יש לי שאלה.

tch111

New member
את צודקת גם בספרד קיימת אנטי ישראליות

כתוצאה של ignorance, וחוסר הסברה ישראלית, לעומת הסברה ערבית מאסיבית שברובה שיקרית.

אם כבר, הנטייה לעבר מדינות ערב היא היסטורית

לאחר שנים ארוכות של יחסים עם העולם הערבי (האמברגו אחרי מלה"ע ה-2 ועד אמצע שנות ה-50 והקולוניות באפריקה)

tch111

New member
כן, יכול להיות, זו המדיניות הרשמית

הרי יש גם חג משותף, את ודאי יודעת, Moros y Critianos.
למרות שהספרדים בכללי לא אוהבים את הערבים.

jonbaum

New member
אני דווקא לא מקבל את הטיעון הישראלי הנפוץ

שאומר שמי שבעל ידע ו"מבין את המצב" הוא פרו-ישראלי, לעומת כל שאר האיגנורנטים שהם פרו-פלסטינאים, אבל כפי שאמרת, זה שייך לדיון אחר.

זה מצחיק קצת

כי אני חושבת שבמידה מסויימת, רוב הדיעות לא מי-יודע-מה מיודעות (בין השאר, כי כמו שאמרת לא באמת אכפת לאנשים מהקונפליקט הספציפי בהכרח, אלא בעיקר מהקונצפט ה"גלובלי" שמשוייך אליו) ולכן אפשר לסווג את רוב הדיעות ששמעתי כבעלות מידה של בורות (ולא רק באירלנד...)

אבל, כקוריוז אישי ובלי להסיק מכך מסקנות כוללות, מהנסיון שלי כאן כמה שיותר מחונך ומלומד (לא באופן ספציפי על הקונפליקט) האדם האירי בעל הדיעות, כך הוא יותר פרו-פלסטיני.

אחרי שעשינו טיול ארוך בישראל בקיץ האחרון

הסתבר כשחזרנו שבת הזוג של אבי הבסיסט היתה במין מסע צליינות שכזה מתישהו בשנות השמונים/תשעים. רוב הסיפורים שלה מאוד מצחיקים וכוללים מקומיים שהמומים לרגל ריקון מאגרי האלכוהול הישראליים על ידי קבוצות של נשים איריות קתוליות.

מעבר לזה, אני מכירה אנשים שנוסעים בימינו לישראל כחלק מעבודה באינטל ולמטרות פוליטיות. יצא שקצת חקרתי עכשיו את ה Troubles ולמרות שאני חושבת שזו טעות, אני יכולה להבין את הנטיה התרבותית הקלה שיש לאירים בעד הפלסטינים ונגד ישראל.

אני לא חושבת שנתקלתי בנגד-ישראליים, לרוב האנשים לא ממש אכפת, ומי שמכיר אותי יודע בדיוק איך לדבר איתי גם על נושאים פוליטיים.

דרך אגב- נתקלתי לאחרונה בתופעה מצחיקה ביחסי אירלנד-אני-ישראל, בנושא הכפיה הדתית. שני הצדדים מביעים הלם מוסרי מכמות הכפיה הדתית במדינה השניה. הצלחתי די לנתח למה זה קורה, אבל זה באמת מאוד משעשע, ענייני גמלים שלא רואים את הדבשת של עצמם וכדומה..

littlegem

New member
לא לכל האירים

אאל"ט החלוקה היא (וזה גם לא לכולם) פרוטסנטים = ישראל קתולים=פלסטין
אלא אם את לא מחשיבה את הפרוטסטנטים בNI לאירים וזה כבר דיון אחר שממש לא שייך לכאן..

jonbaum

New member
החלוקה הזו היא בעיקר נכונה בצפון אירלנד

כלומר, הקתולים, או יותר נכון הלאומנים, מזדהים עם הפלסטינאים כי רואים בהם עם נדכא שנלחם על עצמאותו. לעומת זאת, הפרוטסטנטים, או יותר נכון ה-unionists מזדהים עם ישראל כי רואים בה מדינה חזקה שנלחמת באומץ בטרור.
אבל אלה כאמור הכללות ויש הבדלים לכאן ולכאן. חוץ מזה שיש גם כאלה שלא מתעניינים בכלל במה שקורה במזרח התיכון.

Woking

New member
גם בגלזגו

היכן שיש יריבות היסטורית (וכמובן מטומטמת) בין אוהדי סלטיקס לאוהדי ריינג'רז. כמו גם קבוצות לונדוניות שמזוהות עם יהודים כמו טוטנהם. הערות אנטי ישראליות ואנטישמיות מתערבבות בקריאות השופט בן-חוה. קצת מזכיר את הנהמות של אוהדי בית"ר בכל פעם ששחקן שחור או רחמנא-ליצלן ישמעלי עולה למגרש. יש כנראה משהו מאוד בסיסי שמאחד את כל אוהדי הכדורגל בעולם.

עוד ראוי לציין בפינת"שונאי שונאי ידידי" את העובדה המרגשת שדגל ישראל מתנוסס ברמה גם בכל כינוס של ה-EDL, אירגון איסלמופובי גזעני, שמתכסה באיצלה של ליברליות מכיוון שבין חבריו גם יהודים, שחורים, אסייתים והומוסקסואלים, שהמשותף לכולם שהם שונאים מוסלמים.

גם אני (כמו ג'ון)

לא מוצאת את החלוקה הזו כנכונה ברפובליקה, יכול להיות שזה בגלל הרוב האבסולוטי של הקתולים שהופך אותה לכמעט לא רלוונטית.

את הצפון אני לא ממש מכירה מבחינת דיונים מזה"תיים, אבל הדיון על "מיהו אירי" דווקא מעניין ומורכב, אני בבורותי נוטה לקבל את איריותם של כאלו שטוענים שהם אירים. לא חושבת שנתקלתי בטענה שהפרוטסטנטים אינם אירים, אלא יותר שהזהות הצפון-אירית שונה בתכלית מזו המקובלת ברפובליקה.

בין השאר קראתי כתבה מהטיימז מ-2000 מארכיון שמעלה את השאלה "האם יש תרבות צפון-אירית" ובדיון מוזכר שלדוגמא, חלק מהתרבות הצפון-אירית היא לא לדעת אירית, כי זה לא נכלל בתכנית הלימודים.

אבל שוב, טענה שהם לא אירים בכלל נראית לי נוקשה למדי (אלא אם אתה משייך אותם לסקוטלנד על בסיס הסטוריה עתיקה כמעט שמזהה את מקור ההתיישבות הפרוטסטנטית בקמפיין הבריטי ליישב את אירלנד עם פרוטסטנטים, אבל זה באמת היה מזמן..)

תלוי בכוונת השואל

אלה ששואלים כי הם רוצים לדעת איפה פיזית ממוקם הבית שלי מקבלים תשובה מתאימה, לאלה שרוצים לדעת מאיזה מדינה הגרתי לבריטניה אני אומר ישראל.
בכל התחומים שאני מעורב בהם יודעים שאני מישראל ועוד לא נתקלתי בתגובה שלילית. מצד שני, הבריטים לא נוטים להיות שליליים במפגש עם אנשים ולא יביעו דעה שלילית בפני מישהו זר אפילו אם הוא צרפתי או גרמני.

bluewolfski

New member
אפילו אם הוא גרמני או צרפתי?

שין

New member
ויותר חמור מה אתה עושה שאתה מדבר ערבית

השניה יודעת ערבית וזה עוזר לה באירופה בחיי היומיום בצורה מדהימה, שהיא צריכה משהו למשל בסופר והיא פונה בערבית היא מקבלת מה שלקוח אחר לא היה מקבל.
התשובה שלה מאיפה היא - אמא שלי ממצריים, מה שנכון

bluewolfski

New member
זה מגניב

וזה נורמלי. אני מתכוונת לשאלה. במדינה אירופאית כשהיא משוחחת בערבית עם מוכרת כפי שהדגמת, זה טבעי שישאלו אותה מאיפה היא. והתשובה שלה מאוד דיפלומטית, וזאת גם האמת.

בדרך כלל

אני עונה שאני מישראל, ואין בעיה עם זה- הרבה עונים לי שהם היו בישראל או מכירים מישהו שהיה שם או רוצים לבקר שם (בעיקר קאתולים שמתעניינים בצליינות בעקבות ישו ), גם עם טורקים לא הייתה לי בעיה.
אבל קרה שהרגשתי וייב שלילי מראש ועניתי שאני מצרפת או מהולנד.

כשאנשים מנסים לנחש הם בדרך כלל שולפים קודם את שתי המדינות הנ"ל - הולנד וצרפת, ואחר כך גם אנגליה, ארה"ב או ברזיל.
לא יודעת למה דווקא אלו, אבל מבחינתי אין בעיה להיות משוייכת לכל אחת מהן.

olga131

New member
אממ, עונה שמישראל

הגרמנים לרוב לא מבינים מה הקטע שלי , כי כולם יודעים שנולדתי באוקראינה אז הם מתחילים לחפור לי על זה (איך שמה?? ואיך המשטר??) עד שאני מסבירה שאני ישראלית ואז בכלל הם מתבלבלים מהמצב שלי: כן, עברתי פעמיים בחיים, לא נורא. בכל אופן, אני גם לערבי ברחוב אגיד שמישראל, למרות שדי מפחיד, אבל חבר שלי אומר שאין לי במה להתבייש, שהם יתביישו במדינות שהם באו מהם.

bluewolfski

New member
אף אחד לא צריך

להתבייש. אף פעם. השאלה היתה יותר על התנהלות במצבים מול זרים, עקב חוויות שלי שהיו לא תמיד הכי נעימות. ושוב זה לא העניין הישראלי זה העניין השיפוטי. במקרה כולנו כאן מישראל.

אני חצי ישראלית וחצי מקומית

אני דור עשירי כאן בלוקסמבורג מצד אבא והוא בעצמו חצי חצי כמוני
אמא ישראלית צברית
אני דוברת את השפות המקומיות, נולדתי כאן, חצי מחיי גדלתי כאן אבל אני גם ישראלית
לא קל להפוך ללוקסמבורגי וכשהם רואים אדם זר עם דרכון מקומי זה מוציא להם את המיץ
אז לפעמים אני אומרת שאני ישראלית בלי להוסיף פרטים, ולפעמים אני אומרת שאני חצי חצי
האמת, זה לא משנה להם. אני ישראלית וזה מה שהם רואים מולם. למען האמת, זה גם מה שאני רואה.
העובדה שאני דוברת את השפות המקומיות מאוד עוזרת לטשטש זהות או יותר נכון להקל את תנאי הקבלה החברתיים כי אין כמעט זרים שדוברים את השפה, רב הזרים ידברו צרפתית.

למעלה