ילד רביעי - כן / לא

אין לי מושג במה משרד הבריאות נותן מבחינת השבחת זרע

אבל אם עוזרים לאנשים להתרבות במשך כל תקופת הפריון שלהם, אז עבור נשים מדובר בעד סביבות 50 ככה, ועבור גברים, גם גיל 80 כלול - שוב, אין פה סימטריה כי אין שוויון בין המינים בתקופת הפריון. כך שגם בלי להיכנס להבדל בעלויות, בשיקולים רפואיים, וכו', מהבחינה הזאת זה אכן "צודק" לעזור לבן 80 להתרבות ולבת 80 לא.
אגב, אני מסכימה לגמרי שזה חוסר צדק ביולוגי משווע - אבל זה מה יש, ולא ברור אם לשחק עם זה (כלומר, לתת לנשים בנות 65 ללדת, למשל) לא יתברר בעתיד כטעות מבחינת ההשלכות הביולוגיות על הילדים שנולדים, כמו גם על הנשים עצמן.

sharonwe

New member
חוסר הסימטריה בסל הבריאות מונע, במקרה זה,

משיקולים כלכליים בלבד.
באשר להשלכות העתידיות - אני דווקא חושבת יותר על הפסיכולוגיות ופחות על הפזיולוגיות.

sharonwe

New member
ואגב:

את הסיכוי הגדל לאוטיזם יש לזקוף דווקא "לזכות" גילו המאוחר של האב.

זה נושא שנוי במחלוקת. למשל, יש מחקרים שמוצאים

שגם (או אפילו בעיקר) גיל האם משפיע. הנה קישור אחד: http://psychcentral.com/news/2014/0...h-older-parents-especially-mothers/68866.html
ויש עוד סיבות שזה שנוי במחלוקת.

בכל מקרה סביר שאכן הגיל של שני המינים משפיע על התינוק מבחינות מסוימות, ולא רק גיל האם - וגם בלי העניין של ההשפעה הביולוגית זה לא להיט להיות תינוק של אבא בן 80...

sharonwe

New member
הרסת לי, לפחות יכולתי להאשים את האבות המבוגרים במשהוא

אמאyyy

New member
השתגעת?

בעלי טוען כך (שילד לאב מבוגר בסיכון גבוה לכל מיני בעיות), ואני בלי כל ידע בנושא, מעודדת אותו מאוד לחשוב כך כדי שלא יעזוב אותי לטובת צעירה שבודאי תרצה ילד (לא באמת
)

dana3334

New member
בדיוק דיברתי רופא הנשים שלי עד איזה גיל אצטרך אמצעי מניעה

והתבאסתי כשאמר 50 (אני בת 43). שאלתי אותו אם באמת זה סיכון לא לקחת אמצעי מניעה בגילי, והוא אמר שיש לו בדיוק עכשיו מטופלת בת 46 שהיא בהריון טבעי (לא מטיפולי פוריות). אז כן, אצטרך לקחת אותם עד גיל 50.
את החלטת שמגיל 40 הסיכוי אפסי, אבל זה לא מה שהוא אמר. הוא נמוך, אבל לא אפסי.

זה כסת"ח שלהם כדי שלא תתבעי על כניסה להריון, אבל הסיכוי אפסי

ואפסי זה לא אפס מוחלט (אבל אפסי).
אגב, גם אם יש הריון בגיל 46, הסיכוי שיצא ממנו ילד בריא הוא עוד יותר אפסי.

למעלה