלום ויצא ישר החוצה. כמובן שגם כל התלמידים יצאו החוצה לחדר האוכל. ורק אני נשארתי לבד בכיתה. לא חשבתי פעמיים מה שאני הולך לעשות. אז קודם כל נעלתי את עצמי בכיתה עם המפתחות שלקחתי מהרבה (הדלת הייתה עשויה מברזל) והשארתי את המפתח בתוך חור המנעול בצורה כזו שלא יוכלו לפתוח מבחוץ. אחרי שהייתי יותר רגוע התחלתי לאסוף את כל המחברות, תיקים, ילקוטים, ספרים, ספרי קודש, שולחנות וספסלים וכמובן את השולחן והכסא של הרבה. מצאתי גפרורים בתוך מגירת השולחן של הרבה והתחלתי להדליק את כל ה(ל``ג בעומר)מדורה המוזרה הזו. שכחתי לומר שהכיתה הייתה בקומה ג`. כמובן שפתחתי את החלונות איך שהתחיל המדורה. הייתי שם כל הזמן רק כדי לוודא שהכל נשרף. כיום החיידר הזה לא קיים עוד באותו מקום אלא הוא עבר לירושלים ורק חודש לאחר מכן ההורים שלי מצאו לי ת``ת אחר ושם השלמתי 3 שנ``ל. בפרק הבא אני יספר לכם איך חזרתי בשאלה.. נכנסתי לת``ת החדש שהיה בשכונת בית-ישראל בירושלים לכיתה שהיו בה לא יותר מ 15 תלמידים וגם הכיתה הזו הייתה בצורת ח` והרבה ישב ממול (הרבה הזה למזלי הטוב היה הדוד שלי) אני לא יודע איך זה נראה השולחנות בבתי ספר החילוניים אבל אצלנו היה בשולחן מדף לספרים והיה בו חלון כדי שהרבה יוכל להשקיף על התלמידים. היה לי חבר מאוד טוב בכיתה (היום הוא חוזר בתשובה אחרי שהוא יתנצר) שהיה יושב לידי כל הזמן כמובן שהיינו גם משחקים ביחד. באחד הימים הוא אומר לי שהוא רוצה להראות לי משהו מאוד נחמד ויפה (כל זה קרה באמצע שיעור גמרא ולפני ארוחת הצהריים) ואז תוך כדי שאני מנסה להקשיב לשיעור הוא מוציא מהילקוט שלו חוברת ונותן לי אותה ביד כדי להסתכל בה. אני פותח אותה למזלי (הביש?) הטוב את עמוד האמצע ומה שאני רואה בתמונה אני לא מצליח לחשוב בבהירות על כלום. ואני מחזיק את החוברת בשתי הידיים שלי ולא מצליח לגרוע את העיניים שלי ממה שאני רואה (כן כן זה היה חוברת פלייבוי ..!!) במיוחד לאור העובדה שעד אז לא שמעתי, ראיתי, קראתי עיתונים, טלוויזיה,רדיו ועוד כל מה שהחרדים לא עושים. ובוודאי שידעתי שאסור לגבר להסתכל בגוף אשה וכן להפך. הייתי כ``כ המום מזה שכאשר חברי הטוב ניסה לקחת ממני את החוברת הזו לא נתתי לו ואז כשנגמר השיעור וכל התלמידים יצאו החוצה ורק אני והרבה נשארנו בכיתה. הרבה שם לב שאני לא יצאתי החוצה ורק מרכין את הראש שלי כלפי מטה ולא מתייחס למה שקורה סביבי אז הוא קם לקראתי ובא לראות מה קורה איתי, הוא התכופף כדי לראות מה קרה הוא ישר לקח ממני את החוברת וגם אז לא התועררתי מהלם שהייתי שרוי בו. אחרי שהוא ראה שגם אז אני לא מתייחס אליו אז הוא החטיף לי כזה סטירת לחי שאני התעוררתי פתאום כאילו הייתי במקום אחר ! כמובן שהרבה שלח אותי ישר הביתה להורים שלי בלי שאני או ההורים שלי יוכלו להתגונן או לא יודע מה.. הקיצר אחרי כמה זמן חזרתי. וכשכבר חזרתי כבר לא הייתי אותו ילד שקט ומופנם. (עד אז הייתי יושן אצלו בבית) .

המשך מדף קודם

כשחזרתי כבר לא הייתי אותו ילד שקט ומופנם. הקיצר חזרתי בחזרה והפעם ישנתי בפנימיה של הישיבה שהיה באותו מבנה. באחד הימים שאלתי את החבר שלי מאיפה אני יכול להשיג עוד חוברות כאלו והוא נתן לי את הכתובת ומקום הקיוסק שנמצא ממול בניין כלל באיזור הדווידקה. הלכתי לשם וקניתי כמה חוברות כאלו וחזרתי לפנימיה. אגב החוברות האלו היו מתורגמות לעברית ואיזה באסה הם לא היו צבעוניים, וכך נשכבתי במיטה שלי והתחלתי לקרוא בשקיקה את כל הסיפורים שהיו שם וזה היה היום הראשון שבו התוודעתי בפעם הראשונה לגוף שלי... עד גיל בר מצווה אני וחבר שלי היינו הולכים לדיסקוטקים ובתי קולנוע. אני לא אשכח לעולם איך זה היה בפעם הראשונה... ועד אז ועל עוד דברים אחרים בפרק הבא. יומטוב ממני ירושלמי2007

זאת בעיה לפתוח בלוג דרך הפון.

הרי ``מחפשת דרך`` רצתה לדעת עליי יותר ואני גם חושב שהיו עוד איילו אנשים שרצו בכך.

admor

New member
גם אני רוצה מליון דולר

בפעם הבא תפרסם ותכתוב כי אתה רוצה. היא ואנחנו רצינו מקסימום את זה: שלום אני רווק בן15 עובד או לומד מבית חרדי יצאתי כי אני לא מאמין או עברתי התעללות ולא מתאים לי להיות חרדי. להלל כבר פנית? אחרת מה שכתבת שעברת אני חושב שאתה צריך טיפול של פסיכולוג. הם יכולים גם לעזור בהדרכה וכו' הלל 1700707073

אם אצלך בדוק ומנוסה

שנענית בשלילה מבית הלל לפני כעשור, מה תבדוק ? וכיצד ? או כי הנך שואף לקבל מידע אנונימי על הללו שנעזרו בהלל ?

שבתאי

New member
אדמור?!

נו באמת... למה מגיע לו כזה יחס? עולה כסף לתת חיבוק? מילא היית חסיד, אבל אדמו"ר?

סתם שאלה משעממת

כמה מגילות אפשר לכתוב דרך המלפפון ? כמדומני בקושי 257 תוים, ואף המה מעט ורעים.

למעלה