יצא המרצע מן השק

Fasz

New member
אין דבר כמו אבטלה "אמיתית",

אלא אם כן יש לאותו האדם בעיות בריאותיות היכולות להתבטא בנכות נפשית, או פיזית - רק אז עליו לקבל תקציבים מן המדינה, ואל לתקציבים אלה להיכנות "קצבאות אבטלה", שכן לא יהיו אלא קצבאות תמיכה וסעד לאנשים הראויים לכך באמת. אין סיבה, שאדם הבריא בנפשו ובגופו לא יעבוד, ויחיה על קצבאות. בארה"ב, במידה ואינך מוצאת עבודה בעיר מסוים, את עוזבת את העיר, אפילו את המדינה, ומחפשת עבודה באזור אחר. לא ייתכן, שאנשים לא יעבוד- יש לעודד העסקה של ישראלים בכל תחום שהוא -בנייה, עבודות שירות לקשישים, ולמעשה, בכל מקצוע אפשרי.

ואז מה תעשה עם אדם כזה?

תוציא אותו להורג? או שרק תתן לו לגווע מרעב? ממש נשמה טובה אתה, צריך לתלות אותך על הקיר במוזיאון.

בודאי שקראתי אותה

אני גם אצטט לך את דברי הפנינים שכתבת בה: "אין דבר כמו אבטלה "אמיתית" אלא אם כן יש לאותו האדם בעיות בריאותיות היכולות להתבטא בנכות נפשית, או פיזית - רק אז עליו לקבל תקציבים מן המדינה, ואל לתקציבים אלה להיכנות "קצבאות אבטלה", שכן לא יהיו אלא קצבאות תמיכה וסעד לאנשים הראויים לכך באמת. אין סיבה, שאדם הבריא בנפשו ובגופו לא יעבוד, ויחיה על קצבאות. בארה"ב, במידה ואינך מוצאת עבודה בעיר מסוים, את עוזבת את העיר, אפילו את המדינה, ומחפשת עבודה באזור אחר. לא ייתכן, שאנשים לא יעבוד- יש לעודד העסקה של ישראלים בכל תחום שהוא -בנייה, עבודות שירות לקשישים, ולמעשה, בכל מקצוע אפשרי." ועכשיו אולי תואיל להשיב לי על השאלה ששאלתי?

אגב בארה"ב אם אינך מוצא עבודה

אתה חי ברחוב. ובמקרה הטוב נע ונד בין בית תמחוי אחד למישנהו, כי בארה"ב החוק מחייב שתשהה בכל בית תמחוי לא יותר משבוע ימים. כך שאם תישרף לך הדירה חס וחלילה ולא זכרת לבטח אותה קודם לכן, תגיד שלום. ככה זה בארה"ב. אתה רוצה שככה זה יהיה גם בישראל?

vinney

Well-known member
אגב ארה"ב

מה אחוזי האבטלה שם? תבדוק, אולי תופתע.

אני לא יודע כמה הם היום

אני יכול להגיד לך כמה הם היו ב2003: 3.6 מיליון היום אני משער שהם הרבה יותר... אבל ארה"ב ממש לא מעניינת אותי, אותי מעניינת המדינה שנולדתי ואני חי בה: ישראל.

vinney

Well-known member
3.6 מליון... המם, פתאום אתה אוהב

מספרים, הא? כמה זה 3.6 מליון? אחוז מהאוכלוסיה פחות או יותר? 4% מכוח העבודה? כשנגיע לכזאת רמה של אבטלה, תאמין לי שגם אצלנו חוקים כאלה לא ממש יזיו לאף אחד. ואל תשכח שבארה"ב יש 12-13 מליון עובדים זרים לא חוקיים (שלא לדבר על חוקיים). האם אצלנו יש פי 4 עובדים זרים ממובטלים? לדעתי להיפך.

אמרתי לך שארה"ב ממש לא מעניינת אותי

ביקשת נתונים, אז הבאתי לך. 3.6 מיליון זה יותר מחצי אוכלוסיית ישראל. אם נגיע לכזה מספר מובטלים, תגיד שלום למדינה ולחיים הטובים שלך. ותתכונן למהפכה שלא תאחר להגיע. אני במקומך לא הייתי מייחל למספר כזה של ממובטלים במדינה אחת. וכפי שכתוב בכתבה שצירפתי קישור אליה, 37 מיליון אמריקאים חיו בשנה שעברה מתחת לקו העוני, זו בושה וחרפה למעצמת העל ארה"ב שכל כך הרבה מאזרחיה עניים.

vinney

Well-known member
סליחה, רגע, תן לי להזכר...

מי עירב את ארה"ב בדיון? אני חושב שהיית אתה, לא? למה, אם היא כל כך לא מעניינת אותך? אגב, לא הבאת שום קישור, אבל הנתון הזה של 37 מליון (שמשום מה אתה חושב שהוא מבייש) איך הגיעו אליו? איך מגדירים שם קו העוני? כי 37 מליון זה בקושי 12% מהאוכלוסיה. אז איך זה שבמשק קפיטליסטי דורסני שנוא עלייך כל כך רק 12% מהאוכלוסיה חיים מתחת לקו העוני, ובמדינה הלא מספיק סוציאליסטית שלנו, אבל בהחלט לא קפיטליסטית כמו ארה"ב, הבאת לנו מאיפשהו 65%? אז אולי דווקא עדיף שנהיה כמו ארה"ב? (אגב, שאלת את עצמך מה השכר מינימום בארה"ב? 5.5 דולר. קצת יותר משלנו. קצת יותר, הדירות שם יקרות הרבה יותר לעומת זאת, ובכל זאת, רק 12% מתחת לקו העוני. לא מעניין אותך הנתון הזה? כנראה שלא).

אם כבר זה היה פאסז ../images/Emo192.gif

שכתב באחת מתגובותיו : "בארה"ב, במידה ואינך מוצאת עבודה בעיר מסוים, את עוזבת את העיר, אפילו את המדינה, ומחפשת עבודה באזור אחר." ואני רק הגבתי לתגובתו. אך אתה כהרגלך התפרצת לדיון בינינו, ועכשיו נוח לך לסלף שוב את מה שהיה ולקבוע שאני עירבתי את ארה"ב בדיון. נו שויין, שזה יהיה כך. באמת שכבר אין לי כוח אליך... כי לא יעזור כלום, אתה בשלך, גם אם אין לזה שום קשר למציאות.
אז אני אגיד לך בינתיים ליל מנוחה, כי אני גם צריך להתעורר מחר בבוקר ללכת עבודה ולהרוויח ביושר את שכר המינימום שלי.

vinney

Well-known member
אבל הוא צדק

למה לו לא אמרת שארה"ב לא מעניינת אותך? או שהיא מעניינת אותך כשזה נוח, אבל כשזה לא נוח - כבר לא? כי אתה הבאת את המספרים מארה"ב, והראתי לך שהלוואי עלינו כאלה מספרים. אבל פה כבר אמרת שזה לא מעניין אותך, כי זה כבר מתחיל להתנגש בדמגוגיה שלך, ובשקרים שאתה מנסה להציף בהם את הפורום... ברור שאני בשלי, לא יעזור שום שקר שתביא. כשתתחיל לדבר לעניין ולבסס את הטיעונים שלך על עובדות, אולי יהיה אפשר לנהל דיון, בינתיים אנחנו משחקים בפינג פונג - אתה שולח שקר - אני מפריך אותו.

אשרת

New member
תגובה.

החלק הראשון של ההודעה שלך הוא ויכוח סמנטי על השם של הקצבה :) אנחנו, לא ארה"ב, וגם על מנת לעבור למדינה אחרת, אתה צריך כרטיס טיסה ויזה וכו'- אם הוא מובטל וחסר כסף, אז כיצד ידאג לכך?
אני בהחלט מסכימה עמך שצריך לעודד העסקת ישראל בכל תחום שהוא ולהוציא מפה את עובדים הזרים, אין לי ספק בכך.

Fasz

New member
תגובה,

לאו דווקא- נכים הרי מקבלים קצבת נכות, ניתן לדאוג להם. אך לא למובטלים סרבני העבודה. כשהתכוונתי למדינה בארה"ב, התכוונתי מעבר מאלסקה לטקסס, למשל. בארץ, ניתן לעבור מעיר אחת לאחרת. לעזוב את המדינה? את בטח זוכרת מה רבין אמר על אנשים כאלה.. העובדים הזרים הם אינם איום על העבודה העברית בארץ, אלא גם איום דמוגרפי. יש לדאוג לשילומים הוגנים, ולמימון טיסות חזרה למקום הולדתם. אחרת, עם הזמן, נראה שרבים מהם מתחילים בתהליכי אזרוח בארץ, דבר אשר יפגע בצביונה של מדינת ישראל.

"ניתן לדאוג להם"?

אתה מתכוון ניתן לשלוח אותם לשמש כעבדים בתוכניות ויסקונסין השונות? הם ממש מודים לך מקרב לב על ה"דאגה" הזאת. לך ולנתניהו שלך. איגרות הברכה והתודה ההמוניות בדרך אליכם, אך אתה יודע איך הדואר בימינו, מתעכב, כך שתתאזרו בסבלנות...

vinney

Well-known member
לא, מה פתאום

לשלם להם גמלה כל ימי חייהם ולדאוג שלא יצטרכו לצאת מהבית בשביל כלום, כי מגיע להם הכל, הם הרי מובטלים. שהגנבים שמעיזים לעבוד ולקיים את עצמם יממנו אותם!

יש אבטלה אמיתית

מה יעשה אדם שגר נניח בדימונה ופיטרו אותו בגיל 50 אחרי שעבד 20 ומשהו שנה באיזה מפעל באיזור? מי יקח אותו בגיל כזה? כמה כאלה יש אתה יודע? אז מה שיזרק לכלבים ? האם המדינה לא צריכה לספק רשת ביטחון לאנשים כדוגמת אלה ויש עוד הרבה מאוד דוגמאות שונות לאנשים מובטלים

vinney

Well-known member
המדינה צריכה לספק רשת בטחון

לא בלתת כסף לבן אדם הזה, אלא בלעודד מעסיקים להעסיק אותו. למה שמישהו יעסיק אותו? אין לו ידע, אין לו מקצוע, מה הוא יכול להציע? אם למשל הוא יציע הנחה במס החברות, תהיה סיבה להעסיק אותו. אבל אז תגידו "נותנים כסף לעשירים", ובמקום זה דורשים לתת כסף לבן אדם שלא עושה כלום סתם.

אז מבחינתך שימות ../images/Emo5.gif

התגלמותה של הכלכלה הקפיטליסטית במלוא הדרה

למעלה