יש ישראלים פה?

הכל עיניין יחסי, כנראה.

אולי מה שגבוע עבורם נמוך עבורינו. אני מכירה כמה משפחות שחזרו לגור בפולין ומאד מרוצים.... גם כל משפחתי שנספתה בשואה היתה מרוצה בפולין, וראו את עצמם פולנים לכל דבר. השאלה הגדולה היא, מתי תבוא המכה???

אוי אוי אוי, ממתי גבוע כותבים עם ע'

נו, נו, נו, מזל שזה לא מבחן בבגרות
.

באה לפעמים, פליטות קולמוס קורות

תמיד, בעיקר אלו הבאות מן המיקלדת ונכתבות מהר, לגבי החיים בניכר, ידוע גם ידוע שיש אנטישמיות בכל מקום, ורבים המקומות בהם האנטישמיות מוסווית וקיימת מתחת לפני השטח, ויש מקומות שלא מתקבל על הדעת שפתאום "יאהבו" יהודים, אם אתם שואלים אותי, כל ההרגשה הנוחה של היושבים בגלות, זאת אשלייה, מצטערת, אבל זאת לא רק הרגשה, זה מוכח הסטורית ומדי יום ויום, וכל פעם במקומות אחרים בעולם

חבר'ה קבלו הסברים

1. עד שאתם לא תנסו לחיות במדינה אחרת, לא תבינו, עד כמה זה קשה לחיות במדינת ישראל. 2. אם מישהו הזכיר אנטישמיות, אז לידיעתכם, אני שוהה בפולין כבר כ- 5 חודשים, בכל מקום, אני מזכירה שאני ישראלית, ולהפתעתכם הרבה אף פעם אחת, לא נתקלתי בשום סימן הקטן ביותר של חוסר שביעות רצון וכד'.. להיפך, קיימת התעניינות לגבי המדינה, מזג האוויר בה, והחיים בכלל. היום פולין היא מדינה דמוקרטית, והדבר החשוב ביותר לאזרחים פה זה למצוא עבודה, ואף אחד, לא מתעסק, בשטויות כמו אנטישמיות וכד' (בקיצור, מלחמת קיום). 3. בקשר להקמת עסק, כאזרח פולין, אין שום בעייה להקים עסק, למרות שיש מידה רבה יותר של בירוקרטיה. 4. החיים פה באמת טובים, לנו כישראלים עם הכסף שיש לכל אחד מאיתנו במדינה (שהוא אף פעם לא מספיק), פה ניתן לעשות איתו המון, ולהסתדר לא רע. 5. ובכל זאת, אני מעוניינת להכיר ולדעת על עוד ישראלים הנמצאים באיזור פוזנן. 6. מודה לכולם על התגובות, והמשך יום נעים.

דובשנית שלום

את פותחת צוהר למחשבות לגבי הקושי לחיות במדינה שלנו. זה באמת מאד מפתה לחיות נורמאלי. אבל, מתוך הכרות שלי עם הרבה חברים שלי הגרים בצורה "נורמאלית" בניכר, בעיקר בצד המערבי של העולם, אני יכולה לומר לך, שבסופו של דבר, גם אחרי המון שנים, חלקם חוזרים לארץ. הם חוזרים גם אחרי שהצליחו בגדול שם בניכר. החזרה שלהם היא כתוצאה ישירה של תחושת "הבית" "המולדת" שהם מרגישים פה, לעומת תחושת "הזרות", "הבלתי שייכים", המלווה אותם בניכר. גילויי האנטישמיות קיימים בכל העולם. תראו מה קורה היום בצרפת. הרבה יהודים, אזרחי צרפת, בודקים ברצינות עליה לארץ, וזאת למרות שנשיא צרפת מבקש מהם להשאר. ולמרות שמצב הביטחוני-כלכלי בארץ אינו מזהיר. אין ספק שהדברים שלי נכתבים מתוך הפחדים האישיים לי בנושא האנטישמיות, ואולי יש בי קצת קנאה כלפי אותם אלה המסוגלים להתגבר על אותם מעצורים ולהגר למדינות אחרות. לעומת זאת, לי אין ספק שאין לי ארץ אחרת.

מילים כדורבנות אך גם לי יש מחשבות

ואני יכול להגיד לך כי לא פעם עולה בראשי מחשבה "מה יהיה כאן בסופו של דבר" אני יכול להגיד לך כי תרמתי למדינתי רבות, יותר מהממוצע בלשון המעטה אך אני רואה את המציאות בה גדלים ילדי, את התנהגות הפוליטיקאים, השופטים, כוחות הבטחון, מערכת החינוך השכנים ועוד - לפעמים גם אני מרגיש "תחושת זרות" "בלתי שייך" לא פעם עולה בראשי המחשבה כי זה הזמן "לעזוב" לפרק זמן זה או אחר בכדי להקנות לילדי ערכים אחרים, שקט נפשי ועוד אנטישמיות? קיימת גם בארץ, אולי בשם אחר ואולי לאוכלוסיות אחרות אך זה כאן חומניזם? גם כאן ולא ירחק היום שזה ישלוט בכול גם לי יש את הקינאה כלפי אותם שיכולים ומצאו עבודה בחו"ל

אני מבינה על מה אתה כותב.

נכון שגם בארץ קיים ניכור. ניכור לכל מה שעובר על מישהו אחר. את הדוגמה הזו אפשר היה למצוא בתוכנית הזוקומנטרית המצויינת של חיים יבין ששודרה השבוע בערוץ 2. אבל, למרות כל מה שאנו חווים בתקופה הקשה הזו, האם בכל זאת לא קיים הבדל מהותי על עצם זה שזו מדינתינו? שכאן אני יכולה לומר דברים קשים של ביקורת מתוך ידיעה שזו ארצי? כל אותם הנורמות שהתפרקו מערכים, הם נורמות של כולנו. בגלל שתיקתינו. בגלל חוסר עלייתינו על בריקדות. בגלל עצימת העין. בגלל הבחירות שאנו עושים בקלפי. נכון שמי ששילם מחיר יקר למען המדינה מרגיש את ההפקרות הזו יותר חזק, יותר מחודד, אבל גם הם שותקים. תראה מה קורה בצ'כוסלובקיה, פולין ועוד כאשר העם מאס בשילטון מושחת או בשילטון שסתם פיות. העם קם על רגליו. העם נתן את דעתו בקלפי. האם את אותם התחושות של ביקורת נוקבת היית יכול להביע גם בניכר? מתוך הכרותי את חברי הגרים שם, הם ממש לא לקוחים חלק בנעשה במקום מגוריהם, אלא עומדים מהצד, בדיוק כמו שפה!

שוב את צודקת../images/Emo8.gif אבל

לפעמים אני לא מרגיש שזו מדינתי, בכל מקום יש כיתוביות ברוסית (כאשר היתה עליה מפולין או מרוקו גם אז היו כיתוביות?) אשכנזי זו מילת גנאי, בנותי מנישואי הראשונים בדילמה קבועה אית להציג את עצמם? ספרדי (ומקובל) או אשכנזי (שזו בושה וחרפה) המנטליות הישראלית שאבה את כל הרוע מהתרבויות המרכיבות אותנו ההפקרות חוגגת בכל, כל אותם "חברים" נותנים את דעתם בכלפי למי שהם מאמינים שישלם להם, ראי את "המאפיות" בכל תחום, בעיריות - מצילים, מפני זבל, פקחי תנועה ועוד - לכולם משכורת גבוהה יותר ממני. כאשר קמה מפלגה שנראת נקיה יותר "שינוי" מתברר כי הם מושחתים לא פחות אני לא יודע איזה ביקורת אני יכול להביע כאן שאני לא יכול להביע בניכר, כך וכך לא יתיחסו אלי

הלינקה

New member
על כך נותר להוסיף רק הוי וואי גדול.

ועוד לא הזכרתה את מעללתיהם של ראש הממשלה ובניו. עלימות בכל מקום: בבית בבית ספר, בכביש, בשטחים....

אני סומכת ידי על דבריה של באה

זכותה של דובשנית לבחור כיצד לחיות את חייה אבל גם זכותי להתנגד לה ושלכמותה בתוקף ולראות בהם "יורדים" שמעדיפים את סיר הבשר של הניכר גם במחיר ויתור על זהות וערכים,אם הם מעדיפים לחיות עם שינאת יהודים ואנטישמיות שיבושם להם,זאת המדינה שלי עם כל מיגרעותיה ואחריותי היא להשאר ולהאבק למען שיפור אבל שלא יצפו לחזור ולהנות מפירות מאבקם של הנישארים. שלך חנה גונן

חנה...

אם את רוצה ואם את לא רוצה אנחנו בעצם קיומינו כאן משמרים את הארץ הזו עבור כ ו ל ם, גם עבור היורדים, שבבוא היום ויצטרכו אותנו יהיה להם לאן לשוב.

נכון מאד, ואני תמיד מזכירה להם זאת

שאנחנו כאן שומרים להם על הבית, כדי שיהיה להם לאן לחזור

milka4

New member
חנה, אני שמחה שלא נשארתי יחידה...|4

פעם יהודי היה מתבייש אפילו שהוא יורד מהארץ, והיה נעלם באמצע הלילה.. (כן כן היו לנו שכנים עשירים כקורח שבאמצע הלילה ברחו מישראל מבלי לספר לאיש מפאת הבושה!) והיום עוד מתפארים בזה ומקבלים אייצעס. אוי ואבוי לנו! והם בטח יושבים "שם" ומעבירים בקורת על מה שקורה "פה".

את צודקת מילקה פעם יהודי היה מתבייש

לגנוב, לרצוח, לאנוס וכ'ו העולם הוא כפר קטן כיום, גם אני מתנגד לירידה אבל אני מודכ כי מדי פעם אני "פוזל" חנה צודקת בכך שזכותה לקרא "להם" יורדים, אבל טועה בכך שהם לא יחזרו או לא יהנו מפירות עשיתינו, על פי חוק אנו נקבל כל יהודי גם אם הוא ירד מהארץ וחזר שני דודי חיו כל חייהם בחו"ל אך חזרו לפנסיה לארץ, ויש כמותם רבים, חוקי ההגירה לארץ טובים רק ללא יהודים

milka4

New member
באה לפעמים.. חבל שאת לא באה לעיתים

יותר קרובות. אני מוכרחה לומר לך שאני מורידה בפנייך את הכובע על הסובלנות והאדיבות שבתשובתך. אני כתבתי אותם דברים אבל בצורה הרבה בוטה וחסרת חן.. ואז החלטתי לא לשלוח את המכתב כי אין לי כח להתוכח עם אנשי סיר הבשר. אבל בלי תוספת קצרה אי אפשר אז אתמצת. בפולין יושבים אולי כאלה שההיסטוריה ידועה להן א ו ל י פה ושם מצד שלישי (אם בכלל!! כן כן!בישראל יש כאלה שהשואה בשבילם זה פרק בספר היסטוריה!). קשה לי להאמין שיושבים שם נכדים של הסבים והסבתות שעלו בארובה במיידאנעק. ידוע שישראלי מוכן למכור פלאל בגלות, אבל בישראל זה לא נאה ולא יאה... ואני כבר מתחילה לגלוש..על כן אקצר העברתי את הפואנטה. ולדובשנית : יש "אגדה" שמסתובבת בפולין: מדריכי התיירים אומרים לא לשתות מים מהברזים כי יש שמועה שבוויסוואה... (ויסלה..ויסלה...) זורם עדיין הדם של היהודים... ועל כן הם ממליצים לשתות מים מינרליים!! לרוויה דובשנית שלי.... ואל תחכי שם יותר מדי... המולדת מחכה לך.

Old Cat

New member
מילקה, בורות אינה ענין להתגאות בו

בעיקר כשהיא עטופה ברגשנות ובהתלהמות רגשית. האגדה עליה את מדברת היא דוגמא טובה לשנאת פולנים טיפוסית, שמחפה על הרבה חוסר ידע ודמוניזציה של אחרים.

למעלה