יצא המרצע מן השק

מעולם לא טענתי שאני גאון הדור

וזה בניגוד לאחרים כאן שמנסים להציג את עצמם ככאלה, ותרשה לי שלא לנקוב בשמותיהם. אך כולם יודעים היטב במי מדובר. ואיפה בדיוק ראית שאני דורש ממישהו ללמן אותי? אתה שוב נהנה לסלף את דבריי כהרגלך? אני לא מבקש מאף אחד שיממן אותי, ברוך השם (בסוף אני אהפוך לדתי בגללך) אני עובד למחייתי ומשתכר שכר מינימום שאומנם הוא לא משהו, אבל מספיק בינתיים כדי לשרוד. וגם ההורים שלי לא בדיוק עניים... כך שמאיפה הקרצת שאני דורש ממישהו לממן אותי? אם כבר אני דורש שיעזרו לשכבות החלשות ולא יזיק אם גם יעלו א שכר המינימום שאתה כל כך מתנגד להעלתו.זה רק יגביר את המוטיבציה של האזרחים במדינה לצאת לעבוד, כי יהיה להם בשביל מה. ועד כמה שהבנתי, אתה לא מעסיק, כך שזה גם לא יהיה על חשבונך. כך שאני לא מבין על מה בדיוק אתה מלין?

vinney

Well-known member
לא דרשת להעלות את שכרך קודם?

סליחה, אני מסלף את דברייך, לא דרשת להעלות את שכרך, בכלל לא. כמובן שזה לגיטימי שתדרוש להעלות את שכרך, אבל ממעסיק, לא בחקיקה בכנסת. אם המעסיק לא מוכן להעלות את שכרך - כנראה שאתה לא שווה את זה. אני לא מתנגד להעלאת שכר מינימום, אני פשוט לא רואה בזה שום טעם. אין בזה שום ערך, מבחינת כוח הקניה - הכוח ישאר אותו כוח. יהיה יותר ספרות בתלוש משכורת, אבל אם זה מה שעושה לך טוב - תבקש שיכתבו לך בתלוש משכורת סכומים בלירות טורקיות, ותהיה בכלל מליונר.

לא, דרשתי לעלות את שכר המינימום

ולא על חשבונך, אלא על חשבון המעסיקים המתעשרים על חשבון עובדיהם.

vinney

Well-known member
למה על חשבון העובדים?

למה אתה חושב שהם מתעשרים על חשבון העובדים דווקא? מה הם חייבים לעובדים שלדעתך הם גוזלים מהם? אתה חושב שמגיע לך יותר ממה שאתה מקבל? לך למעסיק שלך ותדרוש את המגיע לך. אתה מפחד? אני עשיתי את זה, וקיבלתי את כל מה שדרשתי. למה? כי מגיע לי. אתה חושב שמגיע לך? תדרוש. אל תחייב. הבעיה אבל שאין לך ממש כוח מיקוח, נכון? לא ממש מגיע לך יותר ממה שאתה מקבל, כי מישהו אחר יכול לעשות את זה בשכר הזה גם, בלי שום בעיה, נכון? אז אתה לא תלך למעסיק לדרוש את "מה שמגיע לך", כי יפטרו אותך, אז אתה מעדיף לפגוע במעסיקים בחוק, כדי שישלמו מה שלא מגיע לך אבל אתה רוצה, נכון?

משכורת למשל...

או שאולי אתה לא חושב שמגיעה להם משכורת? ומה לגבי תנאים סוציאליים? אתה לא חושב שמגיעים להם תנאים סוציאליים? המעסיקים בארץ לצערי שכחו כבר מה זה להיות בני אדם, כל מה שמעניין אותם זה כסף, זו השיטה הקפיטליסטית "ביקוש והיצע", כל השאר לא מעניין אותם, ולא חשוב בכלל מה המוצר ומה נדרש כדי להשיגו, אפילו את אמא שלהם הם ימכרו אם יהיה לה ביקוש, זו השיטה הקפיטליסטית, ביקוש והיצע, והכי חשוב הרווח, לא של העובדים שלהם חס וחלילה, אלא רק של עצמם, וכמה שיותר הרי זה משובח, וכמה שפחות לעובדים שלהם, הרי זה אפילו עוד יותר משובח, כי זה אומר יותר רווח להם. רק שהגיע הזמן שלעובדים שלהם פשוט נמאס מהשיטה הזאת...

vinney

Well-known member
מגיע, בטח מגיע.

אתה מקבל מה שאתה שווה. מינימום נועד להבטיח שמי שעובד - יקבל כסף תמורת העסקה שלו ולא ינוצל, אבל כמה כסף מעל למינימום, אם בכלל - זה בינך לבין מעסיק. אתה תעלה את המינימום? הרי מי שמקבל מינימום ימשיך לקבל מינימום. מי שעכשיו מקבל יותר ממינימום - גם הוא יקבל מינימום, כי למה שיעלו לו אם לא חייבים? אז מה התוצאה שתקבל? במקום שיהיו אנשים שיקבלו מינימום, ועוד אנשים שיקבלו מעל למינימום - כולם יקבלו מינימום. המספר של המינימום אולי ישתנה, אבל למה אתה חושב שכוח הקניה שלו ישתנה? הוא לא, המחירים יתאימו את עצמם לכוח הקניה החדש, ותוך כמה חדשים המינימום הזה ישחק, ורק האינפלציה תעלה. שלא לדבר שעד עליית המחירים לפחות חלק מהמעסיקים (אותם בעלי מכולת "מבוססים" כדברי קןל הרעם, ושאר עסקים קטנים) פשוט יפשטו את הרגל.

ממש, אני לא מקבל מה שאני שווה

אני מקבל מה שהמעסיק שלי רוצה לתת לי. אבל עזוב את המקרה שלי, כי במקרה שלי המעסיק שלי הוא לא עבריין של שכר מינימום, ואני בניגוד לאחרים, מקבל שכר מינימום מלא + כל ההטבות הנלוות והתנאים הסוציאליים. כך שלא מדובר בי. אני לא האישיו.

SupermanZW

Well-known member
1 לירה טורקית =2.8508 ש"ח

אם יכתבו לו בתלוש סכומים בלירות טורקיות המספרים יהיו קטנים יותר

vinney

Well-known member
באמת? הם כבר הורידו את כל האפסים?

נו שוין, תמיד יש את יין.

sharonhaimov16

New member
הא?!

טוב, רשמית אתה טמבל. במקום להתעסק במדע, אתה מתעסק בשטויות. אלוהים לא קיים, לא בגלל הסבל והחרא שיש לנו בעולם, אנחנו יודעים שאלוהים לא קיים, כי אין שום הוכחה מדעית תומכת בקיומו של אל, וכמובן שהיהדות, הנצרות והאיסלאם, מלאות בסתירות וכל קשר ביניהן למציאות הוא מקרי לחלוטין, יש תיאולוגיה ויש עובדות. זה פשוט מראה את התייחסות שלך לדברים, במקום להתייחס לדברים בצורה מדעית אובייקטיבית, אתה פותח בתעמולה ומתעסק ב"מוסר" או מה שאתה חושב שהוא מוסר. אין אלוהים, לא היה, ולא יהיה, בלי קשר לסבל בעולם שהיה וימשיך למרות מחוסר קיומו של אל.

../images/Emo191.gif ממתיק אולי לך עשו שטיפת מח

אתה בטוח שאין לך קשר עם קומוניסטים אני חושב שכן. מאחר שהרוב זה מדינות ומדינה היא זכר השתמשתי בלשון נקבה (זה חוק מודרני עד לפני שלוש שנים או שנתיים היה נהוג לפי לשון זכר). קבלתי ציון גבוה בבגרות בלשון וברגע שרשמת שאני לומד את הא-ב ירדת לחיי הפרטיים. דבר נוסף שלמדו אותי זה שלאנשים כמוך קוראים טרול

Fasz

New member
טומי, הישמר לך מן הקומוניסט הזה

הוא אוהד גדול של השיטה הכלכלית הנועזת אשר מונהגת בצפון קוריאה ובקובה. ממתיק, הגיע הזמן שתכניס את חולצת הצ'ה גווארה לכביסה..

אל תתבלבל בינינו פאסז

אם כבר אתה זה שמתלהב מדיקטטורות ומעושקי עניים. אני מתעב בכל ליבי את המישטר בצפון קוריאה, כמו גם את המישטר בקובה, שבהם אני רואה עיוות של הסוציאליזם, לא פחות, אם לא יותר מקפיטליסטים כמוך.

Fasz

New member
אבל אתה מצטט את האג'נדה של פידל

ולא קיים בעולם משטר סוציאליסטי טהור אשר עונה לקריטריונים הנאיבים שלך. אז מה תגיד על זה? עוד קונספירציה של בעלי ההון? נו באמת..

דמו' אמיתי גם בכלכלה

אתה לא ליברלי בנו' הכלכלי כיצד אתה יכול לקרוא לפאסז דיקטטור אתה הדיקטטור. אתה מתנגד לשוק חופשי לכן אתה קומוניסט, אנחנו בעד כלכלה ליברלית. מדיניות אשר הוכיחה את עצמה ראה דוגמא ארה"ב שם הכלכלה במצב הטוב ביותר למרות הפערים

איפה ראית שכתבתי שאני מתנגד לשוק...

חופשי? אני מתנגד לג'ונגל, לא לשוק חופשי. למה בדיוק אתה קורא שוק חופשי? לתוכנית ויסקונסין שהופכת אזרחים לעבדים ללא זכויות? או אולי למחירות החיסול העונתיות שאתם קוראים להם "הפרטות" שמוכרות לעשירים ולבעלי ההון במחיר מגוחך את כל מה שזז במדינה? אולי אתה בכלל מתכוון לעושקי העבדים ממפעלי ים המלח ודומיהם שעוברים על החוק בחסות משרד האוצר ומשלמים לעובדיהם פחות משכר מינימום? לזה אתה קורא "שוק חופשי"? חופשי למי בדיוק? כך שמצטער מאוד, אך אני קורא לזה ג'ונגל. ושום דבר לא חופשי בג'ונגל, מלבד חיות הטרף.

sharonhaimov16

New member
בארצות סקנדינביה, יש יותר שוק חופשי

מאשר בישראל, ההתערבות של הממשלה, נמוכה מאוד יחסית לישראל. ואם מדינות סקנדינביה (בעלות משאבי טבע עצומים, ללא מלחמות או צורך בתקציבי ביטחון, שמקיימת יחסים נורמלים עם רוב מדינות העולם, לא כמו בישראל) הן המודל שלך, מדוע אתה מתנגד להפרטות?! הרי זהו עוד צעד בדרך למדינות סקנדינביה!

במדינות סקנדינביה אין ג'ונגל

נכון, יש שם שוק חופשי וטוב שכך, אך אין שם ג'ונגל והחזקים לא רומסים את החלשים אלא עוזרים להם ותומכים בהם. מעולם לא שמעתי סקנדינבי שמקטר על כך שהקצבאות גבוהות מדי או שקורא למובטלים ולחלשים בארצו "פארזיטים", זה רק הישראלים מסוגלים לעשות, כי אין להם טיפה בושה בעורקיהם, כאילו שאם המצב היה הפוך והם היו החלשים והחלשים היו החזקים, הם לא היו זועקים עד השמיים ומבקשים עזרה...

Fasz

New member
בשבדיה דווקא אמרו האנשים שהקצבאות

גבוהות מדי, וזו אחת הסיבות לכך שהימין עלה לשלטון בבחירות האחרונות. הידד לשוק החופשי!

כשאתה כותב כאלה שקרים...

ההגינות מחייבת שתצרף אליהם לפחות קישור שיוכיח את השקרים הללו. אבל אתה והגינות זה שתי עולמות שונים.

למעלה