ילד רביעי - כן / לא

רזאי

New member
אני יותר זקנה

אבל גם יותר פחדנית

macaroni35

New member
וואו...חברה שלי ילדה עכשיו ילד אעפ"י כל מה שכתבת...

והרופא בכלל אמר לה שהיא הקדימה את גיל המעבר והיו כבר גלי חום והמחזור נעלם... והיא פשוט נכנסה להיריון.
סיבוב שני עם ילד בן 18 בבית...ועוד אחד בן 13....והיא בגילך....ועכשיו עם תינוק.

ואגב, בשקט בשקט

יש הרבה נשים מעל גיל 40 שנכנסות להריון מתרומת ביצית, אבל שומרות את זה בסוד, כך שבסביבתן נוצרת האשליה ש"הנה, אפשר להיכנס להריון וולדת ילד בריא בגיל 45" (לא מדברת על חברה שלך דווקא
)

rnavina

New member
גם אני מכירה שני מקרים כאלה

אחד מהם - הריון של שלישייה!

אמאyyy

New member
מזכיר לי סיפור...

חברה שלי היתה נשואה לבחור עקר. את כל הילדים הם עשו באמצעות שאיבת זרע ישירות מהאשך.
רק לאחר שהתגרשה היא נזקקה לאמצעי מניעה

sharonwe

New member
ברור שמבייצים גם בגיל 47,

אבל הסיכוי להכנס להריון מביצית בגיל כזה היא, אפעס, כמו לצפות בחיינו בשלום בר-קיימא במזה"ת...

רזאי

New member
אני מכירה אנשים שבטוחים שהשלום יגיע בקרוב,

אני מכירה גם אנשים שבטוחים שהמשיח בדרכו אלינו.
בכל מקרה,ייקים לא לוקחים צ'אנסים

sharonwe

New member
אנחנו מממנים סקטור שלם שמאמין בניסים

וכמו שאמרה אחות בבי"ח שאני מכירה: "תה ותהילים לא מזיקים".

רזאי

New member
מבינה למה את מתכוונת

אבל דווקא אלה שאני מכירה, משני המגזרים,בהחלט תורמים לקופת המדינה.

אגב, משהו שלא הוזכר כאן כלל אם אינני טועה,גם אם לא פוליטיקלי

קורקט לדבר על זה...
לא יודעת איפה את גרה, ומה עמדתך בעיניין חוגים/ לימוד מוזיקה/ העשרה/ שיעורים פרטיים/ הצגות/ טיפולי ישור שיניים
וכו', אבל ילד זה גם הוצאה רצינית של כסף

אז תגידו- ילדים זה אושר, אין בכלל שיקולים כלכליים בתכנון משפחה, אפשר להסתדר ולהצטמצם, לא חייבים שני חוגים לכל ילד, לא חייבים אוכל אורגני וכו'...
נכון, אבל אין מה לעשות, בסוף יש סה"כ, ויש כמה יש לכל ילד, שזה הסה"כ חלקי מספר הנפשות בבית.
לפי מה שאני רואה מסביבי, אופנת הילד הרביעי אצל משפחות חילוניות ב"מדינת תל-אביב" היא בד"כ אצל מי שיכול להרשות זאת לעצמו (מעבר לכל השיקולים האחרים כמובן!)

macaroni35

New member
דווקא אני כתבתי שאם היו שואלים אותי וממש לא שאלו אותי...

אחרי הילד הראשון והשני בוודאי שהיה חישוב כלכלי האם כדאי ללדת עוד ילד בהתאם לרווחה המשפחתית
ומה אוכל לתת לכל ילד.
להיבט הכלכלי והגיל יש משמעות חשובה בעיניי.
אבל זה "נחסך" ממני....

ועוד משהו - לי למשל מאוד עצוב בגלל כל העניין שנקלעתי אליו שאני אהיה בת 50+ שהילד שלי יחגוג בר מצווה או שהילדה תתגייס...
לא כך תיארתי שיקרה בצעירותי במיוחד שהתוחלת המשפחתית שלנו הקרובה הסתיימה בגיל 65-70...
נכון שאין הבטחות אבל זה מאוד הטריד אותי לא פעם.(אבל זו רק אני
)

למעלה