יש לי ילד אוטיסט!

דומה לי.

אני בגילו ידעתי חשבון יותר טוב מהמורים שלי בארבע פעולות חשבון,הייתי מחשב והיו לי מחברות,בקשר לציור הייתי קצת יותר מעליו, בתחרות ארצית ומשם לעולמית והיום אני מאותר- כתסמונת סוונט וכמחונן על אני נחשבתי ילד פלא, למדתי בגיל צעיר ברמה
של בגרות. התחלתי תואר לאחר מכאן. אז לפי מה שאני רואה יש לכם יל מבריק. אתם צריכים לשמוח, נראה שהוא באמת חכם מאוד.
טפילו ילד פלא. אני מאובחן כגאון פשוטו כמשמעו, מנת משכל שלי מעל מ155-160, אני נחשבתי לגאון בציור ברמה הגובהה ביותר.
.
ציירתי בגיל 9 את אסון התאומים והמשלתי אותו למצבי הנפשי ,יש לי עשאות ציורים בגודל של כמה מטרים כל ציור, ציורי
נוף ונפש( מלחמה בנפש) ביקורת חברתית- אלגלואחה. סגך הכל הבן שלך מאוד דומה לי שהייתי בגילו, רק שאני לא ידעתי קרוא וכתוב.בן דודי שהיה בגיל של הילד שלך ק'צת יותר ידע כבר חומר של כיתה ח- ט בחשמל ובנה מערכת חשמלית של +- ובכלל
בגיל למד חודא ברמת של תואר ראשון, והתחיל תואר בגיל 12 והיה מצטיין קיבל במתמטיקה ופיזיקה כפול 97 ממוצע אחר
התחיל במדעי המחשב,היום יש לו הרבה תארים. אז אני רואה שיש סיכוי לבן שלך כמהו להצליח באמת מרשים מאוד, אני
דבריתי בגיל 8 חודשים, יירי בגיל שנה ושלוש חודשים,אבלך מבחינת פאזלים* וכתיבה הוא עבר אותי, מבחינת ציור/ מתמטיקה
אני הייתי מעליו..... המשך יום נהדר בברכה נתנאל.
&nbsp
עד כיתה ד ואז למדתי תוך חוש וחצי וגם גם את כל החומר שהפסדתי., כיום אני מאובחן כבעל יכולת פלא בכמה תחומיפ:
זיכרו צילומין, מילולי ( מחונן), ראלי, וציור שאני כבר הפסקתי\ נשמע מאוד מעניין מה שאתה אומר\ ממש יש לך ילד פלא
מאוד התרשמתי.

תגובה מתקונת( טעיות כתיב -בגלל מהירות הכתיבה מקודם.)

אני בגילו ידעתי חשבון יותר טוב מהמורים שלי בארבע פעולות חשבון,הייתי מחשב שטח\- והיו לי מחברות,בקשר לציור הייתי
קצת יותר מעליו, בתחרות ארצית ומשם לעולמית והיום אני מאותר- כתסמונת סוונט וכמחונן על אני נחשבתי ילד פלא,
למדתי בגיל צעיר ברמה

של בגרות. התחלתי תואר לאחר מכאן. אז לפי מה שאני רואה יש לכם ילד מבריק. אתם צריכים לשמוח, נראה שהוא באמת חכם
מאוד -אפילו ילד פלא. אני מאובחן כגאון פשוטו כמשמעו, מנת משכל שלי מעל מ155-160, אני נחשבתי לגאון בציור ברמה הגובהה ביותר.
.
ציירתי בגיל 9 את אסון התאומים והמשלתי אותו למצבי הנפשי שלי,יש לי עשרות-ציורים בגודל של כמה מטרים כל ציור, ציורי
נוף- ונפש( מלחמה בנפש) ביקורת חברתית- אלגלווריה. סך הכל הבן שלך מאוד דומה לי שהייתי בגילו, רק שאני לא ידעתי
קרוא וכתוב.בן דודי שהיה בגיל של הילד שלך קצת יותר ידע כבר חומר של כיתה ח- ט בחשמל ובנה מערכת חשמלית של +- ובכלל

בגיל למד חודא ברמת של תואר ראשון, והתחיל תואר בגיל 12 והיה מצטיין קיבל במתמטיקה ופיזיקה כפול 97 ממוצע אחר
התחיל במדעי המחשב,היום יש לו הרבה תארים. אז אני רואה שיש סיכוי לבן שלך כמהו להצליח באמת מרשים מאוד, אני
דבריתי בגיל 8 חודשים, יירי בגיל שנה ושלוש חודשים,אבלך מבחינת פאזלים* וכתיבה הוא עבר אותי, מבחינת ציור/ מתמטיקה
אני הייתי מעליו..

ואגב לא ידעתי קורא וכתוב עד כיתה ד ואז למדתי תוך חוש וחצי וגם גם את כל החומר שהפסדתי., כיום אני מאובחן כבעל יכולת
ז פלא בעוד כמה תחומים יזיכרון צילומי,מילולי ( מחונן), ראלי, וציור שאני כבר הפסקתי\ נשמע מאוד מעניין מה שאתה אומר- ממש
יש לך ילד פלא מאוד התרשמתי.

arana1

New member
חבל שאין מי שיודע לחבר את היכולות האלה להתנהגויות

הגישה המקצועית חותכת את הילד ל2,
מצד אחד היכולות שהם תמיד או לרוב מאוד גבוהות ומצד שני התנהגות שנחשבת ללא מתאימה,
האדם הוא יחידה אחת,
יש קשר בין לימוד מהיר של קריאה וכתיבה ושפה אמנותית ומדעית עשירה לבין התנהגויות שהסביבה המקצועית והאחרת עדיין מזהה עם לקות או נכות או פגם התפתחותי
ילד שקורא וכותב מגיל 4 הוא לקוי התפתחותית ?
לילד כזה יש נכות על רקע קוגנטיבי ?
אין גבול לאבסורד
גם אני כמו נתנאל וכמו המון אוטיסטים אחרים למדתי לקרוא לבד עוד לפני גיל הגן
בלי שאף אחד שם את ליבו לכך בכלל

חבל שהציפיה להתנהגות מסוג מסויים היא כל כך נוקשה, וכבדה, ואין שום אפשרות לתת מרחב מחיה לאנשים שמעצם טבעם לנסות לפרש את המציאות בצורה שונה
אפילו חבל מאוד
זה לא אומר שאוטיסטים לא עושים שגיאות
כל אדם עושה שגיאות
אבל אפשר הנסיון להכליל תופעה כמו אוטיזם תחת הגדרה רפואית הוא ממש פשע
וחוסר אחריות

לא למדתי לקרוא אני דסילקט.

אני למדתי לקורא אחרי הרבה שנים בכיתה ד לא האמינו שאני ילמד קורא וכתוב ואז לקחו אותי למורה פרטית.
היא עבדה איתי חודש וחצי ולמדתי קוראא וכתוב ואת שאר החומרא מה שהם לא הצליחו במערכת החינוך לעשות
היא עדתה בעזרת הרבה אהבה. התחומים שהייתי "ילד פלא" הם ציור/ וחשבון לא כתיבה חשבו שאני לא ידע לעולם
חשבו שאני דביל. לא למדתי בקושי עד כיתה ז אבל למדתי חומר של בגרות לבד שלמדתי לקרוא ולא האמינו להורי.
כי קיבלתיח הכל אפס. והייתי "מופרע" שמו עלי תווית מי פה ועד הודעה חדשה גם אישפזו אותי במחלקה סגורה שהייתי
ילג אחרי שאחותי -מתה ונהייתי אלים.

dina199

New member
תטפחו את התכונות החזקות.

זה שהוא אוטיסט לא מחייב אותכם לשאוף שהכל יהיה `ברמת שכבת בני גילו`. אז אם מבחינה רגשית הוא קצת מתחת , לא נורא. העיקר שירגיש טוב עם עצמו.

נכון לטפח את הדברים החזקים נכון לגמרי.

arana1

New member
לא נכון בכלל

אחת הבעיות הכי קשות ומקשות בגישה לאוטיזם זה ההפרדה בין מה שהנ"ט מזהים בטעות כיכולת רגשית נמוכה מול יכולת אינטלקטואלית או קוגנטיבית גבוהה
הפיצול הזה
שמשקף גם משהו הכי לא בריא בחברה
מעוות את הילד ללא הכרה גם כך
ואז שמתחילים בהתמדה ליישם שיטות וגישות שמדגישים אותו זה פשוט נורא

לא דיברתי על " הנכות" הרגשית אלה על היכולת השכליות.

ברור לי שאוטיסטים רגישים בטיוף אמרתי את זה כבר לפני כמה שנים שבאתי לפה לראשונה.

dina199

New member
הכוונה שלי לא לגרום לביטול הדברים החזקים

בשם 'מטרת קודש' להשוות עם 'שכבת בני גילו'. אם הילד גאון הוא גאון, אין שום סיבה לנסת לבטל את הגאונות שלו רק בגלל שהוא אוטיסט.

ואני לא חושב שהוא גאון.

לי קשה ם המילה גאון אפילו שכמו הילד הזה אמרו חד משמעית שאני כזה אני סקפטי.

המילה-הזאת עושה לי רק רע.

היא מכניסה אותי למצבים קשים. אני לא מסוגל להתעלם שאומרים אותה .היום כל ילד חכם נהפך למחונן, וכל מחונן לגאון.
המלחמה שלי עם עצמי. הרצון להיות הטוב ביותר להתעלות אלה שקדמו גורם לי הרגשה של ריקינות, ואם אני אדע שאני לא
גאון ( מה שאני לא מאמין גם כאשר כל מטפלי אומרים ואני כיום לפי מה שהבנתי מאובחן בתסמונת סוונט) לא משנה מה אומרים.
אני חושב שאני טיפש. ואפס. יש לי מחלה קשה, זההורס לי את החיים והמילה הזאת חונקת אותי. לא מסוגל לשמוע אותה היא
כואבת לי, אני נפצע. כמו שאני שומע מילים אחרות גאון פוצע לי את הנשמה, מכרסמת בי מגלפת את עורי ,מכנסים אותי לשיגעון.
אני נמנע מלראות אנשים מהדרים את ילדהם בכנויי גאונות או שאני מעיר. ואז אני מסתך עם הורים היסטרים ושחצנים, קיצור
קשה מאוד עדיף למוות כבר ולא להרגיש את האומללות שאתה שומע אנשים מכנים כל ילד חכם גאון כל כל הזנו את הגאונות.
כל מחונן שעשה תואר בגיל 15 גאון ממש בושה, שייתבישו.

arana1

New member
ברור, הכוונה שלך לחזק את מה שחזק

ובמסגרת הכוונה הזאת את רואה את הצרכים הרגשיים של הילד כמשהו שהוא מתחת לבני גילו רק בגלל שהוא רגיש מהממוצע
ובכך את מתעלמת
בדיוק כמו כולם
שבוודאי אצל אוטיסטים
החוכמה והגאונות והמחוננות נובעים מהקשר היחודי בין הרגישות הנפשית לבין האינטלקט
שהאחד מאפשר ומעשיר את השני
ולכן הגישות השגורות שרואות באוטיסט או במחונן מי שאינטלקטואלית הוא מקדים את כולם ורגשית הוא מפגר מאחור מהוות את הדבר הכי הרסני והכי לא נכון והכי לא מדוייק בעולם

הגישות האלה תמיד מביאות לכך שבסופו של דבר האוטיסט מפסיד גם את זה וגם את זה
וחבל
וזה גם מאוד כואב
בעיקר לאוטיסט

כל מילה זהב שכל+ רגש= גאונות/ מחוננות/ חכמה כמה אתה צודק.|כן

אני אומר את זה תמיד דנו על זה הרבה. ילד חכם בהכרח היה רגיש רק שלא מבינים את ומאשים אותו שהוא מתעכב.
לא מבין מצבים חברתיים. חבל מאוד, מחזק אותך מאוד.|

חוה61

New member
מה ההכשרה המקצועית של זו שתנחה את הסייעת? מנתחת התנהגות?

3מרגו

New member
אנחנו בדיוק שם.היום הוציאו החלטה על כיתה רגילה

מחר אלך לקבל.
מי מחליט כמה שעות?המזכירה בבית הספר אמרה שיש סעיית ממש טובה שמתפנה,אבל לקח לעירייה בלחץ מסיבי שבועיים להוציא החלטה(לשחרר מחינוך מיוחד) ובינתיים כולם שם פרשו לחופש.ואמרו שיחזרו ב-15/08.אז אני תוהה לאן ללכת עכשיו עם ההחלטה.

3מרגו

New member
בדיוק!כמה שלא משכו לא הייתה להם ברירה

כי הגוף המוכר החליט מה שהחליט.
עדיין הצליחו למשוך מעבר ל-30/06

לפחות נראה לי שתקבלו מקסימום שעות סייעת

נראה לי שהם מפחדים פחד מוות להכניס אותו לכיתה רגילה.
הם כנראה חוששים מבעיות התנהגות שיפריעו לכיתה להתנהל.
[אולי הוא דווקא ירוויח מזה.

3מרגו

New member
זה יהיה מצויין

אבל זו ועדה אחרת?ועדת שילוב?לא קשור להשמה או שהם מדברים ביניהם?
מה נדרש ממני כדי שלא נחכה עד 15/08?
דבר ראשון אשלח למזכירת בית הספר...
מה שקשור לרמת הלימוד,פשוט לקחתי משם רשימת ספרים לכיתה שסיים והם למדו עם ספרים אחרים (פשוט חשבון).נכנסתי לאתר הזה ונראה שהוא ממש לא איחר.

למעלה