יש לי שאלה

עשיתי את זה אתמול...

ונהנו מכל רגע. אזמה עם השכנים לא הצליחו לישון בגלל הצעקות. גם אני במזוכיזם מבחירה חופשית. ועדיין מצפה בשקיקה לורסיות מרתקות על המונח האחורי, מפיך המפיק מרגליות - שפתיים ישק !

גם?

מי עוד? ורסיות מרתקות תאלץ למצוא במקום אחר, שם המקום מתאים. כאן זה קורא רק במקרים חריגים. >ספל חמאה לא מצרפת לינק<

אתה מאמין בסיפור בראשית כפשוטו ???

כלומר, שככה באמת היה ? אז בוא תסביר לי שני דברים: 1. אתה מאמין שיש רקיע שמחזיק את המים שלא ייפלו, ובו תקועים הכוכבים ? 2. אתה באמת מאמין שהירח גדול מכל המאורות חוץ מהשמש ? הרי הוא מוגדר כקטן מבין שני המאורות הגדולים. אני יכול להמשיך, אבל נראה לי שמיציתי...

אז מה אתה מקשקש ????

כל הדיון פה היה על ההתאמה בין התורה למדע. אם אתה טוען שהיא אלגוריה, אז מדוע אתה תוקף את אלו שטוענים שהתורה אינה תואמת את המדע. תחליט.

חלילה - לא באתי לקלל - חלילה וחס

רק העתקתי את ברכתה של ספל של חמאה. שנזכה כולנו במהרה בימנו ללכת ולהזדיין על כל צעד ושעל, ותחת (!) כל גבעה ועץ רענן.
אכי"ר

חביבי, העובדות שאני מדבר עליהם כאן

הם התפישה האסטרונומית המודרנית. לידיעתך, לפי תפישה זו ישנה חוקיות אחת לכל היקום, וכדור הארץ נוצר באותה דרך שבה נוצרים מליארדי פלנטות אחרות, בניגוד לתיאור המקראי שבו, קודם נברא כדור הארץ - המהווה את מטרת ויעד הבריאה, ורק אחר כך, ביום הרביעי נזכר אלוהים לברוא שמש ירח וכוכבים על מנת שישמשו כתאורה לתושבים המיועדים של הפלנטה הנבחרת. אתה כמובן לא חייב לקבל את ה"תפישה" המדעית, ואתה רשאי להאמין שכדור הארץ שטוח, ומונח על גבי שלושה פילים, על גבי צב ענק באמצע האוקיינוס. אתה אפילו יכול לפתוח פורום תמיכה למאמינים בכדור הארץ השטוח, אבל מה לזה ולפרשנות טרימינלוגית ואנליטית?

המקרא איננו קובץ אגדות

זאת דעתך הפרטית. ואני אינני חולק איתך את הדיעה הזאת. המקרא הוא בעיקרו קובץ של חוקים, גישה ודרך חיים, וביסודו הוא גם אלגוריה מושלמת לבריאה כולה. מעין קידוד מוצפן של הכוחות המניעים אתה הכל. ולהגיד שזה אוסף של אגדות, פירושו להגיד: "יש לי ראיה שטחית, כזאת שרואה רק מה שצף מעל פני השטח.. ואני עוד מתגאה על כך.."

אתה מערב מין שבאינו מינו....

גם אני נגמלתי אעפסמתיאורית הכדור השטוח מתי שהוא.. ועכשיו ברצינות: התיאורהמקראי לא בא לציין עובדות אסטרונומיות, ואין זהעניינו או תפקידו כלל. התיאור המקראי של ספר בראשית, לרבות דברי הפתיחה, אינן אלא אלגוריה. וראה תשובתי לקודם לך.

אלוהים כאלגוריה

אם כל סיפורי הבריאה, גן עדן, המבול, מגדל בבל, מכות מצרים וקריעת ים סוף, הפירוטכניקה הפסיכודלית של מעמד הר סיני, שמש בגבעון דום ושאר ירקות אינן אלא אלגוריה, אז אולי גם אלוהים המתואר במקרא אינו אלא אלגוריה, כביטוי לאני העליון (אלתר אגו) שלנו ולרוח האדם. ואגב, היתה אסכולה מפורסמת במחשבה היהודית בימי הביניים שראתה בכל המצוות ביטוי אלגורי גרידא, והקצף שיצא כנגדם הופנה גם כנגד הרמב"ם שנחשד בזיקה כלשהי לעניין.

שוב בגלל ההבדל הקטן:

הנצרות מבוססת על עבודת אלילים, על אמונה באדם (ישו) וכל השילוש הקדוש המופרש ממנו.. ואילו האמונה היהודית לא נסמכת במקורה על אף בן תמותה, אלא כל דבריה, על דברי אלוקים חיים. האמונה וקיוםן המצוות הם דברים שבין אדם למקום, וכל "פער תיווך" של בני אדם באמצע, בבסיסו הוא נטייה שנלקחה, לצערי, אכן, מהנצרות. ואגב: לא אמרתי שהתורה כולה היא אלגוריה. דברתי ואמרתי במפורש: סיפור בראשית. ויש דברים בתורה, אגב: שהם גם התרחשו במציאות והם גם אלגוריה מכוונת בו זמנית. סוג של מוסר, סוג של אמירה. אדם יכול לתאר התרחשות שקרתה במציאות, לדוגמא, וגם להקיש מכך אלגוריה על החיים בכלל, ולא יהיה בכך שום סתירה בין זה לזה. לא מסובך. אלא אם כן מחפשים להסתבך בכוח....

כל אחד אכן לוקח את האלגוריה

לאן שהוא רוצה... אתה תקח את האלגוריה לאני העליון הפרטי שלך (כמה לא מפתיע...שהרי מי היה זה שאמר לי: אני יודע שיש אלוהים.. אני רואה אותו כל בוקר במראה....) ואני אקח את האלגוריה לאני העליון האלוהי. אצלך אלוהים הוא אתה. ואין מבלעדייך. ואצלי הוא האלוהים, ואני הנברא שלו. הבדל קטנטן....

על הספר המגוחך של פרופ´ אביעזר

קראתי את כולו ודי התפלצתי. הההסברים המאולצים שלו רק ממחישים את מצוקתו של המדען הנובעת מן הפער בין אמונתו להכרתו המדעית. האם באמת מישהו חושב שתיאור שבו קודם נבראת הארץ ורק כמה "ימים" אחר כך נבראים גרמי השמים הנוספים (שמש, ירח וכוכבים) יכולה להתאים לאיזה שהוא תיאור מדעי?

למעלה