יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

SupermanZW

Well-known member
לא מפריע לי

אבל כמו שכתבתי, חוץ ממך ומלאהל'ה אף אחד מהצמים לא יודע למה הוא צם ומרמה את עצמו. כל הצמים שלא יודעים למה מקיימים עברה הקרויה בשם "אחטא ואשוב" (לכן יו"כ אינו מכפר על חטאיהם) שהיא חטא חמור, ומי כמוך צריך לדעת את זה.

Zot ani 1

New member
ואולי....

הם כן יודעים? הרי כמעט כל מי שצם יודע שזהו יום כיפור וזה כבר נהדר! ואני בטוחה ש- 99% יודעים את תוכן הדברים הכללי לפחות... ומי שצם ולא יודע מדוע זאת משום שאף אחד לא אמר לו ולא חשף אותו לסיבות ולכן זה לא אשמתם בכלל. והם לא עוברים שום עברה....

SupermanZW

Well-known member
אני מאוד מופתע מדברייך

את יודעת שיום כיפור בא לכפר על חטאים שבין אדם למקום ושהאנשים שצמים ולא יודעים למה ממילא לא מקיימים את המצוות שבין אדם למקום ומיד לאחר הצום ימשיכו לחטוא מול המקום, מכאן נובע שעצם היותם צמים היא עבירה מסוג "אחטא ואשוב", לכן חטאיהם אינם מתכפרים, אני לא מדבר כאן על שום אשמה אלא על השקפת הדת, מי שחושב שהצום מכפר לו על חטאיו אך לא משנה את הליכותיו לאחר חרטה כנה אין חטאיו מתכפרים כלל (שוב, על פי השקפת הדת).

Zot ani 1

New member
איני

מכירה את המושג הזה שאתה מדבר עליו של "אחטא ואשוב".... אבל, מה שאני יכולה להגיד לך שמצווה אחת יכולה לשנות מציאות שלמה. מי שלא יודע למה צמים ביום כיפור ממילא לא יודע למה מקימים מצוות אחרים ביום שאחרי ומה הם בכלל.... ומי שרק צם בכיפור בעצם מקיים את המצווה שבין אדם למקום אפילו שלא יודע למה ואיך וכמה....

SupermanZW

Well-known member
באמת אינך מכירה?

את לומדת תורה או ישנה בכל השיעורים? אדם שחוטא ומבקש סליחה וחוזר חלילה מראה בכך שאין בו חרטה אמיתית, זהו "אחטא ואשוב", אנשים שלפני ואחרי הצום אינם מקיימים מצוות בין אדם למקום אין יום כיפור מכפר עבורם כי אינם משנים הליכותיהם, לכן חטאם הוא "אחטא ואשוב" גם כן, ואם את לא מאמינה לי לכי לשאול את הרב שלך. יש המון מצוות בין אדם למקום, הצום אינו אלא אופן להראות חרטה על חטאים שבין אדם למקום (או אי קיום מצוות בין אדם למקום), אך מי שממשיך לחטוא מול המקום או לא לקיים מצוות בים אדם למקום אין יום הכיפוריםיכול לכפר לו, גם את זה יאמר לך כל רב.

Zot ani 1

New member
באמת איני מכירה...

אבל הרעיון של זה מובן לי אבל כמו שכבר אמרתי זה לא תמיד כל כך קיצוני. ונראה לי כבר בילבלת הכל- התחלת מזה שיש בני אדם שצמים ולא יודעים למה ולכן זה חסר תועלת -כדברך, כי הם ממשיכים לחלל ואני אמרתי שאם הם לא יודעים למה צמים בכיפור קל וחומר לא ידעו על עומקן של מצוות אחרות... ועכשיו אתה מדבר על אנשים אשר שלא מקימים מצוות בכוונה זאת אומרת מבקשים סליחה ואז חוזרים לדרך הישנה... וזה כבר נושא אחר... לא על זה אמרתי את מה שאמרתי.. והצום לא רק נועד כדי שנבקש סליחה מאלוקים אלא גם יום של התנקות והתרוממות בשבילנו אנו הופכים דומים למלאכים ביום זה ע"י שלא אוכלים ולא שותים ויכולים לעלות רק מעלה ולמעלה....

Zot ani 1

New member
יש טעם

כמו שכבר אמרתי- מי שצם מקיים את יום כיפור. וזהו. זה לא משנה מה היה אתמול ומה יהיה מחר. היום זה היום. מי שצם ירגיש את תועלת בעצמו.....

SupermanZW

Well-known member
זה משנה כי

מי שמבקש סליחה ולאחר מכן ממשיך לחטוא לא סולחים לו.

leahle

New member
סופרמן

אני לא הולכת להכנס לויכוח הזה, אני כבר יודעת שאני אשאר בדעה שלי ואתה בשלך, ולמען האמת אני ממש לא מחפשת לשנות, לא את הדעה שלך ולא את של אחרים "איש באמונתו יחיה". מה שכן רציתי להגיד לך - שאני נדהמת כל פעם מחדש מהידע העצום שלך, בכל נושא וביהדות ובהלכה בכלל. קיצר - אני רוצה ת'מתכון להצלחה, או שזה פשוט שכל שנולדים איתו או בלעדיו? :))

SupermanZW

Well-known member
תגובה

המתכון להצלחה הוא להציב לעצמך מטרות ולהשיג אותן, אין לכך קשר להלכה היהודית או כל דבר אחר. הידע שלי ביהדות והלכה נובע מכך שהייתי פעם דתי. אני כתבתי את מה שכתבתי כי חבל לי על אנשים שחושבים שהצום מכפר על חטאיהם בזמן שהוא לא והם מענים עצמם לשוא, את לפחות יודעת למה את צמה ומשנה משהו בחייך אבל אחרים מענים עצמם ללא תועלת.

s h u r i k

New member
אמממממ

אני לא בטוח שהיתכוונת לזה אבל לפי תהילים ט"ו כדי להיות "צדיק" וקרוב לאלוהים אתה לא צריך לעשות דברים מעל ומעבר... מי ראוי להיות קרוב לאלוהים: (פסוק ב) רק השלם במידותיו הטובות.. סמל השלמות המוסרית- דבר אמת, שכל מחשבותיו הן אמת. (פסוק ג) לא דיבר בלשונו דברי רכילות... לא עשה לרעהו רעה- מעשים המביאים נזק ממשי- לדברי עלבון. (פסוק ד) יכבד את הראויים לכבוד ואת אלו שלא ראויים לא יכבד... אף פעם לא יפר את שבועתו אפילו אם היא לרעתו... (פסוק ה) לא דורש ריבית מין העני שלווה ממנו כסף. אינו לוקח שוחד כדי להטות את המישפט. "עשה אלה לא ימוט לעולם" כלומר, לא זה בלבד שהוא יהיה קרוב לאלוהים הוא לא יפול לעולם מכל ביחנה שהיא... קיצר... לא חייב להיות דוס שהולך כל יום לבית כנסת ומברך כשהוא רק מריח אוכל, תעשה דברים אלו ואלוהים יסלח לך, וגם אתה תיהיה אהוב בחברה לדעתי!! וזה לא דברים שקשה לעשות... אתה עושה גם ככה חצי מהם בלי לשים לב!

s h u r i k

New member
למרות שאני לא הכי שלם

עם החלק הראשון של פסוק ד'.... לדעתי צריך לכבד ולאחל טוב גם לאלו שהכי שנואים עליינו (למרות שאני לא הכי עושה את זה)

SupermanZW

Well-known member
אתה כנראה מתבלבל

"לא ראויים לכבוד" אינם השנואים עלינו אלא אנשים חסרי מוסר או בעלי מוסר מעוות (בלי קשר אם עשו לנו רע או לא). אפשרי אולי לכבד אדם השנוא עליך אך לאחל לו טוב זה בלתי אפשרי, ודבריך מזכירים לי מאוד משפט שאמר ישוע "כאשר אתה מקבל סתירה תן את הלחי השניה", האם לכך אתה מטיף?

s h u r i k

New member
לא

אני פשוט אומר שאם אנחנו נידע לאחל טוב גם להכי שנוא עליינו העולם יראה טוב יותר... זה כל מה שהיתכוונתי!

SupermanZW

Well-known member
זה בלתי אפשרי

היותך אנושי גורמת לכך שתרצה לנקום במי שאתה שונא, וגם אם לא תנקום בפועל תרצה שיקרה לו רע על הרע שגרם לך לשנוא אותו, לכן אם אתה מאחל בפיך טוב לזה שעשה לך רע בזמן שבלבך אתה מאחל לו רע אתה אדם צבוע ועולם של צבועים אינו עולם טוב יותר.

s h u r i k

New member
אממממ

לא אמרתי שאני עושה את זה.... אני רק חושב שאם אנשים היו יכולים לאחל וליתכוון לזה מכל הלב אז העולם היה יכול להיות טוב יותר... אפשר להוסיף את זה לכל שאר ה"אמים"!!

Vrock

New member
העניין עם זה

לדעת מי איש טוב ומי לא. כלומר- לא לשנוא לשווא.

למעלה