יש לי ילד אוטיסט!

בעניך ידידי.

אנחנו חלקוים בעניין השקפה, יש בור עמוק שמפריד ביני לבינך ולבין אראנה, אין על מה מה לדון כי שני -הצדדים לא
יגיעו להסכמה, ובעני יש בהחלט אפשרות להכניס את זה לאדאילוגיה, ולנסות להבין למה זה קורה, ולא רק לאשים את הילד.\ו
ולנסות לשנות אותו. זאת עבודה של חפארים להבין איך אבל לא למה....

עוד דבר, מי קבע איך צריך לפרש? מי קובע מה הוא טוב ומה רע?

אם אתה מסתכל מהיבט התרבותי אז אכן יש פה בעיה. אבל יודע מה אני רוצה לומר לך? שדווקא בגלל שבנך שונה יש לו
ראיה שונה= כלל פשוט. עכשיו יש שתי אפשריות א. להחזיר אותו לתלם= להרוס אותו ואת האופי האוטיסטי שלו ב. לנסות
להבין אותו ולמצוא פתרונות יצרתיים= להפוך אותו ליותר מאושר וומקבל את עצמו, כי מזה סטאוציה אלא נכונה? אתה חושב שכל
הנטים מבינים איך לפועל? ראיתי מאה פםעם נטי מעליבים אחד את השני ,או לא מבינים כמו שצריך, הילד שלך סך הכול חושב
אחרת וטוב יותר כן מה לעשות. ושנית אין פה בהכרח עניין אידאלוגי אלה עניין פילסוטפי, אתה בוחר בדרך הקלה ננירמול
אני בוחר בדרך היותר קשה בהרבה באין שיעור הבנה של הבמכניקה האוטיסטית לכל רבדיה אני חוקר את זה,זה תחום מחקר
לכל החיים. כמו שפיזקאי חוקר את חוקי הטבע או בילוג את חוקי החיים, או פסל לומד את הטכיניקות, כך גם אני, חוץ
משאר התחומים שלא חשובים לי כרגע כמו תחום הזה. לכן זה מחקר מיגע ומייאש. אני בחרתי לחקור את האוטיסטים, להבין
את הנשמה שלהם. תיכול לראות תגובות שלי, יש שני סוגי של בני אדם אלו שאולים איך ( איך אפשר לטפל, לצראת מהבעיה
לעשות יותר קל) ויש אנשים חכמים שואלים למה ( למה יש לאוטיזט שוניי מחשבתי, למה הוא רגיש לזה ולזה ולשני לא) וכולי
מי יותר חכם לטעמך? מלמה נוכל להגיע לאיך, מאיך לא ונוכל להגיע למה. אני טוחן פה מים עם אראנה כבר חודשים על
על הפילסופיה שלנו. אני רוצה לכתוב ספר, ניסיתי להתחיל. לנסות לעשות מהפכה. ותגובות כמו שלך לא תורמות לי, כי
לאשם את האוטיסט בכשל חברתי- הבנתי זה הכי קל, למצוא פתרון או להבין למה זה קשה מבין? ועל זה אני עובד.
וגם -ה אחרים שמה לעשות היום הם מעט...

דייהטסו

New member
אוי ואבוי

לא התכוונתי בשום אופן "להאשים את האוטיסט" או "לבחור בדרך הקלה" או "לנרמל", ובכלל, לשים אותי בצד של הנ"ט (aka הרעים) מרגיש לי לא נכון, אני אי שם בין שני הצדדים, ומזדהה עם הרבה ממה שאתם אומרים. אני לא מאלה שמנסים לנרמל את הילד ולשנות אותו, אני מקבל אותו ואוהב אותו לחלוטין. אבל אני גם מסוגל לראות את המגבלות שלו בלי להתייפיף. אתן לך דוגמא - אני גרוע מאוד במשחקי כדור, ולא מנסה להציג את זה כאילו אני טוב במשחקי כדור אם הם משוחקים בדרך שלי.זה לא הופך אותי לפחות טוב ואני גם לא מעוניין להשתנות.

הפילוסופיה שאתם מגבשים פה, יש לה בעיני צד אחד נפלא, של ערכים שיוויוניים ושאיפה לקבלה אמיתית של האחר. מצד שני, יש אצלכם (אצל ארנה במיוחד) שנאה, והשנאה מעוורת.
לגבי שאלת האיך ושאלת הלמה, אני לא עסוק בהן כבר, אני עסוק בלהיות הורה טוב לבן שלי ולא בעבודות מחקר. הדבר הקרוב ביותר שעשיתי לעבודת מחקר כזה הוא הסיפור שלי [URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=3819011[/URL]

אני לא יודע מה אראנה חושב.

אני לא שונא איש שנאה זה לחלשים וגורם לבעיות לב ואז אתה גומר בית חולים גמור, לא שונא ולא אוהב. אני מדבר
באופן שכלתני כולל רגש בתור אוטיסט. אם אתה לא מאשים את האוטיסט ומקבל אותו סבבה, אני לא מכיר אותך, אולי
פעם שנייה אני קורא אותך. ומדבריך כך זה נשמע לי. אז אם טעיתי אני חוזר בי ומתנצל.

arana1

New member
אותי השנאה לא שלחה לבית חולים עם בעיות לב

אני אדם מאוד מבוגר, אפילו זקן, ומעולם לא היו לי בעיות לב, לעומת זאת לשנוא, אני שונא את כולם, ועם כל הלב

אני לא שונא אני לא מתייחס הם אוויר.

בלי משמעות, בלי ערך, אזאם אתה מכנה את זה שנא אז אני שונא.

אולי עדיף שפשוט תעלם? שהיו אוויר?

שימתו, שיסבילו, שיחנקו, שישרפו, שיתענו שיבכו ותגיד " אני שם זין יופי מה שקרה קרה" כך אני עושה, אני לא חושב
שזה שנאה. אלה התעלמות ואני הרגשתי ההפך ממך שאני באמת שנאתי וחשבתי על זה זה עשה לי רק רע ,ואגב זה ביטוי
אני לא מתכוון באמת שתקבל התקף לב. אני משתמש ביטוי הזה הרבה, במקום לסים אלף ואחת זין אנשים שונאים ואוכלים
את עצמם. תעלפ, שימתו כולם.

הבנתי שאני נגעל מאהבה מחיבה ומכל מה שקשור- לזה.

שאני רואה אנשים שאוהבים אחד את השני אני מרגיש גועל כאילו בא לי להקיא, שאני שומע מילות חיבה בין בני זוג אני
נדחה, אני לא רגיל לזה. כן העניין של קשר חיביתי, אהבה לתת לאוהב לא מוכר לי,אני חושב -שאני אדם נטול אהבה כאלו יש
לי פחד מאהבה, אני לא מאמין שאנשים טובים. שיש דבר כזה אהבה אמתית, שכולם אומרים סתם. שאף אחד לא באמת אוהב.
הכל למראית - עין. שאמרתי את זה למטפלת שלי ואת שאר הדברים זה עזר לה לאבחן אותי כציופת או כמזנטרופ, ואני לא הייתי
מודע לכך.עד שאמי אמרה שאני שונא האדם, חסר הרגש.זה שלא מסוכל להבין ולעזור שלא יכול לצאת מהבועה, ולי זה לא אכפת
זה טוב לי.גם כתבתי על זה שאני שונא האדם לפני כמה שבעות או חודש. הבנתי שאין בי רגש, "קרן אור צלחה בי לפרקים" כמו
שאמר בודלר כך אני מרגיש שהאור בא לפעמים רוב הזמן " כמו כריש מתהלך בחשכה" בגלל זה אני מתחבר למילתיו אני מזדהה
וזוכר את שיריו בעל פה. אני מקבל את זה שלעולם אני לא יאוהב, אמרו לי א"אין בך את היכולת לאוהב" או להרגיש כי-זאת קביעה.
שאני מסכים איתה זה הכי גרוע. ואז שונאים אותי ולמדתי כבר להתרגל. קיצור אני דפוק כמו תמיד.

arana1

New member
השנאה לא מעוורת בכלל, לשנאה כמו לאהבה יש מקום בחיים

וגם ואפילו לאוטיסטים יש רגשות והם נפגעים ואפילו שונאים כשהם מרגישים נפגעים

הדוגמה של משחקי כדור היא טובה, כי היותו של אדם גרוע במשחקי כדור לא אומר שחסרה לו מיומנות חשובה או שהוא לא טוב, זה אומר שהתנועה אצלו מחוברת בצורה שונה מזאת שהופכת אנשים לספורטאים טובים, אולי אפילו בצורה טובה יותר, אלא שהיא טובה למשהו אחר ממשחקי כדור, וזו בדיוק נקודת העיוורון המתמדת והכל כך מכעיסה ומעוררת שנאה שכל הזמן מתקיימת כשיגרה כלפי אוטיסטים

בשביל להיות הורה טוב, בשביל להיות טוב בכלל, צריך לחקור, את האדם והעולם, וגם כאן, דווקא אוטיסטים מגונים כל הזמן על חקרנותם שגורמת לסביבה לטפול עליהם אובססיביות חסרת הקשר וכאלה
אז אנשים, רובם, מרוויחים את השנאה אליהם בצדק
ותאמין לי שאני מה זה מאופק שחבל לך על הזמן
כי אם באמת אפתח את הפה אז כולם יברחו מכאן בצרחות

אני כתבתי שהנט נאצים שבני אדם הם טינופת- והמיץ של הזבל

אף אחד עדיין לא ברח, גם אמרתי שצריך להכניס לתאי המשרפה את המטפלים ובכלל. אין לי בעיה עם רצח להפך.ומי שאני שונא זה מטפלים.
שנאה יוקדת תיעוב, כל השאר הם צללים נקודות בתמונה אז אני מזינתרופ מה הבעיה? אני מרגיש דחייה מכל בני האדם
דחייה וזלזול וגועל אבל לא שנאה, אני פשוט שם זין אחד גדול שתיפצצו שימתו מצידי.

Yemeth

New member
שלום

לגבי המילה נכה.

עם כל הקשיים שהיו לי, עם כל החרא שאכלתי, הדבר היחיד החיובי בחוסר הידע לגבי אספ' היה שאף אחד מעולם לא אמר לי שאני לא יכול.
יצא שנכשלתי במליון דרכים ובסוף הגעתי למספר דרכים מוצלחות.

מבלי להיכנס לדיון לגבי המילה, אני רק מקווה שתמיד תראה לילד שהוא יכול - גם אם הדרך שלו שונה מהרגיל.
בהצלחה!

dina199

New member
ברוך הבא

טוב שיש אבחנה.
ואז טוב מאוד שיש הסבר לכל דבר.
ועושים מה שעשיתם עד עכשיו. ממשיכים בחיים ומספקים לילד את העזרה שהוא צריך.

ואגב גאון זאת מילה כבדה.

כמה שאומרים י שאני כזה אני לא מאמין, אני הייתי מעדיף- לקורא לילדים כאלו מבריקים או מחוננים....

למעלה