יחסים עם הכלה

שיהיה בריא הבן שלך עם כלה כזאת...

ההתרשמות שלי בכול אופן שיש לך כלה קרה כקרח ואגואיסטית (אם אין סיבה ממשית כמובן שרצחת לה משהו) יש לה אגו נפוח ויש לה מזל גדוללל שאני לא חמתה למרות שאני צעירה עדיין להיות חמות. במקומך שום התיחסות ממני יותר אליהם ולחייהם אפילו לא טלפון. מי שרוצה שיבוא אלי כולל הבן. מי שלא מעוניין בנתינה שלי יכול לחפש פריירית אחרת שתרוץ אחריהם. \אגב תנסי לדבר איתו על הנושא המעיק ואם הוא ממשיך לא לכבד אותך בתור אמא ולמרות האין סיבה ברמה של התיחסות כזאת אלייך .אז זה אומר שיש לך בן ....

MoRoSH11

New member
לא אמא ולא נשואה

וקשה לי להבין את התנהגותה של כלתך. נשים, לדעתי, היו מתות לחמות כמוך ובטח שלסבתא כמוך לנכדות/ילדות. יודעת מה- גם אם היא עצמה לא רוצה בקשר איתך, שיהיה לה בכיף ואל תקחי את זה קשה (כנראה זה כבר משהו בה דפוק), אבל לילדות מגיע סבתא ולכלתך אסור למנוע זאת ממך.

פרצלה

New member
ראוי לקרוא לפני שמתלהמים

כלחתה לא מונעת ממנה קשר עם הילדות שלה. נהפוך הוא למרות המשקעים יש חופש מלא עם הנכדות מתי שהיא רוצה

אם הסבתא מזמינה את האבא ואת הבנות

אבל את האמא היא לא מזמינה בכלל, שלא תתפלא שגם האבא וגם הבנות לא יגיעו...

MoRoSH11

New member
כי אולי האמא מתנהגת באופן שגורם לכך

תפסקו להוציא תמיד את החמות רעה יש מספיק כלות שיכולות להיות מכשפות

למה את חושבת שאנחנו תמיד לטובת הכלה ???

איך קבעת את זה לאחר 2 וחצי דקות שאת כאן ? דווקא אני הייתי מאוד בעד יפהשרה בהתחלה ופתאום כשמתווספת אינפורמציה - חרא צף. ברור לי שלמטבע יש 2 צדדים, וברור לי שהכלה אינה טלית שכולה תכלת, ברור לי גם אבל שזה שיפהשרה מזמינה את בנה ללא אשתו - רק מוסיף קיסם למדורה.

MoRoSH11

New member
אני קוראת פה הרבה

ואיך שלפעמים נשים מדברות פה על החמות זה נורא

את צודקת בהחלט

ואכן יש כאן מדי פעם כלות שבוכות סתם ובכיף מלא היו מתחלפות איתן כאן. יש המון כלות מגעילות בדיוק כמו שיש חמיות מגעילות. תמיד יש ויש . יש את אלו שלא משנה מה יעשו בשבילם לא יהיה טוב. אחת תגיד - קיפלה לי כביסה = נכנסה לי לפרטיות והיא לא בסדר. השניה תגיד - לא קיפלה לי = לא עוזרת לי והיא לא בסדר. אני בעד לחשוב טוב טוב לפני שמתלוננים.

MoRoSH11

New member
לא מדברת דווקא על כאלה שמתלוננות

זה לגיטמי מדברת יותר על הצורת דיבור שלהן, שלפעמים היא ממש צורמת הרי הן כבר לא ילדות קטנות

היא אחרי לידה

הכלה. רואים שהיא לא מעונינית מה בכוח. היא קרה כקרחון והחמות עשתה לה טובה ולא הזמינה אותה אז?

יפהשרה

New member
טרום כלה

מתי כתבתי שאני לא מזמינה את הכלה אלי? הזמנתי ועוד איך, הרי ציינתי שלבעלי היה יום הולדת לאחרונה והוא פנה אליה אישית ובקש שתבוא ואכן היא "הבטיחה" שתבוא אלינו וכמובן לא הגיעה, רק הבן והנכדה הגיעו.

אוסה

New member
מגיע לילדות סבתא אבל

רק בתנאי שלא מכפישים את האמא שם. הילדים לא צריכים לשמוע את דברים על אמא שלהם. כל ילד רואה בהוריו התגלמות השלמות והערצה , לא ניתן לשלוח ילד למקום שבו שוברים לו את זה.

קרני

New member
אין ספק שכוונותייך טובות

ולא משנה עם מי דיברת על זה ומי אמר לך מה, ואיך אמר לך ואם זה היה עם 4 חברות או 3 חברות. בפירוש לא משנה. מה שמשנה זה שאת עושה את מה שנראה לך הדבר הנכון לעשות: נותנת מעצמך, מפנקת, עוזרת - הכל. אני בטוחה שאין לך כוונות רעות; להיפך! כוונותייך טובות (גם אם טיפה אגואיסטיות לפעמים, אבל היי, מי לא טיפה אגואיסט?
) עד כאן הכל טוב ויפה, הנקודה שצריך לחשוב עליה היא כיצד זה נתפס מצידו השני של המתרס!? אולי כלתך לא רואה את הנתינה האין סופית הזו שלך כמשהו חיובי? אני מנחשת כאן, אבל אולי היא מרגישה שאת מתערבת לה בחיים? אולי היא חושבת שאת מתעלמת מקיומה כאמא וכאחראית על המטבח שלה והבית שלה? אולי היא מרגישה שאת נדחפת לה? אני יורה באפילה כאן, ואין לי מושג למה כלתך מתנהגת כך, אבל אני בטוחה שיש לה סיבה. לא מתנהגים באופן כזה בלי שתהיה סיבה, את מסכימה? היא בטוח כועסת על משהו. אז ניסית לדבר איתה והיא לא התרצתה. אז עשית לה "דווקא"... לא רוצה? לא צריך! אני אעשה מסיבה, אזמין את כווולללם ולא אזמין אותך. אקט כזה רק יכול להגביר את הכעס וללבות את המריבה. אני מבינה שיכול להיות שהתנהגת כך כי נשבר לך וכי... רצית לגרום לעצמך קצת נחת... אבל שוב, בצד השני יש מישהו שמגיב למה שאת עושה. אני מציעה לעשות עם עצמך חשיבה ולבדוק כמה דברים: האם אני הייתי מסכימה שחמותי תתנהג כפי שאת מתנהגת? במידה וענית שכן, מצויין. עכשיו חשבי, כיצד כלתך עשויה להרגיש עם ההתנהגות הזו? במידה וענית לא... ובכן, מגיעה לכלתך התנצלות. התנצלות על כי לא שמת לב שאת בעצם פוגעת בצרכים שלה וכ"ו וכ"ו. הכל שאלה של כיצד הצד השני מרגיש וחווה את הפעולות שלך. האם את שלמה עם מה שאת עושה? האם היית משנה את ההתנהגות שלך? כיצד תגיבי אם כלתך תבקש ממך לעשות בדיוק ההפך ממה שאת עושה? האם תקבלי את זה? כיצד תגיבי אם כלתך תמנע מהבנות שלה להגיע אלייך? אם את רוצה לפתור את המצב, את צריכה לחשוב קדימה ולא אחורה על אותה הצעה של מעבר לדירה (שבטוח לא הייתה מטעמים רעים, אבל כנראה שלא נאמרה בזמן הנכון, עם הטון הנכון ... לא יודעת) תחשבי איך את יכולה לתקן את המצב, וכשתגיעי לפתרון בו כל הצדדים יהיו מרוצים (ולא רק צד אחד) קחי על עצמך אחריות ותפתרי את זה אם זה יהיה דרך בנך, אז עשי זאת, או שעשי את זה בטלפון או במכתב. הכי חשוב שתגיעי בסוף לדרך שבה תאמרי - ניסיתי הכל, גם להקשיב ולא רק להתגונן (כפי שרבים נוטים לעשות בזמן ויכוחים) יצא קצת ארוך... שיהיה בהצלחה
אני בטוחה שתמצאי את הדרך

riflex4

New member
כמי שסבלה מחמות וגם אני היום חמות כנסו בבקשה!

חמותי לכאורה הייתה די דומה לתאור שנתת כאן. היא היתה מגיעה עם סירים, מזוזה לי את המקרר לנקות מאחור, מוזיזה את תנור האפיה כי גם שם חשוב לנקות. היא עבדה אצלי בפרך שיפשפה סירים כל הזמן חיפשה מה לבשל לי לכאורה ממש זכיתי. אלא, שלי היה אסור בתכלית האיסור לבשל. כשאני בישלתי היא תמיד אמרה: "ככה לא מבשלים", כאשר שאלה למה הפינג'נים שלי מכוסי אבן ואמרתי שלא הצלחתי לנקות את זה יותר טוב. היא רצה בחדר המדרגות כשאני משוחחת עם השכנה ירדה את המדגות עם הפינג'נים בידיה כמובן מבהיקים ומצוחצחים "למה מארת שאי אפשר לנקות אותם תראי איך הברקתי אותם". אני רוצה להגיד לכן שאני ממש לא נהניתי משרותי הבישול, והנקיון שלה. היו שניסו ל לשכנע אותי שיש לי עוזרת בית חינם. היום גם אני חמות לעומת חמותי שהייתה באה אחת לשבועיים ונשארת אצלנו שלשה שבועות ומתערבת ככל שרק יכלה. אני הולכת לבן שלי רק כשקוראים לי. אם הנכדה שלי חולה או סתם מזמינים אותי. כשאני באה אני מביאה רק את עצמי מקסימום מתנה קטנה. גם אני יכולה להעביר ביקורת על כלתי אם רק ארצה.לא תאמינו ראיתי שומנים על דופן המקרר אבל אני יודעת שהיא גם עובדת וגם לומדת ואני יכולה רק להעריך אותה. לרגע חשבתי גם אני אולי מתפקידי לעזור ולנקות לה. אבל לנגד עיניי עמדה חמותי שלי וכמה מביך ולא נעים זה היה. לפעמים חשבתי לעצמי שאולי אני באמת יותר מידי לא עוזרת. התיעצתי עם בני האם יש צורך והאם אשתו אינה מאוכזבת מכך שאני לא מנקה לה והוא אמר לי: "אמא את נוהגת בדיוק כמו שצריך וכמו שהיא רוצה. אם כל הצער שלכם לקבל זאת מאמא נעים יותר וקל לנו לקבל עזרה ובכל זאת מהחמות זה לא נוח. חמות יקרות כדאי שתדעו את תפקידכן. אפשר להיות חמות לטייל עם הנכדים לקנות להם מתנות לקנות גם לכלה מתנות (מתנה מעולם לא קיבלתי וכשאני נתתי תמיד דחו אותה בבוז- אנחנו לא אוהבים מתנות). חמות יקרה תרגישי האם כלתך מעוניינת בעזרה או שמא אינה מעוניינת ואז זה הופך לדבר מעיק ביותר. בהצלחה במשימה - להיות חמות פרושו להיות זהירה, עדינה ולמלאות את המשימה.

האשמות רק לעצמך!

גידלת בן חסר עמוד שידרה. הכלה שלך לא צדיקה אבל לא נוראית כ"כ לעומת הבן המטומטם שלך ששכח מי גידלה אותו וזונח אותך לכלבה שלו
קצת עצבני, מצטער על השפה, אבל הבן שלך אשם פה.

מזל 17

New member
לתניס חצי האלף

זה לא שהיא גידלה ילד חסר עמוד שידרה פשוט רצוי יותר לרצות את האשה הרי האמא תישאר תמיד אימו וגם תיסלח לו על חוסר ההתחשבות לא ככה?

נומלה

New member
איזה שפה!

"ויעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו" אם בעלי היה הולך לאמא שלו בלעדי עם הילדים במצב של סכסוך מתמשך הייתי שולחת אותו לאמא שלו.

עכשיו שמו את זה בראשי של הפורומים

עם כותרת דבילית ולא קשורה "חמותי מחרימה אותי" כאילו דה ????????

אני מבינה ומרגישה אותך

שלום לך שרה יפה. קראתי כמה מהתגובות ששלחו לך. רובן ככולן צעירות שלא אוהבות את החמות שלהן וזה בלשון המעטה. לכל אלו את ואני יכולות להגיד: חכו עד שלכם יהיו ילדים נשואים ואז תרגישו מה זה הרצון לראות את הבן שהוצאתן את הנשמה עליו. את הילד שלא ישנתם בלילות בגללו, שחיבקתם בחום ובאהבה גם כשהרגיז אתכן, את הילד שחיכתם שיגדל, יתחתן ויבוא אל אמא עם ילדיו. אין מה לעשות גברתי היקרה. חמות מצטיירת ככלבה תמיד ולא חשוב מה שתעשה או לא תעשה. חמות צריכה להיות חירשת כדי לא לשמוע איך הכלה נובחת על הבן שלה. עיוורת שכדי שלא תראה את הבלגן והלכלוך שבבית של הבן שלה ואילמת כדי שלא תגיד מה היא באמת חושבת על ה"מציאה" שאיתה התחתן הבן שלה. כן, גם אני חמות. ב"ה שומעת את הבדיחות על החמות. רואה את הנכדים רק כשהכלות רוצות שאראה אותם וזה בדרך כלל כשהן נוסעות לחופשה או עסוקות בעבודה ובבילויים ומשתדלת להיות אילמת בקירבתן. אני מחזיקה לך אצבעות!!!

פרצלה

New member
את כל כך צבועה שלדעתי כל הצבע בעולם הלך אליך

מרוב שאת מנסה להראות איך כל הכלות כולן חושבות שכל החמיות הן איומות...שימי לב איך את מתארת את כל הכלות כמלוכלכות,נובחות כמו כלבות וממש לא מציאה. ולכן אין ספק בכלל שאת היית כלה מלוכלכלת ונבחנית ושאת כותבת תוך הזכרות בעברך. ובהחלט הגיוני שאינך רואה הברה את נכדייך כי לבנך יש שכל להרחיקם מרשע צבוע כל כך והשפעה רעה. מאחלת להם שתמיד ידעו לשמור ממך מרחק.

למעלה