יעל דיין בחופש

איני מכיר את המקרה מקרוב, אך נשיקות

בפומבי נחשבות עד כמה שידוע לי, כי "מעשה מגונה בציבור" ולא נהוג להתנשק לפני אחרים, אפילו יהו הזוג "סטרייטים" למהדרין. על פרטי המעשה שבו שהמשטרה נטפלה בדיוק אליהם, לא ניתן הרי לדעת פרטים מדוייקים אלא אך ורק התיאור החד צדדי המובא כאן. יתכן מאוד והנסיבות היו שונות לכן גם תגובת אנשי החוק היתה קשוחה יותר. היה מקרה של "ויכוח" בין אזרחים לשוטרים מתנדבים, שפרטיו גם הוצגו ב-TV, כשהאזרח טען, כי רק "נגע" בשוטר תוך כדי דיבור, אך התוצאה היתה יד שבורה לשוטר. אז לא תמיד הכל ורוד כפי שצד אחד מציג אותו, יתכן ועפו שם גם כמה הערות מעליבות, אשר גרמו חעיכוב ומעצר...

magicgirl

New member
היו עלבונות?????????

1. עד כמה שאני יודעת כל יום אני רואה זוגות סטרייטים הולכים מחובקים ברחוב ואף מתנשקים ...ואני לא רואה אף סיירת משטרה או שוטר בודד אחד בא לעצור אותם... גם כאשר ראיתי זוגות סטרייטים עושים יותר מזה אף אחד לא נעצר או הושפל.... 2.על עלבונות לא עוצרים צעירים ברחוב 3.שמשטרת ישראת תגייס את כוחותיה לדברים יותר רציניים מהומואים שמתנשקים!!!

משטרת ישראל בוודאי מתעסקת יום-יום

בדברים יותר חשבוים, לכן ההשערה היא כי כאן היו דשברים בגו ולא רק נשיקות. אך הטענה, כי כולם עושים זאת לכן זה הופך מותר - מגוחכת, כי רוב הנהגים לא מצייתים ב-100% לחוקי התנועה ורק מעטים נתפסים, עבירות נמעברות יום יום ורק אחוז קטן מהן מגיע למצב של חקירה, או מעצר...

לפי הידיעה באתר הבית של מיקרוסופט

נדרשו הנערים להתלוות לתחנה בגלל הנשיקה. הם סירבו בגלל שלא עשו שום דבר רע והובא כוח תיגבור של 20 שוטרים. לבוא ולהעלות השערות חסרות בסיס מחשיד אותך במגמתיות.

magicgirl

New member
יש דברים שצריך להתעסק איתם ויש שלא

לפי דברי הנערים ועדויות מדובר רק בנשיקה...ונניח שלא רק ,אם עוצרים אותם יש להגיד להם על מה ,יש להרשות להם שיחת טלפון (דבר שלא ניתן) אך עצרו אותם מכיוון היותם הומואים מתנשקים ...ולא בחיי לא ראיתי שעוצרים אנשים רק מכיוון שהתנשקו (זה לא שאחוז קטן רק נתפש) בכל מקרה יש לכל אחד זכויות במדינה זו (כמו להביא לערבון השתחררות בוגר כל שהוא) בזמן שבמקרה זה התעקשו השוטרים על ההורים מכיוון שהבחור היה בארון... מה שהיה פה זו לא רק התעללות פיזית שהיתה אלא גם נפשית (בגינויים, ובהכרח של יציאה מהארון) וגם פגיעה במשפחה!

הטענה היא לא שזה "מותר כי כולם

עושים את זה", אלא שזה מותר כי אם אכן קיים חוק כזה (ואני מעולם לא שמעתי עליו) הוא טיפשי, פאשיסטי ופוגע בצורה מאוד עמוקה בחופש הציבור. אם אני רוצה לנשק את החברה שלי בפרהסיה, שיקפוץ כל העולם, כי זו זכותי, החופש שלי לאהוב את מי שאני רוצה, ולא משנה אם כל מיני אנשים לבושי שחורים יורקים לעברי, או אנשים אחרים קוראים לי "לסבית מזדיינת"...

tipid

New member
יש בהחלט דברים ומנהגים

שאפשר לא לעשותם ברחוב בכדי לא להרגיז את הזולת.

אלי ו.

New member
נכון, אבל האם הם עבירה פלילית?

זה נושא שלפעמים יש בו בלבול. יש התנהגות לא נאותה, אפילו מגעילה (בלי קשר למקרה הנוכחי) לא מתחשבת ופוגעת. זה לא עושה אותה התנהגות פלילית. אדם שמעליב אדם אחר בצורה שפלה לדוגמא, הוא אידיוט! הוא אינו פושע!

tipid

New member
אין אפשרות לדעת מה יכול אדם

להגיב בזמן רוגז ולכן צריך למנוע ולהזהירו מראש.

אלי ו.

New member
אז לעצור זוג הומואים שהתנשקו

באיזור חרדי בגלל ש"אין אפשרות לדעת איך הם יגיבו?" אולי אני לא מבין את הטיעון שלך, אבל אם זו כונתך, הטיעון קצת עקום.

tipid

New member
הכוונה היא לאוו דווקא להומואים

או לכל פלג אחר באוכלוסיה יש דברים שאין לעשותם בפומבי. ייתכן וזה לא נראה לך על כך נאמר על טעם ועל ריח אין להתווכח וכל אחד יישאר בדעצו הוא וניפרד בשלום.

אלי ו.

New member
קיים מצב בו התנהגות שאינה הולמת

יכולה להחשב לפשע פלילי. זה רק אם היא מהווה "הפרעת הסדר הציבורי" או חשש לפגיעה בציבור. אני מסכים אתך שיש מעשים שלא צריכים להעשות בפומביות מסוימת. הנקודה שלי היא שזו בעיה חברתית או תרבותית והתערבות המשטרה בנושא אינה ראויה.

קיפוש

New member
שאלה לח"כ יעל דיין

שלום רב, 1. אשמח אם כבודה תאמת או תפריך את הקביעה שעל פי רוב ניתן למצוא אוזן קשבת בנושא זכויות האישה במפלגת המפד"ל, שהיא בעצמה יוזמת פעילויות בנושא. 2. כאזרח דתי, אשמח לשמוע מה כבודה ו/ או מפלגתה עושה למען יעילות מערכת המשפט הרבנית בנושאי ממונות. רוב תודות. האזרח הקטן.

../images/Emo104.gif יעל דיין הנכבדה ... שאלה קטנה

גב´ יעל דיין הנכבדה ... יש לי שאלה קטנה אבל לדעתי היא חשובה קראי נא בקפידה ... אני מאמין בעצמי ... בכוחי ... בכישרוני האישי לנסות ולשפר את הקוסמוס הפרטי שלי ע"י עבודה, ייצירה, תרומה ועזרה לזולת. מדינתינו נמצאת במצב חרום מאז הקמתה ( אגב הוא לא בוטל רישמית אף פעם מימי המנדט הבריטי ) ומנסים להילחם בכל האמצעים החוקיים הקיימים ברשותינו בכוחות הרשע הנמצאים סביבינו לרוב, וכל זאת מבלי להשחית ערכים ומבלי לפגוע במוסר הלאומי ( משתדלים לפחות ). עם זאת, דעתי היא שזכותה של הדמוקרטיה להגן על עצמה וצריך להתאים לפעמים את האמצעים בהם נלחמים למטרה ולמצב המיוחד בה נמצאת מדינת ישראל. "שלום עכשיו" "די לכיבוש" הן סיסמאות יפות שאני מסכים להן. אבל אסור להוציא אותן מהקשרן ... מה הלאה ? מה עושים ? ... איפה התוכנית האסטרטגית, ביטחונית, כלכלית, חברתית של המדינה ? היא קיימת בכלל ? את לא בממשלה ואת לא ייכולה לדבר בשמה, אבל האופוזיציה צריכה לא פעם לחזק ידה של הממשלה ולהתמודד יחד איתה ולא רק לשבת בצד ולבקר.
סתם אזרח שאיכפת לו

תשובה

איני יושבת בצד ומבקרת אך לא יכולה להיות חלק מסרבנות שלום,מהתנחלויות ומתוצאות הרת כלכלי

רלמ

New member
שלום יעל.

מעניין אותי לדעת אם נוקטים בצעדים כנגד תנועת ´כך´ של כאהנה. חייבים להפסיק את הבדיחה הזו שמתרוצצת ומביאה בושות לעם שלנו עמי

oren*

New member
שאלה לח"כ דיין

יעל שלום, קודם כל הרשי לי לברך אותך על תרומתך למיעוטים בישראל, לעוד שנים רבות של עשייה
רציתי לשאול אם את חושבת שיש קשר בין היותך אישה ובין הדאגה שלך למיעוטים בחברה הישראלית או שהתפיסה הזו מגיעה כחלק מההליכה בצד השמאלי של המפה הפוליטית? (לימור לבנת לדוגמא השייכת למחנה הימין תומכת בפעולות צבאיות ובהחלטות מדיניות גם כשהן רומסות את כבוד האדם ונוגדות את הערכים עליהם גדלנו במערכת החינוך הישראלית)

שאלה ליעל דיין כעורכת דין

1)בקרית חיים יש כביש מרכזי בין ה"טכני חיל אויר לרפאל" רחוב ההסתדרות. בצידו האחד של כביש זה יש את קרית שמואל שהיא שכונה חרדית. בערב שישי עד מוצ"ש סגור צידו האחד של הכביש בגלל בקשת השכונה החרדית לתנועה וכתוצאה מזה נעלצים הנהגים לנהוג בצד אחד בלבד של הכביש ללא כל הפרדה בין נתיבים. לפי מה שאני יודע נקבע שהמצב הנוכחי אינו מסוכן אך רוב האנשים שיצא להם לנהוג בכביש זה בשבת יודע ומבין שהדבר מסוכן מאוד ויכולים להווצר הרבה מאוד מצבים מסוכנים. השאלה היא כזאת... האם ניתן לפתוח את הכביש הזה לתנועה גם בשבת ע"י הליכים משפטיים? 2) מה ניתן לעשות כדי שתהיה תנועה של תחבורה ציבורית בשבתות וחגים? העבדה שאין תחבורה ציבורית בשבתות וחגים מקשה מאוד על אנשים שאין ברשותם רכב פרטי. אנשים אלו בדרך כלל עובדים קשה לפרנסתם (שאינה מאפשרת להם לקנות רכב) ולכן את כל סידוריהם נעלצים לעשות בשישי ושבת. 3)קיים חשד שבבנין דירות שכן מתכננים בעוד כמה זמן לפתוח ישיבה תחת הסוואה של בית תפילה. מה ניתן לעשות בנידון אם בכל זאת תיפתח הישיבה? (כרגע זה רק חשד)

אלירז ל

New member
שלום לך יעל דיין!

שלום לך יעל דיין! אני האמת לא חבר בפורום הזה , ואני גם לא חילוני אלא מסורתי . מסורתי אצלי הכוונה לכך שאני הולך ביום שישי לבית הכנסת , שאני לא נוגע באש בשבת ושאני מניח תפילין . למרות כל זאת , אני מודע ל"מצוקת החילונים" שלא יכולים לטוס בשבת , לא יכולים לנסוע באוטובוס והם , וכמובן גם אני , ממש לא נהנים מאותם ה17 מנדטים שהם גזלו מאיתנו ( זה שאני ליכודניק מוסיף לאותה בערה ) . רציתי לשאול רק דבר אחד , שאני לא מבין בעצם , וזה העובדה שאת מתנגדת לסגירת כבישים שבהם נמצאים בתי כנסת ביום שבת , ובראשם הרחוב המפורסם "בר אילן" , אם אני לא טועה , שבירושלים . לפי דעתי , צריך לכבד , אפילו קצת , את הדתיים , ולא יהיה נורא אם ניסע עוד 1-2 קילומטרים באוטו!!! האמת , לא יקרה שום דבר! לא יחרב העולם חס ושלום!!! "מלחמת הכבישים" הזאת רק מבעירה את הקרע הדתי-חילוני , ולדעתי אם נוותר בנושא זה , אולי הדתיים יוותרו על הנסיעה בשבת או משהו אחר . ואגב , אצלי במושב גם יש כביש כזה . מסורתים , חילונים ו"שינוייניקים" מכבדים את הדתיים כולם!!! אז למה גם לא בערים הגדולות??? תודה!!!!!

למעלה