יש ישראלים פה?

milka4

New member
8"הם" כבר יודעים שאת יהודיה מישראל?

או לא? לא כדאי לחכות עד שהם (כן כן.. הם הפולנים) יזכירו לך שאת יהודיה ..ועוד מישראל....

milka4

New member
../images/Emo5.gif שאלתי אם כבר יודעים אצלכם שאת

יהודיה ועוד מישראל? זה כתוב בהמשך הדף לנוחיותך.. פשוט לא כתבתי "בתגובה" הנכונה...... ויעצתי לך לא לחכות עד ש"הם" יגלו את זה...כי הם נורא אוהבים יהודים.. ועוד מישראל... חה חה חה יענער גילעכטער.. שלא נדע מצרות.

p a l o m a

New member
צודקת בכל מילה! עברו../images/Emo46.gif

עברו 60 שנה כהרף עין! וליהודים כבר בוער לחזור למקום ששרפו אותם, וניסו להשמיד ולהכחיד כל זכר. ובשביל מה? בשביל הכסף.... אז תשבו שם עד שיזכירו לכם מי היתה הסבתא שלכם.. אולי יש שם עוד מסמכים מקוריים שלה.

ביקור בפולין

לפי דברייך, ברור שלא ביקרת בפולין בשנים האחרונות ואם כן, אז בטח העלמת את העובדה שאת יהודייה מישראל. אני ממליצה לך לבקר ולא להסתיר את העובדה הזו, צפויות לך הפתעות. כנראה דברייך מתבססים על ההיסטוריה של העם היהודי שהייתה נכונה במציאות שהייתה אז. המציאות היום (הכללית והארצית), היא שונה לחלוטין ומכאן ההתייחסות ליהודים בכלל ולישראלים בפרט.

p a l o m a

New member
קורטוב של דבש?...

אצלנו בארץ כאן בישראל , לפי הכותרות בעיתונים (שהרב שקר כידוע.. התקשורת התקשורת...) יש כמעט מידי יום סיפורי אנטישמיות... וחוץ מזה תאמרי לי : מה, כבר לא מציירים יותר על הקירות ציורים של עמודי תליה עם צלב קרס והמילה JUDE? .... אז לא אמרת לי : הם יודעים שאת יהודיה ? כן או לא?

Old Cat

New member
לא, לא מציירים על הקירות

ןגם כל המכרים שלי בפולין יודעים שאני יהודי וגר בישראל, ואין לאף אחד בעיה עם זה חוץ מאשר הטלפונים שאני מקבל אם היה פיגוע בכפר סבא, ששואלים לשלומי ולשלום משפחתי. איזה כותרות בעיתונים? בעיתונים כמו "המודיע" ? ואם הרוסב שקר כידוע אז למה את מאמינה לשקרים על צלבי הקרס? אם הרוב בתקשורת שקר כמו שאת כותבת אז למה את מאמינה לזה וחושבת שהכל שם אנטישמיות? כבר אמרתי לך שבורות אינה דבר שיש להתגאות בו ?

p a l o m a

New member
חתול יש לך 7 נשמות ואתה חי בגן עדן!

מאוהב בעצמך ובדעותיך. תמשיך ככה , אני מכירה כאלה וזה ממש סגולה לאריכות ימים.. הם כבר נורא זקנים (אבל לא שוכחים לקלל כל רגע די פולאקן!) זאייט מיר געזונט אונד האט מיר א גוטען שאבעס. א גרוס צו איערע פולאקן אונד זאלען זיי לעבען ווי א לאמפ ....מכיר את הבדיחה? אם לא אספר לך בשמחה...!

ברור שהם יודעים שאני יהודייה

כרגע חזרתי מהמספרה, שהייה של כשעתיים. המספרה מלאה לקוחות, כולם השתתפו בשיחה על יהדות, מדינת ישראל, וכל מה שסובב את זה. הכל נעשה בנועם, בחיוך, בהתעניינות אמיתית, בסקרנות, ללא שום סימן הקטן ביותר למשהו שדומה או מזכיר "אנטישמיות". הפרופגנדה, שקיימת במדינה ישראל, שכאילו כל העולם מלא באנטישמיות כלפי היהודים מובנת לי, והיא גם מצליחה, עובדה, תראי את עצמך :)

חחחחחחחחח../images/Emo6.gif בטוח שהם יודעים, אני

סומכת עליהם שהם מכירים ויודעים מי הוא הזר החי בקירבם

davidncsy

New member
אני מציע לא לתקוף את דובשנית.

חברים יקרים. חז"ל אמרו בפרקי אבות אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו.בא נאמץ את הגישה הזאת של חז"ל. אתם לא יכולים לדעת תמיד את כל הסיבות שגורמות לאדם לרדת מן הארץ. נכון שירידה מן הארץ היא תופעה מצערת אבל חשוב לתת ליורדים הרגשה של חום ואמפתיה מכיוון הארץ, על מנת שיום אחד הם ישקלו לחזור. אני איחלתי לדובשנית בהצלחה ואיחלתי לה לחזור אלינו לארץ. אני חושב שכל מילה אחרת מיותרת ויכולה לגרום לה רק הרגשה רעה מחזרה לפורום.

p a l o m a

New member
אולי זו נקודת מבט נוספת... א ב ל

זה מרגיז בכל זאת. בדברים היה ממש סוג של המלצה "לעלות" לפולניה רחמנא ליצלן
וחוץ מזה "בתוך עמנו אנו יושבים", לא?...ומכירים את המאטאריה...

Old Cat

New member
"מכירים את המאטריה" מזכיר לי

ביטויים דומים שאמרו על היהודים...............

p a l o m a

New member
ומה היהודים אומרים על היהודים?../images/Emo7.gif

ראה: תגובות קוראים בYNET למשל...

Old Cat

New member
ראיתי כל מיני תגובות

חבל שלא הבאת קישור כדי שיהיה מובן למה כוונתך. בטוח שההתיחסות כלפי מי שבוחר להתפרנס בארה"ב או בצרפת או באוסטרליה תהיה שונה מאשר כלפי מה שבוחר לעשות זאת בפולין או בגרמניה. לא ראיתי הרבה תגובות עניניות גם בענין אלו שחזרו לרוסיה, כי הבינו ששם הרבה יותר כדאי היום לחיות מאשר כאן. כל השטויות על היורדים והירידה (המקום היחידי בעולם בו יש מונחים כאלו)לא רלוונטיים. הציונות מזמן מתה והוחלפה במשיחיות, פגאניות וחזירות לשמה. בשום מקום לא ראיתי דיון עניני על הסיבות והנסיבות לכך שאנשים שגדלו כאן מרגישים צורך ללכת. ברגע שמתחילים עם תקיפת העוזבים אני יודע שהרגשנות מתחילה לתפוס את מקום השכל. עוד לא ראיתי התמודדות עם כך שאנשים מגיעים למצב בו נקעה נפשם ממה שקורה כאן עד שרוצים ללכת. כל הכבוד לה שמצאה מקומה בפולין, ומצאה מקום בו פרנסתה מצויה והשלווה והחיים שקטים להפליא. אין שום בעיה בזה, מחר אם תראה שטוב יותר באיטליה תלך לאיטוליה, כך מתנהג היום כל העולם. פולני מוצא עבודה ופרנסה באנגליה, צרפתי בארה"ב ואמריקאי מארה"ב עובר לאירלנד. מי שהתופעה לא מוצאת חן בעיניו שידאג שאנשים י ר צ ו להיות כאן ולא ללכת.

p a l o m a

New member
../images/Emo140.gif דמגוגיה?../images/Emo8.gif

שכחת שאיש לא רוצה אותנו ב"ארצו" - סיבה טובה לשמור על ארץ מולדת? מה אתה אומר.. ו נ כ ו ן
נ כ ו ן, גרמניה ופולניה (לפני שקראו לה "פולין"..) זה לא אמריקה ולא אוסטרליה.. ומה זאת אומרת שהרגש מדבר? מה. השכל יודע במקרה הזה משהו שהרגש לא מבין/יודע? ולמה ומדוע אם כך לא יוצאים כאן לרחובות אלה שמתלוננים שהפאנאטים והמשיחים למיניהם הורסים את המדינה? למה בצומת רעננה לא רואים אף חילוני מפגין? כי כל אחד יוצא בבוקר לעבודה וחוזר בלילה ואין לו כח להתמודד וגו' וגו'... אז מה זה אומר שצריך ואפשר לעזוב את הארץ? בסדר - תמיד היו כאלה שירדו. אבל עדיין אין לנו ארץ אחרת - וגם אם תרצה לשכוח את זה ולהתעלם יזכירו לך את זה בחו"ל... חו"ל נשמע יותר אלגנטי מגלות....
ותגיד ? מה קורה עם העם היהודי? לשמור עליו? מהתבוללות? זה פאסה בעיניך? מילה גסה??..

Old Cat

New member
היהדות פורחת בניו יורק ואמסטרדם

יותר מאשר בכל מקום אחר, כולל ישראל. עדיין גם בתגובתך אין התיחסות ענינית לוגית לשאלת מקור וסיבת הרצון של אנשים, ללכת בעקבות לחמם ורחוק מהדמגוגיה הפופוליסטית של הלויים למיניהם בארץ. הברברת המצויה בסגנון "אנטישמים עליך יהודי" מכסה כאן כל אפשרות לדיון בשאלה החשובה ביותר והיא התהליך בגללו יותר ויותר אנשים רוצים ללכת מכאן. לנביאי הזעם הדמגוגי הללו, לכוהני עבודת האלילים, למקדשי האבן על פני האדם, לכולם יש חלק בהרס המדינה. להורסי הרקמה החברתית על ידי מערכת דורסנית של עידוד הניצול ודריסת האחר יש חלק בהרס החברה. מדינות נהרסו בגלל הרס חברתי-סוציאלי יותר מאשר כל סיבה אחרת. היהדות כדת יכולה לחיות ולפרוח בכל מקום בעולם. תבדילי בין יהדות כדת לישראל כמדינה של עם, זה לא אותו דבר למרות שרבים רוצים בהאחדת מושגים אלו ובכך תורמים לאסוננו.

חתולון...

מדוע הינך תמיד מגיב לתגובות שהן לא מתישבות לדעתך בביקורת כאילו נכתבו מתוך רגש. ואתה לא כותב מתוך רגש? מה, אתה מכונה? כולנו כותבים מתוך רגש. רק בארץ יש פאנטים בנושא הדת??? האם שכחת את הפאנטיות הקאתולית של הפולנים? כל מטר ישנו פסל של המאריה הקדושה. לי זה לא מפריע, כי אני רחוקה מהדת, אבל אם כבר הבאת דוגמה, שנכתבה מתוך חשיבה לוגית, אז אנא, עשה הקבלה לפאנטיות של הפולנים.

למעלה