יצא המרצע מן השק

הימין עלה לשלטון בשבדיה

בתגובה המניות של הבנק הגדול ביותר בשבדיה, שמוחזק ברובו ע"י הממשלה, עלו כי נוצרה ציפיה בשוק שהממשלה החדשה, רחמנא ליצלן, תפריט אותו... יש שמועות על הורדת מיסים ושאר צעדים "מזעזעים" שכאלו. מה שכן, ממשלה ימנית זה דבר טוב לישראל בסה"כ. דרך אגב, הממשלה אכן נבחרה על רקע טענות (עם בסיס מן הסתם) לפיהן הנתונים המדווחים אינם משקפים את המציאות ובפועל האבטלה היא כמעט פי 4 מהאבטלה הרשמית, מסתבר שהמודל הסקנדינבי הנהדר לסוציאליזם לא כל כך נוצץ כפי שכל מיני סוציאליסטים כאן בארץ חושבים. סביר להניח כי אם לשבדיה לא היו משאבי טבע בהיקפים ניכרים, השיטה הכלכלית שם מזמן הייתה מביאה אותם לקריסה. הנה, תקרא קצת על הבחירות בשבדיה.

התבוסה של השמאל בשוודיה

היא הבשורה הגדולה של השבוע האחרון. גם ממשלה המעודדת פרזיטיות והגירה איסלאמיסטית וגם ממשלה אנטישמית, אנטי-ישראלית ואנטי-אמריקאית ותומכת באיסלאמו-פאשיזם הושלכה לביב השופכין של ההיסטוריה.

sharonhaimov16

New member
הגונגל בישראל עם

הפיקוח על מחירי הלחם והחלב, והתערבות ממשלתית מפה ועד להודעה חדשה..... רגע, במדינות סקנדינביה יש שוק חופשי! אין הגבלות של מחירים, אין התערבות ממשלתית כמו בישראל, הגונגל בסקנדינביה גרוע מהגונגל בישראל! בדנמרק, מי ישמע, אפילו אין שכר מינימום! זה המודל שלך?! כמובן שצריך להוסיף את ההוצאה הביטחונית האדירה של ישראל, היחסים הלא-נורמלים שלנו עם מדינות ערב, כמות הזהב בבנק העולמי נמוכה יחסית, וכמובן, כמעט ואין משאבי טבע. אז מאיפה ישאר כסף לקצבאות בישראל?! נגנוב מהעשירים עוד קצת?! עד כמה אתה יכול להתעלם מחלקים שלמים בהודעות של אנשים ועוד לטעון שאתה צודק ואחרים מדברים שטויות, שהידע שלך בכלכלה שואף לאפס?!

SupermanZW

Well-known member
יש לי הפתעה בשבילך

במדינות סקנדינביה אין שכר מינימום! אם אתה לא מאמין תבדוק בעצמך. הסיבה בגינה רוב העובדים בסקנדינביה מקבלים שכר הוגן היא שיש שם הסכמי שכר בין האיגודים המקצועיים למעסיקים אשר נאכפים בקפידה, כמעט כל העובדים משתייכים לאיגוד מקצועי כלשהו אך בכל זאת יש עובדים שלא, אלא שלא הם חסרי השכלה וחסרי מקצוע מוגדר, אלה מקבלים שכר נמוך מאוד אשר גבוה אך במעט מקצבאות האבטלה שהיו יכולים לקבל (לו היה השכר המוצע להם נמוך יותר מדמי האבטלה היו בוחרים להישאר מובטלים), שכר שרמת המחיה שהוא מאפשר נמוך מרמת המחיה שמאפשר שכר המינימום בארץ.

ממתיק עם הדעות שלך אתה מתנגד

כיצד יכול להיות שוק חופשי אם שמאלנים כמוך מונעים ממנו זכויות. הפרטות צריכות להעשות לטובת המדינה על מנת שתווצר תחרות. חייבים לשלם לעובדים שכר מינמום לפחות וחובתו של המעסיק לשלם בזמן. אולם הרעיון שלך להעלות את שכר המינימום ל1,000 דולר מטורף

לממתיק שלום

נתניהו ראויי להיות שר האוצר האמת שבתור שר אוצר הוא לא היה מספיק ימני. אני מקווה שיהיה צדק אמיתי ותתבצע הפרטה בבתי הכלא, יאפשרו רכוש פרטי והממשלה לא תפקח גם על מחיר הלחם. ישנם אנשים שעושים את עצמם מובטלים אולם ברגע שויקי כנפו צעדה ממצפה רמון עד לירושלים לא הייתה להם בעיה לצעוד איתה. אנשים כאלו יכולים למצוא עבודה, אבל למה שהם יעבדו אם ניתן לקבל כסף ללא עבודה

תודה על התמיכה פאסז

אני מקווה שישראל תהיה ליברלית. צריך למנוע מאנשים מסויימים להגיע למשרד האוצר, אנשים כמו ממתיק עלולים להפוך את ישראל לקומוניסטית

יש ליברלית ויש ניאו-ליברלית

אתה ניאו-ליברל, לא ליברל, ליברל לא שולל את החופש מכולם ומתיר אותו רק לקבוצה מצומצמת. ניאו-ליברל לעומת זאת כן עושה זאת.

אני חבר מפלגת שינוי אני ליברלי

שינוי זאת מפלגה ליברלית אני לא שולל חופש מאף אחד אלא ההיפך אני בעד חופש גם לאזרחים וגם לשוק. לעומת זאת אתה תומך במפלגת העבודה שהיא לא מפלגה ליברלית, כך שתחשוב לבד מי הליברלי בינינו

אשרת

New member
ומה תעשה עם מישהו שהוא באמת מובטל?

אתה יודע, יש כאלו שהם באמת מובטלים שהם לא עושים את עצמם? אז אתה תזרוק אותם לכלבים? תתן להם להגיע לפת לחם. המדינה, כמו שהיא יודעת לקחת מיסים, כך היא גם צריכה להיות מחוייבת לאזרחים שלה. מינימום של רשת בטחון לאזרחים, במיוחד עבור כאלו שכן שישלמו את המיסים.

למה אשרת? בואי נבטל את מדיניות...

הרווחה לכולם. בואי נלך בדרך שלכם. כל אדם שיפוטר מעתה ואילך מעבודתו ויגיע שלא באשמתו ללישכת העבודה, ויסקונה השליכוהו. ולא חשוב בכלל אם הוא פוטר בגלל מעסיק שרירותי ותאב בצע שרצה להרוויח עוד קצת על חשבון פיטוריו, מה שנקרא אצלכם "התייעלות", או אם אותו אדם נפל למשכב או חס וחלילה הפך לנכה כתוצאה מתאונת דרכים קשה או תאונת עבודה, שמזה כידוע לכולם אף אינו מחוסן, גם לא מי שהיום חושב שמקום העבודה שלו וחשבון הבנק שלו בטוחים לעד. כך שבואו ונזרוק את מדיניות הרווחה לזבל ובואו נלך באמת בדרך שלכם, ונראה לאיפה נגיע ועד כמה נוכל למשוך את זה...

vinney

Well-known member
מה הקשר בין מדיניות רווחה לבין

מדיניות שאתה מציע פה בפורום השכם וערב? לקחת ממי שיש לו כדי שלא יהיה לו כמו לכל השאר שאין להם זה לא מדיניות רווחה, זה קומוניזם. אז לפני שאתה כועס על השוואות לקאסטרו - לך תקרא קצת במילון. רווחה זה דאגה, כשאתה מאכיל מישהו בכפית במקום ללמד אותו להכין אוכל לבד - אתה לא באמת דואג לו, אתה מקבע את מצבו, עגום ככל שיהיה. באמת שכדאי שתשפר את המצב שלך, כל עוד אתה אכול קנאה שיקול הדעת שלך מעוות, אתה חושב שאם אני מרוויח יותר ממך, אז לך מגיע מה שמגיע לי. אתה טועה.

אתם הרי מתעבים סוציאליזם

אבל לא איכפת לכם לנצל את התנאים הסוציאליים שלכם במקומות העבודה לטובתכם. אני מציע לשלול את התנאים הללו מכולם, כדי שתדעו מה בדיוק אתם מתעבים ואיך זה יהיה לחיות בלי התנאים הללו שאתם שוללים מאחרים , בטענה שהו סוציאליזם.

vinney

Well-known member
שוב "אתם"... מי זה אתם?

אני מדבר רק בשם עצמי, בניגוד אלייך. אתה ממשיך לגדף ולהתנגח כי אין לך שום דבר אמיתי להגיד, נכון? איפה ראית אותי מתנגד לתנאים סוציאליים בעבודה? איפה ראית אותי בכלל בא בטענות למישהו שעובד? אני בא בטענות לאנשים שחושבים שצריך לשדוד אותי כדי שאחרים יוכלו לחיות יותר טוב על חשבוני, לא לאלה שמקיימים את עצמם (גנבים, לפי ההגה שלך).

אתם זה אלה שנהנים מתנאים סוציאליים

במקומות העבודה שלהם, אך שוללים אותם מאזרחים אחרים בטענה שזהו סוציאליזם. זה מי שאתם. כך שאם אתם כל כך נגד סוציאליזם, למה אתם מנצלים את תנאיו? שאני אבין, רק לכם מותר? לאחרים אסור? כי צמה? כי אז זה סוציאליזם?

vinney

Well-known member
אתה מוכן להפסיק לשקר?

איפה שללתי משהו ממישהו? חלאס, כבר, נמאס!

למעלה