יש לי ילד אוטיסט!

קודם כל 30 שעות זה המקסימום, ככה הוסבר לנו

ויש שעות שהבית ספר מקסל ממשרד החינוך והוא מחלק על פי ראות עיניו.. ככה הוסבר לנו.
בכל אופן אנחנו מאוד רוצים מישהי טובה שתוכל לקדם אותו בעוד תחומים, ולא שישתעמם בכיתה מאוד וסתם זה יצור לו עוד חיכוכים שיש לו בכל אופן.

arana1

New member
אולי מוטב לרדת מ"הלא מבין סיטואציות"

כי זה מה שכל אנשי המקצוע מוכרים לכם אבל מבט מקצועי ומעמיק באמת יחשוף לפניך את המובן מאליו, שילד כמו שאתה מתאר מועד ונועד להבין סיטואציות בצורה אחרת ממה שנהוג בסביבה הממוצעת
וכל עוד לא יהיה מישהו בסביבתו שיבין זאת ויכיל זאת אז מצוקתו תלך ותגבר
וגם ההתפרצויות

הוא מבין סיטואציות
בצורה אחרת
הנכונה לו
אולי הגיע הזמן שמישהו ינסה לכרסם ולו מעט במונופול הכחני שהנורמטיבים לקחו על פרשנות המציאות
מותר וצריך שאנשים גם יבינו סיטואציות ויגיבו לציפיות מעט אחרות מאלה של כל העדר
אפילו רצוי

צר לי אבל אתה טועה

אני רואה בבית מה זה לא להבין סיטואציות וזה לא יחסי.
ואין כאן הבנה שנכונה למישהו.
אין לי חשק לפרט אבל תאמין לי.

arana1

New member
הבנת סיטואציות היא תמיד יחסית

כשלא לוקחים בחשבון את הסיבה מאחורי חוסר היכולת להתחבר לפרשנות ולציפיות הנורמטיביות אז מתקבלת מציאות שהיא בלתי אפשרית לכל הצדדים

למשל
מישהו יכול לבוא אלייך עם הכוונה הכי טובה אבל ברגע זה זה הכי לא מתאים לך אז הילד יכול להגיב בזעם ואז אומרים שהוא לא מבין את הסיטואציה
הוא מבין

arana1

New member
ומה זה מוכיח לדעתך ?

אספים, בניגוד לנ"ט, עדיין לא דורשים וכופים על החברה פרשנות אחידה של סיטואציות, שכל מי שחורג ממנה דינו לזכות בנידוי מהמין האנושי להגדרתו כפגום מבחינה רפואית קלינית
אפשר ומותר ואפילו רצוי, בינתיים, שאנשים יחלקו על פרשנות של סיטואציה

הטעות שלך זה שאת מנסה לכפות בדיוק את כל מה שהכי מסריח בקבוצה הנורמטיבית על הקבוצה האספית ואז מתפלאת שהם לא עומדים במדדים
אוטיסטים זה לא איזה אגודה סודית שיש להם שפת סתרים
זה קובץ מאוד מגוון של אנשים, שברוב המקרים המרחק בינם לבין עצמם אף גדול מהמרחק בינם לבין הנ"ט
המרחק הזה נובע מנטייה לפרשנות מאוד יחודית של המציאות
ועם זה צריך ללמוד לחיות ועם זה צריך ללמוד להתמודד
מה שאת והנ"ט מציעים אינו התמודדות אלא פשוט טאטוא השאלות הקשות והחשובות והחיוניות מתחת השטיח למען איזה מטרות דפוקות

זה לא אומר כלום

חוץ מזה שבדרך כלל כדאי להבין מה קורה מסביבך.
חוסך הרבה בעיות ותסכולים.
אומר שכדאי לי לנסות להסביר לילדי את הסיטואציות סביבם.
גם את אלה שקורות בינם לבין עצמם.
זה כולל לראות מה קורה לי ולראות מה קורה לאחר בסיטואציה,
להבין מה הוא חושב ומתכוון ולא רק מה אני.
לנסות להבין מה אחרים חושבים ומתכוונים.
אתן לך דוגמא:ילד חוזר בוכה מלמטה וטוען שהילדים לא משתפים אותו במשחק.\אתה יורד למטה ומברר מה קורה.
מסתבר שמשחקים מחבואים והילד שלך כל הזמן מגלה את המחבוא של האחרים ולכן לא משתפים אותו (או מנסים להצמיד אותו לילד גדול יותר).
כשאתה מספר לו הוא אומר בתסכול "למה אף אחד לא סיפר לי את הכללים".
אז כאן אני מתווכת ובפעם הבאה הסיטואציה תובן.
אין שום דבר קדוש בלהשאיר ילד מתוסכל.

arana1

New member
תמיד כדאי להבין מה קורה מסביבך

אלא שמה לעשות החיים זה לא בדיוק מה שמסופר בסיפורי אגדות לילדים קטנים מאוד
הם מורכבים מזה
וכוללים הרבה מאוד סיבות לכך שאנשים מפרשים סיטואציות בצורה שונה
לפעמים מאוד
וזה שאת מסבירה סיטואציה ממש לא אומר שההסבר שלך הוא נכון
מה שאת עושה זה פשוט משתמשת בסמכותך כהורה על מנת לכפות את ההסבר שלך כתקף
ולאוטיסט זה הכי בעייה

אין שום דבר קדוש בלהשאיר ילד מתוסכל אבל יש דבר מאוד יפה ומועיל בהבנת הילד דרך פרשנותו היחודית והאופיינית את הסיטואציה
גם אם היא שונה
למשל
יתכן וילדים אוטיסטים לא מתחברים למשחקים המבוססים על הסתרה ושקרים
מה שהכי טבעי לילדים נורמטיבים
אני הייתי מעדיף לקדם ילד כזה לפי דרכו ומאוויו ואופיו שוחר האמת ולמצוא לו משחקים וסיטואציות המבוססות על מרחב שבו אין הסתרה ושקרים

אומרים שלאוטיסטים אין משחקי דמיון
אבל גם כאן צרות המח האלימה של הכנופיה הנורמטיבית מתבטאת כחוסר יכולת להבין או אפילו לשער צורה שונה של דמיון מזה המקובל
צורה שבאמת מבטאת משהו מהותי על הצרכים והאפשריות של הילד

מבחינת הילד פשוט לא סיפרו לו את הכללים שבמבחינת אחרים הם מובנים מאליהם ולכן לא צריכים לתיאור כלל
הוא רוצה להשתלב
הוא לא מבין את יחודו ושונותו
את, אני, אנחנו, כמבוגרים צריכים להשתדל לחסוך לו את התסכול האמיתי שמחכה לו בהמשך החיים
כי אנחנו יותר מבוגרים ורואים יותר רחוק
ולהפנות אותו לשיתופי פעולה המבוססים או קרובים יותר לדרך שאליה הוא נוטה, שדרכה הוא מפרש סיטואציות

לדעתי לא צריך לקחת את כל נושא הטרמינולוגיה כעיקר.

צריך להפריד.. אני מחפש מה טוב לילד שלי, ואני רואה בעיני ביום יום שהוא מפרש סיטואציות אחרת, וזה לא קשור לטוב או רע.. זה עובדה.
וקשה לו יותר בשינויים מאשר לאחרים.. זה עובדה. והוא צריך יותר סדר מאחרים זו עובדה.
עכשיו הפרשנות של מילה כזו או אחרת אפשר לדון על זה. אבל זה לא העיקר לדעתי.

אוטיסט רואה בשולי עיקר.

בעניך כמובן, אם אתה רוצה להבין את בנך תדע אוטיסט רואה בכל חלקי התמונה עיקר באופן שווה. לכן מילה אחת יכולה
להיות גורלית עד כדאי מוות או פגיעה עצמית. יש פה מקרה על בחור כזה. אז תדע זה אוטיזם ,כך תוכל להתמודד מילים
תומנות* צלילים הקטנים ביותר חשובים. והמילה "נכה" לא מתאימה בשום אופן גם לא בצחוק או כמילה ביוקרטית במקום
להלחם בזה ולומר שזה לא בסדר תמישר קו, חבל.

arana1

New member
לדעתי במיוחד בנושא האוטיסטי הטרמינולוגיה היא העיקר

כדאי לשים לב שאוטיזם הוא גם אם לא בעיקר קשיי תקשורת, קשיי שפה, כל העניין באוטיזם זה שאוטיסט חש ומגדיר אחרת את המציאות, מפרש אותה אחרת
עכשיו
יש את הגישה השגורה והנהוגה שהיא מנצחת בכל מקרה, גם במקרה שלך, שאוטיזם הוא לקות או הפרעה ולכן את השוני השפתי, התקשורתי, הפרשני, יש לתקן על מנת שיתאים או ידמה ככל האפשר לזה המקובל
ויש גישה שונה
שאינה מקובלת בכלל
שזו גישתי
שלפיה כל העניין מתחיל ונגמר בטרמינולוגיה, בפרשנות, בעובדה שזהות היא גם, ובוודאי במקרה של אוטיזם, במיוחד שפה, שדרכה אנחנו חווים גם את החוץ וגם את הפנים וגם את הקשר ביניהם כמובן

אין לי ספק שאין שום סיכוי שאתה או הורה אחר יקבל את גישתי
אבל עדיין
נראה לי נכון להמשיך לטעון בזכותה
כי אני משוכנע שהיא האמת וחובתי לומר אותה למען אוטיסטיים אחרים וגם למען בני ביתם

אגב
גם אני מאובחן

אין קשי תקשורת יש שוני תקשורת ואת זה לא מבינים מה הוא הבדל.

ומאשמים את האוטיסט בשונתו/וחריגותו הנורא שחייבים לתקן אותה, במקום להבין רוצה לחסל את האוטיסטים ואת האופי
המיוחד שלהם. כל כך חבל. שאין עוד אנשים בגישה שלי ושלך ושל עוד חברה פה. חבל נורא זה היה מוביל לשנוי אמיתי
למהפכה כמו המפכה הצרפתית שהחלשים הצליחו לצאת קצת מהחנק הזה. חבל כל כך חבל...

arana1

New member
יהיה בסדר, זה יקח את הזמן שלו אבל בסוף זה יסתדר

המודל של המהפכה הצרפתית לא מתאים כאן אם כי הדחף והצורך הוא לגמרי דומה

השוני האוטיסטי הוא בעצם היחס השונה לתקשורת
ועוול גדול נעשה להם, לנו, לכולנו, שבדיוק בגלל שאוטיסטים הם הרבה יותר תקשורתיים והרבה פחות כחניים מהממוצע אז דווקא עליהם טופלים לקות תקשורתית
אבל הזמן יעשה את שלו
יש אלוהים והוא יעזור לנו

אכן כן, נקווה-לטוב צריך לאמין שהיה טוב.

ובעזרת השם הכל היה בסדר, אני לא אדם דתי כל כך אבל אני מאמין באלוהים ויותר בצדק.

dina199

New member
אם הוא צריך סדר צריך להשתדל לספק לו את הסדר.

ואם קשה אם שינויים צריך לתכנן כמה שיותר מראש.
גם ללמד להתמודד עם שינויים אבל בעדינות.

ואולי הוא מבין שונה?

אראנה טוען שהוא לא מבין כמו ילד רגיל. אבל יכול להיות שהוא מבין שונה מה דעתך? יכול להיות מבט שונה?
או שחייב רק את המבט הנורמטיבי? תחשבי על זה....

דייהטסו

New member
בוא ואתן לך דוגמאות

בני שאל ליד אישה זקנה מאוד האם זה בנאדם. שואל ילדה קרחת חולת סרטן בבית הספר האם היא משונה והאם תמות. פונה לאנשים שהוא רואה בפעם הראשונה בכך שמציג להם את גזרי הנייר שהוא יוצר, שיש בהן דמויות שאינם מכירים. אני רואה בזה אי הבנה של הסיטואציה.

הוא לא מבין בדרך שלך אלה שלו.

לכן הוא לא מבין סטואוציה חברתית נטית, גם אני הייתי כמהו וגם אחי הוא כך עד היום והוא מודע לעצמו, פשוט דרך חשיבה
שלו שונה. זה שהוא אמר אם היא תמוות-זה לא בהכרח דבר רע כנראה הוא סקרן, אני עד היום כזה ויותר גרוע בלי שום נימוס
ובלי שום סנמטימטים ואני מודע לעצמי. אני חושב שאול גם הוא הוא רק פועל אחרת מקובל זה הכול, אולי צריך להסביר לו
כי " לא נעים" אבל זה לא ישתנה הוא ישאר כך וזה לא רע, שהוא יגדל הוא יבין מה לומר ומה לא, גם אני למדתי גם אם בדרך
הקשה.

דייהטסו

New member
אני מכיר את זה קצת מעצמי

בילדות התקשתי בהבנת סיטואציות ועשיתי טעויות. אני לא קורא לזה הבנה שונה. אם העלבתי מישהו בלי כוונה ובלי הבנה שזה מעליב, זה נבע מיכולת נמוכה שלי להבין את הסיטואציה, וזה לא קשור להיות המעורבים א"ס או נ"ט. היכולת להבין סיטואציות היא כלי חשוב לחיים, לא צריך להכניס את זה להקשר אידאולוגי.

kagome10

New member
ואם נתת לרווקה מתנה עטופה בסרטי כסף וזהב

בלי לדעת שבתרבות היפנית אלו צבעים ששמורים למתנות חתונה?
&nbsp
זה אומר שי שלך יכולת נמוכה להבין את הסיטואציה?
&nbsp
במובן מסויים - כן, במובן אחר - אתה חיי בישראל, בה *כולם* מבינים הבנה שונה.
&nbsp
&nbsp
לא מזמן מישהי אמרה שלא תוכל להתכתב איתי על נוש מסויים בגלל מאמר מסויים בגללו היא לא נמצאת כמעט באינטרנט, ואחר כך התברר שלא מתאים לה לדבר על הנושא והיא נעלבה. אני נעלבתי מזה שהיא שיקרה (שקר לבן, בלה בלה בלה) במקום להגיד בפירוש שלא מתאים לה לדבר על זה *בכלל*, ולא עכשיו (שאז היא תוכל לענות לי אחרי שתסתיים התקופה הנ"ל, שמראש מוגבלת בזמן).
&nbsp
היא הלכה לפי הקוד הנ"טי, והוא נכשל בסיטואציה הזו. הקוד הנטי והקוד האסי הם שני קודי התנהגות שונים, שלהם יתרונות וחסרונות. כמו גם הקוד היפני, כך שאולי נכון יותר לומר הקוד הנטי הישראלי.
&nbsp
חוסר היכולת להבין סיטואציות נטיות הוא הבנה שונה, והכשלון הנטי המתמיד להבין אסים מראה עד כמה דלות יכולות התקשורת שלהם...
&nbsp
&nbsp
זה לא הקשר אידיאולוגי, פשוט נקודת מבט שונה. אם אתה מניח מאש שהקוד הנטי הוא נכון והאסי שגוי, תראה דבר אחד, אם תתייחס לזה בתור שתי מערכות של קודים חברתיים, או שתי תרבויות שונות, אז אולי תגלה שאין הבדל מהותי בין הילד ששואל שאלות בתמימות, ועלול לפגוע (עלול, כי יש לא מעט סיכויים שדווקא אוטיסטים לא יעלבו מזה) לבין הישראלית שעוטפת בתמימות מתנה בסרטים כסופים וזהובים.

למעלה