יחסים עם הכלה

פרצלה

New member
יש הבדל הין לשתף חברה או שתיים

בבעיות באופן אינטימי ויש לשתף את החבר'ה ולשבת כל החבר'ה וכמו שכתבה יפה שרה ללכלך על הכלה כולם יחד במילים שהאינטרנט לא סובל. אמא לבוגרים,את בכנות לא רואה את ההבדל,ככה עם יד על הלב?

e y a l 2 1 4

New member
ולי יש הרגשה

שיש קשר בין הדינמיקה שנוצרה בקרב החבר'ה הללו בענין הקשר בין יפהשרה לכלה, לבין ההתחמקות של הזוג מעריכת היומולדת במחיצתן. יכול להיות שבשביל יפהשרה זה רק "בשביל שהן תראינה למי הולכת המתנה" אבל בשביל כלתה זה מסמל הרבה יותר..

פרצלה

New member
וואלה...נקודה למחשבה

יכול להיות גם שהכלה מרגישה את הרוח הרעה שנושבת מחבורת ה"שופטות" הללו והיא לא רוצה אותן בביתה. נראה לי גם שהן לא באמת רוצות לתת מתנה,הן יותר רוצות לרגל ולרחרח בבית של "המכשפה" כך או כך...יש לי תחושה קשה שלא סיפרו לנו הכל....

אני חושבת שאת ואייל הלכתם רחוק מידי

ולמה? כי התנהגות כלתה כבר לפני הזמנה זו הייתה בלתי סבירה לטעמי (בלשון המעטה כתבתי סבירה). אני משום מה קוראת את יפהשרה אחרת. לעיתים אפשר בין השורות להבין הרבה מעבר לכתוב ואני חשתי את כאבה. ואוי לי, אוכל את הכובע בפניכן אם טעיתי.

יפהשרה

New member
פרצלה

כמה שאת לא צודקת. ראשית, החברה היו בביתי לארוחה, והוזמנו רק בני ונכדותי, כלתי לא הוזמנה על ידי והסיבות ברורות(היא לא מדברת אתי) וממש לא נכון, אנחנו חברות שמתאספות לא לשם ריכולים, אבל כולן יודעות מה מצבי ומן הנימוס שאנחנו נפגשות הן שואלות מה המצב, האם יש שינוי בהתנהגות של כלתי. וכו'... ואת יכולה להיות בטוחה ובתחושה שהכל ספרתי והכל נכון ולא הסתרתי דבר מכן

אם את לא מזמינה את כלתך

איך את רוצה שבנך יבוא ??? חחח הצחקתיני בראש חוצות ! משפחה היא יחידה אחת. אם אמא שלי הייתה מזמינה אותי ללא בעלי - בחיים לא הייתי הולכת ! בעלי הוא חלק ממני.

ועוד משהו

אחרי שאת כותבת שלא הזמנת אותה בכלל אלא רק את בנך ונכדותייך - גורם לי לחשוב שאולי יש סיבה מוצדקת להתנהגותה של הכלה...

srurh

New member
ממש צודקת

לדעתי גם אימי רוצה את הבן צמוד אליה ולראות את הנכדה,באשר לכלה-מי זאת.לא מקובל עליי

בדיוק מה שחשבתי

בשניה שקראתי את השורה הזו "בשביל שהן תראינה למי הולכת המתנה" זה הזכיר לי משהו אחר אבל על אותו עיקרון... הכרתי איזה אב אחד שהיה רואה את הילדים שלו בערך פעם בשנה שנתיים אבל כשהיה פוגש אותם ליד החברים שלו היה אומר בגאווה "הנה הילדים שלי" כאילו הם איזו תמונה או פסל שמראים לחברים ועד אז הם שוכבים בבויידם וזה בדיוק מה שהרגשתי שקראתי את השורה הנ"ל...

ממש לא

אני רואה בדמיוני 4-5 חברות טובות של יפהשרה והיא משתפת אותן. איני חושבת שכאשר כתבה חבר'ה התכוונה למה שאת ואני קוראים חבר'ה. ולמה את קוראת ללכלך. לשתף זה בהכרח ללכלך ?

פרצלה

New member
אמא לבוגרים קראי את הציטוט הבא:

יפהשרה:אבל מי שמכיר אותי ואפילו החבר'ה שלי, בשבת האחרונה שהיו אצלנו, טענו שאני עושה את הדברים הנכונים ביותר שרק אפשר לחשוב, והרבה חמות לא היו מתייחסות כך לכלה כזאת , ולא הפסיקו לדבר רעות על כלתי, אני אפילו לא רוצה להעלות בכתב חלק מהדברים שאמרו עליה. היבר'ה שהיו זה לא 4 חברות,זה סביר להניח החברות ובני זוגן. והם פשוט לא הפסיקו לדבר רעות(את מבינה כמה זה חמור לשבת ולדבר רעות באדם שאינו נימצא? אדם שלא יכול להתגונן?)על כלתי דברים ששרה לא רוצה אפילו להעלות על הכתב. \אם כל הכבוד ליפה שרה.....גם אני לא הייתי מכניסה לביתי את קן הצרעות הללו בצורת החברות שלה שצריכות לראות לאן הולכת המתנה........... אוך....זה נישמע לי כזה מגעיל. ואני כבר כמעט בטוחה שכנראה היו דברים אחרים שאנחנו לא יודעים.

פרצלה

כנראה שכבר לא נסכים (וזה בסדר.לא חייבים להסכים). לאחר שקראתי את כל מה שיפהשרה עשתה לכלתה מהלידה, איך התייחסה, מה הכינה לי זה מאוד כואב שאני קוראת איזה יחס היא מקבלת. סלחי לי פרצלה, אך יש לי אמפטיה לאישה. אני חושבת שאת מתמקדת בטפל ולא בעיקר לדעתי. מבחינתי: העיקר התנהגותה של יפהשרה כלפי כלתה ומה היא מקבלת. ואני עדיין טוענת שהקטע של הדירה הוא מה שגורם לכלתה להיות כל כך .... וכמובן ,בוקר טוב לך

פרצלה

New member
אכן לא נסכים בעיקר כי

אני כבר לא קונה את הסיפור קורע הלב הזה. לא ניתפס בעיני שיכול להיות שכל ההתנהגות של הכלה נובעת מכלום. לדעתי לא שמענו את כל הסיפור האמיתי ועצם זה שיפהשרה משתפת את כל החבר'ה שלהם ועוסקת בכלתה ומחממת עליה את כל כולם שיושבים ויורדים עליה מראה על אופי מסויים.....והוא כנראה לא הכי מוצלח,ואני מתחילה להבין שכנראה הכלה עברה דברים לא נעימים בדרך אל ההתנכרות.

פרצלה

New member
ועוד משהו קטן

לו הכלה הזו היתה כזו מכשפה היא היתה מונעת ממנה לראות את הנכדות ועובדה שהיא לא עושה את זה. היא עולה בשקט ופשוט מתרחקת. אישה רעה היתה נוקטת בדרכים נקמניות עובדה שהיא לא. זו נקודה קטנה למחשבה.

קפצילי

New member
מה שלי הכי מפריע בסיפור הזה

זה שיפה שרה מייחסת את כל מה שקורה לכלתה בלבד, כאילו לבנה אין מילה בכלל, כאילו מי "שקובע" בשבילו הכל - גם את דרך התנהגותו עם אימו - היא אשתו. זה לא יוצא דופן. זו הנורמה. תמיד כשאנחנו קוראים מכתבים של חמיות שנתקלו ב"בעיות" (בואו נגדיר זאת כך) עם בניהן וכלותיהן, הבן מוגדר כ"איש טוב לב, כנוע, עושה כל מה שאשתו אומרת". ברור, הרי הכי נוח לברוח למקום הזה של להאשים את הכלה בכל מה שקורה. כל מה שטוב מיוחס לבן וכל מה שרע - לכלה. רבות החמיות שגם מתארות את בנן כאומלל ומסכן הנאלץ, שלא מתוך רצון חופשי, לחיות עם אישה מכשפה שכזאת. ואני שואלת, אם הייתן אתן אמהות לתפארת, אם גידלתן את בניכן בצורה הטובה ביותר ונתתן לו את החינוך הכי טוב שרק אפשר לתת, וגם כשהתחתן קיבלתן את האישה שבחר בשמחה, על מה ולמה יהפוך הנמר חברבורותיו ויתנהג כך ? לרגע לא יחשבו אותן חמיות שאולי משהו בהתנהלות שלהן לא בסדר. הרבה יותר הגיוני לפסוק שהכלה פשוט כישפה אותו. אני מכירה את זה אישית: כשאני ובעלי נותנים לגיסי או גיסתי את האוטו שלנו זה הודות לטוב ליבו של בעלי. כשאנחנו מסרבים לתת את האוטו כיוון שאנחנו - מה לעשות- פשוט צריכים אותו, זה רק בגללי. כשאני ובעלי מגיעים כל שבת לחמותי, זה הודות לאופיו הטוב של בעלי. כשאנחנו מחליטים לנסוע לאנשהו, רחמנא ליצלן, ומודיעים שלא נגיע - זה רק רק בגללי. כשאני ובעלי עוזרים לדוד של בעלי שהסתבך, זה הודות לנתינה המבורכת של בעלי. כשאנו מחליטים לסרב פעם אחת לגחמותיו של הדודו, זה אך ורק בגללי, ברור. לא פעם ולא פעמיים ישבה מולי חמותי ושיבחה את בנה (בעלי) על הנתינה הרבה שיש לו, על טוב הלב שלו, על אופיו הנוח, כדי שלא אשכח לרגע איזה מזל נפל בחלקי שהבחור המקסים הזה ניאות להתחתן איתי. לרגע היא אינה חושבת שאולי הנתינה הגדולה כ"כ של בעלי היא גם בזכותי, בזכות זה שהוא נשוי לאישה שמאפשרת לו לתת ולתת ולתת, ולעיתים אף (ועל זה היא אינה חושבת, כמובן) מעודדת אותו לעשות זאת. לכן דרך הצגת הדברים של יפה שרה מוטלת בספק מבחינתי. זה הנרטיב הידוע שאנחנו רגילים אליו.

פרצלה

New member
מחזקת ומוסיפה

אם באמת הסיפור הוא רק מה ששמענו ויפהשרה היא קורבן של כלה מכשפה,איך יתכן שהבן שלה לא מנסה לעזור לה? הוא כזה ילד טוב אבל רואה את אימו האומללה סובלת כל כך ושותק? לא הגיוני!!!

גארוטה

New member
מסכימה מאד עם האבחנה של פרצלה

מאז ומתמיד הסיפור של יפה שרה נראה לי מיתמם מידי ורב בו הנסתר על הגלוי. לא ייתכן שכל הסאגה הזו התחילה מסירוב תמים של יפה שרה למגורים משותפים עם הכלה והבן, וגם אם כן היא כנראה עשתה זו בצורה כל כך מכוערת אחרת לא ניתן להסביר כזה ניכור מצד הכלה (שמקבלת תמיכה מהבן לאורך כל הדרך). הצורך של יפה שרה לחיזוקים מ"החבר'ה" ומהפורום פעם בכמה זמן מחזק את ההנחה שמשהו פה מריח לא טוב.

למעלה