יעל דיין בחופש

שלום לך יעל ../images/Emo13.gif

רציתי לשאול אותך בנוגע לסוגיית ברית המילה: מהי עמדתך האישית בנושא? האם את פועלת בתחום? האם במסגרת המאבק לזכויות האדם ומאבק בכפייה הדתית את לא חשה צורך לפעול גם בנושא זה? מודה לך מראש על תשובתך

gershon17

New member
סליחה שאני מתערב אבל

לא ידועה לי כל כפיה בנושא של ברית מילה. אין שום חוק שמחייב ברית מילה, או תקציבים שניתנים רק לנימולים.

אורית ג.

New member
לא צריך להתנצל ../images/Emo8.gif הנה גם אני

מתערבת: בברית מילה יש בהחלט אלמנט של כפיה - על תינוק בן יומו שאיבר נכרת מגופו (ברוב המקרים ללא הרדמה ועל ידי אדם שלא עבר כל הכשרה רפואית!!!) תוך סיכון חייו. ויש גם תקציבים שניתנים רק לנימולים בדמות בריתות מילה על חשבון המדינה לעולים חדשים (שהוכח שהם יהודים).

gershon17

New member
את כופה על תינוק כל כך הרבה דברים

מתי יאכל, מה יאכל, מה ילמד, עם איזה סט של אמונות יגדל, מי יהיו חבריו - דברים הרבה יותר מהותיים מאשר המילה. כך זה נראה לי קצת מוגזם להתייחס לזה כך.

אלי ו.

New member
בואי נחליט על שפה, ונשתמש בה../images/Emo132.gif

כשאנחנו אומרים "כפיה דתית" אנחנו מתכונים לכפיה של הממסד על חרויות הפרט. (השימוש הדקדוקי שלך נכון, פשוט הקונטקסט מטעה) לדוגמא: המדינה שוללת ממך את היכולת ליסוע ברכבך בשבת בשכונה מסוימת. או שוללת ממך את היכולת לאכול אוכל כשר, או בתי עינוגים בימים מסוימים. במקרה של ברית מילה אין כפיה של הממסד. בה במידה היית יכולה לדבר על כפיה של ההורים על התינוק בנושא חיסונים, אוכל, חינוך ועוד. את יכולה אולי לטעון ללחץ חברתי, אבל אני לא מבין איך חקיקה יכולה לעזור לנושא. האם את רוצה חוק שיאסור על מילה? אם כן, אנא אמרי זאת בצורה ברורה.

gershon17

New member
עתידה של מפלגת העבודה

לא צריך להיות חכם גדול כדי לשים לב שממפלגת העבודה לא נשאר הרבה. דיעות אין לה (לפחות לא כאלה שהיא עומדת עליהן), חברי כנסת עוזבים אותה על ימין ועל שמאל, ובבחירות הבאות כנראה שגם מושבים רבים בכנסת לא יהיו בה. מה הסיבה שאת לא עוזבת את הספינה הטובעת, שיכולה למצוא את עצמה כמפלגה השלישית בגודלה אחרי הבחירות הבאות (אם שינוי תתחזק מעל המצופה) ?

EverMan

New member
חבריה עוזבים אותה ?

ובכן , תגיע לועידה הבאה שלה ב30.9 ותגיד לי אילו חברים עזבו אותה. תראה ישיבת ממשלה או מליאת כנסת ותגיד לי על איזו אידיאולוגיה הם לא שומרים ! חבל שכל אחד פה גאון הדור בלי לדעת על מה הוא מדבר...

רינהא

New member
ליעל דיין- תמיכה באגודת הל"ל

עמותת הל"ל הנה עמותה שמסייעת לאנשים שבחרו לעזוב את החברה החרדית ולחיות כחילונים. הסיוע שניתן בהל"ל הוא בכל התחומים- השלמת השכלה, (כידוע פער ההשכלה בין בחור שלמד בישיבה לבין בן גילו שסיים בית ספר תיכון- הוא פער עצום!!!),השתלבות בחברה החילונית על ידי עזרה במציאת מקום עבודה,עזרה לאילו שמתגייסים לצה"ל לאחר שויתרו על מעמד של בן ישיבה, ועוד..העיקר שיהיו אזרחים תורמים ומועילים לחברה -ולא טפילים החיים על חשבון משלם המיסים. כל העבודה בהל"ל נעשית על ידי מתנדבים- בחלקם אף מקצועיים - מורים עובדים סוציאליים ופסיכולוגים. אז למה- אין שום גורם ממלכתי או רשות מקומית שתומכת כספית בהל"ל? כל הכספים -והם לא רבים, מגיעים דרך תרומות מהארץ ומחו"ל וכולם מיועדים לתמיכה ורווחת היוצאים, אין לי ספק שאם יהיו לנו יותר משאבים נוכל לתמוך ביותר יוצאים לשאלה שיפנו אלינו. האם יש אפשרות לקדם את המצב הקיים ולעזור להל"ל לתמוך בכל אילו שפונים ועוד יפנו??? אשמח לקבל תשובה תודה ושנה טובה רינה אופיר רכזת מוקד הל"ל -ירושלים טלפון-73-70-70-1700

לילך בר

New member
באמת הגיע הזמן שהמדינה תתמוך בהלל

למה יש כסף לישיבות שלא שמים דגל, ולהלל שהופכים טפילים בחברה לאנשים מועילים אין תקציב ממשלתי, באמת שאלה חשובה!

אלי ו.

New member
כי אז תצטרכי לממן גם את אמנון יצחק

עדיף שתקציבים ציבוריים לא יגיעו לא לכאן ולא לשם.

שלום יעל

שלום יעל דיין למה את בפורום חופש?? המפלגה שלך ואת יושבת בממשלה שכל שבוע מביאה כפיה דתית חדשה מקצצת קיצבאות לאמהות חד הוריות במקום לתלמידי ישיבה שולחת פקחים לקנוס אנשים שעובדים בשבת לא מכירה בזכויות להומוסקסואלים אז מה בדיוק עשית גבירתי למען החופש?

פורס

New member
מפלגת העבודה והחברה

אולי הגיע הזמן לטפל בבעיות הפנים בישראל אולי אי אפשר למכור את כל החברה הישראלית לחרדים תמורת איזו פגישה עם עראפת? אחת הסיבות לזה שעזבתי את מפלגת העבודה לשינוי היא שהיא מתעניינת רק בנושא המדיני האם את מצדיקה את הכניעה לחרדים כדי לנסות ולגרום להם לתמוך בקואליציה של השמאל? כלומר האם למען ניסיון להגיע להסכם עם הפלשתינים את תומכת בויתורים לחרדים?

EverMan

New member
אז צר לי לבשר לך

מפלגת העבודה לא עוסקת אך ורק בנושא המדיני , וחברי הכנסת כגון יעל דיין איתן כבל אופיר פינס אפי אושעיה וכו´ , הם אנשים שהעבירו חוקים חברתיים רבים וטובים. האם מפלגה שכל מה שהיא עוסקת בו היא ניגוח חרדים היא גם מפלגה טובה ? לתת עזרה לחרדים לשמר אורח חיים בו הם יכולים להתפלל ולשמור מצוות תוך כדי עבודה (!!!) בעבודה יצרנית כמו באירופה ואמריקה הוא מטרה עילאית לכולנו. פירוק משרד הדתות , תקציבים שונים וכו´ , הינם זוועה ומפלגה העבודה לא תתמוך בהם מרצון וגם בהכרח ספק אם תעשה זאת ... אבל עזרה לחרדים להיכנס למעגל העבודה ולתת להם תקציבים לשם כך , לשם הכשרה מקצועית וכיוב - לזה בשמחה.

ליעל דיין שלום!

הדבר הראשון שברצוני לומר הוא, שאת אחת הנשים שאני יותר מעריך בפוליטיקה הישראלית, כפוליטיקאית (אם לא אכפת לך שאשתמש בכינוי הזה) שנראית חסרת מאווים עצמיים וסקטוריאליים ופועלת למען הכלל ומתוקף תפקידה בצורה שלמה ובכל המישורים. הדבר השני, שאלתי, הוא בנוגע למקרה ההטרדה המשטרתית שקרה אתמול בירושלים. מה לדעתך יש לעשות ע"N לטפל במקרה זה, וכיצד? לא אמורה להיות חקיקה נגד מקרים כאלה, וודאי שנגד "פיברוק" האשמות? שאלה שנייה, בנוגע לחוק העונשין שקובע את גיל ההסכמה, במידה ותוכלי לענות עליה (כחברת וועדת "חוק, חוק ומשפט", כמדומתני): לא מצאתי את נוסח החוק באתר הכנסת למרות שהוא שונה רק בשנים האחרונות כך שלא יקיים אפליה בין בעלי נטיה מינית שונה האחד מהשני, ותהיתי אם אכן משמעות החוק היא כדלקמן: 1. אף אחד\ת מתחת לגיל 14 לא רשאי\ת לקיים יחסי מין. 2. בני ובנות 14 רשאים לקיים יחסי מין עם בני ובנות 14-16. 3. בני ובנות 15 רשאים לקיים יחסי מין עם בני ובנות 14-17. 4. בני ובנות 16 רשאים לקיים יחסי מין עם בני ובנות 14 ומעלה, בהתאם להגבלות הנ"ל. בתודה מראש, כבוד והערכה, אני אני ולא אחר

VIXVIX

New member
מה כל השאלות באותו שרשור?

יעל שלום רב. אני לא שואל אני מציג עמדה. לדעתי אחת ה"בעיות" הגדולות שלנו במדינה זו ההיררכיה הכפויה עלינו של השרות הצבאי. יכולים להכחיש אבל אני גם כן חי בישראל. דרגות קצונה פותחות את כל הדלתות ומכבדות את בעליהן. מי ששרת בלי להגיע לקורס הנכסף, גם צריך מדי שרות מילואים לחרוק שיניים ולשרת את בעלי/ות הדרגות, וגם לראות אותם מקודמים בצבא ובאזרחות מעל ומעבר לכל תרומה ופוטנציאל אמיתיים שלהם. בתנאים אלו. לדעתי זכותו הלגיטימית של כל אדם היא לבחור אם ברצונו לשרת את המופלים לטובה, או לחפש קרירה ומקום אחר בו יוכל להתקדם בהיררכיה לשביעות רצונו... אני בעד גיוס בחירה, גם ובעיקר לחילוניים. הגיע הזמן שנפסיק לשרת את הנבחרים לקורס הקצינים, תחת סיסמאות של בטחון המדינה.

נא לענות בכנות

האם לדעתך שינוי יכולה לעבור את מפלגת העבודה ולהיות המפלגה השניה בגודלה? והאם(ותעני בכנות) תיהי עצובה או מאושרת מזה? יעל עזבי את עראפת ובואי לעזור לאוכלוסיה החילונית בישראל!

begone

New member
לגבי סוגיית נישואים אזרחיים

כבר עברו יותר מחמישים שנה מאז יצא לאוויר העולם חוק בתי דין רבניים, המכריח את האזרחים להתחתן ולהתגרש לפי דין תורה. חוק בתי דין לעניני משפחה אמנם שיפר את המצב, אך נסיונות החקיקה להנהיג נישואים אזרחיים אינם עולים יפה. מדוע אינך יוצאת בקול רם וצלול כנגד המצב הנורא הזה, המשפיל ומגביל עשרות אלפי זוגות ישראליים, בעיקר עולי חבר העמים?

יעל אני פשוט לא מבינה

כששינוי העלו הצעה שתכיר בנישואין אזרחיים איפה הייתה מפלגת העבודה?? מתוך 24 חכים תמכו בה רק 4 ממפלגת העבודה האם תמכת בהצעת החק? האם מפלגת העבודה מתנגדת לנישואים אזרחיים??

EverMan

New member
מכיוון שיעל דיין

לא נוכחת , אז אני אענה בשמה : חוק אמת 21 בו יעל דיין חברה תומך בנישואין אזרחיים , בנוגע לכלל המפלגה - אני לא בטוח - אני מאמין שכן , זה לא מעוגן במצע שלה. ההצבעה נעשתה באופן מהיר למדי ולא מבוסס לכן הרבה ח"כים לא היו , העבודה גם ניסתה להעביר חוק כזה בשנת 2000 והוא לא עבר ... הרבה חוקים טובים נופלים רק כי מעבירים אותם ביום ובשעה גרועים שאין הרבה ח"כים ...

למעלה