אין לי מושג מה מתרגם להם
ואיך.
יש בי אפילו חלק שלא כל כך משנה לו העניין של הישראליות. אני שואלת כאן כי כולם פה ישראלים שגרים באירופה ונתקלים באותה סיטואציה.
זה אפילו לא העניין הדתי ולא העניין המדיני.
גם אם הייתי מיוון ואנשים היו שופטים אותי ישר בגלל המקום שממנו אני מגיעה - המצב הכלכלי וכו' למשל, זה גם היה מפריע לי.
מפריע לי שאנשים זרים יש להם את החוצפה אחרי 10 שניות של "הכרות" לשאול מאיפה אני מגיעה. כי הרי לא משנה מה, תמיד כל הדעות הקדומות שלהם והסטיגמות שיש להם יעלו על פני השטח.
הרי אם אני אומרת שאני מישראל - לחלק מהאנשים עולה ענין הדת - (ברגע רואים שאני ממש ממש לא דתיה) או עניין המצב המדיני בטחוני או וואטאבר.
בזמן האחרון הנושא עלה יותר, לכן רציתי לשאול את וועדת חכמי הפורום מתוך הנסיון שיש כאן לכולם.
אני מודעת לזה שאי אפשר לשנות אנשים כל כך מהר, ובטח שאני לא צריכה לבזבז אנרגיה על זרים. אבל אני כן מנסה להתחשב באחר ולא לשפוט, אז בא לי גם להרגיש שאותי לא שופטים.
דרך אגב, גם הפריע לי ששפטו אותי היום בצורה כזאת שבגלל שאני אישה אני אוהבת קניות. שזה שוביניסטי, במקרה זאת האמת - אני אוהבת קניות אבל לא בגלל שאני אישה, אלא כי אני בן אדם שנהנה מקניות.
לסיכום, כנראה שנפלה עליי קצת הרגשה של - נמאס לי להרגיש זרה - וזה בלט לי יותר מהכיוון הזה.
סתם עוד דוגמא: בדירה הראשונה ששכרנו לשבוע הראשון שלנו כאן - בעל הדירה לא הסכים להחזיר לנו את כל הדיפוסט - פחות 10 יורו. מה הסיבה? בגלל שאנחנו יהודים ואנחנו בטח מרמים אותו והוא הרגיש שאיכשהו דפקנו אותו.
והוא היה מאוד פרו ישראל דרך אגב, אבל אנשים דפוקים ונמאס לי לקבל יחס דפוק מאנשים דפוקים.
עמדתי מולו - אני ובעלי- שני ילדים עייפים ומפוחדים כמה ימים אחרי שהגענו למדינה חדשה - היינו בהלם, פשוט הייתי המומה.
פעם סבא שלי אמר לי - תחשבי טוב טוב לפני שאת עוזבת את ישראל. את לא יודעת מזה להרגיש אזרח סוג ב'. טוב, זה כנראה עוד משברון הגירה קטן שלא שמתי לב והוא נחת עליי.
בטח יעבור.
זה קצת מעייף
תודה על השיתוף והתמיכה