יש לי רעיון לסקר

loislane1

New member
לא זכור לי

שדיברתי על קרבות תחרותיים. מעולם לא השתתפתי בכאלה ומעולם לא ארצה. אם על זה מדבר יניב, אז שיבוסם לו, אבל זו בכלל לא הייתה כוונתי. אני גם לא דיברתי על לחימה מחוץ לשיטה שלי.

חובבן

New member
אין ספק שתרגילים בקבוצה עוזרים

אבל יש פה בעיה כי אתה מתאמן עם קבוצה סגורה ומצומצמת של אנשים וידע. אימון עם פרטנרים משיטות שונות יעיל, אבל אין בו את מימד התחרות.

שחור2

New member
זה לא הייתה מטרת הדיון

אני מסכים עם שני הצדדים ולדעתי תחרות מוסיפה ואין להגיד שלא אבל לא רציתי לפתוח מלחמת עולם 3

שחור2

New member
יש לי רעיון

נגיד איש 10 אנשים עוסקים ב10 אומניות שונות כולם משקעים אותו דבר. ונמצאים אתו זמן במסגרת מי לדעתכם יותר חזק דירוג

זה שהכי חזק יהיה ראשון בדירוג חוזק

קח מקרה יותר "מתאים". קח אדם אחד, שכפל אותו עוד 9 פעמים. תן לכל שכפול להתאמן על אומנות אחרת, מי ינצח? התשובה לדעתי - מי שהתאמן באמנות שהכי מתאימה לו אישית. שאלה יותר מעניינת - למה לבזבז טכנולוגית שכפול אנשים, על לימוד אמנויות לחימה?

שחור2

New member
לא הבנת

כל אחד מתאים לאומנות באותו דיוק שהאדם האחר משקיע בדיוק אותו דבר והדבר בכלליות אני יתן ואתם תדרגו קראטה גוגיטסו סומו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח איגרוף תאילנדי קונג פו טאי צי אייקידו גודן

loislane1

New member
לחימה משולבת, יקר

כנראה שהיגעתי מאוחר מידי ופספסתי את המומנטום, ואתה כבר לא רוצה לשמוע יותר, אז רק דבר אחד קטן, מבטיחה! אולי יהיו פה רבים שיחלקו עלי, אבל את המיומנות שקרבות מעניקים אפשר הכי טוב לבחון על בנות. רגע!! הנה בא ההסבר: אצל בנות , רוב הבנות, הכוח הוא לא הערך הכי שימושי בקרב, לעומת בנים. זאת פשוט כי אין להן אותו בטונות. מה שקורה הוא שהן נאלצות לפנות לערוצים אחרים, ולפה נכנסת האומנות שהן מתרגלות. ובאמת אפשר לראות שבנות שעשו לחימה (אפילו חודשיים-שלושה) הרבה יותר מתקדמות מבנות שלא ממש חוו לחימה. והכוח נשאר אותו הכוח. זה לא שהן התחזקו במידה כזו שנתנה להן חוזק. הלחימה מלמדת גם יציבות ושימוש נכון של קאטות, כי מה זה בעצם קאטה אם לא סידרה של תנועות התגוננות או התקפה? לפי דעתי

צודקת!!! ואני אמרתי ממקודם...

שהקאטה, הקיונים , וכו... הם אלו שמקנים לאותו לוחם שנילחם בזירה או בתחרות את הכלים להתמודד עם אותו מתחרה.. אני לא מסכים איתך שבנות לא חזקות!, יש כמה בנות בלחימה משולבת שמרביצות לא רע לבנים ואפילו כואב!! זה לא עניין של כח זה עניין של טכניקה וכמו שאמרת שנבנת מקאטות וקיון וכו.. החוזק גם מגיע מאיך שאת מוציאה את המכה, אם זה אגרוף שאת משתמשת במותן לתנופה, וכו... כל זה בונה את המתאמן לדבר האמיתי שהוא הקרבות שלשמם הוא בעצם מתאמן- לדעת להלחם שצריך

loislane1

New member
אני לא אומרת

שבנות לא חזקות, אבל לעומת בנים אפשר ממש לראות הבדל. יש לי תיאוריה שלמה בנושא. בשורה התחתונה נראה לי שזה עניין של מסה של שריר בצירוף של מעין חשש או חוסר מוטיבצייה להשתמש בכוח הזה שיש להן. אבל זה לא קשור. בכל מקרה אני לחלוטין מסכימה איתך. אני גם חושבת שרוב האנשים שדיברו בגנות הקרב דווקא כן התנסו בו. סתם הרגשה שכזאת...

idv

New member
בו ננסה פעם אחרונה ואם לא נצליח

נפרד כידידים. א. הטענה שלך שהמתאמן מטרתו היא קרבות אינה נכונה לכל המתאמנים בעולם ובייחוד בפורום ומכאן אולי שורש חוסר ההסכמה ביננו. ב. אתה טוען שהקאטות מכינות את הלוחם לזירה. חלק מהקאטות שאני מכיר כוללות מכות/תפיסות שאינן מותרות לפי חוקי רוב הזירות כך שיש כאן מעין סתירה. ג. תחרות בזירה היא אכן קרובה למצב אמיתי אבל עדיין איננה כזו ויש בה הרבה חסרונות כמו גם יתרונות. על כן אין לפסול אותה לגמרי אבל היא גם אינה באופן אבסולוטי הדבר שכל מתאמן חייב לעבור כדי להקרא אומן לחימה.

אוקי.. ננסה....

א. הטענה שלי בהחלט היא שמתאמן בסוף מטרתו להגיע לטופ הלימודים שלו וזה לייסם את כל מה שלמד - וביסום של קרב. ב. קאטות עוזרות ואני חוזר עוזרות להכין את הלוחם לקרב, ואניל א מדבר לוו דווקא על התנועות שיש בהם שהם שונות ומגוונות, אלה בכלליות קאטות גורמות לאדם ששולט בהם באופן כללי: יציבות, חדות, טיימינג, דבר שזקוקים לו בקרב. אין להתחיל לנתח כל תנועה ותנועה בקאטה לעומת קרב... זה זה לא נכון לעשות אלה להסתכל על המכלול הכללי. ג. לדעתי כאן הטעות שכן אומן לחימה צריך להתנסות בלחימה, הוא מתאמן בשביל להיות אומן אחד ששולט ברזי הלחימה ואמור לדעת איך להלחם.. ואיך הוא ידע אם הוא לא יעסוק בדבר שהכי קרוב ללחימה אמיתית וזה הקרבות התחרותיות?? , איך הוא ידע אם לא יתמדד מול יריבים שונים ברמות שונות של ידע ולא במסגרת הדוגו שלו?? בידידות יניב

idv

New member
תודה שהוספת את שמך

ולעניין א. תקרא את הודעתו של אמיר למעלה היא לדעתי טובה מאד ומסכמת את רוב טענותי. ב. אתה שוב מבצע הכללה גסה מאד בה, לדעתי, אתה משליך מהמטרה שלך באימונים לגבי כל שאר המתאמנים. בעצם ההגדרה הנ"ל אתה שולל אחוז גדול של המתאמנים שאינם שותפים למטרה הנ"ל. קח לדוגמא אותי, המטרה הראשית שלי באימונים היא לא ההגנה העצמית אלא הנאה, שיפור יציבה וקואורדיציה וכד´. נכון קיימת גם מטרת ההגנה העצמית אבל היא שולי. בעצם הטענה שלך הוצאת אותי מכלל האנשים המתאמנים באומנויות לחימה. ג. לא כלכך הבנתי את הטענה שלך לגבי אי ניתוח הקאטה אבל לדעתי אתה דווקא צריך לנתח כל תנועה וחצי תנועה בקאטה על מנת שתוכל להעזר בה בקרב. ד. אנחנו עדיין וכנראה תמיד נהיה במחלוקת לגבי יעילות קרבות זירה והדימיונים לקרבות רחוב. בידידוּת

בכבוד וברצינות הפעם ללחימה משולבת

יש לי כמה שאלות אמיתיות: הראשונה, נניח שאתה צודק בתיאור מטרת האימון, האם הבדל בין לוחם שמתנסה בזירה לבין לוחם שלא תשפיע על משך היעילות? או במילים אחרות: לכמה שנים הלוחמים של VALE TUDO יהיו יעילים?

תשובות... לגינגי סאן..

יש צדק בדבריך שהחברה שרק נלחמים בזירה חיי האימונים שלהם ובכלל בליחמה קצרים מאוד, משום פציעות, שחיקת הגוף ועייפות... אנו בליחמה משולבת לומדים להיות אומני לחימה: עושים קראטה עם קאטות, קיונים וכל המשתמע מהקראטה. מה שאמרתי ושהתכוונתי, על על אדם באשר הוא אדם שמתאמן באומנות לחימה כל שהיא חייב לדעתי להתנסות בקרבות של תחרויות כל שהם, וזאת משום שהתחרות נותנת לאותו אחד את האפשרות למדוד את רמתו מול קרב שהוא קרוב לקרב אמיתי, ומביאה אותו לסף קידום מהיר מאוד כמו מקפצה באומנות שאיתה הוא מתעסק. מי שלא התחרה אף פעם בחיים שלו ומתעסק לרוב בפילוסופיה של האומנות שלו ולא מתעסק בתכלס שלשמה היא נוצרה ללמד אותו לעמוד בקרב - קשה לי לקרוא לו אומן לחימה.... כי אומן לחימה צריך לכסות את כל המרכיבים שמרכיבים את האומנות הספציפית שלו... הן המרכיב הקשה והן המרכיב הרך הפילוסופי.. מי שמתאים לו רק המרכיב הפילוסופי.. קשה לי לקרוא לו אומן לחימה... זוהי דעתי.. יניב

גם אנחנו עושים קיונים אבל מיוחדים!

קוראים לזה מו-קיונים. אלו קיונים של זן, מיוחדים. בתמונה ורה מושטילדה עושה מו-קיון

idv

New member
יניב

ההגדרה שלנו לאומן לחימה שונה באופן די מהותי ומכאן צמח כל השירשור הנ"ל. לא נראה לי שנצליח לשכנע אחד את השני לשנות את ההגדרה אי לכך נפרד כידידים. שמחתי לדון איתך ולמרות שאני לא אשנה את ההגדרה שלי לאומן לחימה למדתי ממך ומהאחרים. חבל שאין אייקון של הושטת יד לשלום אז קבל זאת במילים.

zoti

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אמרתי לך

אמרתי לך שלא תצא מזה.

למעלה