יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
הסבר

כאשר ידוע לך שחברך עומד לחטוא עליך להזהיר אותו כי אם לא תעשה כך גם אתה חוטא. מי שצם ביום כיפור מהסיבה הלא נכונה מבצע חטא ואם ילכו אחרים בדרכו יחטאו גם הם, לכן הוא חוטא ומחטיא, חטאו כלפי המקום הוא צביעות וכלפי חבריו החטאתם, ולכן כתבתי מה שכתבתי. אם אתה חושב שאני טועה אתה יכול לשאול רב. מוטב שאדם לא יצום ולא יחטיא מאשר יצום ויחטיא, או כפי שנאמר "גרוע מחטיאו יותר מהורגו".

Vrock

New member
איזה חטא?!

המודעות העצמית שלי נועדה כדי להפוך אותי לאדם טוב יותר, לא למען עצמי כי אם למען אלו שאני בקשר איתם ולמען החברה בכלל. אבל צום שמלווה במניעת הנאות (מחשב, טלוויזיה, קריאה) הוא עניין מאוד קשה ומתיש וכשאתה יודע שהרבה אנשים צמים איתך באותו היום זה מקל עלייך. אני יודע שאני לא אוכל לכפר על חטאי לאלוהים באמצעות הצום ביום כיפור ואני גם לא משלה את עצמי בנושא.

SupermanZW

Well-known member
אבל אתה חוטא ומחטיא

בכך שאתה מנצל את צום יום כיפור למטרה שונה מזו שלשמה נועד אתה חוטא כלפי המקום ובכך שחבריך עלולים לאמץ את סיבותיך הלא כשרות לצום אתה מחטיא גם אותם.

ברור שאני צמה!!!! בין הארוחות...(;

וכשאני ישנה. אבל שיהיה לכל מי שצם, צום קל:) אז מי בא לשחוט איתי תרנגולת?

L e s h i y

New member
אני לא צם

אני לא צם וגם אף אחד אצלי בבית לא צם. מזל שאני לא סוגר יום כיפור בבסיס - אחרי שכל השבוע האכילו אותנו במנות קרב ארורות בגלל וירוס שהיה בסוללה ובגלל יציאה לשטח זה כייף לאכול סוף סוף אוכל נורמלי בשישי-שבת. מסכנים הצמים בסוללה שלי.

למעלה