טארו - חלאס, באמת חלאס

israelberger

New member
תשובה

יש הרבה משפחות ברוכות ילדים במגזר שלי אבל אני לא יודע את הסטטיסטיקה נמדוייקת. האם לדעתך לגדולי ישראל באשר הם מתקופות עברו גם היו מספר גדול של ילדים? למשה רבינו היו 10 ילדים? לר´ עקיבא היו 12 ילדים? לא. אני מניח שאתה מדבר על הרב מרדכי אליהו והוא לא המנהיג המקובל והרישמי של כל הציבור ואין לי מושג כמה ילדים יש לו.

מה הקשר למשה רבנו

ולרבי עקיבא? משה רבינו התבדל מהעם ומאישתו בפרט. מרים אחותו נענשה על שהביעה תמיהה קלה מה בין משה לבינה ואהרון? מדוע הוא מתרחק מאישתו כבתקופת נידה? התשובה כבר ידועה לך, וזאת הסיבה מדוע משפחתו לא היתה מורחבת במיוחד. רבי עקיבא ´נעלם´ ברשות ובעידודה של אישתו רחל למשך 24 שנה !!! (וחזר עם 24,000 ילדיו הרוחניים) כאן אתה טוען: "מספר המשפחות הדתיות לאומיות שיש להם 5 ילדים ומעלה הם מיעוט די קטן" ואילו כאן אתה טוען הפוך: "יש הרבה משפחות ברוכות ילדים במגזר שלי.." אז הם מיעוט או הרבה? אולי אתה מתכוון לומר שיחסית למספרם זה הרבה? 100,000 מתוכם 500, ו-500 זה הרבה משפחות. (אך עדיין מיעוט די קטן!)

כן, אבל

לאמר "חוק משפחות ברוכות ילדים רק להורים שעשו צבא" פירושו לסרס את החוק... נכון שגם משפחה לא חרדית ולא ערבית "ברוכת ילדים" הייתה נהנית מהחוק, אבל כמה כאלה כבר יש? החוק עבר בגלל אילוצים קואליציונים בזכות המפלגה הסחטנית ביותר שידעה ישראל לדורותיה - ש"ס...

taro

New member
לא, פירושו להיות חוק מפלה

שכן הוא בפירוש מפלה בין אלו שעשו צבא - בין אם חרדים/ערבים ובין לא - לבין אלו שלא עשו. כמו כן, הוא מוציא ציבור גדול, נכון, אבל הוא עדיין לא חוק דתי - הוא לא מיטיב עם הדתיים בלבד. בכל אופן, אם ש"ס היא מפלגה סחטנית, הרי שהיא מפלגה מעולה. מפלגה טובה היא מפלגה שמצליחה להשיג לציבור הבוחרים שלה את מה שהיא רוצה. ש"ס היא מודל למה שכל מפלגה הייתה רוצה לשאוף אליו.

לא הבנתי מה הנקודה?

במידה ולא ידעת, גם לחיילים אסור לעבוד... מה הבעיה עם זה שהוא מחוייב בשירות צבאי (מקוצר)?

taro

New member
מה ז"א?

הדיון הוא לא על האם לחרדים יש בעיה עם שירות צבאי או לא, אלא יוצא מנקודת הנחה שיש להם - בצדק או שלא - ולכן הם הולכים בעקבות מצפונם ולא משרתים בצבא. את טענת שבעקבות זאת הםן יכולים לעבוד, אני טענתי שלא. ראי את התגובה שלי הנושאת את הכותרת הגרמנית. שם גם מוסבר ההבדל (אם כי לפי פרשנות שלי, לא של ועדת טל עצמה או של סמכות משפטית) בין איסור העבודה על חייל לבין איסור העבודה על חרדי. אגב, מה זה משנה אם לחייל מותר או אסור לעבוד? השאלה הייתה האם לחרדים אסור או מותר לפי חוק לעבוד כל עוד לא עשו צבא.

אז הם ראויים לכל מילות התואר

שהם מקבלים פה לעתים קרובות. יש לפלוני אלמוני חרדי בעיה עם שירות צבאי? שילך לועדת מצפון! שלא ינצל באופן ציני (המממ סרקסטי? גוססי? :) ) את מה שלא מיועד לו ("תורתו אומנותו" לא מיועד לפציפיסטים, הוא מיועד למי שמעוניין להקדיש את עצמו ללימודי תורה) ואח"כ עוד יתלונן!

taro

New member
מתלונן? איפה הוא מתלונן?

היחידים שמתלוננים הם אתם, אם לא שמת לב, נוכח הבעיה שיצרתם בעצמכם. ואגב, ועדת המצפוןו - גם אם הייתה פועלת לפי החוק ומשחררת באמת את מי שהייתא אמורה לשחרר - ספק אם הייתה מכירה ב"לא ציונות חרדית" כנימוק, היות והיא אמורה לטפל בפצפיזם.

taro

New member
מאותה סיבה שאתם לא שומרים שבת

אתם לא דתיים, הם לא ציונים. שירות צבאי הוא חובה אזרחית? מסתבר שלפי החוק הישראלי לא, כי בינתיים הם לא עוברים על אך חוק. שירות צבאי צריך להיות חובה אזרחית גם לאלו שלא מאמינים במדינה רק כי אתם הרוב? אז מה אתם בוכים על כפיה דתית?

taro

New member
ומה הם מקבלים מהמדינה?

כל מה שהם מקבלים מהמדינה, הם מקבלים תמורת תשלום (בהנחה והייתם נותנים להם לעבוד). יתרה מכך - אם הם לא מקבלים דבר מהמדינה, משמע שהם אינם אזרחים (כי את שוללת מהם זכויות אזרח, בצדק או שלא בצדק). אם הם לא אזרחים, מדינת ישראל - מעצם הגדרתה - היא לא מדינת היהודים, כי היא דוחה חלק גדול מהעם היהודי, שהתרבות שלו מוכרת היטב לאומות העולם, ולרובן ברור כשמש שהוא לא יכול לשרת בצבא. היא סתם מדינה גזענית.

פיקנרול

New member
נועה

את לא מבינה שהם לא רוצים לעבוד הם התרגלו לחיות בבטלה ושקופת צדקה מעל ראשם זה מהות החרדים אף שהתורה מצווה על כל יהודי לעבוד הם עושים מה שהם רוצים

begone

New member
נועה, טיפ קטן

אל תפחדי לומר את זה בקול גדול: טארו הוא פשוט שקרן. לצערי הרב, הוא משקר בכמויות שלא היו מביישות את פינוקיו. רק חבל שהחוטם שלו איננו גדל. בכלל, זה חבל מאוד שהאף שלנו לא גדל כל פעם שאנחנו משקרים.

taro

New member
ולא לפחד לאמר

שביגון הוא לא רק בור, שקרן וברוטאלי, הוא גם עצלן. עצלן מדי מכדי לרכוש השכלה. אה, ושכחתי שחצן, שזה שילוב קטלני עם בורות.

begone

New member
מי אתה בכלל?

בור? אני משלים בימים אלו תואר ראשון באוני´. מלבד זאת, אני קורא אדוק של ספרי מדע והגות מאז שאני בן שש בערך. אז אל תבלבל את המוח, פינוקיו. שחצן? לדעתך בלבד.

alond

New member
גם לדעתי. אז לפחות שניים...

ואתה משלים תואר ראשון כמו שיש אלוהים.

alond

New member
סליחה. טעיתי.תואר ראשון יכול להיות.

תואר ראשון במשפטים אתה מסיים כמו שיש אלוהים...

taro

New member
לא רק משפטים

אני חושב שנתתי את הרשימה המלאה של התחומים בהם ביגון מפגין בורות מוחלטת.

alond

New member
כן אבל הוא טען לתואר במשפטים

חה חה חה. באחרים הוא סתם "הפגין ידע".

למעלה