יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

AeroSlash

New member
יאנקה ../images/Emo45.gif

ה בדיוק מה שאני אומרת לכל העולם כבר שנים ואף אחד לא מקשיב לי
אומרים לי דברים בסגנון:"ככה כתוב, ככה יעשה ואת לא תתחילי לשנות פה חוקים" ודברים דומים.. גאד!!! מי מנסה לשנות חוקים!? אני אומרת שאם רוצים לבקש סליחה לא צריך לחכות שנה שלמה בשביל להתענות וכך לבקש סליחה, צריך לגשת לאותו המישהו המסויים ופשוט להגיד את מה שיש.. וכן, גמני לא צמה, רק בשנה שעברה צמתי...

Vrock

New member
מאז הברמצווה אני צם.

המשפחה שלי מנסה לתמוך בי אז גם הם צמים אבל הם רואים טלוויזיה. אני צם גם בקטע דתי אבל לא הולך לבית הכנסת כי אני לא רוצה ללכת לבד (אני לא יודע להתפלל). עיקרו של היום הזה הוא חשבון נפש עם עצמך שמביא אותך לשיפור עצמי וגם ללהיות בן אדם טוב יותר. בשביל להגיע לדרגה כזאת של חשבון נפש צריך לצום ממש בצורה מלאה- בלי אוכל, שתייה, טלווויזיה, ספרים, אור ואפילו בלי אוננות. זה טוב לצום יום בשנה כדי סתם לחשוב. מי שרוצה לעשות חשבון נפש ע"י צום בלי התייחסות לקטע הדתי זה אפילו מאוד מומלץ אבל עדיף לשתות מים כי לא לשתות זה מזיק לגוף. הכי חשוב זה לא לפגוע ברגשות של אנשים שצמים כלומר לא לשמוע מוזיקה בקול וכאלה. לי אישית זה לא מפריע אבל יום כיפור הוא יום מאוד קדוש ויש שלוקחים את זה קשה. (יום טוב ואהבה).

Janem

New member
אני צם.

אפשר להפיק מהיום הזה את המיטב: לנקות את הגוף והנפש, לשוחח עם אלוהים ועם מלאכים, להיות חלק מהעם, ללכת פעם בשנה לבית כנסת, וכמו כן: לראות סרטים עם המשפחה בדיוידי, לקחת את האופניים לסיבוב ולנהל שיחות נפש. מה גם שהשנה ערב יום כיפור יוצא היומהולדת של אחותי... שגם תצום כי היא בדיאטה תמידית. :)

Janem

New member
היא בדיאטה

גם בלי יום כיפור, היא לא הייתה נוגעת. זה דווקא יצא לה בול.

s h u r i k

New member
עדיין לא החלטתי אם אני צם

אבל אני חושב שאם צמים אז צריך לעשות את כל השאר... וזאת אומרת לא לעשות כלום. לא לגלוש באינטרנט, לא ליראות טלוויזיה, קיצר להיכנס למתכונת של שבת.... אבל אני מוכן לוותר על בית כנסת... קיצר לעשות הכל או כלום.... חצי לא בא בחשבון אצלי!

AeroSlash

New member
גם אצלי...

בגלל כשהחלטתי לצום שנה שעברה כל כך השתגעתי משיעמום שהתחלתי לחלום על התרגילים שלי בפיסיקה ואני לא צוחקת... זה היה מפחיד להתעורר ולראות את המספרים רצים לי מול העיניים =\ אני לא מבינה את האלה שצמים ורואים טלויזיה... צמים? צומו עד הסוף פיפל... רק אל תתחלמו על פיסיקס

חחח אני לא צם בכלל...

ואני בכלל אטאיסט.... לא חושב שאלוהים יושב שם למעלה ועושה V לכל מי שצם וביקש סליחה, ולזה הוא סולח למרות שהוא חטא מלא כל השנה, ואם מישהו יושב בבית ואוכל חזיר ואז שותה חלב ביום כיפור ולמרות זאת הוא אדם טוב ולא חטא הרבה השנה אז אלוהים ישים עליו X... נו באמת זה טיפשי.. כשאני מרגיש שאני צריך לבקש סליחה אני מבקש סליחה ולא צריך לעשות את זה ביום אחד בשנה עם כל העם כמו דפוק! אבל שיהיה צום קל למי שצם ואני מכבד את זה...

vk3

New member
לא צם ולא כלום כלל וכלל...

אף פעם לא צמנו ואף פעם לא אצום. אני מכבד את כול אלה שכן צמים, לא עוסקים במלאכה וכד' וגאה בהם
באמת, כול הכבוד לאנשים אלו... אני לא צם מסיבה פשוטה, כי בעיניי ביטוי האמונה באל, כפרה וכד' לא מתבטאים דרך האוכל... אני רואה את העניין הזה מאוד בפשט
אני לא רואה בזה מניעה כול שהיא לגוף ועל ידיי כך הזדהות, הבעת צער וגו'. אני יכול גם ככה לא לאכול יום שלם, לאוכל אין חשיבות בעיניי, מכאן נובע שגם ככה לא אמנע מעצמי משהו עקרוני וחשוב... לא תהיה כאן שום " הקרבה", אז אין בזה טעם. אז בטח תגידו לי: " כבה ת'מחשב"
איזו הקרבה יותר גדולה מזה תוכל לעשות
ותהיו צודקים... אבל עדיין, אני דובק בדעתי שלא זה מה שעושה את ההבדל... האמונה, הכפרה, הרצון הטוב צריך לבוא ממעמקי
נו ולא על ידיי צום, כיבוי המחשב וכד'... כי זה יכול לעשות כול אוויל
לדעתי זה שטחי, אבל זו היא רק דעתי ולכן אי אפשר לשפוט אדם שלא צם או צם, כי הכול תלוי באמונה שלנו ובזווית הראייה שלנו את הדברים
צום קל חברים

leahle

New member
טוב, כמובן שאני צמה

וכל המשפחה שלי גם כן, במיוחד שכולם כבר גדולים, אז כולם כולם צמים והולכים לבלות את היום בבית כנסת... ממש התפלאתי ושמחתי לראות שיש פה הרבה חבר'ה שצמים, הרבה יותר ממה שחשבתי בכלל, נו... זה כבר סיבה לצום:)) לגבי הטענה שלא צריך יום אחד בשנה בשביל להגיד סליחה, אז זה ברור! סליחה צריך לבקש כל יום, וכל פעם שעושים משהו לא בסדר עם השני וכו'... אבל מה לעשות שאנחנו בני אדם, ויום כיפור לא בא להחליף את אמירת הסליחה במקומה, אלא להזכיר לנו במקרה שלא עשינו את זה כשהיה צריך. כמו כל דבר אחר, צריך לתת דין וחשבון מתישהו, וזה נעשה אחת לשנה, כמו שמחלקים תעודות בבית ספר או כל דבר אחר, אז תגידו שלא צריך את זה פעמיים בשנה? צריך! זה עוזר לתלמיד לערוך חשבון נפש לאן הוא הגיע עד עכשיו ומה עליו לשפר הלאה. בהצלחה לכולנו וצום קל למי שצם...

אמממממממממממממממ

בעיקרון......אינלי חטאים...אז אני לא רואה סיבה לצום...*מלאך*.. אבל עד שמגיע יום.. שבו אמא לא יכולה לצרוח לעיי "אנה לכי לאכול מיייייייד!!"....אז אינ מנצלת אותו... אני בכלל לא אוהבת לאכול...ויום כיפור הוא יום ממש טוב בשבילי....במיוחד בשביל הדיאטה...! :]

SupermanZW

Well-known member
שמתם לב לתופעה מוזרה?

חוץ מלאהל'ה ואולגה שיש להן סיבה לצום שאר הצמים לא יודעים למה הם צמים. אנשים, אתם חושבים שאתם עובדים על אלוהים או מה? לפי הדת יו"כ מכפר רק על חטאים בין אדם למקום ולא בין אדם לחברו, בין אדם לחברו מכפרת רק הסליחה, ואתם ממילא לא מקיימים שום מצווה שבין אדם למקום (לפי השקפת הדת), אתם מרמים רק את עצמכם, הצום לא הופך אותכם לאנשים טובים יותר ולא גורם לאלוהים לאהוב אותכם יותר, אתם רק עושים מעצמכם צחוק.

Zot ani 1

New member
אלון....

תגיד לי רק דבר אחד- למה מפריע לך שאנשים צמים כאן? הם צמים כי ככה הם החליטו וככה הם רוצים למה אתה משכנע אותם "שהם עושים מעצמם צחוק"?? מאיפה לך שאנשים פה לא מקימים את מצוות בין אדם למקום? בסדר לא את כולם, אבל מקיימים פה ושם וזה כבר המון! זה שהם צמים ביום כיפור זאת כבר מצווה ענקית שמכפרת על כל מה שלא קיימו.. ואין פה שום רמאות עצמית כי זה לא קשור...בן אדם יכול לצום ואחרי זה להמשיך בחיו כמו שהיו...אין סתירה...

למעלה