יש לי שאלה.

Woking

New member
הא, אני ממש יכול לראות את זה

"מאין אתה מגיע?"
"המחברות האלו שלך?"
"מי הכין את שעורי הבית האלו?"
"מישהו נתן לך מחברת להעתיק או דף תשובות?" אני שואלת כי קררררו מקררררים בעברררר ...

Woking

New member
אפשר להוציא את הישראלית מיש-רע-לכל

אבל יש דברים שאי אפשר לשנות. או כמו שאמר המשורר הלאומי a rose by any other name would smell as sweet.

een ogenblik

New member
שתי אפשרויות שונות

לרוב אני עונה, אבל לפעמים אני פשוט מתעלמת.

אם אני במצב רוח לענות אענה "ישראל" ללא שום היסוס.
אם איני במצב רוח לענות, פשוט אתעלם מן השאלה.

אני כישראלי גאה

תמיד (99% מהפעמים) נותן מדינה אחרת באירופה ....

אין לי כוח , וחשק לשאלות שבאות אחרי ...... אההה ישראל .....

tch111

New member
ואני להיפך, מנצל את השאלה, ואת השאלות הבאות

להסביר מה ההבדל בין יהדות לאיסלם, ובין ישראל למדינות ערב.
בד"כ אם אני נתקל באנטי ישראלי (לא אנטישמי) אחרי הסברים ושיחה קצרה אני הופך אותו לפרו ישראלי.

אני אומרת ישראל בלי בעיה.

זה לא ששואלים המון (בעיקר מלצרים זרים במסעדות), בדר"כ מניחים שאנחנו או מארה"ב או ממזרח אירופה.
אם שואלים, אין לי בעיה להגיד ישראל ומניסיון רק בן אדם אחד הגיב בצורה קצת שלילית. לרוב האנשים פשוט לא אכפת.

EfratUK

New member
אני עונה

קודם כל בשאלה 'Do you mean where do I live or where I'm from originally? ' ועונה בהתאם. אין לי בעיה לענות שמישראל ומעולם לא נתקלתי בתגובה שלילית אבל לפעמים אנשים רוצים פשוט לדעת אם אני מברייטון, מאחד הכפרים בסביבה (מה שנכון) או אם אני פשוט מבקרת באיזור. אולי זה בא כי ברייטון היא עיר שמוצפת בתיירים וסטודנטים ואנשים הרבה פעמים לא באמת מקומיים.

alma fa

New member
אממ..

רק אצלי זה כך, שפעם אחר פעם עונה שאני מישראל ונענית בהתלהבות ב'oh, Italy???!
cool'!
מיותר לציין שזה לא יהיה בבר, לא בשווארמה, לא בקפה השכונתי, ואף אחד, בשם אלוהים, לא מעלה אפילו על דעתו אפילו לפצוח עמי בסמול טוק. אני אף לא נזקקת לחוסר נימוס לשם כך. תשדורת ברורה וידידותית של 'כלך נא במטותא מרדיוס מחשבותי הפסנתריות וחלומותי הפרחוניים, אלא אם כן עוגבר אתה ומלחין, או מזמור, או שמיים אפורים או חתול'. ומה בכלל או בדיוק לא מנומס בכך? וכי אין האדם בן חורין לנפשו? וכי כל אותן התחברתויות שטחיות שאין להן קצה תעמודנה לו ולימינו ולהעשיר את נפשו ולהפכו לאדם שהוא טוב יותר לאנושות?

את פשוט לא מסתובבת

עם טיפוסים שמפגינים רצון טוב ונעימות לעולם הסובב אותם, כמוני. כשאני לבד, אלא אם מדובר באמת במקרה קיצוני של סביבה תחת השפעה, לא יפנו אלי כי אני לא מפיצה חביבות לסביבה.

לצערי (וגם לשמחתי) הבסיסט הוא פשוט איש טוב, נחמד ונעים לבריות, ולכן כשאני איתו אנשים מסיקים מכך שזה בסדר לדבר איתי. בדרך כלל הם מגלים את הטעות מספיק מהר.

קפה שכונתי? אף פעם לא הבנתי בדיוק מה העניין באלו, אני חושבת ששכונתיות זה מושג לאנשים שמסתדרים עם הרעיון של "קהילה". לא בשבילי.

alma fa

New member
betekenisvolle communicatie

כלומר תקשורת רבת משמעות, היא במידה רבה ההפך של סמול טוק ועדיין היא תקשורת במלוא מובן המילה. וכמובן יש גם סמול טוקס מוסיקליים, שמכוונים לזרמי קרקע ראשיים יותר... בעצם אני אמורה בסוף לימודי להיות וירטואוזית של קומוניקציה כזו, בתקווה שהיומרה המביכה מאחורי כוונה מקצועית שכזו תתברר כאמיתית ומועילה, לכל הפחות

לשמחתי במובן הזה אני מתאימה לפלמים והפלמים מתאימים לי. הם לא (טוב, אלה שפגשתי בשהותי עד כה) בדיוק נוטים לפצוח בשיחות קלות, ויתעניינו רק אם הם אכן מתעניינים. מצדי אני, אם וכאשר אינם מתעניינים, אני משק-אוטארקי די הצורך על מנת לא להטרד מכך ולו כזית...

אותי שואלים אם אני צרפתייה

כי הם טוענים שהגרמנית שאני מדברת הוא במבטא צרפתי. אני אומרת להם שאני מישראל ושכולם חושבים שאני מצרפת. עד היום לא הייתה לי סיבה לא להגיד שאני מישראל.

shemesh7079

New member
גם לי אומרים את זה...

כשאני מדברת גרמנית, מה שלא קורה הרבה...
אולי האוזן שלהם לא ממש מאומנת למבטאים השונים, או למבטא הישראלי לפחות...

rona73

New member
אני אומרת שאני מישראל

רק אתמול סבתא אחת התחילה לדבר איתי ושאלה אותי באיזו שפה אני מדברת.יש אטרקציה עם התאומים (שלי )שהם מאוד דומים ,ומתחילים לדבר איתי כאילו אנחנו מכירים.
תמיד רוצים לדעת איזו שפה אני מדברת....

העיניין שדווקא הישראלים אומרים לי שיש לי מבטא(לא ישראלי) שזה ממש מוזר

bluewolfski

New member
אני גם אענה ואגיב באופן כללי לכולם.

השאלה שלי עלתה לאחר חודשים של תסכול רב.
כשגרנו באנגליה, הייתי יכולה להגיד שאני מהירח והיו מאמינים. אין להם אוזן טובה כל כך למבטאים ואין להם מושג בשפות.
אחרי כמה פעמים כשאמרתי לאנשים שאני מישראל היתה תגובה אחת - אויי... (עם פרצוף מלא רחמים) מסכנה שכמוך...היי הייתי באשדוד פעם אבל לא באמת רק כדי לצאת לקרוז לקפריסין.
התגובה השניה - כן צריך לפוצץ את כל הערבים האלה.
מאז הייתי אומרת שאני מהולנד ובזה זה נגמר.

עכשיו בבלגיה, אני כמובן לא יכולה להגיד שאני מהולנד, בעיקר אחרי שראיתי שאני לא נראית הולנדית כל כך
... והממ...העניין של השפה. אני עדיין לומדת

נמאס לי קצת מזה שאנשים מדברים איתי ואחרי ששואלים מאיפה אני ואני עונה בדרך כלל - "אני מכאן עכשיו, אבל באתי מישראל" - אפשר לראות איך כל שרירי הפנים שלהם זזים ומשתנים ואיך כל הדעות הקדומות שלהם משתלטות להם על המוח ואז הווייב משתנה. לא בא לי ונמאס לי מזה. כמובן שאנשים שאני יודעת שהם חברים שלי או אנשים שהם בפוטנציאל חברי זה הולך חלק יותר.

אבל מבחינתי המקום שממנו אני מגיעה זה חלק ממני הרי, אני ישראלית - נולדתי וגדלתי שם. וזה משהו שלא בא לי שכל שמוק שלא מכיר אותי ידע עליי, זה משהו אישי שלי שמייצג אותי. זכותי לבחור עם מי אני חולקת את המידע הזה.

אז לפעמים אני אומרת - ספרד, לפעמים אני אומרת שזה לא משנה ואז אנשים מתחילים לנחש ואני מתחילה להתעצבן והרבה פעמים אני מתעלמת.
וקלימרו, אני מסכימה איתך לגמרי, זה אולי לא מנומס אבל פאק איט. למי איכפת. אחרי שקיבלתי גם כל כך הרבה תגובות מגעילות - כמו : איכס, אני שונא יהודים, או צריך לשלוח פצצת אטום לכל האיזור הזה, או סתם מבט גועלי, או לשאול למה אני בלי פאה או משהו כזה מגעיל.
אני לא יודעת אם זה בגלל שאני גרה בעיר עם גטו גדול מאוד, אבל זה לא משנה כי כרגע זאת המציאות שלי וזה מעצבן.

החלטנו שנגיד שאנחנו ממלטה מעכשיו, זה יסתום לאנשים את הפה ואת הסקרנות.

תודה על השיתוף של כולם,
היה לי חשוב לדעת מה קורה אצל ישראלים אחרים ביבשת.

bluewolfski

New member
הו.. והייתי חייבת

להוסיף את הלינק לפרק הזה:

http://pini.ynet.co.il/?id=6&seasonNum=2

למרות שאין שום קשר לסיבה של פיני ולסיבה שלי - אין שום קשר!!
זה פשוט מצחיק
בכלל סדרה ממולצת ומאוד מצחיקה.
עדיף אבל לצפות מההתחלה, תאמינו או לא יש רצף לעלילה

tch111

New member
נהנתי מאוד מהפרק הזה.

על מנת לא להסתבך איני משקר, אומר ישירות ישראל.
אני משתדל שלא ליצור מערכת חברתית עם מוסלמים, וזאת מתוך נסיון קשה שהיה לי עם "חבר" אלג'ירי.

tch111

New member
וואו..............זה באמת מדהים

פעם ראשונה שאני שומע על תגובות כאלה, פה שזו עיר תיירותית מאוד אני נתקל בהרבה בריטים, כתבתי בריטים היות ולא רק אנגלים, בלגים, הולנדים, גרמנים וצרפתים ובד"כ אני מצליח עם השפות אנגלית, ספרדית וגרמנית שאני דובר לתקשר איתם, עוד לא נתקלתי במשך 13 שנים שאני בספרד בתגובה שלילית אפילו לא ממרוקאים.
להיפך התגובות ממש חיוביות.

מכיר ישראלי שהיה 3 שבועות בספרד

ונתקל בתגובות לא נעימות ממרוקאים צעירים.

למעלה