לבעלי לב חזק- סיפור על פולנים
בימים החמים של חודש אוגוסט 1943 הסתובבו צמרת הצבא והממשל הנאצי בפולין בדאגה בעקבות בריחת האסירים ההמונית ממחנה טרבלינקה. כידוע מחנה טרבלינקה, בו ניספו 875 אלף יהודים, היה סוד צבאי ממדרגה ראשונה ובריחת מאות אסירים יהודים ממנו, בגלל רשלנותו של מפקד המחנה שטאנגל, יכלה לגרום להם הרבה "אי נעימות" בלשון המעטה. אחד הפטנטים של הגרמנים בציד האסירים היהודים היה כזה: הם פרסמו הודעות ברחבי איזור טרבלינקה והציעו לכל פולני שיביא לנאצים ראש של יהודי, גוש של מלח באותו משקל. (מצרך יקר בפולין, במיוחד בימים שמקררי מזון לא היו מצויים) אחד מחסידי אומות העולם, פולני מהעיר לוקוב שבצפון מחוז לובלין, סיפר על נהירה המונית של פולנים לחנויות שמכרו ציוד כגון גרזינים וחרבות. הפולנים יצאו מן חנויות אלו ושוטטו ביערות הסמוכים, וכעבור זמן הם שבו עם..כן...מה שהגרמנים ביקשו. אני לא אתחיל לפרט את סיפורי הזוועה אבל אני רק אסיים כאן בהודעה כזו: נכון, האוקראינים והליטאים היו יותר גרועים מהפולנים, אבל בעוד שרבע מחסידי אומות העולם היו פולנים, חצי מקורבנות השואה היו יהודים פולנים. חתול זקן והלינקה יקרים. בא לא נגזים לשום כיוון. שנאת היהודים בפולין כן היתה תופעה שהקיפה את מרבית האוכלוסיה וכן היתה תופעה המונית. וכן..אני מבין את מי שרואה בירידה לפולין דבר גרוע מירידה לארה"ב. כשהייתי באונ' קולומביה בארה"ב ביחד עם סטודנטים יהודים, ישבה איתם סטודנטית ממוצא פולני, ואמנם הייתי נחמד אליה אבל בכל זאת..הרגשתי משהו בבטן. אין מה לעשות. אולי עוד כמה דורות צריכים לעבור על מנת שזה לא יקרה. ואני חושב שאלו אמוציות מוצדקות ואין סיבה להתקיף אותם. עצם זה שמרבית קורבנות הפוגרומים אחרי השואה היו בפולין ולא בהולנד, ועצם זה שב-1968 היה בפולין מסע תעמולה אנטי יהודי כנגד יהודים בממשל, שגרם לפיטורי אלפי יהודים שהיה חריף ביותר מבכל ארץ קומוניסטית, אחרת זה אומר הרבה. ובנוסף , חתול זקן,מה שכתבת על ירידה מן הארץ אני מצטרף לאלו שכתבו לך שזה נכתב מתוך סערת רגשות, אז אני סולח לך הפעם, למרות שאני ממש לא מסכים עם נקודת הראות שלך. בכל מקרה שיהיה לך ולשאר גולשי הפורום שבת שלום ומבורך