יעל דיין בחופש

איילת1974

New member
יעל דיין בחופש

מחר, יום רביעי, בשעה 19:00, תתארח ח"כ יעל דיין בפורום ותענה לכם על שאלות בנוגע לכפייה דתית. כולכם מוזמנים להוסיף שאלות לשרשור. כמו כן ברצוני לבקש לשמור על שפה נאותה, בכדי שאוחל לארח אורחים בעתיד. שיהיה לנו דיון פורה. איילת

אני שואל ראשון?

איפה בעיניך עובר הגבול בין הסטטוס קוו בין דתיים לחילונים, לכפייה כלשהי?

zazaza

New member
אני אשאל שני :

מדוע אין התארגנות מסודרת לאכיפת חוק הכחשת השואה ? מדובר בנושא שהולך ותופס תאוצה עם כל הרצאה של אמנון יצחק וחבר מרעיו, כולל עובדיה יוסף - מלמדים את צערי עמנו כי השואה הינה עונש שהגיע ליהודים באירופה !!!! מצורפים קישורים לשתי הודעות שלי : הראשונה - פגיעה ברגשות הציבור השניה - כרוניקה ידועה מראש תודה על זמנך.

טוען רב

New member
גם באקדמיה העניין תופס תאוצה

אנו שומעים מרצים למדעי המדינה האומרים כי יש להכחיש את השואה כל עוד מכחישים את ה-"נקבה", או טענות לפינן בשואה לא נרצחו מיליון יהודים (יהודה באואר)! הקבוצה האנטי-ציונית באקדמיה הישראלית ממשיכה להכחיש את השואה, ויש לכפות על האוניברסיטאות לטפל בהם באופן תקיף!

טועם רב

New member
אתה מהלך על חבל דק

א. אתה ממציא שטויות כמו שיש באקדמיה הישראלית מכחישי שואה. ב. אתה מוציא את דיברתו של מר יהודה באואר שעמד בראש המכון הבין- לאומי לחקר השואה ביד ושם. דברייך ישלחו אליו בדואר אלקטרוני בהקדם. ג. אשמח לקבל את דעתה של יעל דיין בנושא הסתה באינטרנט והפצת תיאוריות שיקריות אודות אחריות פרס לרצח יצחק רבין ז"ל ואחריות גורמים בשב"כ לרצח (ראיתי פעם משתמש בשם "טוען רב" מדבר על כך בפורום מולדת וקורא לחברי הפורום להשמיץ את יצחק רבין ומשפחתו)

totony

New member
תקשיב טוב טוב, טועם שכמותך:

אין לך כל זכות לשלול תאוריה של משהו, אנחנו מדינה דמוקראטית!!!! זה שמאשימים את פרס ברצח רבין זה מא הגיוני, ודרך הגב, זה שהעבודה השמיצה את ביבי והאמשימה אותו ברצח רבין לא מעשה יותר טוב מההאשמות לגבי פרס!

טוען רב

New member
האמת קשה לעיכול

מכחיש שואה יש, למשל, על אילן פפה שמעת? רצח רבין? בהחלט זכותי להעלות את ההשערה שפרס אחראי לכך, וזה מסתדר עם הקלטת המפוקפקת, איני מאשים, אני מחשיד. באואר? אתה מוזמן לקרוא את מאמרו האחרון בו הוא טוען כי נרצחו רק 5 מיליון יהוים בשואה.

לא איכפת לי לשאול שלישי

לגבי הסרטן הערבי בתוכנו פשוט נראת לי מדיניות בת יענה או התאבדות של דרכך כחלק מעם יהודי. איך את עדיין לא רואה שמדינת ישראל הצעירה סובלת משתי מחלות קשות. גם החרדים מחד וגם הערבים מאידך. כל אחת מהמחלות יכולה לסיים את דרכנו כאן. חובה להלחם בשתי החזיתות. את אפילו תומכת בערבים שמתנהגים בצורה גרועה יותר מהחרדים. בונים בתים בחינם על אדמות מדינה, לא משלמים שקל ארנונה ומיסים, לא הולכים לצבא ל 6 שנים ( כולל מילואים), לא צרכים אבטחה בבתי הספר שלהם, לא פוחדים להסתובב בכל לקי המדינה, יכולים לבקר במדינות השכנות בניגוד לגטו בו אנו חיים ועוד ועוד, אנו אזרחים סוג ב´ ואילו החרדים והערבים אזרחים סוג א´

תשובה

לא צריך חקיקה עם סנקציות אלא חינוך חינוך חינוך לראיה נכונה ולא קשורה בענשי שמים

תשובה

הסטטוס קוו עצמו מיושן ונוצר בשנות ה50 לכן כולו כפייה בהיותו לאתואם צרכים עכשוויים

begone

New member
על מפלגת העבודה מול שינוי

כל הסקרים מדברים על עלייה משמעותית של מפלגת שינוי, על חשבון מפלגת העבודה. מרצ שומרת על כוחה. עיקר הפופולריות של שינוי נובעת משני גורמים: א) ההתייחסות הכלכלית למעמד הביניים הבורגני ב) המאבק הנחרץ והבלתי-מתפשר כנגד המגזר החרדי ועסקניו איך המפלגה מתכוונת להיאבק על הציבור המאוכזב שהחליט לפנות לשינוי?

איילת1974

New member
ועוד שאלה באותו נושא

איך זה שחלק גדול מחברי סיעת ישראל אחת תמכו בחוק טל, אף על פי, שחלק ניכר ממצע הבחירות האחרון, היה גיוס בחורי ישיבות?

תשובה

הפופולריות של שינוי היא על בסיס שלילת דתיים ללא קבלות על עשייה או פעולה ולו אחת.לא מספיק לעסוק בפופוליטיקה מהכנסת צריך ואפשר לעשות את זה אני לפחות מציעה לבוחרינו

zek

New member
מה פתאום שלילת הדתיים?

אני לא מקבל את הטענה הזו. שהרי כמוך, "שינוי" שוללת את הכפייה הדתית על כל גווניה. ההבדל הוא ששינוי העלתה את הנושא הזה לסדר העדיפות לו הוא ראוי ואתם לא. - על כך, בין השאר, אתם עשויים לשלם בבחירות הבאות.

אני יודע שהיא לא פה...

אבל זה מאוד פגע בי. אני חבר בנוער שינוי רמת גן, ויש לנו גם דתי בקבוצה. וזה לא מפריע לאף אחד, להיפך. שינוי (פרט אולי לקיצוניים שמזדהים עם שינוי כי הם "נכנסים בדוסים האלה") מעולם לא שללה דתיים. שללנו רק כפייה דתית. לצערי הרבה אנשים מאמינים למה שיעל דיין אומרת, מתוך אינטרס פוליטי ברור. שינוי עשתה הרבה יותר מהעבודה, גם בחוקים שבאמת יעזרו לאזרח הקטן על אף שהם לא ממש על סדר היום (חשמל חינם, ומלחמה בשחיתות). בניגוד למפלגה מסוימת שינוי יצאה נקייה לחלוטין מדו"ח העמותות ולא אמרה "לא ראיתי לא ידעתי לא שמעתי". אז בקיצור ולעניין, מה שיעל דיין אמרה נבע מאינטרס, לא צריך להאמין לו.

EverMan

New member
חמוד ,

אולי אתה בנוער העבודה ר"ג - ואתה הצדיק היחיד בסדום. אבל רוב מי שנמצא בשינוי המטרה היחידה והעליונה שלו : זה לנגח חרדים. וזה שיש לכם בסניף דתי אחד (??) לא אומר שהוא גם אל רוצה לנגח חרדים. שינוי לא עשתה כלום יותר מהעבודה - העבודה העבירה הכי הרבה חוקים למען האזרח בכל קדנציה אפשרית (מלבד 92-96 בה מרצ עברו אותה) ! חשמל חינם - לא עבר. מלחמה בשחיתות - העבודה עסקה בזאת מספיק. דו"ח העמותות נוגע בעיקר לבחירות ברק-שרון. ברור שהיא תצא ממנו נקיה , כי היא לא הייתה מעורבת בו ! אם אתה בשינוי זה אומר כמה דברים : א.לא אכפת לך מהמצב המדיני-ביטחוני כלל ... ב.אתה מעדיף מפלגה ששמה בסדר היום את ניגוח החרדים על פני כלל הציבור ועזרה לו. ג.העולם שלך מצומצם לפעולה אחת ויחידה כנגד קבוצה אחת ויחידה אז למה אתה לא מעדיף להשפיע בכל תחום ותחום שאני בטוח שיש לך דעה ? למה אתה לא מעדיף להצטרף למפלגה שבין היתר גם "מנגחת" חרדים אבל גם עושה הרבה יותר דברים. אני יודע שמנסים למכור לך את השטויות של העבודה "אבודה" אבל תאמין לי - היא ממש לא. והאידיאולוגיה שלה היום היא בשיא ורואים את זה בכל סקר וסקר.

אנדרי ז

New member
חמוד ב´ ,

צר לי לשבור לך כמה תפיסות מעוותות. א. אכן העבודה הקלה מאוד על המצב הבטחוני - בחלום הלילה... אולי לא ידעת, אבל המפלגה הראשונה שקראה להקמת גדר הפרדה בטחונית היא "דווקא" שינוי. ב. קשה לי להאמין שהרבה אנשים הרגישו לאחרונה עזרה כלשהי מכיוון רוח הרפאים הקרויה "מפלגת העבודה". בגובה המיסים המדהים שאני משלם זה בטוח לא השתקף, וגם לא בשכר הדירה ושאר המחירים שהאמירו יחד עם הדולר בזכות הממשלה הכושלת שנפלה עלינו בברכתכם המלאה. ג. התפיסה שלך ושל עוד הרבה גאונים כמוך לגבי שינוי מצומצמת רק לפעולה אחת. ובמציאות שינוי באה קודם כל לייצג את מעמד הביניים. אני יודע שלך ולשכמותך עוד לא יצא לשמוע על זה, אבל מעמד הביניים הוא רוב העם, וזה לא בושה לדאוג גם לו מדי פעם. אז כמו שאומרים, ניפגש בקלפי... אנדרי ז מנהל פורום שינוי

EverMan

New member
אנדרי יקירי ..

א.זה שאתה אינך יודע על אתה מדבר ולא נוכחת כנראה בחיים שלך בישיבת ממשלה או כנסת , זה לא אומר שזכותך לדבר ככה. העבודה נלחמת בחורמה בישיבות ממשלה ובדיונים בכנסת בשביל למתן את הממשלה הזו - ורק בגללה ערפאת לא גורש , לא הופצצו מבנים וע"י נהרגו מאות או אלפי פלשתינאים , רק בגללה לא נעשה "טרנספר" עד כמה שאני יכול לדמיין... זה ששינוי ראשונה - יפה לה , התוכנית של מפלגה העבודה היא לא גדר ביטחונית אם כי תוכנית מפורטת מאוד של גדר ביטחונית מדינית ... החוכמה בחיים זה לדעת מתי להגיד : זו תוכנית טובה ואני מאמץ אותה ואולי אשפר אותה. לא צריך להיות מקובעים על קונספט עקרוני שהוא לא אידיאולוגי. ב.לא הרגישו ? ששתי שליש מהעיריות בארץ מנוהלות ע"י המפלגה , שמשרד התמ"ס אצלה , שהיא פועלת בשטח לעזרה לנזקקים באופן יום-יומי , אך אתה מעדיף להתעלם כי מה לעשות - יחסי ציבור גדולים זה לא משיג - ואתה מעדיף להלל את שינוי .. זה מה שקורה. ג.במציאות שינוי באה קודם כל לנגח חרדים... אחר כך להשיג הטבות למעמד הביניים על חשבון כולם , ערבים , פועלים , בורגנים נמוכים , מעמד עליון ועוד ... מפלגת העבודה דואגת לכל המעמדות ועוזרת לכל מעמד שצריך את עזרתה , היא מפלגה סוציאלית להבדל משינוי הליברלית שתומכת מה לעשות - באי עזרה למפעלים שנזקקים לכך , ובמשק חופשי ללא התערבות ממשלה למשל ...

למעלה