יעל דיין בחופש

חמוד ג´

א. אתה מדבר כמה דברים לא נעשו בזכות העבודה... כמה דברים כן נעשו בזכות העבודה? מפלגת העבודה מפולגת בתוך עצמה, לא יכולה להזיז כלום, ולא עושה כלום לטובת האזרח, חוץ כמובן מחברי הכנסת שלה שהיא דואגת להם למשרות בכירות ביותר (רענן כהן, דליה איציק, משהו?). שינוי, אגב, פשוט מכירים בעובדה שבסופו של דבר יהיה הסכם עם הפלסטינאים ונישאר עם הבעייה האמיתית של המדינה- יחסי דתיים-חרדים-חילוניים, הכפייה הדתית, וצביונה של המדינה. ולכן היא מתמקדת ומזוהה יותר עם המאבק בתחומים האלה. לעבודה בהחלט יש תוכנית מדינית מפורטת של גדר הפרדה- פשוט כי לכל אחד שם יש תוכנית אחרת
ב. תן לי דוגמאות לעזרה של העבודה לנזקקים. לא שכחנו לכם את הזקנה במסדרון. לא שכחנו את הוילה בכפר שמריהו שזה שבחרתם בתור מנהיג בונה עכשיו. לא שכחנו את העמותות, את ההתרועעות עם אנשי עסקים במקום עם העם, את ההתנשאות, את המאבקים הפנימיים המכוערים, את העובדה שכיום אתם לא יותר מתמונת ראי חיוורת של הליכוד במקרה הטוב ומפלגה מנותקת לחלוטין במציאות במקרה הרע, שאנשים אצלכם לא מסכימים אפילו עם עצמם, ומה לא. אפילו הורי, אנשי "עבודה" ותיקים, כבר מאבדים אמון. ג. כן, שינוי היא מפלגה ליברלית, ששמה את החופש בראש סדר העדיפויות. וכן, שינוי רוצה לשפר את מצב מעמד הביניים, שכיום הוא המעמד שרוב הנטל הציבורי נופל עליו. כן, זה צריך לבוא על חשבון המעמד העליון. גם בורגנים נמוכים נכנסים למעמד הביניים. ושינוי גם דואגת לשכבות החלשות, וחוקים "קטנים" שהיא עושה חוסכים למדינה מיליוני שקלים טובים, כל אחד. מפלגת העבודה לא דואגת לשום דבר, פרט מעצמה והאינטרסים של עצמה. תבין את זה. העבודה, כמו שהיא היום, מתה.

EverMan

New member
חמוד ד´

אני מקווה שההודעה הזו לא תעוף מהעמוד ... א.מה כן ? אני לא מתכוון לפרט לך את כל החוקים שהם העבירו... פשוט נביא נתון : הח"כ שהעביר הכי הרבה חוקים : אופיר פינס (עבודה). והוא ח"כ שלנו משמע שהוא העביר חוקים סוציאלים ... מפולגת בתוך עצמה ? רק בדבר מי צריך להיות היו"ר ולמה. יש לה תוכנית אחת וברורה שעברה בועידת המפלגה ברוב , ואין פה כל דבר אחר. אבל אתה לא מבין בכלל על מה אתה מדבר. שינוי מכירים בזה שהם פרזיטים בעצמם ! הם גנבי קולות על סמך המצוקה של העם הזה ובמקום שיהיה עם אחד מאוחד וחזק הם יוצרים פילוג בין חרדים לחילונים לערבים ועוד. לעבודה יש תוכנית מפורטת של הגדר - יש זה שמאמין שצריך לסגת לפני , זה אחרי , זה במהלך , אבל התוכנית אותה תוכנית. אבל אתה רק מוכיח את הבורות שלך בתחום שוב ושוב. ב.הוילה של המנהיג לשעבר נבנתה על כספיו שלו שהוא שמר מתפקידיו בתור ראש ממשלה ומההרצאות שלו ! הבן אדם עובר ומקבל על הרצאה בארה"ב חצי עד מיליון שקל או דולר ... זה שהם רוצים לשלם לו ככה - סבבה ! מה הקשר בכלל לוילה שלו ? הזקנה במזדרון לא הספיקה לצאת משם לצערנו - העיפו את ברק לפני שסיים קדנציה , אי אפשר לשפוט בן אדם שאפילו שנתיים מלאות לא היו לו. ומה שהוא עשה בשנתיים הליכוד לא עשה בכל שנות השלטון שלו יחד. העמותות ? וואו , אז העבירו את הכספים של הבחירות המקומיות לארציות ! זה הכל .. זוועה ! "את ההתנשאות, את המאבקים הפנימיים המכוערים, את העובדה שכיום אתם לא יותר מתמונת ראי חיוורת של הליכוד במקרה הטוב ומפלגה מנותקת לחלוטין במציאות במקרה הרע, שאנשים אצלכם לא מסכימים אפילו עם עצמם, ומה לא. אפילו הורי, אנשי "עבודה" ותיקים, כבר מאבדים אמון." סתם השמצה אחת גדולה. התנשאות ? הכיצד בדיקו ? מאבקים פנימיים ? מה זה עניינך בכלל ? היא מפלגה שנלחמת על השלטון כי זה חשוב לכולם , ופואד מה לעשות - מקריס אותה , אין מה לעשות... זה הסיבה שיש מאבקים. תמונת ראי של הליכוד ? תנסה הפוך ... הליכוד גונב מהעבודה את כל האיד´ שלו. מנותקת מהמציאות ... להבדל משינוי שכל המציאות שלה זה לשים חרדים באש ... ג.תגיד ליברלית , אני מאמין שרוב האנשים פה לא מפגרים ויודעים מה זה. ליברליות זה ממש לא מה שהמדינה שלנו צריכה היום ! היום צריך מפלגה סוציאליסטית שתתערב בכל תחום בחיים ותוציא אותנו מהברוך הזה ! "ושינוי גם דואגת לשכבות החלשות, וחוקים "קטנים" שהיא עושה חוסכים למדינה מיליוני שקלים טובים, כל אחד" כן , ציין אחד ? במה מקצצים ? יופי , אז הם קיצצו ... גם העבודה קיצצה בתקציב למען שכבות חלשות , גם מרצ גם הערבים ... לא חסר .. מפלגה שלא דואגת שמפעל לא ייסגר לא יכולה להתיימר לדאוג לאותם אנשים שעובדים בו - משמע המעמד הבורגני הנמוך או הפורלטריון. ואתה פרשן קטן , אל תספיד מפלגה שאתה לא יודע עליה כלום.

אני מרגיש את העצבים שלך עד כאן

1. תפרט לי איזה חוקים בדיוק הוא העביר, ואז נדבר. אל תהיה כל כך בטוח שהוא העביר "חוקים סוציאליים". ושינוי היא מפלגה קטנה בהרבה מהעבודה, ובכל זאת מעבירה חוקים שבאמת עוזרים לאזרח הקטן. שינוי נלחמת בשחיתות, והחוק האחרון שהם העבירו זה חוק נגד "שנות טובות" של בכירים על חשבון המדינה, שכמה שזה נשמע מגוחך, גוזלות כמה מיליוני שקלים טובים... מפולגת בכל דבר. בכל עמדה. בן אליעזר מצד אחד וביילין מאחר. כל שניה מישהו פורש או מאיים בפרישה. הצבעה על יו"ר הופכת לעימות משפטי מלוכלך. חצי מפלגה לא יודעת מה היא עושה בממשלת האחדות בכלל. זאת "מפלגת החלומות" שלך? "שינוי גנבי קולות וכו´"... השמצה פרועה וחסרת בסיס. אני לא ארד לרמה כזאת. לשינוי יש מצע מפורט שאין בו שום דבר שאומר "להיכנס בדוסים", ויש בו הרבה דברים שאין ביניהם לבין כפייה דתית שום קשר. מתי בדיוק שינוי הודו שהם פרזיטים? עצוב שאתה נאלץ ככה להמציא עובדות כדי לא להודות שאתה לא מכיר את שינוי כלל ועיקר... ב. האם זה המנהיג שלכם? מנהיגים אמורים לשמש דוגמה, וזה בדיוק מה שברק לא עושה... בתקופה כזאת קשה מבחינה כלכלית זה נכון לעשות וילה מנקרת עיניים? טוב, אולי זה מגיע לו, אחרי כל מה שהסכינאים שלכם עשו לו אחרי הבחירות... מי שמצליח לעשות כל כך הרבה שגיאות ולנהוג בכל כך הרבה התנשאות בשנתיים, שלא יתפלא שלא נתנו לו עוד שנתיים לקבור את המדינה סופית. הליכוד אולי לא עשה, אבל לפחות לא זיגזג בין דתיים לחילונים, בין שלום למלחמה, וכו´ וכו´. אני רחוק מלהיות תומך ליכוד, אבל הליכוד לפחות מעדיף לא לעשות כלום על לפעול בזיגזגים... אם זה היה כל כך קטן כמו שאתה מתאר, מעניין למה עשו מזה כזה סיפור... למה ברק בא ונתן את נאום שלושת הקופים (לא ראיתי, לא ידעתי, לא שמעתי!) הכוונה היתה לעמותות של 99, בחירות שבהן גם שינוי השתתפה. בניגוד לעבודה, היא יצאה נקייה לגמרי. זה ענייני, כי במפלגה שמתנהלת כך אני לא רוצה לתמוך. במפלגה שחרתה את השחיתות והסכינאות על דגלה, אני לא רוצה לתמוך. הנה, גם אתה משתתף במאבקים הפנימיים... הוכחת את טענתי. הליכוד מאוחד באידיאולוגיה שלו, גם אם הוא התמתן ונהיה פחות ניצי במשך השנים, לא כמו העבודה שיש בה יותר מדי אידיאולוגיות... לשים חרדים באש? זה היה עלוב ביותר... מפלגה שרוצה לשים חרדים באש היתה שולחת אותנו למפגש עם חרדים על חשבונה? זאת השמצה כל כך לא מבוססת, שאין לי מה לומר, חוץ מהעובדה שהתמיכה שלך בעבודה מעוורת אותך לחלוטין. ג. המדינה שלנו שמרנית כמעט בכל תחום. טוב שיש גם מפלגה שמעיזה להיות חופשית יותר, בכל התחומים. כמובן שהדגש על דת, אבל גם בתחומים אחרים. את הסוציאליזם ניסינו כבר בשנות ה50, וכולנו יודעים איך נראינו אז (כמובן שזאת היתה מפא"י ההיסטורית שהעבודה יצאה ממנה). אתה באמת רוצה לחזור לזה? אני לא צריך להספיד את העבודה, העבודה דאגה לעשות את זה יפה מאוד בעצמה. תראו באיזה שמחה אתם מקבלים את "המשיח" מצנע, פשוט כי אתם יודעים שכולם אצלכם מושחתים ושגם הבוחר יודע את זה, ואתם צריכים איש נקי. אבל אל דאגה, זה לא יעזור לכם, אתם תצליחו ללכלך גם אותו, ותיפלו בקלפי לתפארת מדינת ישראל, כאשר שינוי עשויים להפוך למפלגה השלישית, ויש סיכויים קטנים שאף השניה, בישראל. העבודה מתה.

samc

New member
שונא את שינוי!!!

שינוי דואגת לעשירים! מגעיל! גם אני בעד זה שיעודדו את העסקים הקטנים. כדי ליצור צמיחה. "לפידיזם" מגעיל (טומי והבן שלו..) אנחנו באמת-21 (משוב לשעבר) מנסים לגבש מדיניות סוציאל דמוקראטית למאה ה-21 שנה טובה לכולם וליעל דיין בתקווה שיקום מפלגה סוציאל דמוקראטית כולל מרצ.

Phlawless

New member
שלום ח"כ יעל דיין

יש לי שתי שאלות א) האם ניתן לעשות משהו בנוגע לחוק טל מכיון שאיני רואה מדוע חרדים מסויימים רשאים לא להתגייס בעוד אחרים נלחמים ונהרגים בקרב.האם אינך חושבת שברגע שחוק טל אושר והפך לחוק נתנה מדינת ישראל לגיטימציה לכפייה דתית ולהשתמטות. ב)מהי עמדתך בנוגע לזכויות האישה?

תשובה

תמיד הצבעתי נגד חוק טל והליכוד,שרון,שינה דעתו ומקווה שהלחץ הציבורי יפעל מעבר למחוקק..נשים--שיוויון ורק שיוויון והעדפה מתקנת וביטול מונופול אורטודוקסי ועוד ועוד

כפייה חילונית: כניסה לורידים

3 סוגיות א.כמי שמעורה במאבק כנגד עבירות מין נגד נשים – האם את רואה בכפייה הפסיכיאטרית סוג של אונס- במהלך הכפייה הפסיכיאטרית חודרים לגופו של אדם בניגוד לרצונו. שורדי הכפייה הפסיכיאטרית מתארים זאת כאונס- קשרו אותם והזריקו להם בניגוד לרצונם. האם במדינה דמוקרטית יאה שלגופו של אדם יוחדרו תרופות בניגוד לרצונו כשהוא קשור? האין זה אונס? ( שכן אונס הוא חדירה לגופו של אדם בניגוד לרצונו) ב.אנו חיים במדינת היהודים. העם שלנו הופלה מאות בשנים על ידי חוקים מפלים כמו ´ליהודי אסור לשבת על ספסל´ ( חוקי נירנברג- 1933)- האין את רואה בחוק לטיפול בחולי נפש- אשר קובע שבהינף הגדרתו השרירותית של אדם כ´חולה נפש´ הוא מוקע מן הכלל אשר החוקים הדמוקרטים חלים עליו ונכלא במסלול מקוצר – משהו שיש להתבטל? להזכירך – אפליה של השחורים בארצות הברית- כיום אנו מסתכלים עליה כחלק מן ההיסטוריה של ´בני החושך´ ורואים בפסק הדין שקבע ש"החוקה האמריקאית אינה חלה על השחורים" סממן לימי החושך, ימים עברו, חשיכה שעבר זמנה. כנ"ל לגבי פסקי דין והתייחסות המחוקק לגבי נשים- לפני 100 שנה אישה לא הייתה כשירה להצביע ובטח לא לעסוק במקצועות חופשיים. כיום אנו רואים את אותה חקיקה מפלה לגבי מי שמוגדרים כ"חולי נפש"- בעוד שלבני סלע- האנס הסדרתי, או ליגאל עמיר- רוצח ראש ממשלה- יש זכות לעמוד לדין טרם יכלאו – המצב החוקי קובע שמי שמוגדר כ"חולה נפש" יכלא בטרם ביצע עבירה על סמך ´ניבוי´ של מסוכנות. פסקי הדין של כב´ השופטת רוט לוי קבעו שהטענות של הפסיכיאטרים בדבר ´מסוכנות´ הן חסרות בסיס. להזכירך- פסק הדין של השופט צ´טל 81/92 ציטט מחקר של אבירם ושניט לפיו – אחוז אחד של הנבואות הפסיכיאטריות מתקיים. האם יתכן שבמדינת היהודים- מדינתם של מי שידוע כיצד נסתיימה החקיקה המפלה כלפיהם, יתכן שישנה חקיקה מפלה כלפי קבוצה ´מיוחדת´? ההיסטוריה של הדיכוי והאפליה הוכיחה ש´מסוכנות´ מיוחסת למיעוטים חלשים וחסרי יכולת: גם אנחנו היהודים היינו – זקני ציון שמאיימים להשתלט על העולם והופצו כנגדינו עלילות דם. נשים שוליות וחסרות יכולת בחברה של ימי הביניים נשרפו כ´מכשפות´ כלומר- מסוכנות לציבור. האם לא צריך להיות חוק אחיד לכל? חוק שקובע שכל אדם זכאי לעמוד למשפט ולהוכיח את חפותו בבית המשפט ולקבל את חומר הראיות בגינו נכלא? וכן להתעמת עם גרסת מי שמאשימים אותו בעבירה פלילית? האין אנחנו כחברה דמוקרטית מקדשים את החירות ולכן לא יתכן שאדם יכלא בשל אופיו ואורח חייו כאשר זה מוגדר על ידי פסיכיאטרים כ"סמפטום" ל"מחלת נפש"? בכבוד רב, ענבל בראון מנהלת פורום ´די לכפייה פסיכיאטרית´ בתפוז ממייסדי ´עמותה ישראלית למאבק בתקיפה פסיכיאטרית´

שלום יעל

רציתי לדעת למה מפלגת השמאל מרכז, שהיא נציגת החילונים, באה לקראת החרדים, רק בשאיפה לחדש את הברית ההסטורית? הרי ברור שזה לא יקרה, אז למה להקשיב להם? הם הרי במיא לא יצביעו עבורנו, ואם ניתן להם מספיק כסף הם ילכו יתנו. אז למה באמת להכנע להם ולהתפשר איתם?

naftalyb2

New member
אני אישית חושב שאין לנשים

בכלל מקום בכנסת נשים צריכות להיות בבית מה דעתך?

begone

New member
נפתלי, אל תתערב בבקשה

זה דיון למבוגרים. אני מבקש ממך ללכת לישון, כבר מאוחר ומחר גן.

naftalyb2

New member
שאלה ליעל דיין

איפה מוזכרים הדילוגים בתורה ? תודה נפתלי

א י נ ס

New member
לח"כ יעל דיין. על תרומת ביציות

שלום רב יעל מה קורה עם חוק לתרומת ביציות? האם זז משהו? כמה זמן עוד נצטרך לחכות, או שלהפסיק לחכות? תודה אינס

תשובה

יש לנו גם בוחרים דתיים אבל הענין הוא לא ברית הסטורית וקולות אלא הכרה שאי אפשר להירתם לכפייה אנטי דתית ואיש באמונתו

שאלה לח"כ דיין

שלום לך כידוע את פועלת בתחומים רבים ובין השאר קידום נושא השלום, זכויות אדם וכפייה דתית. שאלתי היא עד כמה תסכימי לוותר על אחד לטובת השני, כלומר: עד כמה תיהי מוכנה להתפשר למפלגות הדתיות תמורת תמיכתם בהסכם שלום כזה או אחר? שתיהיה לך שנה טובה פרת משה רבנו

תשובה

שנה טובה.לא צריך להתפשר אלא להשיג רוב לשלום ולא כל הדתיים הם ימין קיצוני ואילו היה שלום היו נפתרים חלק מהמתחים האחרים

גוססי

New member
שלום ח"כ דיין

אהוד ברק, בעת מערכת הבחירות הראשונה שלו, סחף קולות ועורר תקוות רבות בהכרזותיו אודות מהפכה אזרחית שאמורה היתה לכלול גם התנערות מהכפיה הדתית. האם מפלגתך עדיין מחוייבת לרעיון זה? באיזו מידה יודגש הנושא בבחירות הבאות, אם בכלל? תודה מראש.

אלעד2

New member
ח"כ דיין שלום רב, אודה לך אם תתיחסי

לדברי. תוהה אני האם את מודעת לאופיו של הפרום הזה בו בחרת להתארח. מונח לפניך מקבץ קטן מהודעות של כמה מחברי הפורום הנמצאות בדף הנוכחי בלבד(!). אמנם יש בכך משום הוצאת דברים מהקשרם אולם דומני כי אעפ"כ הדברים מדברים בעד עצמם. ------------------------------------------------------ "רק כאן ניכנעים לטרור החרדי" "הוא אפס מאופס וניאו נאצי" "אתה נאצי, האלוהים שלך (שלא קיים בכלל) נאצי" "אתה נאצי ומגעיל - תלך מפה, תעוף מהפורום הזה." "תמיד אמרתי שהיהדות ותורת הגזע הנאצית שלובות זו בזו ורב המשותף על המפריד. צחוק הגורל שהיהודים היו קורבנותיהם של הנאצים, שהאמינו באותם עקרונות של הפרדה "ומניעת התבוללות"." בברכה, אלעד2

zazaza

New member
כמה קל לצטט רק צד אחד...

הנה הצד השני : "בקשר לשואה כבר עניתי. ואני יחזור בקצרה. כמו שבורא העולם דאג שלא יפגע אף יהודי מרסיסים במלחמת המפרץ, כך הוא השגיח בהשגחה פרטית שלא יפגע מי שלא צריך להפגע בשואה כך שמי שהיה צריך להפגע נפגע בהשגחה נפלאה" --- אין כמו להגיד שהגיע ל-6 מיליוני יהודים למות... ". האם בבית הספר יתלו תמונות של הרצל, של נשיא המדינה ושל ראש הממשלה? *ברור שלא, מה לי ולרייקים האלה... " "6. האם בבית הספר ילמדו נושאים חשובים כמו מלחמת העצמאות, מלחמת ששת הימים, מלחמת המחתרות ותהליך השלום? "*הנושאים האלו אינם חשובים, מה שחשוב הוא ללמוד הוא שהכל מה´ יתברך ובהנהגתו איתנו התלויה ישירות במעשינו. נושאים חשובים יותר - מעמד הר סיני בו ניתנה לנו התורה, יציאת מצרים והכניסה לארץ, מלחמות יהושע ודברי ימי שופטי ישראל הטהורים." "12. האם לומדים בבית ספר חרדי משהו על מורשתם של עמים אחרים ודתות אחרות? *מי שמתעסק עם זהב וכסף, לא נובר בפחי אשפה." "יאללה לך מפה. דוגמא ליהודי טמבל." "ניראה לי שאלהים יסכים לדבר איתכם ואל תכעסו עליו בגלל איזה שואה קטנה של שישה מליון" "תאמין לי אני בשמחה הייתי שורף עוד כמה מליונים של יהודים מה שהכי כואב בכל העיניין הוא שהיטלר היה לו את התענוג לפני" "הדילוגים זאת כל חוכמת היהודים ובגלל זה הם מתו טפשים בגרמיה" יש צורך שאמשיך ? כי את האמור לקחתי רק ממחצית העמוד הראשון... מאוד קל לצטט צד אחד כשלא קוראים מה כתב הצד השני לפני כן... יום טוב לכם.

למעלה