יש לי רעיון לסקר

בדיקת מציאות בלחימה, ברצינות

די ברור שבשיטות לחימה חייבת להיות בדיקת מציאות תקופתית. עושה רושם שאם אין כזו בדיקה אפשר להתפזר מהר מאוד למחוזות הדימיון הפנטסטי. אולי אין בעיה עם אומנויות לחימה דימיוניות בסגנון חולדה שחורה וכולי אבל בשבילי השורה התחתונה היא: "אין להרבות בדימיונות על מציאות אם לוקחים סמים באופן יום יומי" או "כשהערב יורד ואתה שט לבד בקאנו בלב הג´ונגל, לצ´י אין הרבה חשיבות" או "אם אני כל כך יעיל וזורם כמו קרוקודיל במים, למה אני מתחמק מבדיקה פשוטה מול מתאגרף מתחיל?" או "האנרגיה הפנימית שלי היא כל כך חזקה שאני מעדיף לא לדלל אותה מול איש מואי תאי" או "הטכניקות בלפלפ ג´יטסו הן כל כך כל כך כל כך קטלניות שלא רק שאנחנו לא עושים איתן קרבות אלא שאנחנו לא מתרגלים אותן ורק פעם בשנה הגרנד מאסטר מבצע אותן לאט לאט כדי שנבין" או כל טענה ליעילות חייבת להיבדק תקופתית אני רק לא בטוח שהבדיקה חייבת להיות מצולמת בערוץ חמש על זירה מדיקט

קרוקדיל

New member
../images/Emo7.gifג´ינג´י הפעם נסחפת...

או "אם אני כל כך יעיל וזורם כמו קרוקודיל במים, למה אני מתחמק מבדיקה פשוטה מול מתאגרף מתחיל?" באמת מה חשבת שכתבת את זה? רק תגיד לי שחשבת עלי ואני כבר ידאג לאתר את אותך חביבי אתה תלמד עם מי להתעסק ועם מי לא אלף מושיקוהים לא יצליחו לעצור אותי מלקרוע את זה שככה מלכלך עלי

הכל בצחוק.. ../images/Emo132.gifאבל רק שתדעו..

שלגינג´י יש גב חזק של לחימה משולבת... ומייד על כל פגיעה בו מתאגנת קבוצה של מתחרים , ויכול להיות מעניין כי אז יהיה אפשר לבחון את התאוריה שלי ....

קרוקודיל קיבלת באישיים

לפני שתקרע אותי כדאי שתקרא ת´מסר. יאללה ביי. משולבת. תודה. יש לי גב רחב וחברים הרבה, אבל אפילו כוונה משפרת את מצב רוחי.

קרוקדיל

New member
אחי צוחוקים איתך

מי לקח את דברי ברצינות שירים יד ואני בא לפרק גם אותו... באמת צחקתי לא לקחתי את זה אישי

../images/Emo3.gifגינגי וקרוקודיל

למה באלימות אם אפשר לפתוראת הדברים במכות ....וחוץ מזה נעשה חבורות עם מקלות ושרשראות ובסוף הדיון התרבותי נאכל ביחד בורקס... מי שבעד שירים את ידו..

avima

New member
ה"ברצינות" שלך שווה התיחסות

הפעם הפתעת אותי. יעילות היא פונקציה של מטרה. מטרת אומנות הלחימה והלימוד שלה הם אינדיווידואליות. במחשבה שניה - אתה צודק - יעילות חייבת להבדק תקופתית פרק הזמן (חודש או 20 שנה) משתנה קריטריון הבדיקה משתנה (למשל להתאמן בטאי צי לריפוי ברכיים) הכלל נכון - אבל הוא גנרי מדי ולכן לא כל כך רלוונטי לדיון

מסכים מאוד עם שני חלקים, והם:

1. "... בשיטות לחימה חייבת להיות בדיקת מציאות תקופתית. ... אם אין כזו בדיקה אפשר להתפזר מהר מאוד למחוזות הדימיון הפנטסטי." 2. "... לא בטוח שהבדיקה חייבת להיות מצולמת בערוץ חמש על זירה מדיקט ..." במלים אחרות, לדעתי: בדיקת מציאות חיונית - תחרות לא. אבל מה אני מבין בדברים האלה...

alon_o

New member
תגובה מתבקשת.

למדתי חולדה שחורה תחת ברוך סגל בעבר. זו היתה השיטה הראשונה שלמדתי והיום אני כבר לא לומד אותה מסיבות שונות. היום אני רואה לחימה אחרת ועם הרבה דברים שלמדתי אז אני לא מסכים כלל, היום, עם ראיה יותר רחבה. אבל ללא שום קשר, ברוך סגל (המורה לחולדה שחורה מראשון) לימד אותי הרבה דברים שאיתי היום ותמיד יהיו, על תנועה, זרימה, קרב, והרבה הרבה דברים אחרים. ולקרוא לאומנות הלחימה שהוא מלמד "דימיונית" זה לדעתי לא במקום. בלשות המעטה. התלמידים שלו מתחרים דרך קבע בתחרויות של התאחדות הוושו, אין לי מושג ירוק איך הולך להם שם, אבל בדיקות מציאות הם עושים. ואין מקום לדעתי להטיל דופי לא במורה, ולא בשיטה. במיוחד כשאין שום בסיס להטלת דופי זו. דווקא בפעם האחרונה שביקרתי בדוג´ו נראה שהחברה שם עובדים מאוד חזק על מגע מלא, לא פחות חזר ממה שראיתי אצל מורים ללחימה משולבת, איגרוף תאילנדי, או שיטות אחרות שמדגישות את המגע המלא והתחרותיות. -אלון

סליחה סליחה סליחה , ברצינות

הבורות והטיפשות כולן שלי. לא ידעתי שקיים סגנון כמו חולדה שחורה במציאות. חשבתי שמישהוא בפורום המציא את זה. אני מתנצל שנתתי דוגמה פוגעת כזו. לא זו הייתה כוונתי. אם סגנון כלשהוא קיים זה אומר שהוא עונה על צרכים אמיתיים של לוחמים ואם מתרגלים בסגנון זה "בדיקות מציאות" של קרבות אז אני מוריד את הכובע. שיצוריי שימס ושוב סליחה

למעלה