יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לא שמת לב אבל כל מה שציינת הן מצוות בין אדם לחברו ולא בין אדם למקום, ויו"כ מכפר רק בין אדם למקום. לא טענתי שצריך להיות דוס אלא אם החלטת לצום ע"פ היהדות עליך לקיים את המצוות בין אדםן למקום המופיעות בתורה. אם אתה צם ולא מקיים מצוות בין אדם למקום הצום שלך אינו מכפר ולמעשה צבוע ומיותר.

water spell

New member
נישמע הגיוני..!

מהן המיצוות בין אדם למקום..? ולמה נהוג לבקש סליחה מאנשים ביום כיפור אם זה לא מכפר על מה שבן אדם לחברו??

SupermanZW

Well-known member
תשובות

המצוות שבין אדם למקום הן: ארבעת הדברות הראשונות, תפילות, והאמונה בכך שכל מה שקורה לנו נגרם מאלוהים לטובתנו, יש עוד כמה אך הן נגזרות ממה שכתבתי. לבקש סליחה מאנשים צריך מיד אחרי שפגעת בהם, ואם נזכרת מאוחר יותר אתה צריך לבקש סליחה מיד כשנזכרת ולא לחכות עד יום כיפור. כפי שכתבתי, יום כיפור לא מכפר על עברות בין אדם לחברו.

s h u r i k

New member
בזה אני מסכים עם סופרמן ../images/Emo9.gif

וזה גם מה שלימדו אותי בבית ספר הדתי שהייתי בו

Zot ani 1

New member
מצוות בין אדם למקום...

הם מצוות שבין אדם לאלוקים, שצריך לקיים כמו שבת,כשרות,וכו וכו וכו.... ונהוג לבקש סליחה כי ברגע שאת מבקשת סליחה מבן אדם את מקיימת מצוות בין אדם לחברו...בכך שאת עושה שלום בין בני האדם....

Vrock

New member
ומה עם אנשים

שרוצים להגיע לרמה יותר גבוהה של מודעות באמצעות הצום, ולא לנסות ולכפר על חטאיהם כלפי אלוהים? הם גם צבועים? אני מאמין שדרך צום והתנזרות אפשר להגיע לרמה גבוהה יותר של מודעות אישית וחברתית ולגבש אישיות. יום טוב ואהבה.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

הצום לא מפתח מודעות, באמצעות הצום הצם מראה לאלוהים שהוא מענה את עצמו על מנת לכפר על עוונותיו כלפיו, מי שצם לא על מנת לכפר על חטאיו כלפי המקום פועל בצביעות ולא רק שחטאיו אינם מתכפרים אלא שהוא מוסיף חטא על פשע כי כל מטרת הצום היא כפרת עוונות בין אדם למקום. למודעות אישית וחברתית ניתן להגיע בדרכים רבות, צום אינו אחת מהן.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אם אתה לא מאמין לי אתה יכול לשאול רב, תקבל אותה תשובה בדיוק.

Vrock

New member
אני לא מדבר

מבחינת ההלכה. דיברתי על זה שהוא החליט שצום לא עוזר לך להגיע למודעות יותר גבוהה. אני חלקתי עליו.

SupermanZW

Well-known member
הסבר

צום לא עוזר לך להגיע למודעות כי כשאתה רעב אתה מתקשה לחשוב ולהתעמק בנושאים החשובים לך, לכן בדרך זו אינך יכול להגביר את מודעותך.

SupermanZW

Well-known member
אז למה אתה צם ביו"כ דווקא

אתה יכול לצום ביום שרירותי כדי להעלות את המודעות העצמית שלך, למה להיות צבוע? ממילא אין לך מטרה לכפר על חטאיך בין אדם למקום באמצעות הצום (של יום כיפור דווקא), אז למה אתה מוסיף חטא על פשע?

s h u r i k

New member
אמממ.. אלון

זה שאתה לא מאמין באלוהים ושיש לך דעות שונות (צודקות או לא, לא אכפת לי) אני מכבד את זה. אבל תכבד בבקשה את האנשים שמאמינים במה שהם עושים (אפילו אם זה לא נכון) ואל תיקרא להם "צבועים"... כי זה פוגע (אנוטה שלי לא צבוע
)

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני כן מאמין באלוהים, דאיסט אם לא ידעת. מטרת הצום ביו"כ היא כפרת עוונות בין אדם למקום, וכל שימוש בצום למטרה אחרת הוא צביעות.

s h u r i k

New member
זאת הדעה שלך!!

אבל אתה צריך לחשוב על אנשים אחרים.... כי ליקרוא למישהו צבוע זה פוגע!! גם אם אתה צודק ואכן זה צביעות אתה צריך לכבד אנשים אחרים!! ולא אכפת לי אם הם צבועים או לא.. דעות פוגעות צריך להשאיר לעצמיך!

SupermanZW

Well-known member
הוכח תוכח את עמיתך ולא תשא עליו חטא

מכיר את המשפט הזה?

למעלה