יצא המרצע מן השק

איפה שללת?

לעלות את שכר המינימום ל1000$ אתה מתנגד. לעלות את קצבת הבטחת ההכנסה אתה לא רק שמנתנגד, אלא טוען שבכלל יש לבטלה. לבטל את תוכנית ויסקונסין ולספק למובטלים רק עבודות במשרה מלאה ובשכר מינימום, אתה בכלל אומר שאין על מה לדבר. כך שאתה שואל אותי איפה שללת משהו ממישהו? ובסוף אתה טוען שלך נמאס? תגיד לי משהו ויני: מי מתעקש להגיב למי? אתה לי או אני לך? אני מצידי כבר אמרתי לך שאין לי כל בעיה להפסיק להגיב לך, אם אתה תפסיק להגיב לי...

vinney

Well-known member
אני חושב שאתה מתבלבל קצת

אני לא מקבל שכר מינימום, אני לא מקבל הבטחת הכנסה, אני לא משתתף בתוכנית ויסקונסין, מעולם לא ביקשתי ממישהו שיארגן לי עבודה כי אני מובטל, אז תראה לי בבקשה, איפה התנגדתי לתנאים סוציאלים מהם אני נהנה? אני מתעקש להגיב לך כי אתה משקר, אתה מכפיש ואתה משמיץ. לא צריך לבטל תוכנית ויסקונסין, אי אפשר ליצור מקומות עבודה יש מאין, אין שום ערך בהעלאת שכר מינימום באופן מלאכותי, ומעולם לא טענתי שיש לבטל את קצבת הבטחת הכנסה. אני לא מבין למה אתה מפחד מהתגובות שלי, אין לי שום בעיה שתמשיך להגיב לדברים שלי, הבעיה שלי עם זה שאתה משקר.

אני לא מפחד מהתגובות שלך

אין לי כוח לחזור שוב ושוב על דבריי כדי שתבין מה אני אומר לך, כי אתה כל הזמן מסלף את הדברים שאני אומר והופך אותם למשפטים שבכלל לא כתבתי. אם אתה רוצה שאני אמשיך להגיב לך המינימום שאתה יכול לעשות זה להפסיק לסלף את דבריי ולקבוע שכתבתי משפטים שלא כתבתי. כי באמת שאין לי כוח כבר למשחקי הילדים האלה. אנחנו שני מבוגרים, לא ילדים בגן, שאחד אומר שחור והשני אומר לבן, וההיפך.

vinney

Well-known member
מה סילפתי?

טענת בתוקף שאני מתנגד להטבות סוציאליות שאני בעצמי נהנה מהן, וכשביקשתי רשימה של דברים שהתנגדתי אליהם לטענתך, לא הבאת אפילו הטבה סוציאלית אחת שאני מנצל, שלא לדבר על זה שלא טרחת להציין גם דברים שאני מאוד בעדם, כמו למשל אכיפת חוקי עבודה (מה שלא מפריע לך להאשים אותי בעוולות הקבלנים), ועידוד תעסוקה (משום מה אתה זה שמתנגד לזה, בתור מי שמציג את עצמו כלוחם למען המובטלים - לא ממש ברור לי למה).

באמת? בוא תפרט לנו איזה הטבות...

סוציאליות אתה מקבל ונהנה מהם היום? ובאותה הזדמנות תשטח את טענותיך למה אתה חושב שלאחרים לא מגיעים ההטבות הללו?

אתה רוצה שאני יתחיל במקומך?

טובף אז בוא נתחיל עם חופשת מחלה, יש לך הטבה סוציאלית כזאת? או שאם חס וחלילה אתה נופל למשכב, הבוס שלך זורק אותך מהעבודה? עכשיו תגיד לי: האם אתה חושב שלכל העובדים ולא רק לך מגיעה חופשת מחלה? אז תתפלא, אבל רבים מהעובדים בישראל לא נהנים מההטבה הזאת שאתה נהנה ממנה. ואתה יודע למה הם לא נהנים? כי לאנשים כמוך זה לא מזיז. אתה רוצה שנמשיך עם רשימת ההטבות הסוציאליות, או שהבנת את הפואנטה?

vinney

Well-known member
אתה משקר

חופשת מחלה מעוגנת בחוק לכל העובדים בחוק. כולם מקבלים אותה. אם מעסיק רוצה לבוא לקראתך ולתת לך יותר - זכותו, לא חובתו.

vinney

Well-known member
למה לא מגיע?

בטח שמגיע! לכולם מגיע 2.25 נקודות זיכוי במס (אל תגיד שאתה לא מקבל את זה!) לכולם מגיע פטור ממס על החסכון הפנסיוני (לא רק זה, לדעתי יש לחייב בחוק לעשות כזה חסכון), מתישהו אמרתי שלא מגיע למישהו? המם... אני חושב שאלה ההטבות הסוציאליות היחידות שאני מקבל מהמדינה... הא, אני מקבל עוד חצי נקודת זיכוי, כי קיבלתי תואר אקדמי ב2005. כמובן, שלכל מי שקיבל תואר אקדמי מגיעה ההטבה הזאת, ומזל שהמדינה נתנה את זה מ2005, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. זהו, אלה כל ההטבות שאני מקבל. אתה רוצה את החובות גם? אז ככה: אני משלם 49% מס כולל (הכנסה, ביטוח לאומי ובריאות), אם לכולם מגיעות הזכויות שלי, אז גם החובות, לא? אני עובד 10-12 שעות ביום (ושעות הנוספות שלי לא בתשלום, כי אני מקבל שכר גלובלי), גם זה לכולם מגיע, לא? אני נוסע לחו"ל על ימין ועל שמאל (ונשאר בחו"ל שבועות וחודשים) לצרכי עבודה. לא לצרכי טיול. זה נשמע לך כיף? נסה פעם לנהל חיים נורמליים ככה. גם זה לכולם מגיע, לא? אני עושה מילואים כמו כלב (מתי פעם אחרונה היית במילואים?), אפילו השנה, שאת רובה הייתי בחו"ל, עשיתי 15 יום מילואים, זה עוד בלי שהשתתפתי במלחמה. בשנים עברו זה היה מגיע לפעמים עד ל40-50 יום. גם זה מגיע לכולם, לא? אז מתי אמרתי שלא מגיע לאחרים מה שמגיע לי? בוא תראה דוגמא.

דיברתי על הטבות סוציאליות

לא על נקודות זיכוי במס ופטורים ממשכורת של 20000 שקל ויותר. ותאמין לי שכולם היו שמחים לתנאים כמו שלך, הן הסוציאליים והן הפטורים ונקודות הזיכוי במס. ואז הם ישלמו לא 49% כי אם 50% ואפילו יותר. ואם אתה כל כך אומלל, בוא תתחלף עם מי שמרוויח שכר מינימום ופחות, ואז לא תצטרך לשלם שום מס, אבל גם לא יישאר לך כלום ביד. אבל העיקר שאתה מלין ומקטר לגבי אנשים שמשתכרים בקושי שכר מינימום...

vinney

Well-known member
אמרתי שאני אומלל?

אבל אתה זה שהתנדבת לשלם מס הכנסה אפילו משכר מינימום, לא ברור לי איך הצלחת. אבל למה שאני אהיה מרוצה שלוקחים לי חצי מהמשכורת? תן אתה למישהו חצי מהמשכורת שלך, למה אתה רוצה לגבות את זה ממני? למה אתה מאשים אותי שאני לא מאושר מזה שלמעשה שודדים אותי לאור יום ובחסות החוק, ועוד מעודד לשדוד אותי אפילו יותר, רק כי אני מרוויח יותר ממך? אמרתי לך כבר, ואגיד שוב, עבדתי במשכורת מינימום, וקיימתי את עצמי בכבוד. זה פשע בעינייך לשאוף ליותר? אם כן, אז למה צריך להעלות את שכר מינימום? אם לא, למה צריך להעניש את אלה שמצליחים יותר ממה שאתה מצליח? אבל בוא נחזור לשקר הקודם שלך, טענת שאני מתנגד להטבות סוציאליות אותן אני עצמי מקבל. פירטתי לך את ההטבות שאני מקבל מהמדינה, למה מזה שמעת אותי אי פעם מתנגד?

vinney

Well-known member
מי אמר לך שאני לא מסכים?

זה שממתיק סוד אומר דברים, זה לא אומר שהם נכונים, להיפך, בינתיים רוב הדברים שהוא אמר לא היו קשורים למציאות. לא רק שאני מסכים, הם מקבלים מהמדינה, בדיוק את אותם התנאים כמוני (אפילו קצת יותר, כי הם משלמים פחות מס).

הם לא מקבלים את אותם התנאים מהמדינה

בדיוק כמוך וזה בדיוק הבעיה. ביבי בהיותו שר אוצר העביר חוק הסדרים שאומר שמותר להעסיק עובדי כח אדם בשכר שמתחת לשכר המינימום ובתנאים פחות טובים ממה שמגדירים חוקי העבודה. פרט לכך אין להם הטבות |סוציאליות כמו: הפרשה לפנסיה קרן השתלמות דמי הבראה המדיניות הקפיטליסטית שביבי חולל כבר דאגה שלא לכולם יהיו תנאים ואפילו המנימליים ואתה בתור תומך של ביבי בכלכלה לא מסכים שיהיו לעובדי כח האדם תנאים

vinney

Well-known member
אז למה אתם מאשימים אותי?

שחברי כנסת שבחרתם לא ביטלו את זה עדיין? כי אם זה כך - זה פסול, ואני בהחלט לא מסכים עם זה. לגבי ההטבות שפירטת - אני אכן מקבל הפרשה לפנסיה, לקרן השתלמות, ואני גם חושב שלכולם זה מגיע, אבל זה לא מגיע ממדינה, את ההפרשות האלה המעסיק עושה מהכסף שלו. אני כן חושב, וכבר אמרתי את זה כמה פעמים, שהפרשות פנסיוניות חייבות להיות חובה על פי חוק, אבל כרגע זה עוד לא כך, ולכן זה חלק מהשכר. יש לך כוח מול מעסיק ? תקבל. אין לך ? לא תקבל. אף אחד לא חייב לתת את זה גם לי, זה חלק מהסכם השכר ביני לבין המעסיק שלי, למדינה אין שום קשר לזה (פרט להנחה במס על החסכון הפנסיוני שאני עושה, שאת זה גם עובדי קבלן מקבלים, אם הם חוסכים לפנסיה שלהם). לגבי דמי הבראה, גם זה מעוגן בחוק וכולם מקבלים את זה, אני לא יוצא דופן.

הם לא תמכו בחוק הזה

זה חוק שעבר בתקופת שינוי בממשלה וביבי כשר אוצר ורק שתדע הפרשה פנסיונית מעוגנת בחוק ,כמובן עד שבא חוק ההסדרים ויצר אוכלוסיה מקופחת מפלגת שינוי שאתה תמכת בה הצביעה פה מלא בעד החוק הנ"ל

vinney

Well-known member
בדקת עובדות?

מדובר בחוק ההסדרים ל2005. הסתכלת מתי שינוי פרשה מהממשלה, ומתי חוק ההסדרים התקבל?

תבדוק אתה שוב !שינוי תמכה בחוק ההסד

וכדאי לתמוך בחוק הזה שינוי קיבלה חתיכת סכום רציני (אני לא זוכר מספרים)

vinney

Well-known member
באמת?

אז זה שקר מה שכתוב בויקיפדיה: "בהצבעה שנערכה בכנסת ב-1 בדצמבר 2004 הצביעו שרי "שינוי" נגד הצעת תקציב המדינה לשנת 2005, שכללה תוספות לחרדים, ובעקבות זאת פוטרו מהממשלה, והמפלגה חדלה להיות חלק מהקואליציה" ?

בקשר לויקפידיה ../images/Emo6.gif

אתה ואשרת טענתם שלא להאמין לויקפידיה הידועה "בחוסר אמינותה" אבל בכל מקרה כדאי לרענן את זכרונך שינוי כן הצביעה בעד חוק ההסדרים ובמסגרת חוק ההסדרים הם קיבלו סכום של מעל 600 מליון ש"ח וחוק ההסדרים נחקק בשנת התקציב שלפי התקציב שהבאת . עובדה אחת ברורה וגם אתה ויני לא יכול לשנות והיא ששינוי תמכה בחוק ההסדרים

vinney

Well-known member
רגע, אז זה נכון מה שכתוב שם?

או לא? כי אם כן, אז החוק התקבל הרבה אחרי ששינוי כבר הייתה מחוץ לממשלה. (וזה נכון, בניגוד אלייך הזכרון שלי מספיק טוב כדי לזכור את זה). ואם שינוי מתוך אופוזיציה הצליחה להשפיע על התקציב כדי שהמטרות לשמן נבחרה יושגו ולו במידה כלשהי - לא רואה שום רע בזה. זה שמפלגות אחרות לא השיגו את המטרות שלשמן נבחרו (אהם אהם מפלגת האבודה של ממתיק, או ש"ס שאתה מתומכיה, שביחד היו פי שניים מח"כים של שינוי, לא לדבר על מר"ץ וחד"ש) - אני אשם בזה? לא ממש.

למעלה