יצא המרצע מן השק

והממשלה לא מעודדת עסקים?

הממשלה שופכת מליונים על מליונים בחברות ועסקים (ע"ע מקרה אינטל) והם ממשיכים להעסיק בשכר מינימום ובתנאים מחפירים ויזרקו את העובד בגיל 50+ אז הוכח שגם שהממשלה מזרימה הון עתק למפעלים זה לא עוזר. אתה יודע מה היה אפשר לעשות עם למעלה מ 250 מליון שהמדינה העבירה לאינטל? דוגמא קטנה: לממן לימודים לתושבים בקרית גת שישלימו/ירכשו השכלה נראה שזה עדיף על פני מפעל שרוב העובדים שלו באים מהמרכז ובכלל לא מתגוררים בקרית גת ואילו העובדים השחורים במפעל שמועסקים בשכר מינימום בלי תנאים ומוחלפים כל שנה שנתיים כמו שמחליפים תחתונים הם מקרית גת

vinney

Well-known member
המם... בדקת עובדות?

אינטל מעסיקה בשכר מינימום ? את מי? אינטל מייצרת מאוד מקומות עבודה בקרית גת. אני הייתי בקרית גת, יש לי קרובים שם, הייתי שם הרבה לפני שאינטל בנו את המפעל הראשון, תוך כדי, וגם אחרי. רואים טוב מאוד איך העיר השתנתה, צמחה, והשתפרה בתקופה הזאת. גם האבטלה בעיר ירדה, תבדוק סטטיסטיקות. כמה אנשים אינטל זורקת כי הם הגיעו לגיל 50+? אם תפשפש לא תמצא. עכשיו ספר לי, מימנת את כל ילדי קרית גת ועשית מהם מהנדסים, איפה הם יעבדו? במפעל של אינטל שלא יהיה שם? אני חושב שמעולם לא היית אפילו קרוב למפעל הזה, לפי איך שאתה מדבר. עובדים שחורים? אתה יודע מה זה "עובדים שחורים" באינטל?

אשרת

New member
עובדי קו היצור אשר מועסקים ישירות

על ידי אינטל ואשר אינם נזרקים אחרי שנה שנתיים?
אני גם צריכה להודיע לדוד שלי, אשר עבר את גיל חמישים שהוא במקרה גם עובד מצטיין של אינטל העולמית, שהוא צריך לעוף משם, משום שהרעם אומר שהם מעפים אחרי גיל חמישים. הוא גם לא חשוב על הפרנסה שיש מסביב לקרית גת.

כן מממממ

מבחינתך עדיף שישארו עובדים שחורים שמועסקים דרך קבלן כח אדם שמחליף אותם כל שנה שנתיים כי אחרת מי יהיו העובדים השחורים?

vinney

Well-known member
באמת? אמרתי כזה דבר?

אתה מתלהם, כי שוב נתפסת בשקר, נכון?

אשרת

New member
תפנים

אין שום סיבה בעולם שחברת הייטק כלשהי ואל משנה מה יהיה שמה תעסיק עובדי ניקיון. מי שאל רוצה להיות עובד ניקיון, שיטרח לשפר את הכישורים שלו ויכוח שהוא שווה קצת יותר. בכל מקרה, מי הם בדיוק "העובדים השחורים"? כי אם זה אלו שעובדים בקו הייצור אז רק לידיעתך, הם מועסקים ישירות דרך אינטל ולא דרך חברות כוח אדם והם בטח לא מפוטרים כל שנה-שנתיים. אין לי מושג מאיפה אתה ממציא את השקרים שלך על אינטל. רק מקווה שאף אחד משם לא קורא את זה ושוקל אם להעיף לכיוון שלך איזו דיבה שתדע לשמור מעט על הפה שלך ולגבות את הדברים שלך.

לאשרת שלום

לאלו שבאמת מובטלים החברה צריכה לעזור, כמו כן אלו שנפגעו כתוצאה מנזקי עבודה זקוקים לעזרת המדינה. אך בשנים האחרונות התחילה לגדול התופעה של מגיע לי. צריך לבדוק מי בארמת מובטל ולנסות למצוא עבודה ורק אנשים שבאמת לא מסוגלים לעבוד נתן להם קצבאות כגון: נכים, זקנים וכו'. אבל לא לתת סתם תפועות מנסוג זה מעודדות אנשים להיות מובטלים

אשרת בכל זאת יש הסכמה בדעות

כמו שאמרתי אני ימני מתון לכן ניתן להסכים איתי. ישנם מובטלים שבאמת מסכנים אולם יש כאלו שתופסים טרמפ ולא ראויים לקבל את עזרת המדינה

כן, בכלל כל העניים גרים בסביון

ורק כשבאים לצלם אותם מהתקשורת, הם מתפזרים כולם לעיירות הפיתוח ולמחילות שהם כאילו חיים בתוכם וקוראים להם בית.

vinney

Well-known member
ממתיק, נכון שעובדות לא מעניינות

אותך, אבל אני בא מעיירת פיתוח... אז תחליט, או שבעיירות פיתוח זה עניים, או גנבים, אחרת לא מסתדר לי.

זה לא אומר כלום שאתה מעיירת פיתוח

גם סילבן שלום לפני שהתחתן עם ג'ודי ניר מוזס וכל המיליונים שהיא ירשה, נולד וחי בשכונות הדרומיות של באר שבע, וכפי שידוע לך, זה לא סביון שם וגם לא כפר שמריהו, ועובדה שאיך שבפשפש טיפס למעלה, ולא בזכותו אלא בזכות הכסף של אשתו, הוא שכח מיד מאיפה הוא בא וראינו כולנו מה הוא עולל עד ששרון נאלץ פשוט לפטר אותו, או כמו שקוראים לזה היום "לשדרג אותו מתפקידו". כך שאם מישהו בא מעיירת פיתוח זה עדיין לא אומר שום דבר לגביו, מה שחשוב זה האישיות שלו ואם אותה אישיות תוכל להתקלקל בקלות כשהוא יקבל כוח לידיו ויריח את ריח הכסף שהקפיטליסטים יניחו מולו.

vinney

Well-known member
אני סילבן שלום?

אני התחתנתי עם ג'ודי ניר מוזס? ירשתי מליונים? למה אתה משווה אותי אליו? אני מעיירת פיתוח, התקדמתי בזכות עצמי, על חשבוני הפרטי, מתוך העבודה הקשה שלי. זה לא אומר לך כלום? לי זה אומר שלהיות עני בעיירת פיתוח זה לא תירוץ, תמיד אפשר להתקדם ולהצליח, אם רוצים. השאלה היא רק עד כמה רוצים, ומה בדיוק רוצים. אם רוצים לחיות בלי לעבוד, אז לא צריך לבכות שאתה עני. אם רוצים להצליח - זה דורש עבודה קשה, כל הזמן.

תגיד איפה ראית שאמרתי שאתה הוא?

אמרתי שזה שמישהו מעיירת פיתוח עדיין לא אומר שום דבר לגביו. מתי כבר תפסיק לקבוע שאמרתי משפטים שלא אמרתי?

vinney

Well-known member
אז תפרש לי את החידה

מה אומר המשפט הבא: "כן, בכלל כל העניים גרים בסביון ורק כשבאים לצלם אותם מהתקשורת, הם מתפזרים כולם לעיירות הפיתוח ולמחילות שהם כאילו חיים בתוכם וקוראים להם בית. "

על ציניות שמעת פעם?

כי אם לא, תמיד תוכל לפתוח מילון אבן שושן או כל מילון אחר שברשותך ולבדוק מה פירוש המילה הזאת.

vinney

Well-known member
שמעתי על ציניות

אבל עדיין לא הבנתי מה הקשר של הציניות שלך לדיון. כמובן זה לא מפתיע, אין קשר בין הדיונים שאתה משתתף בהם להודעות שלך, אף פעם, אבל אולי תסביר לי את ההודעה הזאת בכל זאת במטוטא ממך אם זה לא מתחת לכבודך? אני הרי טיפש, מטומטם, אני לא מבין גאונים כמוך, אחרת גם אני הייתי מצליח לשלם מס הכנסה אפילו משכר מינימום

אני אנסה, לא מבטיח שתבין...

התגובה שציטטת ממנה, בכלל נועדה לטומי, שכתב באחת מתגובותיו שאין בכלל עניים ושכולם כמו ויקי כנפו רק עושים את עצמם כאלה. אז בתגובה כתבתי לו בציניות, אם עדיין לא הבנת, שהעניים הם כולם בכלל מסביון ומגיעים לעיירות הפיתוח ולמחילות העלובות שלהם שנקראות בתים רק כשכלי התקשורת באים לצלם אותם. עכשיו הבנת? או שאולי אתה רוצה שאני אעשה עבורך קלטת וידיאו? כדי שתבין?

vinney

Well-known member
אין לך מספיק אינטלגנציה כנראה

לעשות קלטת וידאו. ויקי קנפו, סתם שתדע, כשהוצעה לה עבודה בראשון סירבה בתוקף, והמשיכה להפגין מול משרדו של נתניהו. נשאלת השאלה, אם היא הלכה להפגין כי לא היה לה עבודה, למה סירבה לקבל הצעת עבודה? מי שעני ראוי שיקפות על כל הזדמנות לשפר את המצבו, לא?

למעלה