יום כיפו קרב ובא

• פותח הנושא ymz
  • פורסם בתאריך

v o d k a

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo78.gif../images/Emo21.gif../images/Emo72.gif../images/Emo94.gif../images/Emo31.gif

ההורים שלי גרושים ואחותי בחו"ל
אני צמה, וזה לא קבוע בכל שנה למרות שהתמדתי ברצף 4 שנים בערך... השנה אצום בטוח ,זה די חשוב לי
אימא שלי לא צמה אבא שלי צם- אבל זה בבית שלו ואפילו אחותי בח"ול צמה עם המשפחה שלה! אני חושבת שה מאוד חשוב לכבד את מי שצם, כי פעם חברה שלי שלא צמה עשתה לי תרגיל ובלי ששמתי לב אכלתי איזה משהו (לא יודעת איך לעזאזל זה קרה לי! כנראה היה לי צום קל ששכחתי ממנו) וכל כל כעסתי עלייה והיא רק צחקה המניאקית הזאת!
הרסה לי את כל הצום עם הכוונות זדון שלה!

v o d k a

New member
חוץ מזה שזה בריא לגוף

ומנקה את כל הרעלים שבו אני חושבת שלפחות פעם בשנה אני יכולה להקדיש למחשבות, חשבון נפש ותו לא... בחיים לא תמיד עושים את מה שרוצים אני רואה את היום הזה בתור יום של הבנה פנימית וקצת שקט מכל החיים שאליהם אני רגילה..

SupermanZW

Well-known member
זה לא בריא

לניקוי הגוף מרעלים מומלץ לא לאכול אבל לשתות הרבה מים, צום לעומת זאת מזיק לבריאות, את יכולה לשאול כל רופא. מחשבות אפשר לחשוב מתי שרוצים וגם חשבון נפש אפשר לעשות מתי שרוצים, בשביל זה לא צריך יום מיוחד, אבל זה נחמד שיש יום שאפשר לראות בו הרבה סרטים אהובים שוב.

ymz

New member
נכון ולא נכון

נכון שצום ללא מים מזיק ודווקא כן צריך להקפיד לשתות הרבה כשצמים. לא מסכימה עם החלק השני, לדעתי כן צריך להיות יום מיוחד לחשבון נפש. בדרך כלל אנשים עושים רשחמת הבטחות באופן לא רישמי לקראת שנה חדשה , אני מדברת על אנשים שחוגגים את השנה החדשה ב31 לדצמבר. ליהודים יש יום אחד רישמי שבו שמים את הכל בצד ומתחברים לעצמם. הרי לכולנו יש רשימה ארוכה של דברים שהבטחנו לעצמינו לעשות ואף פעם אין לנו זמן בשבילם כי אנחנו לא מתאמצים מספיק. במקרה הזה פשוט קבעו בשבילינו. חוץ מזה קצת מסורת לא תזיק לאף אחד. אני אישית לא דתיה אבל אני אוהבת את החגים וחוגגת אותם גם אם לא מקפידה על כל החוקים. יום כיפור הוא אכן יום מיוחד בעיניי למרות שאני לא צמה, אבל תמיד בכל השקט הזה אני מוצאת את עצמי חושבת

ymz

New member
המשך, משום מה זה סירב להמשיך

לרשום. אני מוצאת את עצמי חושבת על כל מיני דברים שלא היה לי זמן לחשוב עליהם במהלך השנה ועוד סוג של חשבןו נפש קטן עם עצמי.

Zot ani 1

New member
אמממ.....

אני צמה ביום כיפור וגם לא עושה מלאכה.... המשפחה שלי- בשנים האחרונות גם כן החלה לצום... וזה משמח אותי כי זה מקל עלי גם טוב בשבילם אחרי הכל... יום כיפור סה"כ לא כזה יום נורא בגלל הצום שבו, אפשר להעביר אותו בקלות... הרי היום הזה הוא יום של התנקות לקראת השנה החדשה הבאה עלינו... כדי שנפתחת את השנה בדף לבן צריך לשעות קצת חשבון נפש... אני בערב הולכת לבית הכנסת ואחרי זה הולכת לטייל... ביום כיפור עצמו אני ישנה כמעט כל היום... נפגשת עם חברות קוראת וכו... ובערב הולכת שוב לבית כנסת לשמוע שופר... וזהו אז מסתערים על האוכל...:)

SpyKid

New member
אני לא צמה ואף פעם לא צמתי

ואף אחד מהמשפחה שלי לא צם... ואני נוסעת באופניים!

wasted years

New member
../images/Emo6.gif

אוי, אני חייב לחזור לנסוע על אופניים ביום כיפור...

the freaky girl

New member
ממממ..

אני לפעמים צמה.. :/ המשפחה שלי לא צמה.. אבל השנה לא נראה לי שאוכל לצום, זה תלוי באלה.. :/

AeroSlash

New member
אני לא יודעת נסטיה...

בשנה שבערה חוץ מזה שצמתי גם לא אכלתי כמה שעות טובות מאוד לפני שהתחיל הצום, ככה שיצא בסוף שלא אכלתי ולא שתיתי הרבה יותר ממה שצריך, הייתי אצל חברה מערב יום כיפור עד למחרת וכשחזרתי הביתה הרגשתי כל כך גרוע שכמעט נפלתי מהרגליים והתעלפתי איך שנכנסתי הביתה.. כל הראש שלי פתאום התחיל להסתחרר והתחלתי לראות תמטושטש בעיניים =\

ממממממ

אני בכלל לא שומרת אף פעם אף חג ולא חג.... במשפחה שלנו שומרים רק ביום כיפור וגם זה חלקי ורק אבא שלי.. כאלו אבא שלי לא אוכל אבל הוא הוא רואה טלויזיה וזה... האא אימא שלי גם לפעמים צמה.. אבל אני ואחי אף פעםלא צמים ולא שומרים ..

l1zard

New member
המממ..

אני יודעת שיש פה כאלה שאולי יתנפלו עלי עכשיו או משו כזה.. אבל לדעתי יום כיפור זה אחד מהימים היותר מפגרים שיש... כאילו... אם ככה אז כל השנה אני אהיה חרא של בן אדם וכל זה... וביום כיפור אני אזכר שפגעתי בכולם יותר מידי (במידה וישארו לי חברים עד אז כן?) ואתחיל לצום ולבקש סליחה? פאק.. לדעתי אם לבקש סליחה אז זה מכל הלב ולא סתם איזה יום שמיועד לסליחות שמבקשים כי חייבים ולצום כי ככה אני "מענה" את עצמי על כל הרע שעשיתי... אצלי אישית אני מתענה כשאני מבינה שפגעתי במישו... ולא על ידיד הרעבה עצמית :/ בקיצור.... נראה לי שהבנתם שאני לא צמה... ובמשפוחה גם אף אחד לא צם.. אנחנו לא יהודים... פעם סבא שלי צם (הוא היהודי היחיד במשפחה...) אבל עכשיו יש לו בעיות בבריאות ואסור לו לצום.. אוף איתי! אני מסתבכת ומתבלבלת כל פעם שאני כותבת יותר משתי שורות! :[

Vrock

New member
לעשות חשבון אפשר כל יום

אבל ביום כיפור זה יותר קל כי כולם צמים ועושים חשבון נפש אז זה איכשהו יותר מתאים. אני גם לא מאמין שלבקש סליחה צריך ביום כיפור לא יצא לי אף פעם, אני גם לא חושב שההרעבה עצמית זה לעינוי- אם אני מנסה לעשות חשבון נפש בבית לא ביום כיפור ליותר מ-3 דקות אני ישר משתעמם ושם מוזיקה או מדליק את הטליק. בשביל זה צריך שלא תהיה לך אפשרות להעסיק את עצמך בכלום. לי זה לא מפריע אבל יש אנשים שיעלבו מזה שאת מקללת את יום כיפור למרות שאת לא יהודיה. את צריכה לחשוב על זה אם את לא רוצה לפגוע במישו.

l1zard

New member
הממ..

אני לא מקללת את יום כיפור... בסך הכל אמרתי מה שאני חושבת על היום הזה... ולא יודעת... מצטערת שאני אומרת את זה אבל לדעתי זה קצת אידיוטי להקדיש יום אחד בשנה לכל זה... כי בשנה אחת קורים הרבה דברים.... אני אישית עושה לעצמי את החשבון נפש הזה שאתה עושה ביום כיפור.. אני עושה את זה כמעט כל יום לפני השינה.. או באוטובוס או בכל מקום אחר... אתה גם אמרת בעצמך שאתה משתעמם.. זאת אומרת שביום כיפור אתה עושה חשבון נפש עם עצמך רק בגלל שאתה חושב שאתה חייב..... לא יודעת.... לפי מה שהבנתי לרובכם זה נוח.. אבל אני ממשיכה לחשוב את מה שאני חושבת :|

Vrock

New member
אני לא מרגיש שאני חייב.

אני מרגיש שזה חשוב כדי להיות אדם טוב (כמו שאני רוצה להיות (ולא חייב להיות)). פשוט נורא קל להסיח אותי. אם את יכולה לעשות חשבון נפש אמיתי עם עצמך כל יום אז כיף לך את יכולה לקום בן אדם טוב יותר ביום הבא. אני מסוגל לעשות חשבון נפש רק בסביבה נטולת הסחות. 25 שעות עם עצמי זה בדיוק מה שגורם לי לחשוב קצת. אבל השנה יום כיפור מבאס כי יש אחרי זה שבוע שלם של לימודים.

למעלה