יש ישראלים פה?

דובשנית,

אני יכולה להבין את הצורך שלך להצדיק את המעשים של הפולנים ואת ההשלכות שאת עושה לכאן, וזאת רק בגלל שהגרתם לפולין. אין לי ביקורת כלפיך על שהחלטת להגר לפולין, כל אחד את הישר בעיניו יעשה, כבר כתבתי את זה בתחילת הדיון. אבל, יש לי ביקורת כלפיך כאשר את מנסה להעביר ביקורת עלינו.

זו לא ביקורת

לידיעתך, אני ישראלית לא פחות ממך. אני ובעלי תרמנו המון למדינה, ואפילו יותר מהממוצע. הטיעונים שלי לא באים להצדיק את העובדה שאני חיה היום בפולין, אלא, הם חלק מהסיבה שבגללה אני חיה בפולין. בכל מקרה, אני מציעה שכל אחד יבדוק גם את עצמו (מדינת ישראל), וכישראלית אני אומרת, אנחנו לא טלית שכולה תכלת.

דובשנית,

אני לא טענתי שישראל טלית שכולה תכלת, אבל את טענת שפולין היא טלית שכולה תכלת. אשמח לשמוע מה זה לתרום יותר מהממוצע. בל נשכח את העובדה ( בעובדון עסקינן) שכאשר הסבים שלנו חיו בפולין עדיין לא הייתה קיימת מדינת ישראל. לי יש זכרונות מפולין גם טובים וגם הקשורים לאנטישמיות. ב68', גם אם זה לא נאה לאוזן שלך היה גירוש של היהודים, אחרת השגריר של פולין בארץ לא היה מבקש סליחה מהיהודים פה. אני מודעת לשינוי השילטון הפולני היום ולאוירה האחרת שקיימת בפולין, אבל בין זה לבין שינוי פני ההסטוריה רחוקה הדרך.

חתולון...

פולין צחה כשלג נכתב על ידי אחת המשתתפות בפורום, וזכותי להגיב לנאמר, גם אם הדברים אינם ערבים לאוזניך. דמגוגיה אמרת??? אובכן, אתה לא מפסיק להשתמש בדמגוגיה, אינך מסוגל להשתתף בדיון עינייני. בלה בלה בלה...אלה המילים שאתה השתמשת כלפי אחת המשתתפות. זה תרבותי? האם יכולת להגיב כך בפולין??? גם לגבי המספרים שהינך דואג כל פעם לזרוק לחלל הפורום, כנראה מתוך הנחה שאף אחד לא יילך לבדוק אותך, גם לגבי המספרים אינך צודק. אבל, כפי שכתבה לפני מילכה, אתה מעייף, משעמם ולא מגיב לעיניין. לכן, אנני רואה מקום להתיחס לדבריך בדיון הזה.

p a l o m a

New member
ולסיום לפני כניסת השבת../images/Emo48.gif

כאן בישראל, דובשנית מתוקה... ואתה חתול זקן רציתי להעלות רעיון לשניכם SINCE אתם כל כך מזדהים בדעותיכם... תכתבו ספר היסטוריה חדש עם נקודת המבט שלכם... זה די נפוץ , יאללה זה יהיה בסטסלר כמו "כל בית צריך מרפסת"... חה חה חה. דובשנית עוד מעט זמן להדלקת נרות של שאבעס.. שלא תשכחי לברך.. אולי זה יזכיר לך מאיפה את באה ולאן את הולכת אם תרצי או לא תרצי...(החברים הפולנים שלך כ-ו-ל-ם זוכרים מאין את באה ולאן את הולכת...) לה לה לה

אבל חז"ל אמרו שיהודי החי בישראל,הוא

יהודי איכותי יותר, ולכן התלמוד הירושלמי קטן בפסיקות בהרבה מהתלמוד הבבלי שהיה הפוסק העיקרי בגולה, די שיהודי חי בארץ וכבר יש לו הנחות

זאת אומרת שהעולם מחקה את

דרכו של היהודי הנודד
ועל כך נאמר אין כמו היהודי שממציא לנו פטנטים

אין ויכוח שהחיים בארץ אינם קלים, אך

זה שלנו ואנחנו בבית, ואפילו אם קשה, אז מה? האם הכל אידיאלי במקומות אחרים בעולם? האם בחו"ל לא עושים מאמצי קיום, האם הכל בטוח? אישית אני בחוץ תמיד מרגישה תלושה, ושום הון שבעולם לא יפתה אותי לעזוב את הארץ, נולדתי כאן, ואני ומשפחתי כאן משום שאבותי הגיעו לכאן על מנת להיות יהודים גאים ולא כפופי גוו, משפחות איבדו את יקיריהם, הפצועים עדיין סובלים, עוד איתנו חיים הדור הראשון של ניצולי השואה, איך אוכל להסתכל להם אי לפעם בעיניים אם אעזוב הכל, במחשבה שבמקום אחר יהיה לי יותר קל? דובשנית, אני מאחלת לך בכל לבי שתצליחו, אבל למה שלא תשקיעו את מרצכם פה, למה לתת לעמים אחרים להנות מעמל כפיכם?

Old Cat

New member
לדובשנית

שמרי נא על קשר. בביקורי הבא בפולין (מקווה שבקרוב) בטח אצלצל אם אדע לאן. בפוזנן לא מכיר, בוורשה בככר שלושת הצלבים יש קפה שם נפגשים ישראלים בשבת, בעיקר מאנשי העסקים שם.

סלולרי

New member
סוף סוף הוסרה המסיכה, יענו ידען

ואתה בסה"כ מחפש דרך להכנס לתחתונים של דובשנית אחת.
קראתי את תגובותיך לאורך כל השירשור. גיבוב כזה של דמגוגיה, סילופים, זילות השואה ופגיעה ברגשות העם היהודי לארץ ולאדמה עליה נעשו כל הפשעים האלה לא קראתי מזמן. פשוט בושה!

p a l o m a

New member
עובדה שהחתול נעלם.. ואיפה הייתם

עד עכשיו? לרגע שאני ודעותי פאסה....נו, טוב שאני לא לבד... יש טיפוסים שחושבים שאם הם לא "ילכו עם האופנה" יחשבו שהם גלותיים... פולין, נו? ועוד לעבוד שם, לחיות שם?! אני שואלת אתכם? לא מצמרר?

Ivan Ivanov

New member
באמת מדובר בבורות.

השיתוף של הפולנים ברצח יהודים לא היה מן הגבוהים בין עמי מזרח אירופה. רצח יהודים הרבה יותר מסיבי בוצע על ידי אוקראנים לטבים וליטאים. לילה טוב.

Old Cat

New member
זה נכון, אבל אל תבלבל את

כל האנטיפולנים כאן שמאד נהנים לצעוק "דם יהודי על אדמת פולין "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! סימני הקריאה במקור

למיטב ידיעתי

גם הערבים אומרים שארץ ישראל רווייה בדם של ערבים. אז מה אנחנו צריכים להבין מכך? מעניין!!!

davidncsy

New member
לבעלי לב חזק- סיפור על פולנים

בימים החמים של חודש אוגוסט 1943 הסתובבו צמרת הצבא והממשל הנאצי בפולין בדאגה בעקבות בריחת האסירים ההמונית ממחנה טרבלינקה. כידוע מחנה טרבלינקה, בו ניספו 875 אלף יהודים, היה סוד צבאי ממדרגה ראשונה ובריחת מאות אסירים יהודים ממנו, בגלל רשלנותו של מפקד המחנה שטאנגל, יכלה לגרום להם הרבה "אי נעימות" בלשון המעטה. אחד הפטנטים של הגרמנים בציד האסירים היהודים היה כזה: הם פרסמו הודעות ברחבי איזור טרבלינקה והציעו לכל פולני שיביא לנאצים ראש של יהודי, גוש של מלח באותו משקל. (מצרך יקר בפולין, במיוחד בימים שמקררי מזון לא היו מצויים) אחד מחסידי אומות העולם, פולני מהעיר לוקוב שבצפון מחוז לובלין, סיפר על נהירה המונית של פולנים לחנויות שמכרו ציוד כגון גרזינים וחרבות. הפולנים יצאו מן חנויות אלו ושוטטו ביערות הסמוכים, וכעבור זמן הם שבו עם..כן...מה שהגרמנים ביקשו. אני לא אתחיל לפרט את סיפורי הזוועה אבל אני רק אסיים כאן בהודעה כזו: נכון, האוקראינים והליטאים היו יותר גרועים מהפולנים, אבל בעוד שרבע מחסידי אומות העולם היו פולנים, חצי מקורבנות השואה היו יהודים פולנים. חתול זקן והלינקה יקרים. בא לא נגזים לשום כיוון. שנאת היהודים בפולין כן היתה תופעה שהקיפה את מרבית האוכלוסיה וכן היתה תופעה המונית. וכן..אני מבין את מי שרואה בירידה לפולין דבר גרוע מירידה לארה"ב. כשהייתי באונ' קולומביה בארה"ב ביחד עם סטודנטים יהודים, ישבה איתם סטודנטית ממוצא פולני, ואמנם הייתי נחמד אליה אבל בכל זאת..הרגשתי משהו בבטן. אין מה לעשות. אולי עוד כמה דורות צריכים לעבור על מנת שזה לא יקרה. ואני חושב שאלו אמוציות מוצדקות ואין סיבה להתקיף אותם. עצם זה שמרבית קורבנות הפוגרומים אחרי השואה היו בפולין ולא בהולנד, ועצם זה שב-1968 היה בפולין מסע תעמולה אנטי יהודי כנגד יהודים בממשל, שגרם לפיטורי אלפי יהודים שהיה חריף ביותר מבכל ארץ קומוניסטית, אחרת זה אומר הרבה. ובנוסף , חתול זקן,מה שכתבת על ירידה מן הארץ אני מצטרף לאלו שכתבו לך שזה נכתב מתוך סערת רגשות, אז אני סולח לך הפעם, למרות שאני ממש לא מסכים עם נקודת הראות שלך. בכל מקרה שיהיה לך ולשאר גולשי הפורום שבת שלום ומבורך

מספר היהודים בפולין

אולי מישהו יכול להבהיר לי, במה אשמים הפולנים שבפולין היו יותר יהודים מאשר בכל מדינה אירופאית אחרת, ולכן גם מספר הקורבנות היהודים בפולין הוא הגבוה ביותר, וזו בכלל הסיבה שמחנות הריכוז שנבנו, הוקמו ותופעלו ע"י הגרמנים, הוקמו בפולין?

p a l o m a

New member
../images/Emo5.gif A TASTE OF HONEY....

מעניין גם הפולנים שאלו במה הם אשמים שיש שם כל כך הרבה יהודים.. את רואה? את כבר מאמצת את קו המחשבה שלהם. עלי והצליחי! במקום להתרכז במה אשמים הפולנים- אולי תשאלי מה עשו היהודים למען הפולנים?? תרבות אומנות, מסחר (כן גם ריבית קצוצה... אבל להם היה הכסף...) הוגי דעות.. שמעת על זה פעם? שבגלל זה שנאו אותם??? כי פחדו מהיהודים שהיו חכמים מדי? שמעת על זה קראת על זה? שעיירות שלמות נמנחקו בעזרת ה פ ו ל נ י ם ? היו כמה חסידי אומות עולם... אם כל הפולנים היו ככ נחמדים ליהודים למה מציינים פעם ב 10 שנים חסיד עולם נוסף שהתגלה בימיו האחרונים? ותחשבי על זה..

אנימו

New member
זה עתה הצצתי לפורום. מודה שלא

קראתי את כל-כל ההודעות אבל מתרשמת שיש כמה כותבים שלדעתם על הפולנים כאומה להיות מוזמנים להדליק משואה ביום העצמאות שלנו........... צמרמורת עולה בגבי! חזקה עלי עדותם של ניצולי השואה שחוו על בשרם את יחס הפולנים עדותם אמת היא. והפרטים הונצחו בספרים ובהקלטות ביד ושם וע"י שפילברג. ואין הדבר גורע מפעולתם ההירואית של חסידי אומות העולם. אבל כמה מהם היו כאלה??????? משהותי באירופה במשך מספר שנים במעמד מקורב לנציגות רשמית (אשת מהנדס...), התרשמתי כי היהודים בארצות מחוץ לישראל תמיד יהיו נטע זר וכך הרגשתי גם אני, על אף התנאים המעולים בהם שהיתי. עם חזרתי לארץ הייתי מוכנה לנשק את אדמתה, כי כמו שאמר קישון , על אף היותה מדינת פרטצ'יה, היא הארץ שלי! כאן אני יכולה לומר דעתי בפה מלא (ורצוי בלשון נימוסית ונקיה) ולא אסתכן שיקראו לי בשמות גנאי או יתנו לי להרגיש מוקצת בגלל מוצאי ואם אביע בקורת , לא יגידו לי שזו לא הארץ שלי...ויסתכלו עלי ב"עין עקומה". אמת ניתנת להאמר כי החיים והאילוצים והבחירה מובילים כל אחד בנתיבים שונים וזכותו לחיות בכל מקום , מה עוד שהעולם הפך לכפר גלובלי. אבל אין זה אומר שאפשר לטהר את השרץ. תודה ושבת שלום.

סלולרי

New member
מעריך שאת לא "עולה חדשה" וע"כ

את מרגישה כפי שאת מרגישה. אבל לא קל להרגיש ישראלי למי שלא נולד כאן. נדרשים לפחות שלושה דורות ע"מ להיטמע בהוויה הישראלית ולהשתחרר מהתווית הגלותית של "רוסי" "אתיופי" "מרוקאי" וכד'. ובבנין ירושלים ננוחם. שבת שלום לכל הפולנים אשר בארץ האבות.

למעלה