אין ספק שכוונותייך טובות
ולא משנה עם מי דיברת על זה ומי אמר לך מה, ואיך אמר לך ואם זה היה עם 4 חברות או 3 חברות. בפירוש לא משנה. מה שמשנה זה שאת עושה את מה שנראה לך הדבר הנכון לעשות: נותנת מעצמך, מפנקת, עוזרת - הכל. אני בטוחה שאין לך כוונות רעות; להיפך! כוונותייך טובות (גם אם טיפה אגואיסטיות לפעמים, אבל היי, מי לא טיפה אגואיסט?
) עד כאן הכל טוב ויפה, הנקודה שצריך לחשוב עליה היא כיצד זה נתפס מצידו השני של המתרס!? אולי כלתך לא רואה את הנתינה האין סופית הזו שלך כמשהו חיובי? אני מנחשת כאן, אבל אולי היא מרגישה שאת מתערבת לה בחיים? אולי היא חושבת שאת מתעלמת מקיומה כאמא וכאחראית על המטבח שלה והבית שלה? אולי היא מרגישה שאת נדחפת לה? אני יורה באפילה כאן, ואין לי מושג למה כלתך מתנהגת כך, אבל אני בטוחה שיש לה סיבה. לא מתנהגים באופן כזה בלי שתהיה סיבה, את מסכימה? היא בטוח כועסת על משהו. אז ניסית לדבר איתה והיא לא התרצתה. אז עשית לה "דווקא"... לא רוצה? לא צריך! אני אעשה מסיבה, אזמין את כווולללם ולא אזמין אותך. אקט כזה רק יכול להגביר את הכעס וללבות את המריבה. אני מבינה שיכול להיות שהתנהגת כך כי נשבר לך וכי... רצית לגרום לעצמך קצת נחת... אבל שוב, בצד השני יש מישהו שמגיב למה שאת עושה. אני מציעה לעשות עם עצמך חשיבה ולבדוק כמה דברים: האם אני הייתי מסכימה שחמותי תתנהג כפי שאת מתנהגת? במידה וענית שכן, מצויין. עכשיו חשבי, כיצד כלתך עשויה להרגיש עם ההתנהגות הזו? במידה וענית לא... ובכן, מגיעה לכלתך התנצלות. התנצלות על כי לא שמת לב שאת בעצם פוגעת בצרכים שלה וכ"ו וכ"ו. הכל שאלה של כיצד הצד השני מרגיש וחווה את הפעולות שלך. האם את שלמה עם מה שאת עושה? האם היית משנה את ההתנהגות שלך? כיצד תגיבי אם כלתך תבקש ממך לעשות בדיוק ההפך ממה שאת עושה? האם תקבלי את זה? כיצד תגיבי אם כלתך תמנע מהבנות שלה להגיע אלייך? אם את רוצה לפתור את המצב, את צריכה לחשוב קדימה ולא אחורה על אותה הצעה של מעבר לדירה (שבטוח לא הייתה מטעמים רעים, אבל כנראה שלא נאמרה בזמן הנכון, עם הטון הנכון ... לא יודעת) תחשבי איך את יכולה לתקן את המצב, וכשתגיעי לפתרון בו כל הצדדים יהיו מרוצים (ולא רק צד אחד) קחי על עצמך אחריות ותפתרי את זה אם זה יהיה דרך בנך, אז עשי זאת, או שעשי את זה בטלפון או במכתב. הכי חשוב שתגיעי בסוף לדרך שבה תאמרי - ניסיתי הכל, גם להקשיב ולא רק להתגונן (כפי שרבים נוטים לעשות בזמן ויכוחים) יצא קצת ארוך... שיהיה בהצלחה
אני בטוחה שתמצאי את הדרך