יש לי ילד אוטיסט!

יש לי ילד אוטיסט!

וואו , יש לי ילד אוטיסט! מה עושים עם זה? אז כן אני יודע מה צריך לעשות.. את זה ואת זה ואת זה.. כן עשיתי הכול.. כל הפרוצדורות אושרו, כן הילד אוטיסט, יש לי ילד נכה.
אפילו שזה בא לאט לאט , ואחרי 5 שנים של מליון אבחונים ותיסכולים, שלו ושלנו, אבל יופי מעולה סוף סוף יש לנו מה לעשות איתו ולא רק לקבל טלפונים מהגן, שוב מכות שוב לא מבינים מה הוא רוצה!
טוב הוא גאון את זה אנחנו מבינים, את זה ראינו מגיל אפס.. אבל מזה שהוא קורא שוטף לפני גיל 4, אבל הוא לא מבין סיטואציות הכי פשוטות שכל אחד מבין!
טוב אז תודה לכם על ההקשבה, באתי לפרוק!

אני נכה?

לא יודע אם ילד שהמנת משכל מעל 155 הוא נכה. ומאובחן בעל יכולת מופלאות. הילד שלך לא חולה ולא נכה.
הכי גרוע בעולם לכנות את ילדך נכה. אין דבר פוגע ורע יותר ממה שאתה עושה. פשוט אין זה השפל. אני מציע
לך לנסות להבין אותו. הוא שונה ומיוחד לא נכה. אף בן אדם לא נכה ותדע זה מאוד מעליב לומר לאדם שהוא נכה.
תחשוב מה אתה הייתה מרגיז אם היו מכנים אותך כך. אני מאוד מאופק אחרי ש/קיבלתי הזהרות חוזרות- ונשנות.
אז חבר תרגע ותקח את המצב באופן פופרצינלי. זה לא סוף העולם. ואתם אומר שהוא גאון ולא מבין מצבים
חברתיים, זה לא שהוא מבין הוא פשוט מבין אחרת. אני מבין מציון אבל לא באופן שנראה לך מקובל. תאמין
לי הוא מבין אך בדרכו שלו. אל תהיה קשה איתו והכי חשוב אהבה+ הבנה שזה שילוב מנצח.ושהיה לכם בהצלחה.

אני לא יודע איך להגיב לך נתנאל

מצטער אם נפגעת, ואים לך מושג מה הקשר שלי עם הילד שלי.
ילד נכה זוהי הגדרתו כמקבל קיצבה מביטוח לאומי, אני לא רואה במילה נכה כמשהו פוגעני, אם בעיני זה היה פוגעני לא הייתי מכנה כך את הילד שלי.
אני לא חושב שהמצב הוא סוף העולם, נכנסתי כדי לשתף ולדבר ולקבל עצה ותמיכה

לא אמרתי כלום.

אמרתי שילד צריך לקבל אהבה מה אמרתי כבר?: ולא נפגעתי אמרתי מה שאני חושב זה הכול, ואתה מוזמן בכיף לדבר.
אני לא האיש היחד בפורום. אז מצאת אדם שמוק אחד אז מה?: אני לא יגיב לך יותר אם אתה לא רוצה לשמוע את דעתי.
לא הבנתי מה השאלות שלך ומה אתה רוצה לשואל. תמיכה? לא ממני מצטער לי זה קשה. בקשר לנכה אני חוזר בי.
כי יש הרבה אנשים חושבים פשוטו כמשמעו שאנחנו נכים, אז בעניין הזה אני חוזר בי ומתנצל.

arana1

New member
שאלת הנכות אינה שאלה של עלבון

כמו שאתה כותב אין שום דבר מביש או פוגע בלהיות נכה

השאלה נוגעת יותר למידת האמת שבהגדרת אוטיזם כנכות
כי אם אנחנו מגדירים אדם שלם ותקין כנכה רק בגלל שהוא שונה אז גם כשלנו מאוד רפואית ומדעית ומוסרית וגם כתוצאה מכשל זה אנחנו דנים אותו ליחס מאוד מוטעה ומטעה

schlomitsmile

Member
מנהל

ושתדע אי אפשר לדעת אם ילד גאון "באמת" ולא כדאי לומר כך סתם

גאון ניתן לדעת שהוא -רק אחרי שהוא מוכיח את עצמו לעניות דעתי גאונות זה לא יכולת שכלית ( כי את זה כנראה היה
לי יותר ממנו ומעוד הרבה) : אלה יצרתיות- חשיבה מחוץ לקופסא, -פתרת בעיות מסובכות-ופיתוח רעיונות לכן כל האבחונים
לא שווים כלום. אני בגיל 5בהתפתחות הילד אמרו אני גאון חד וחלק, היום אני מאובחן כסוונט אין יותר מוגדר מזה, אבל אני לא גאון.

יש לי אולי פונטציל להיות ואולי גם לא בנך אבל אנחנו לא גאונים, לא עד שנעשה דבר שיראה את זה כלפי חוץ ,מבחינת חישוב
הייתי גאון, מחדב משטחים משרטט למעלה משמונה מחברות בגיל של בנך זה לא הופך אותי למהנדס ולא מתמטקאי סך הכל
יודע לחשב, מה שאני מאמין שצדקו זה הגאונות בציור ושם גם הוכחתי ממש שיצירתי מין סוג חדש של אומנות שכונה " מתוך
בהנשמה" שהסברתי עליו עדיין אני לא מחשיב עצמי לגאון. ועוד הערה אל תגיד לילד שלך לעולם שהוא גאון או שהוא מאוד חכם

ומיוחד,הוא יפתח רגשות עלינות. גם לא להגיד שהוא דביל אבל לא לשבח הרבה. הורי לא התלהבו ממני, אבי עד היום מכנה
אותי המפגר אם ה הידעה, וזה גרם לי להבין שאני-לא מיוחד ולרצות לךגדול ולהיות הגאון, לכן זה לא קשור רק עליך אבל
בכללי אני לא בעד טפיחת שכם יותר מידי לילדים. פחות להסתכל על הציונים או הישגים אלה על הנשמה והנפש, ואני
לא רוצה לפגוע,אל המילה גאון הפריעה לי. אני רגיש מאוד למלים. אז הייתי חייב להגיחב גם אם זה לא נעים, לא מכוונה
לפגוע ממש לא, ושהיה בהצלחה בהמשך.

חוה61

New member
אתה מקבל מביטוח לאומי קצבת נכות? אתה מוכן לוותר עליה?

arana1

New member
נדרשת כאן איזה מורכבות

איזה הכרה בכך שלפעמים אין מה לעשות ועדיף לקבל על עצמך במצב מסויים הגדרה שקרית על מנת לשרוד
אלא שהזדהות עם השקר רק תשבש את היכולת לשרוד באמת, נפשית וגופנית ובכלל

אני לא אוהב את המילה נכה היא משפילה אותי.

אבל כמו שאמרת חייבים לשרוד אז סובלים קצ את העלבון. אבל זה קרשה מאוד שאתה מתתויג כנכה אנשים לא מבינים את
השפלה.

dina199

New member
המילה עצמה לא משפילה.

הרי אם היית על כיסא גלגלים או עוור לא היית מושפל ממנה.

אני חושב שהם-נעלבים

אני לא אוהב את המילה נכה זה עושה לי רע. לך לא? סבבה מה טוב.

אבל אוטיסט הוא לא נכה את מבינה?

אז למה לקורא לו נכה? אוטיזן זאת שונות נרולוגית או בעני אופי/חשיבה שונה לא נכות, אאז למה לקורא לזה נכות?
אם הם לא חושבים שאנחנו נכים למה קוראים לזה כך? יש לך תשובה?

dina199

New member
התשובה שלי שזה מינוח של הביטוח הלאומי

ובהתאם 'אנשי מקצוע' ואחריהם ההורים משתמשים במושג הזה.

ובעני זה לא מוצא חן מותר לי להרגיש כך?

לא אכפת לי מה מרגשים לא הורים ולא א המטפלים אך לי אך ורק מה אני מרגיש בנוגע למילה הזאת, וכמו שאת יודעת
אוטיסטים רגישים מאוד למילים וזה יכול להיות קיצוני מאוד ואני אחד מאוטיסטים שהם הכי ריגשים למילים ומשתגעים לפעמים.
בגלל זה.

dina199

New member
ברור שהוא מותר. כל אחד מרגיש מה שהוא מרגיש.

אין צנזורה על רגשות.
אני גם לא כתבתי על רגשות. אני כתבתי הסבר על מקור המילה.

למעלה