יש לי שאלה.

tch111

New member
זה בהחלט יכול לקרות

אני משתדל לא ליצור קשרי ידידות עם מרוקאים.

een ogenblik

New member
אנטוורפן!

זה לא שאתה ביבשת הלא נכונה.
זה לא שאת בעיר הלא נכונה.
את פשוט בעיר הלא נכונה.

ברצינות, לא נתקלתי בתגובות כאלו אפילו לא פעם אחת. הפעם הכי קרובה הייתה כשהתפתח דיון ער בפריטוריה המקומית על כך שהם טועים ליחס לישראלים כהות מסויימת, אם אני מישראל ונראית כלכך לבנה (מאז שנושלתי מן הקשר לשמש, אני מאבדת צבע מיום ליום, עד שאהיה שקופה יום אחד). הדיון התנהל בינם לבין עצמם, וכשהתברר להם שאני מבינה, הם התנצלו על כך.

bluewolfski

New member
מה שעוד יותר הופך את זה

לבלתי נסבל. כי זה שיש כאן קהילה גדולה, זה אומר שזה בסדר להיות גזען, מגעיל ופוגע? לא.
זה רק מבליט את העניין הזה - כל עוד הם לא לידי אז לא ממש איכפת לי, אבל אם הם כן לידי והם שונים ומשונים אני לא רוצה אותם, הם שונים ממני ואני לא אוהב אותם.
כן, אני גם לא מעודדת (כזאת עם פונפונים) את החרדים והחסידיים כאן, אני אפילו לא מגיעה לאיזור המגורים הזה. אבל יש הבדל בין לחשוב עליהם שהם קהילה סגורה וקצת משונים לבין הערות כמו שאני קיבלתי.

זה כל כך מעייף, בגלל זה מעכשיו אני ממלטה.

בהזדמנות אני אענה גם לשכן הספרדי - זה לא קשור לפרוישראלי או אנטי או לא איכפתישראלי. זה קשור לזה שאנשים שופטים אותי בגלל המקום שממנו אני באה. זה בגלל הערות של גזעניות על דתי ומוצאי ללא שום קשר לעניין הפוליטי שאותי כבר מזמן לא מעניין.

אני יכולה להיות חברה של בן אדם שחושב משהו שונה ממני על כל דבר גם על ישראל אבל אני לא רוצה שישפטו אותי בגלל המקום שממנו הגעתי ויקבעו עליי דעה מסויימת בלי שום ביסוס.

MayFebruar

New member
אני מאוד מבינה ומזדהה איתך

גם אותי זה מעצבן ומעליב שאנשים שופטים אותי רק בגלל שנולדתי במקום מסויים או בגלל הדת.
אני שונאת הכללות. כל אדם הוא אינדבידואל, אז למה להעליב או לשפוט רק בגלל פיסת מידע אחת? זה מעליב לדעתי.

bluewolfski

New member
לצערי גם אותי זה מעליב..

כנראה גם שקרו כמה מקרים לא נעימים אחד אחרי השני וזה הציק לי יותר מבדרך כלל...

ואני באמת משתדלת לא לשפוט לעולם אף אדם, אבל לא כולם כמונו..

אני חושבת שאולי הגבתי באופן כללי מדי

גם אם היו שואלים אותי משהו אחר שהוא "סמולטוקי" הייתי מגיבה אותו דבר. מישהו שהיה אומר בסביבתי שהוא שונא יהודים (באמת? ככה בפתוח?) היה מקבל תגובות מאחרים סביר להניח.

אולי באמת המושג של "יהודים" מתרגם להם כ"חרדים". אם את דווקא בעניין של לענות לאנשים רנדומליים, אולי להגיד שאת ישראלית אתאיסטית (נגיד, אם זה נכון, אני לא מכירה אותך) כתשובה קבוע, יכול לחסוך לך את התגובות הספציפיות האלו.

אני מכירה פה כמה אנשים שגרו באשדוד לתקופות, אבל זה בגלל שגם פה וגם שם (עדיין, נדמה לי) יש מפעלים של אינטל. הגיטריסט בלהקה של הבסיסט עדיין מספר לי לפעמים על החודשים שהוא בילה בישראל.

bluewolfski

New member
אין לי מושג מה מתרגם להם

ואיך.

יש בי אפילו חלק שלא כל כך משנה לו העניין של הישראליות. אני שואלת כאן כי כולם פה ישראלים שגרים באירופה ונתקלים באותה סיטואציה.
זה אפילו לא העניין הדתי ולא העניין המדיני.
גם אם הייתי מיוון ואנשים היו שופטים אותי ישר בגלל המקום שממנו אני מגיעה - המצב הכלכלי וכו' למשל, זה גם היה מפריע לי.

מפריע לי שאנשים זרים יש להם את החוצפה אחרי 10 שניות של "הכרות" לשאול מאיפה אני מגיעה. כי הרי לא משנה מה, תמיד כל הדעות הקדומות שלהם והסטיגמות שיש להם יעלו על פני השטח.

הרי אם אני אומרת שאני מישראל - לחלק מהאנשים עולה ענין הדת - (ברגע רואים שאני ממש ממש לא דתיה) או עניין המצב המדיני בטחוני או וואטאבר.

בזמן האחרון הנושא עלה יותר, לכן רציתי לשאול את וועדת חכמי הפורום מתוך הנסיון שיש כאן לכולם.

אני מודעת לזה שאי אפשר לשנות אנשים כל כך מהר, ובטח שאני לא צריכה לבזבז אנרגיה על זרים. אבל אני כן מנסה להתחשב באחר ולא לשפוט, אז בא לי גם להרגיש שאותי לא שופטים.

דרך אגב, גם הפריע לי ששפטו אותי היום בצורה כזאת שבגלל שאני אישה אני אוהבת קניות. שזה שוביניסטי, במקרה זאת האמת - אני אוהבת קניות אבל לא בגלל שאני אישה, אלא כי אני בן אדם שנהנה מקניות.

לסיכום, כנראה שנפלה עליי קצת הרגשה של - נמאס לי להרגיש זרה - וזה בלט לי יותר מהכיוון הזה.

סתם עוד דוגמא: בדירה הראשונה ששכרנו לשבוע הראשון שלנו כאן - בעל הדירה לא הסכים להחזיר לנו את כל הדיפוסט - פחות 10 יורו. מה הסיבה? בגלל שאנחנו יהודים ואנחנו בטח מרמים אותו והוא הרגיש שאיכשהו דפקנו אותו.
והוא היה מאוד פרו ישראל דרך אגב, אבל אנשים דפוקים ונמאס לי לקבל יחס דפוק מאנשים דפוקים.
עמדתי מולו - אני ובעלי- שני ילדים עייפים ומפוחדים כמה ימים אחרי שהגענו למדינה חדשה - היינו בהלם, פשוט הייתי המומה.

פעם סבא שלי אמר לי - תחשבי טוב טוב לפני שאת עוזבת את ישראל. את לא יודעת מזה להרגיש אזרח סוג ב'. טוב, זה כנראה עוד משברון הגירה קטן שלא שמתי לב והוא נחת עליי.
בטח יעבור.

זה קצת מעייף

תודה על השיתוף והתמיכה

בעל הבית שלכם אמר לכם את זה ישירות

וואו. ממש עוין.

בעל הבית שלנו פעם שאל אותי אם הייתי בחופשה כי יש לי קצת גוון בעור (ממש, אחרי 4 שנים פה זה בלתי אפשרי) אמרתי לו שזה הגוון הטבעי שלי והרגשתי שקצת העלבתי אותו במין רמיזה על הבורות שלו. לא נורא.

אני חושבת שאחת ה"תרופות" להרגשה המעייפת שבזרות היא למצוא מקום/אנשים מקומיים שעושה להרגיש בבית. בבית במובן מנותק-לאום, אבל מחובר אישיות.

אני *כל-כך* מודעת לזה שאני אפילו לא אזרח סוג ב', כי אני לא אזרח בכלל, שלמדתי מתי ואיך להלחם ומתי פשוט להקל על עצמי, אז מלבד דברים נקודתיים (כמו למשל המתנה לקבלת ויזות שונות ומעברים בשדות תעופה) אני לא טורחת להתעייף מזה.

bluewolfski

New member
כן הוא אמר את זה ישירות

אני פשוט עמדתי שם פעורת פה. גם הייתי כל כך עייפה מלהתווכח איתו זה היה בשבוע הראשון שלנו כאן והיינו קצת בהלם מהכל.

אני אנסה לא להתעייף מזה ובאמת לנסות ולחזור להתחבר למוכר שכבר קיים כאן.

תודה.

תמשיכי להיות פעורת פה לגבי הערות כאלו

לא נתקלתי בזה הרבה (וגרתי במספר מדינות), אבל אני מתעקשת להיות מופתעת כל פעם כשזה כן קורה, כי באופן הפשוט ביותר, זה לא בסדר.

jonbaum

New member
לא כדאי לפתח רגישות יתר בגלל זה

לדעתי השאלה מאיפה אתה היא שאלה מאוד סתמית ופשוט טקטיקה לפתח שיחה. כאמור, לי זה לא קורה הרבה כי שפת האם שלי אנגלית ויש לי מבטא אנגלי, אז אם אנשים שאני נתקל בהם (נהגי מונית לדוגמא, שבאירלנד הם כמעט תמיד מקשקשים עם מי נוסע איתם) לא שואלים אותי אז הם פשוט מניחים שאני אנגלי ובזה נגמר הסיפור. יש כאן בדבלין ישראלית אחת שהיא מרצה באוניברסיטה. היא גרה כאן כבר יותר מ-40 שנה, אבל מה לעשות, היא לא בדיוק נראית אירית ויש לה מבטא זר באנגלית. נהגי מונית שואלים אותה מאיפה היא והיא כל פעם נעלבת עד לשמיים. בשביל מה? זאת סתם דרך להתחיל לקשקש.
אגב, במגעים שלי בארץ עם בעלבתים תמיד הרגשתי אזרח סוג ב', לכן לא נראה לי שיש הבדל גדול.

bluewolfski

New member
אני יודעת.

ואני מנסה לא להעלב, אבל אחרי כמה פעמים שכנראה הרגשתי את הזרות בולטת וזה הגיע מלווה בהערות נבזיות אז נשברתי ונעלבתי.

ניסיתי לא להעלב כשמישהו בבר אמר שצריך לשלוח פצצת אטום ולמחוק את ישראל וכל שכנותיה , אבל מה לעשות...זה חודר. בגלל שהמשפחה שלי והחברים שלי גרים שם. ובגלל שזה פשוט לא יפה ונבזי. בגלל שאנשים מרשים לעצמם להעליב ככה.

אבל אני צריכה לעבות את עורי כנראה.

חוץ מזה אני חייבת לציין שבעל הדירה הנכחית שלנו הוא באמת סופר סטאר! וזאת הפעם הראשונה באמת שאני לא מרגישה סוג ב' ביחסים עם בעל דירה

jonbaum

New member
אלה שני דברים שונים לגמרי

כמו שאמרתי, אם מישהו שואל אותך מאיפה את, אני מהמר שברוב המקרים זו טקטיקה להתחיל שיחה.
אם מישהו אומר שצריך לשלוח פצצת אטום ולמחוק את ישראל וכל שכנותיה, זה באמת לא יפה ונבזי, גם אם זה נאמר כמעין "הומור שחור" (כלומר, אם זה יקרה לא נצטרך לשמוע עליהם כל הזמן בחדשות), ובהחלט מותר להתעצבן.

jonbaum

New member
אני חי באירלנד ויש לי מבטא אנגלי

זה (לפעמים) תיק גדול בפני עצמו ואין לי כוח לקחת על עצמי גם את עול המצב במזרח התיכון ולכן אני בדרך כלל לא מזכיר את ישראל בשיחות כאלה.
מה שכן, בקיץ האחרון היינו בחופשה בישראל. בערך מסוף מרץ (אחרי איסטר) כולם מתחילים לשאול אם יש תכניות לקיץ, ותמיד אמרתי שאנחנו נוסעים לישראל. אנשים דווקא היו מאוד סקרנים לא שמעתי אף מילה שלילית.

זה מעניין שדווקא באירלנד שמצטיירת

בעיני ישראלים רבים כאנטישמית, אני נתקלת באופן קבוע באירים שמספרים שהם היו בישראל כתגובה לתשובה מאיפה אני....

jonbaum

New member
אני לא יודע אם היא עדיין קיימת

אבל פעם היתה באירלנד תעשייה גדולה של צליינות לארץ הקודש, ולכן באמת יש לא מעט אירים שהיו בישראל.
היו גם הרבה שהיו מתנדבים בקיבוצים. כך למשל אשתי עשתה כשהיא סיימה תיכון. היא נסעה לישראל לחודשיים, עבדה חודש כמתנדבת בקיבוץ עין גב, ואח"כ טיילה חודש. כיום זה כבר לא קיים, גם בגלל הסבך הפוליטי וגם בגלל שממילא כבר אין מתנדבים היום בקיבוצים (עד כמה שאני יודע)

אספרסו2

New member
פעם

הקומוניזם היה מיסתורי ואקזוטי
היום יצא החתול מהשק ואין לו מה למכור.
אפילו לכנסת לא נכנס ,לראשונה,אף קיבוצניק.

אני מניחה שאתה צודק

למרות שנתקלתי גם באירים שהגיעו לישראל מטעם העבודה, כנסים מקצועיים וכו'. אגב, עדיין יש כאן אנטישמיות ואנטי ישראליות אבל זה כתוצאה של ignorance ושייך לדיון אחר...

למעלה