חשיבות הGREM

SuperVixen

New member
נועה היקרה,

אני מנסה להבין מה את רוצה. את לא מפסיקה לקטול את המבחן, את הטימטום שלו, כיצד כל ילד/פרט במשפחה שלך יכול לעשות זאת, ומצד שני כמעט מתגאה בציון הנמוך שלך. אז בואי נאמר לצורך העיניין שה GREM בודק אך ורק "יכולת לחשב תרגילים מפגרים לאחר שקמת ב - 6 בבוקר" ותו לא. זוהי האג'נדה החדשה של המבחן. לשנות את אופי המבחן, את לא יכולה. לעשות אותו מחדש, את לא רוצה. הבהרת לנו שאת לא תולה את כל תקוותיך בלימודים בארה"ב. יש לך אוניברסיטה פוטנציאלית אחת ויחידה, בהנחה שתהיי אצל האנשים המסויימים, ושהם ייתנו לך מלגה. נראה לי שאת לא מבינה את המורכבות של תהליך ההרשמה, ואני מרגישה שאת די מזלזת בה. הבהירו לך שה SOP אינו דבר של מה בכך. אני לא ממש מבינה מה חשבת כששאלת מה עושה מי ש"סתם" רוצה לעשות דוקטורט. אלו חוקי המשחק, like it or not.

אותו כנ"ל לגביך

מה את רוצה? למה את כ"כ מתפתלת על הכתב בגלל מה שאמרתי? על כבודו האבוד של הGREM את נלחמת? אני באמת לא יודעת מה ניתן לכתוב בSOP מקצועי כאשר את לא יודעת מה את רוצה, רק יודעת שאת רוצה לעשות דוקטורט.

SuperVixen

New member
העיניין הוא לא "מה לכתוב"

לא ביקשת ממך דוגמא עכשיו, שתחתמי עליה בדם ותחייב אותך לכל החיים. בסה"כ הרגשתי שאת לא מבינה במה במדובר, ושייתכן כי זה קשה יותר מכפי שחשבת. את המידע שאני לא יודעת מה אני רוצה לעשות ושאני "רק רוצה לעשות דוקטורט" אני לא יודעת מהיכן הבאת. אני מתחילה את התהליך עכשיו למרות שאני מגישה מועמדות לשנה"ל 2009 בגלל שאני מכירה במורכבות של התהליך. אומנם המקרה שלי קיצוני, אבל התחלת התהליך מוקדם במיוחד א) נושאת פירות - מפני שכרגע יש בעייה עם ה TOEFL, וב) נובעת משיקולים נוספים שלי. אני לא מתכננת, ואפילו בסיוטי הנוראיים ביותר לא חלמתי לעשות GREM. מה שכן צורם לי זו הגישה שלך, שלטעמי קצת מתנשאת (כפי שציינת אין ספור פעמים את טימטומו של המבחן) על משהו שאיננו טריוואלי לרוב האנשים כאן.

incognito1980

New member
לנועה היקרה,

דרך ההתבטאות שלך בשרשור הזה היא יהירה ומתנשאת, וזו לא מעידה חד פעמית בהודעה שנכתבה מתוך כעס על מבחן זה או אחר, אלא איזה מין דפוס שחוזר על עצמו בכל פוסט חדש. נראה שהבהרת היטב את היותך חכמה ומוצלחת, סטודנטית צעירה (בת 22 עם תואר שני - כל הכבוד!), מחוננת בעבר או בהווה, פותרת מבחנים פסיכוטכניים ברבע מן הזמן, לועסת שאלות מסובכות בשניה, מאלפת אריות מתמטיים ביד חזקה וכו', אבל בחייאת - נסי לקרוא את מה שאת כותבת ולהרגיש את רוח הדברים המאד לא נעימה. זה סתם מעורר אנטגוניזם, ולא פלא שהשרשור הזה כבר תפח למימדים סמי-מפלצתיים. נכון, יכול להיות שעיצבנת כ"כ הרבה אנשים בגלל שהכרחת אותם להכיר באמת המרה ולראות את האור, אבל יכול להיות גם, רק אולי, רק ייתכן, שכדאי לך להקשיב לעצתו של מיכה שכתב "והצנע לכת". תאמיני לי, אנשים מחוננים ומוכשרים מרשימים הרבה יותר בצניעותם מאשר ברברבנותם הבלתי פוסקת. זה סתם מעייף. אה, ולא כ"כ נעים לומר, אבל זה גם די ילדותי.

incognito1980

New member
אויש, נו, אכזבת אותי... ../images/Emo7.gif

את כולם כאן כיבדת בתגובה מנומקת ומפורטת, של כמה משפטים לפחות. ואני, שכ"כ השקעתי בכתיבת הודעה מנומקת עם ביקורת בונה, זוכה לאיזה משפט משעמם וכללי? ועוד ב-12 בלילה? בשביל זה נשארתי ליד המחשב במקום ללכת ולהכין כרטיסיות מילים ל-GRE? ד"א, אם היורמים נוקמים ב"מגניבים", וכאן זה הפוך - זה עושה אותי מגניבה? כי תמיד רציתי להיות אחת, באמת. בקיצור, נועה, תלמדי גם לקבל קצת ביקורת. לא כולם נגדך, ואף אחד לא נוקם בך, בטח לא בגלל שאת "יורם", כביכול. לפעמים כדאי להקשיב למה שאומרים אנשים אחרים, סתם, זה יכול להביא איזו תועלת. אני יודעת שלהיות נחמדה קשה יותר מלהיות צינית, אבל זו עוד מיומנות שכדאי לטפח. עוזר כזה ביחסים עם בני אדם, כאילו.

John the Savage

New member
נשבע לכם שאיבדתי אתכם בשלב מסויים

בפתיל קצת אחר התחיל דיון מסויים על המטרות של הפורום, והסכמנו שהמטרה של הפורום היא גם לענות על שאלות וגם להוות קהילה וירטואלית. מצד שני, לא הוזכר בדיון שהמטרה של הפורום היא לחנך אנשים. אני מזכיר את זה בגלל שבשלב מסויים דומני שהפתיל הזה הפך ל"לחנך את נועה" או משהו דומה.

d a p h n a

New member
לא יכולה לדבר בשם אחרים...

אבל אני ונועה go back a long way בפורום סטודנטים, ואם למדתי משהו בתקופה הזו זה שלחנך את נועה זו לא ממש אופציה.
כרגע אני סתם מנהלת שיחה וירטואלית על לימודים בארה"ב, בעיקר בגלל שחופש ומשעמם לי. אם למישהו יש הצעות לדברים מעניינים שסטודנטית משועממת יכולה לעשות באזור פרובידנס/בוסטון בקיץ, אשמח לשמוע

BigMatilda

New member
קראתם לי?? עיסוקים מסיחי-דעת זו ההתמחות שלי

אז ככה - * אם את בעניין של פארקי שעשועים אז תסעי ל-6 פלאגס. יש קופונים בדאנקן דונאטס. * במוזיאון המדע ובאקווריום של בוסטון כבר היית? תשלבי עם זה גם צפייה בסרט תלת מימדי באיימאקס (אם אפשר משהו על מעמקי האוקיאנוס או הקוטב הצפוני, להפגת החום) * אני מתארת לעצמי שגם בבראון יש קורסים של שייט, חתירה, וכדומה, אז זו ההזדמנות ללמוד משהו מיימי * בבוסטון יש מלא קונצרטים ומופעים חינם באספלנד על הנהר - שבתות זה אולדיז (פרטים באתר התחנה 103.3FM) . פה יש רישמה מלאה: http://www.celebrateboston.com/events/hatchshell/hatchshellconcerts.htm * אפשר ללכת לטייל - בטח כבר ביקרתם בניופורט RI ובאושן-וולק. אפשרויות אחרות קרובות הן הבלו-הילס (אפשר להגיע בתחב"צ) והפלס. אם יש יותר זמן אפשר לנסוע לקמפינג בNH (או VT NY CT...). פארק אקדיה זו אפשרות טובה * אפשר להתחיל לעבוד על התיזה... ולגבי הדיון המעמיק שהתנהל פה - אני מסכימה עם רובכם. נועה - יהיו הרבה מאד הזמנויות בחיים האקדמיים שתצטרכי להפגין יכולת ריכוז בתנאים שלא ממש מתאימים לך. נסי לתת הרצאה בכנס אחרי טיסת לילה, לאכול ארוחת ערב עם ועדת קבלה למשרה אחרי שהיית בפגישות-ראיון במשך יומיים משבע בבוקר עד שמונה בערב, להציג פוסטר בכנס בשלוש וחצי בלילה כי מישהו לא הספיק לראות אות (וזה מישהו שוב...) - אלה רק דוגמאות מהחיים האישיים שלי מהחודש האחרון!!! כך שהגישה של "אני אעשה רק מה שמתאים לי ולא אנקוף אצבע לצורך הבנה יותר מעמיקה של המערכת" היא נחמדה בגיל 22, אבל לא תביא אותך יותר מדי רחוק... בעסה, אבל ככה זה. בכל מקרה שיהיה לך הרבה בהצלחה איפה שלא תחליטי ללמוד!

FPNH

New member
להתחיל לעבוד על התזה???

איזה רעיון מגונה! מה היא תעשה אח"כ כשיגיע הרגע האחרון? הגיע הקיץ, זה הזמן לצאת לטייל. ל white mountains בניו המפשייר, ל green mountain בורמונט, לעיירות החוף של ניו המפשייר ומיין (פורטסמאות', יורק, אוגונקוויט, פורטלנד, רוקלנד, קמדן...) לאיים של מיין (ווינלהייבן, אקדיה). שייט קיאקים או קאנו.

or catch random flights across the country

for long weekend' kayak.com lets you search by price and dates, so you can choose destinations according to free time and budget

"הבנה מעמיקה יותר של המערכת"? ../images/Emo6.gif

אמרה לי מישהי חכמה (שבטח לא קוראת את השרשור הזה אבל אני אשלח לה קישור) שאם מתנפלים עליך בפורום מסויים ואת מסתכלת מלמעלה ומלמטה ולא ממש מבינה מה הם רוצים ממך או מה הקשר למה שאת כתבת, כנראה שאת לא באמת העניין. אז רובכם - פשוט תתבגרו על זה (או שלא, לא עסקי ולא ממש אכפת לי).

Sonic hedgehog

New member
התנפלות

הרבה מהכותבים הקבועים בפורום שלומדים כבר זמן מסויים בארה"ב והשקיעו הרבה בשביל להתקבל למוסדות המכובדים שבהם הם היום לא כ"כ אהבו את הדרך בה דיברת על מערכת החינוך האמריקאית שהם כיום מהווים חלק ממנה, היו הערות כמו:" זה מה שלומדים בארה"ב בתואר ראשון" או חלק מהתלונות על המבחן שיכלו להראות כזלזול או התנשאות כל מערכת החינוך כאן. אני כנראה הייתי מתלוננת במידה זהה על המבחן, אם מה שהם בחנו לא היה חומר הגיוני או שדרכו לא יכלת להוכיח מה את יודעת באמת. זכור לי על כמה התעצבנתי על שאלות על כל מיני הגדרות באקולוגיה חסרות טעם לחלוטין ועל העובדה שמורידים ציון על תשובה לא נכונה כך שצריך לדלג על שאלות שלא יודעים ומצד שני המבחן הוא על נייר ודילוג על העגולים הקטנים בהכרח יוביל לטעויות ובלבולים (לפחות במקרה שלי). כך שאני כנראה הייתי כותבת הודעה דומה אם לא העובדה שרוב המבחן היה די הגיוני והאשמה היא כנראה בי שלקחתי מבחן פחות מתאים. בכל אופן אני יכולה גם לראות איך הצורה של חלק מהדברים שכתבת יכולה להפריע לאנשים שלומדים פה. מדבריך גם היה נראה שאת לא לוקחת את ההרשמה ברצינות יתירה וכמו שאמרתי אנשים (וזה כולל אותי) עבדו קשה להתקבל למקומות, כך שהחוסר רצינות יכולה להפריע. אנשים כתבו תגובות בונות על העניין ואני יוסיף את ה2 סנט שלי למרות שהרוב כבר נאמר. אונברסיטאות הרבה פעמים מרגישות מי לא רציני, מכיוון שהם נותנים מלגה גבוהה הם לא רוצים אנשים שיפלו באמצע או שלא ישקיעו, לשם ויוקרה וקשרים של האונברסיטה גם עוזר אם בסוף תקבלי משרה קבועה בMIT למשל, כך שהם בהחלט אוהבים לקחת אנשים שמראים פוטנציאל לכך ובתחום שלי גם רצון להשאר באקדמיה. לכן ההרשמה דורשת השקעה, זה יכול לכלול לעשות את המבחן שוב ולעבור על סוג השאלות שהם שואלים כמה פעמים (למרות שזה לא נראה לי כ"כ חיוני כי אני באמת בספק שזה מה שיכריע) ולעבור כל סוג השאלות של הGRE הכללי כדי שתוכלי להוציע 800 (זה גם חישובים מעצבנים ובמקרה הזה המבחן כנראה חשוב, יש סף שמתחתיו כנראה לא יסתכלו על הערכת הרשמה). צריך גם להשקיע הרבה בהצהרת כוונות להוכיח מיקוד, ידע והתלהבות- זה יש אומרים החלק החשוב באמת, אם לא באמת בטוחים ברצון ללמוד במקום מסויים ואין את המוטבציה הדרושה יתכן וכדאי לדחות את על העניין לפוסט דוקטורט (אגב ידיד שלי עשה פוסט בברקלי במתמטיקה -תורת המשחקים או משהו אזה רלוונטי ואת רוצה לתחקר אותו).בקיצור, ההיתי מייחסת קצת יותר תשומת לב לכל הפוסטים שכתבו בכל הנוגע לרצינות שלך ולא לראות אותם רק בתור התנפלות ואני מקווה שלא תראי גם את זה בתור התנפלות כי אם הייתי רוצה להתנפל באמת שלא הייתי כותבת כ"כ הרבה. סליחה על האורך.

Sonic hedgehog

New member
אופב ושכחתי להגיד

אם יש לך כבר פרסומים מהתואר השני אז החשיבות של מבחן הנושא כנראה יורדת הרבה יותר והם כנראה יעברו על הפרסומים לראות מה היידע שלך במקום להסתכל על המבחן (זה כמובן נגון לתחום שלי אבל אני משערת שגם לכל תחום אחר)

על פרסומים עוד קשה מאוד לדבר

אבל מה שבטוח - גם אם יהיו לי פרסומים אין מצב שהם באמת יקראו אותם
(צוחקת ובוכה בגלל המאמר שהוא פחות או יותר החומר היחיד שרלוונטי לתזה שלי שאפילו הכותב שלו הולך בו לאיבוד...) תראי, אני לא טיפוס "רציני" (מקווה שברור למה אני מתכוונת), ובהחלט ויתכן שבניגוד לישראל באמריקה זה קריטי. אני גם לחלוטין לא בטוחה ברצון שלי לעשות דוקטורט שם ולא פה (למעשה, יותר להפך) וגם אם אעשה שם דוקטורט ואפילו פוסט המטרה שלי (לפחות כיום) היא לחזור להשתלבות באקדמיה הישראלית (גם כי מבחינה מקצועית אין מה לרעות, גם אם יש הרבה מה לראות, בשדות זרים, אבל מעל לכל פה אני רוצה לחיות) ולא להשאר לא בברקלי ולא בMIT. ככה שכן, תהליך הקבלה המדובר הוא פחות בנשמתי ובעומק חרדותי מאצל אחרים כאן. אני לא מצליחה אבל להבין מדוע זו סיבה לאכול אותי ועוד יותר - מדוע זו סיבה לתת לי הרצאות שלא שמעתי עוד מימי בי"ס. אם זה היה קריטי לי כמו שזה היה קריטי למשל לדפנה, אם זו הייתה מטרה עליה הייתי נעולה, הייתי מגיעה על ריטלין למבחן הזה (על אף מה שאני חושבת על זה. הנה, הגנבתי פרסום קטן
). מי שמרגיש צורך לתת לי הרצאות מסוג "את לא יכולה לעשות תמיד רק מה שנוח לך" מוטב שיבדוק מה הצורך שלו שמוביל אותו לכך, במיוחד כאשר הוא בכלל לא מכיר אותי ואין לו מושג מה אני עושה בחיי (מעבר לעיסוק האקדמי. כן, לפחות בישראל יש חיים גם מעבר
). מה שעוד מצחיק זה שבאים אלי בתלונות על ביקורת כלפי מערכת ההשכלה הגבוהה האמריקאית (שזה בפני עצמו דבר טפשי, מה, היא קדושה? חירוף הנפש בו מגנים עליה כאן מוזר לי, לי אין בעיה שיבקרו את זו הישראלית על אף שאני בגדול מרוצה ממנה) בעוד שהביקורת שלי התמקדה בETS ורק *שאלתי* עד כמה זה קריטי בקבלה. לגבי התואר הראשון (לפחות בתחום שלי), אני עומדת מאחורי דברי ואני בספק אם ניתן להגיע לעמק השווה עם מי שחושב הפוך. אבל אני נוטה להאמין שעדיין לא הייתי יורדת לרמת ניתוח אישיות והרצאות חינוכיות גם כלפי מי שחושב ככה, זכותו. לגבי המבחן - אם המטרה היא באמת להוות איזה סוג של מבחן טובה (בדיקת הפרעת קשב) אז הציון הוא, כאמור, משקף. אם להסתכל סביבי על מחזיקי המשרות הבכירות אז זו מטרה מטומטמת ביותר, אבל אולי באמת מדובר בהבדלי מנטאליות. אבל כמו שכבר אמרתי, בכלל לא ברור לי שזו המטרה של האוניברסיטאות. נראה לי שלפחות בברקלי זה סה"כ מסנן שעושים בו שימוש בהעדר משהו אחר שמעיד היטב על איכות המעמד. בכל זאת, נראה לי שאם ETS היו טורחים לכתוב מבחן נושאי במתמטיקה כמו זה שיש בפסיכולוגיה (ממה שהבנתי) כולם היו יוצאים נשכרים (אולי חוץ מהמועמדים האמריקאים...).

Sonic hedgehog

New member
אני מסכימה איתך לגבי היתרון של תואר ראשון בא"

לכן גם אני עשיתי שם את התואר (למרות שיש החולקים על כך והיה על הנושא ויכוחים ארוכים), בכל אופן הערות כמו הערת הסוגריים האחרונה יכולות להיות מקוממות ולתת תחושה של רגש עליונות. אני מאמינה שאלו שיתקבלו לברקלי לדוקטורט יהיה להם קצת יותר רקע מאשר רק קורסי תואר ראשון וכנראה יהיו גם הרבה תלמידים זרים שהם בדרך כלל באים אחרי תואר שני. אני הרגשתי תחושה דומה כשנרשמתי עם הרבה יותר קורסים במקצועות הביולוגים מהתלמיד האמריקאי הממוצע ובעיקר הרבה יותר נסיון ופרסומים ממה שציפתי שיהיה לסטודנט אמריקאי שרק סיים תואר (3 שנים של עוזרת מחקר בהרוורד). בראינות הופתעתי, הרבה מהאנשים כבר היו אחרי תואר שני, עבודה ארוכה בביוטכנלוגיה או באקדמיה וגם עורכת אחת בסייאנס (למרות שהיו גם סטודנטים שזה אתה סיימו תואר שהיה להם את הפדגרי הנכון) וקבלתי את תמונת המצב האמיתית. כך שלא הייתי דואגת בכל הנוגע לסביבת עבודה מאתגרת וסטודנטים ברמה, בנוגע לקורסים בגלל שעשית כבר תואר שני רוב הסיכויים שיכירו ברוב אם לא כול הקורסים שלך כך שתוכלי לקחת קורסים מתקדמים יותר שיענינו אותך יותר או אולי ייותרו לך על החוויה באופן כללי. אני חושבת שיש יתרון מהותי בהיחשפות לאקדמיה מחוץ לישראל למרות שלך גם יש את הפוסט בשביל זה, אז שיהיה בהצלחה!

למעלה