יחסים עם הכלה

יפהשרה

New member
יחסים עם הכלה

שלום לכן וערב טוב. שוב חזרתי לעדכן אותכן מאז שכתבתי לאחרונה, אני חושבת זה היה ב- 9 בינואר 2007 כלתי ילדה בשעה טובה לפני כחודש - בת. ביקרתי אותה בביה'ח, אך הבאתי לה מתנה יפה, סלסלת מוצרי בודי-שופ כשהיא חזרה לביתה.(זאת לפי הצעת בני-בעלה). אני מצידי, הגעתי לביתם שעה לפני שהיא חזרה מביה'ח, (הפעם היא בקשה מבני-בעלה שיבוא לקחת אותה מביה'ח) ,עם סירים ועוגה שאפיתי בעצמי, כמובן, יידעתי את בני מראש אם זה בסדר שאני אכין להם אוכל ליומיים לפחות וכמובן שהוא שמח. כאשר הגיעה כלתי עם התינוקת מביה'ח נסענו להביא את נכדתי בת ה-4 מהגן ולפני שהלכנו שאלתי את כלתי אם היא רוצה שאכין לה מאכלים נוספים בהמשך, רק שתודיע לי ובכיף אביא להם. לא קבלתי יותר כל תשובה או רמז . ואכן הפסקתי להביא להם אוכל. למרות שפעם בשבוע שאני מבקרת אני מביאה להם עוגה שאפיתי. (כזאת אני...), אך כלתי עדיין באותה התנהגות "חרם" עלינו, שאני אומרת שלום היא עונה ב"שלום" וזהו. עולה לחדרה בקומה שניה , את התינוקת אני רואה או מחזיקה בידי רק שהיא למטה ,או בידי בני . עכשיו החלטנו לקחת פעם בשבוע את נכדתנו בת ה-4 מהמעון אלינו הביתה ומחזירים אותה לביתם כשהיא מוכנה כבר לשינת לילה, וכיף לנו עם זה, ואז שאנחנו מחזירים את הילדה יכולים גם לראות את התינוקת. השבת קרה משהו שלא ניתן להסבר, חברותי בקשו להביא מתנות לתינוקת, ואני בגלל שבני החליט לא לעשות שום אירוע, החלטתי להזמינם אלי לארוחה ולכן הזמנתי את בני שיביא את 2 נכדותי,הרי אם מביאים מתנה, לפחות שיראו בשביל מי המתנה, לא? מכלתי לא ציפיתי שתבוא בכלל, אבל מבני? הודעתי לו על כך 3 שבועות מראש. והזכרתי לו מדי שבוע. ביום שישי האחרון טלפנתי אליו ושאלתי אם הוא זוכר שמחר הוא אמור לבוא אלינו, ואז הוא עונה לי, יש לנו בר מצווה מחר ולא אוכל לבוא. הייתי בהלם מוחלט, אני טורחת ומודיעה לו בזמן וזו תשובתו? לפחות היה בא לכמה דקות. לא נכון? מענין מהי תגובתכם. כעוסה וממשיכה הלאה. זה בני ואלו נכדותי היקרים.

יפהשרה, ליבי ליבי

לומר לך את האמת קשה לי להבין. לפי תיאורייך כל כלה הייתה רוצה כזאת חמות. מה הקטע הזה עם כלתך ? האם פעם דברת איתה על כך ? (ומצטערת אם ציינת זאת בעבר ושכחתי). לגבי הפעם האחרונה. יש לי הרגשה שעד כה הוא עמד איתן למול אשתו וכנראה היא הצליחה לגרום לו לשנות דעתו. כל כך לא יפה. אני במקומך הייתי כבר מתנהגת אחרת. (ואז כלתך הייתה נכנסת לכאן ואומרת איזה חמות קלאפתא) . ושוב כל מה שכתבתי בהנחה שלא הייתה איזושהי מריבה או סכסוך קודם.

יפהשרה

New member
תשובה לאמא לבוגרים

בוודאי, ניסיתי כמה פעמים אבל ללא תוצאות, לצערי. הזמנתי אותה לבית קפה לשיחה, לביתי ,אך ללא תוצאות. לא היתה כל מריבה לפני כן, או סכסוך, ממש לא, עד לאותו קטע שסרבתי עם הנימוקים שציינתי בעבר, שיגורו בדירתנו הקטנה, ושזה לא בריא לא להם ולא לנו. אני לא רוצה להתגאות, אבל מי שמכיר אותי ואפילו החבר'ה שלי, בשבת האחרונה שהיו אצלנו, טענו שאני עושה את הדברים הנכונים ביותר שרק אפשר לחשוב, והרבה חמות לא היו מתייחסות כך לכלה כזאת , ולא הפסיקו לדבר רעות על כלתי, אני אפילו לא רוצה להעלות בכתב חלק מהדברים שאמרו עליה.

פרצלה

New member
מאוד צרם לי המשפט הבא:

"ואפילו החבר'ה שלי, בשבת האחרונה שהיו אצלנו, טענו שאני עושה את הדברים הנכונים ביותר שרק אפשר לחשוב, והרבה חמות לא היו מתייחסות כך לכלה כזאת , ולא הפסיקו לדבר רעות על כלתי, אני אפילו לא רוצה להעלות בכתב חלק מהדברים שאמרו עליה" יש לי הרגשה.........לא נעימה.....שאולי אולי אולי את לא מספרת לנו הכל....ואולי אולי אולי........נהגת בעבר קצת....ברוע...אולי רכלנות...כלפי כלתך? אולי? בכל מקרה,אם אני טועה והסיפ]ור שלך מושלם ולא השמטת אף פרט, וכלתך בורגז רק בגלל הסי]ור של המגורים המשותפים ואף מילה אחרת לא נאמרה ואף עלבון לא התרחש.....אז הבן שלך הוא סתם אפס. לגבי כלתך...הייתי מפסיקה לחזר אחריה כמו שכבר נאמר לך...שלום שלום ולהתראות,העיקר שתמשיכי לראות את נכדותייך.

צרם צרם גם לי .........

הרי ברור שהחבר'ה שלה יהיו לצידה ולא לצד הכלה. הרי ברור שאת צד הכלה הם לא שמעו מעולם ! לא יפה ללכלך ככה.

ועל זה נאמר ליטול קורה מבין עיניים וקיסם מבין

שיניים. נא לדמיין שהפגישה החברתית של יפה שרה, היתה בדיוק כמו הפורום הזה, הרי ברור שכמעט 99% אתן לצד הכלה ולא לצד החמות. הרי ברור שאת החמיות אתן לא שומעות מעולם. אבל מלכלות חופשי, (פסטיבל החמות מרוקאית /פולניה, פסטיבל החמות המגעילה וואט אוור). אבל מה שמותר לרבי אסור לחסידיו .

את טועה לדעתי

דווקא אני לא מבינה את הכלה של יפה שרה שלדעתי גם דיי חוצפנית. פשוט צרם לי זה שהיא הביאה דוגמא ש"אפילו" החברה שלה מלכלכים על הכלה שלה. כאילו החבר'ה הם אוטוריטה לענייני כלות.

לומר שהכלה מתנהגת לא יפה זה אינו לכלוך

לכלוך זה בדיוק הפסטיבלים המגעילים שעשיתן כאן. ולכלוך זה לא ה"צרות האמיתיות שמובאות לכאן מדי פעם". וקפצי לי יקירתי, זה שאני לא משתתפת כאן, לא אומר שאני לא קוראת כאן.

קפצילי

New member
פאבוריטה יקרה, עד כמה את בקיאה באמת

במה שקורה בפורום הזה ? פעמים רבות כלות הותקפו פה כ"כ קשה, עד כי לא העיזו להיכנס עוד לפורום זה לעולמי עולמים.

מי שרוצה לקבל דעה אמיתית, צריכה גם לדעת לקבל

תשובה שלא בדיוק תמצא חן בעיניה. כן , לפעמים יש חוות דעת שלא בדיוק מחבקת, וצריך להקשיב גם לה, וזו לא התקפה כי גם מבקורת לא מחמיאה לומדים יקירתי. מה לעשות אלה החיים.

קפצילי

New member
לא חשתי מותקפת

ולא ברור לי מה בדיוק כתבתי שגרם לך לחשוב כך. רק תיקנתי אותך, כי כנראה שאינך יודעת, שפעמים רבות הותקפו כאן הכלות דווקא.

פרצלה

New member
את טועה ובגדול

אבל ברור שלא תחזרי בך. עד היום ועד שנכתב המשפט הזה,אני הייתי בעד שרה יפה. בכלל יש הרבה מיקרים שאני למשל בעד החמה ולא הכלה. אבל מי אני שאפריע לך עם עובדות? שיהיה לך יום טוב,רק תדעי,צידת השקרנות היא מידה רעה.

יפהשרה

New member
טרום כלה

החברה שלי הם חברים של כ-30 שנה, הם מכירים אותי מכל הכיוונים, והם שומעים ממני ומבעלי, כי הם מתענינים בנושא הכאוב הזה, והם מקבלים מידע אמיתי ולא מסולף - לחלוטין. ותאמיני לא אני לא מלכלכת, אלא מוציאה את כאבי למי שקרוב לי מאד ומייעץ

כנראה שלא הבנת אותי

גם אני מספרת לחברות שלי, אבל ברור שהן חברות שלי והן לטובתי ולצידי לא משנה מה, וברור לי שהרושם שישאר להן מחמותי הוא הרושם שאני אצור אצלם. אבל הכוונה שלי הייתה לצורה בה רשמת את מה שרשמת "אפילו החברה שלי" (האפילו - זה מה שהיה לי צורם לעין). זהו.

יפהשרה

New member
טרום כלה

זה לא ענין של "לטובתי ולצידי" כל המקרה שמתחילתו לא היה צריך להגיע המצב שבו הוא נמצא כיום, בגלל סירוב שיגורו אצלנו בתנאים שציינתי בעבר צריך לנתק יחסים אתי? הרי הכל היה כל כך טוב לפני כן, ואני מתנצלת אם התבטאתי בצורה שצרם לעין, אבל זה היה כבר, כנראה, מתוך יאוש למצב. לדעתי, לא מגיע לי.

יפהשרה

אין לי מושג מה נכון או לא נכון וכל מה שאני כותבת זה בעקבות מה שאת מעבירה לנו על גבי הפורום. יכול להיות שאכן כלתך מתנהגת בזלזול ולא בדיוק מנסה לסייע למאמץ לשלום. אבל זה שאת מציינת שאפילו החבר'ה שלך אמרו.... זה כאילו את בסך הכל מחפשת הצדקה לדברייך ומתן גזר דין בהכרעה מי רעה ומי לא. יקריתי, גם אני פורקת קיטור מול חברותי על יחסי עם החמות , אך לא מתפארת בכך ש"אפילו הן אמרו". הן לא צד בעניין. שבי עם כלתך ובנך ודברו בכנות. וכמו שאמרה קפצילי - לא כל דבר צריך להאשים את הכלה, - הבן שלכן הוא לא חסר אופי וגם לו יש צד ודעה.

למה צרם

האם את לא משתפת חברים שלך במצוקות שלך ? זאת לא רכילות. זאת העלטת מצוקה בפני חברים. ואם הם חושבות כמוה זה אולי לא רק בגלל היותם חמיות כמוה או חברותיה. אולי באמת כלתה היא מזן הקר והמתנשא ? את לא מכירה כאלה ? אולי זה המקרה ? ונראה לי שכלתה בין היתר שומרת לה טינה בנושא הדירה.

למעלה