יש לי שאלה.

bluewolfski

New member
יש לי שאלה.

כששואלים אתכם מאיפה אתם, מה אתם אומרים?

השאלה היא כמובן לא באירוע חברתי שבו זה הגיוני שישאלו אתכם מכרים או חברים של חברים. או אפילו אנשים שאתם רוצים להתחבר איתם.

לדוגמא :

אנחנו יושבים בבית קפה מזמינים קפה המלצר בוהה בנו ושואל מאיפה אנחנו.

אנחנו מזמינים שווארמה אצל התורכי, הוא בוהה בי ושואל מאיפה אני.

אנחנו מזמינים בירה בבר השכונתי, יושב שם איזה שיכור שמתחיל שיחה ואחרי משפט 1 הוא שואל מאיפה אנחנו.

אז..מה אתם אומרים?

tch111

New member
תשובה לשאלתך העיקרית

אם שואלים מאיפה אני אני עונה ישירות "מישראל".
ממש אתמול בלילה הייתי עם אישתי באולם ריקודים במלון, במקרה החלה שיחה ביני לבין מספר גברים, כאשר אחת השאלות הראשונות היתה, איך לא, מאיפה אני, התשובה הרגילה, מישראל, ואז החלה שיחה על המצב בישראל, מהר מאוד התברר לי כמו תמיד, שהספרדים, בניגוד למדיניות הרשמית של ספרד הם פרו ישראלים.
גם בחנויות מרוקאיות בהן אני נוהג לקנות לפעמים, טחינה וסחוג בעיקר, יודעים שאני ישראלי.
לשאלתך האחרונה אענה, אם שיכור פונה אליי, אני מתרחק, ולא מאפשר המשך שיחה.

אני לא עונה לשאלות כאלו

בעיקר כי הן כמעט תמיד גוררות אחריהן שיחות סמולטוק, שבעיקר מעצבנות אותי.

אבל לא הייתי בטוחה שאני זוכרת נכון, אז שאלתי את הבסיסט, והוא אמר "ignore them and leave". אני חושבת שגם אם אני לא יכולה לעזוב באותו רגע, יצא כבר שהתעלמתי בהחלטיות משאלות מרגיזות למשך ערבים שלמים.

אבל לא הייתי ממליצה לאחרים להתנהג כמוני, מאוד לא מנומס.

הדרך המנומסת אך מעייפת יותר

היא לענות בשאלה חזרה "מאיפה אתה?" ולפתח שיחה בכיוון. רוב האנשים בעולם שמחים למדי לדבר על עצמם כשניתנת להם ההזדמנות..

MayFebruar

New member
זאת שאלה מצויינת ומעניינת

רציתי לשאול בעצמי אבל השגת אותי

לי זה די קל- לרוב אני פשוט אומרת את שם המדינה באפריקה בה גרתי לפני שעברתי לכאן (היא היתה הבית שלי יותר זמן מישראל).
באירועים חברתיים אם מסתכלים עלי מוזר (יש אנשים שמוזר להם שיש לבנים מאפריקה) אני מוסיפה שנולדתי בישראל. בעצם, נראה לי שכל הזמן אני אומרת את זה 'אני מהמדינה הזאת באפריקה, אבל נולדתי בישראל'.
הנורבגים לא אומרים את דעתם, אז ממש לא אכפת לי להגיד.

עכשו אני נזכרת שמדי פעם אני גם אומרת את המדינה האירופאית בה יש לי אזרחות- הרבה חושבים שאני משם בגלל איך שאני נראית. אבל זה די נדיר.

Woking

New member
my stock answer is

"if I told you I'd have to kill you" and the interloper invariably responds: "oh, Israel!"

יעלי9

New member
אני תמיד עונה וזאת לא בעיה בעיני

אני גרהבבריטניה אבל לא בלונדון ואין כאן המוני זרים. אני תמיד מרגישה שזאת הזדמנות להראות להם איך נראה ישראלי "אמיתי" ולא כזה שרואים בחדשות. (למרות שהבריטים לא פוליטיים במיחוד, בוודאי לא בהשוואה לישראלים, ולא נראה לי שהם מאד מעוניינים במה שקורה בחדשות.)
אני חייבת לציין שברוב הפעמים קיבלתי תשובות מפתיעות:
-לבחור שפגשנו בכפר נידח יש דודה שנשואה לישראלי וגרה בדרום
-לבחורה שפגשנו בהפעלה לילדים במוזאון יש חברה שגרה פעם כמה שנים בת"א
-הזקן ששומר על השער בכניסה לטירה אחת נסע לישראל לראות משחק כדורגל ונהנה מאד מבירה גולדסטאר (?!)
-ונהגי המונית תמיד בקיאים יותר ממני בכל הכדורגלנים הישראלים ששיחקו בקבוצות המקומיות בעבר ובהווה
תכל'ס אני רוצה להפגיש אותם עם ישראל הנורמטיבית ובהרבה פעמים הם כבר מכירים אותה.

יעלי9

New member
מה את, נהג מונית??

ברור שהייתי צריכה לגגל כדי לגלות מי הוא.
כמו שבטח גם את ראית בפייסבוק הגיע שחקן חדש, אבל כמובן שאני אשכח בעוד יומיים מקסימום..

Woking

New member
בקשר לתגובות מפתיעות

והאמת שזה קרה לי כמה פעמים, זה התשובה הלא ברורה I've watched Schindler's list, בכמעין התנצלות. למזלי בשלב מסויים ביבי עלה לשלטון, ומאז שישראל הפכה לדמוקרטיה נציונל-יהודית הגויים כבר לא מרגישים יותר צורך להתנצל. אני מניח שהשלב הבא בתהפתחות זה שבתור תגובה ישאלו אותי have you watched Schindler's list?

ובקשר לשחקני כדורגל זה נכון. אחרי שאבי כהן נהרג אוהד ליוורפול שאל אותי מה איש משפחה עושה על אופנוע. גם עמדו דקה דומיה לזכרו, אפילו שהוא שיחק שם לפני 30 שנה.

יעלי9

New member
התגובה הכי מוזרה שקיבלתי הייתה

שאני לא נראית יהודיה, השיחה הזאת לא נמשכה הרבה זמן...

tch111

New member
חה, חה, חה, לי אמר פעם מישהו

שאני לא ניראה ישראלי, שאלתי אותו ספק בליגלוג ספק בצחוק, ואיך ניראה ישראלי?
והוספתי שהוא עצמו ניראה לי כמו ישראלי.

חבל שאת משמיצה כל את המדינה שבה גדלת

גם אם לא מסכימים עם המשטר של ביבי זה לא משטר נאצי-פשיסטי
ולראייה חיים בישראל מעל20% לא יהודים בתור אזרחים ועוד כמה % בתור מהגרים, שבח"ים. הם לא נרדפים ומנושלים כמו אחרי חוקי נירנברג.
פשוט מזוויע.

tch111

New member
תפסת לענות באדיבות, לשונא ישראל מושבע

פה בפורום.

Woking

New member
זה הכל בראש שלך

אני לא אמרתי נאצי בשום מקום. פעם מזמן דווקא אמרתי גבלס אבל נראה לי שאף אחד לא שם לב. בכל מקרה אני אמרתי דמוקרטית, ואת אמרת פשיסטית, אז את כנראה יודעת על מה את מדברת. אני בכלל לא מבינה בכל הפוליטיקה הזאת. זה בג"ץ קבע שישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. אמנם זה לא ממש נשמע חיבור הגיוני, אבל אם בג"ץ אמר אז אני קטונתי. אני רק הוספתי "לאומית". כתבתי נציונל-יהודית, שזה יהודית-לאומית. אם זה הזכיר לך את הנאצים אז כנראה שאת יודעת יותר ממני. בכל מקרה חבל שאנחנו מתווכחות. רוצה שאני שלח לך תמונות של החתול שלי?

אספרסו2

New member
איך החתול שלך

מסתדר עם העכברוש שאפילו לא עומד מאחורי דבריו.

עכברושה.
עם העכברושים הסליחה.

אני לא מתומכי הימין

אבל לכתוב נציונל-יהודית ואז להתמם מאיפה לעזאזל אנשים קיבלו את הרעיון של "נאצי"... נו, זה קצת לזלזל באינטלגנציה שלהם ושלך.

Woking

New member
איזו הצטרפות מקרים

כי גם אני לא מתומכי הימין. האם זאת תחילתה של ידידות נפלאה? בכל מקרה, סבתא שלי היתה אומרת, שמי שלא מזלזל באינטילגנציה של עצמו, אחרים עושים זאת עבורו. מאז אני מקפידה להיות כמה שיותר אהבלה פסבדו-אינטלקטואלית, אבל בגלל שאני בלונדינית זה לא ממש עובד לי. לא יודעת מה זה אומר, אבל מתחילה לי מיגרנה מכל הפרמוטציות האלו. בסדר, אני לא אגיד יותר נציונל. רק יהודית-לאומית. הכל בשביל האווירה הטובה.

stikitofi

New member
לעיתים מאוד רחוקות אני קוראת כאן

וההודעות שלך תמיד משעשעות אותי אבל הפעם צחקתי בקול רם אז חשבתי שתרצה לדעת והחלטתי להרשם.
בידידות רבה.

למעלה