חשיבות הGREM

milindapanna

New member
בדיוק משם הבלגן...

עברית, אנגלית, ספרדית, ועוד כמה שפות שהם שומעים פה ושם מילה או שתיים מהן...

ayulli

New member
ו"מסיבה"

זה המצב של הבר אחרי מסיבה סוערת במיוחד (messy bar). והנה גם הרפרנס המלא לפרונומינה האמורה ("אבוט וקוסטלו לומדים עברית" - http://www.nyx.net/~dwashbur/abbott.htm

ברקלי נחמד, במיוחד המזג אוויר שם

האפשרויות האחרות שלי בחו"ל ממש איומות מהבחינה הזו. יש דרך בה יכולתי לומר את דעתי על המבחן הזה מבלי לקבל את שמות התואר שנתת לי?

milindapanna

New member
כן

הרבה דרכים. ואגב, כמו ששמת לב, לא נתתי לך את שמות התואר אלא לאופן הכתיבה בפוסט הספציפי הזה. אני לא מכיר אותך במציאות אחרת ולכן לא נתתי לך כאדם שמות תואר.

והן?

כי צירוף ה"מגיע לי" נשמע כמו פרופר רצון לקנטרנות. ניחא אילו הסתפקת רק ב"ביקורת מתנשאת".

SuperVixen

New member
חלק מהחשיבות של המבחן היא

לדרג את כל הנבחנים על פי סקאלה של ציון מתוקנן, זה שלב נוסף לסינון (בחלק מהמקומות) או להערכה לאחר קבלה (בחלק אחר). הגישה שאת מציגה כאן - ואין בכוונתי להעליב - היא קצת ילדותית. אני לא בדיוק בטוחה מדוע קמת ב6 בבוקר, אבל חלק לא מבוטל מהאנשים בארץ קמים ב - 6 כל יום בחייהם (למעט סופי שבוע). פעם אחת לקום ב - 6 בבוקר לא תהרוג אותך. את בטח לא חושבת שEST ידעו שהמבחן נופל על יום השואה ועשו זאת בכוונה? אם זה היה נופל על יום אחר היית אומרת "אוף, זה יום שיכולתי לעשות קניות/סידורים/בילויים...? בנוסף, את מתארת את המבחן כילדותי וקל (או טריוואלי) וציינת שתתני לאחותך לעשותו. אם כך, אם מותר לי לשאול, מדוע לא קיבלת ציון טוב, אם הוא כל כך קל ומפגר? הגישה האמריקאית שונה לחלוטין ממה שאת מכירה, וככל שתלמדי את זה יותר מהר ייקל לך. לפי הניחוש שלי את עוד יחסית בתחילת הדרך. האם עשית TOEFL? עשית GRE רגיל? כתבת SOF? השגת 2-3 המלצות? להגיש בקשה ללימודים בארה"ב, ועוד לצפות שייתנו לך מלגה, איננה משימה פשוטה. זה הרבה מעבר ל"טוב, אני אמלא טפסים לדוקטורט. אחד לוייצמן, אחד לעברית, אה כן, ואחד לברקלי". את תהליך ההרשמה צריך להתחיל 18 חודשים לפני שרוצים ללמוד. נראה לי שזה לא מספיק חשוב לך. לא ללמוד למבחן, לא לקום בשבילו בבוקר, לא לעשותו שוב. ההרשמה יקרה (בסביבות 100-150$ רק להגיש בקשה, ללא המבחנים הנלווים) וארוכה. אולי כדאי שתחשבי כמה את מוכנה להשקיע בזה?

צודקת, זה לא מספיק חשוב לי

יש פה אנשים שהקריירה שלהם די תלויה בהאם ילמדו בחו"ל במוסד נחשב או לא (נניח דפנה ממה שהבנתי ממנה עוד בפורום סטודנטים) ולחילופין כאלה שפשוט חשוב להם ללמוד בחו"ל לא משנה מה. אני לא שם. בהחלט מאוד סביר שאחליט ללמוד בירושלים גם אם יציעו לי בברקלי מלגה כפולה. ג'ון הפרא הסביר טוב ממני כבר מה בעייתי במבחן שמתאים לגיל 10 (שנכון, אם לוקחים אותו מאוד ברצינות ואשכרה מתרגלים כמה טפסי מבחן קודם לכן אז לא צריכה להיות בעיה להצליח בו).

johnny maxwell

New member
הערה לגבי הסלקטיביות של ברקלי

בתוכנית של EECS בברקלי לפני שנה (כלומר אלו שהתחילו ללמוד בספמבר 2006), אחוז הקבלה היה 75 מתוך קצת יותר מ2500. זה אמנם ממחלקה אחרת ולא ממתמטיקה, אבל אני חושב שזה יכול לתת לך פרופורציה לגבי כמה קשה להתקבל לברקלי (ונסייג, בתוכניות מסויימות כמובן). זו הסיבה שהדגשתי קודם שבקרב הזה את רוצה שיהיו לך כמה שיותר כלי נשק.

תראה, אם הייתי נעולה על ללמוד בברקלי

אז כמו שאמרתי לדפנה - הייתי אפילו טורחת להשיג מרשם לריטלין בשביל המבחן הזה. אבל ללמוד בברקלי זו לא מטרה, הקבוצת מודלים המרשימה מבחינת גודל שם זו פשוט אופציה (אגב, לא רק בברקלי, פשוט רק ברקלי בקליפורניה...) וממש לא כזו שאני נעולה עליה (בכלל, יש שאומרים שזה חצי מטומטם לטוס לחו"ל בשביל דוקטורט בלוגיקה בהנתן מה שיש בארץ, ויש בזה משהו). בכל מקרה, אני לא חושבת שיחסר לי נשק (ואם כן, אז כנראה שאני לא צריכה להיות שם כי כנראה שלא טרחתי לעשות כלום). השאלה היא כמה הGREM יהווה מינוס גם בהתחשב בהמלצות מצויינות, תזה/מאמר, ומישהו מבפנים שמעוניין לעבוד איתי.

johnny maxwell

New member
או-קי.

לא חשבתי שאת נעולה על ברקלי, פשוט רציתי להבהיר כמה התהליך סלקטיבי. ראית פעם את הסדרה OZ? אני מצטט מהזיכרון קטע מסויים: יש שם סוהר אחד בשם דייב בראס. הוא היה שחקן כדורסל בקול'ג והועף בגלל הימורים או משהו כזה. הוא נהיה סוהר, ואיכשהו פתאום עלתה האפשרות שהוא כן יגיע בכל זאת לNBA. לאחר כל מיני התפתחויות שליליות בעלילה, הוא מספר לאחד החברים שלו על המשכורת מינימום ב NBA אותה מרוויח השחקן הכי גרוע בליגה.זה משהו בסדר גודל של כמה מאות אלפי דולרים. החבר שלו חושב שהוא אומר את זה מתוך מרמור כי הוא מרגיש שהוא הרבה יותר טוב מהשחקן הכי גרוע בליגה. דייב מסתכל עליו ואומר לו: "אתה לא מבין את הנקודה. הנקודה היא שאתה מבין כמה טוב אתה צריך להיות בשביל להיות השחקן הכי גרוע ב NBA? you have to be fucking spectecular." זה לא בדיוק אחד ממשלי איזופוס, אבל מה שאני מנסה להגיד זה שכדי להיות המועמד שמתקבל במקום ה 75 לברקלי ב EECS (אני פשוט ממשיך את הדוגמא ממקודם... אני בטוח שגם במתמטיקה הם מאד סלקטיביים) המועמד צריך שתהיה לו אפליקיישן מדהימה. לא פחות. כמובן שהבן אדם עצמו יכול להיות הרבה פחות מדהים במציאות (ובהחלט ייתכן שה75 שנבחרו הם לא 75 המועמדים הכי טובים או מתאימים). אבל האפליקישן צריך להיות ממש ממש מוצלח. לכן, הייתי מנסה להשיג כל EDGE אפשרי. זה הכל. אני מציין את זה משתי סיבות. ראשית זה תרוץ להיזכר בסדרה מצויינת. שנית, אני חושב שאת טועה אם את חושבת ש"כנראה שאני לא צריכה להיות שם כי כנראה שלא טרחתי לעשות כלום". ממש לא. יכולה להיות לך מועמדות חזקה מאד שמעידה שעשית הרבה מאד, ועדיין לא מספיק טובה, כי פשוט התחרות היא מאד קשה ומספר המקומות מצומצם. בכל מקרה, אם כל שאר הפרמטרים שהזכרת הם כל כך מוצלחים, אז כנראה שיש לך סיכוי טוב גם בלי זה. בהצלחה. הערה אחרונה: UFL (פלורידה) הם מאד חזקים במתמטיקה אם אני זוכר נכון, ובטח לא קר שם.

עברתי על כל האוניברסיטאות

ובארה"ב יש לי רק 3 אופציות מבחינת התחום. תודה. תראה, אני רוצה בכלל ללמוד בעברית, פשוט גם ברקלי קורצת לי. אבל... אם לא יקבלו אותי לשם, בלשון המעטה לא נורא. מבחינת המלצות אני מאמינה שאני מכוסה (אלא אם כן בברקלי מבקשים מהממליצים לפרט כמה חרוץ ועובד קשה המועמד... אאוץ'!), עד כדי כך שנראה לי שאחד הממליצים העתידיים הבטוחים יוכל לכתוב את הSOP בשבילי
אין לי מושג מה ייצא מהתזה. ממש אין לי מושג, אבל יש לי כנראה העונג לשחות בתחום שככל הנראה אף סטודנט לתואר מתקדם בארץ לא מכיר (והלוואי ואתבדה...) שאני מאמינה שיושב עלי טוב. בברקלי, מסתבר, אוהבים שדוקטורנטים מתעסקים בתורת מודלים אפליקטיבית, ככה שאם לא אצליח להתקבל כנראה שבאמת לא מגיע לי, אלא אם כן הGREM מהווה משהו מעבר למה שכתוב באתר שלהם - מסננת ראשונית לא הכרחית.

johnny maxwell

New member
שאלת תם, כי אני באמת לא מהתחום.

לאיזה תחום בדיוק שייכים מודלים אפליקטיבים? זו אולי שאלה טיפשית, אבל אם הייתי צריך לנחש הייתי מניח שתורת מודלים אפליקטיבית שייכת, אמ, למתמטיקה שימושית... אני מניח שאני טועה, כי אם הבנתי אתך נכון את מתחום של לוגיקה וגם ציינת שמתמטיקה שימושית זו לא כוס התה שלך.

...

תורת מודלים אפליקטיבית זה תורת מודלים שמדברת על אלגברה, כלומר שימוש בכלים של תורת המודלים לצרכים אלגבריים.

FPNH

New member
אני ממש לא מומחה בלוגיקה

אבל הבנתי המוגבלת מהשרשור היא שאת בכל מקרה לא מתכוונת להבחן שוב. ואם אכן זה המצב אז אני לא מבין למה העלת את השאלה. מה אכפת לך לגבי החשיבות? אם זה קריטי או זניח את במילא לא תעשי כלום בנידון.

Sonic hedgehog

New member
לא מכירה את המבחן נושא במתמטיקה

אבל המבחן נושא במקצוע שלי נראה שלא היה קריטי מידי (כשמראיינים עברו איתי על פקט הקבלה אף אחד לא הזכיר אותו). מדיבור עם מישהו מאחת הוועדות קבלה נאמר לי שמשתמשים בו במקרה של ספק. מאידך זה יכול להשתנות ממקום למקום וממקצוע למקצוע. השאלות במבחני נושא (לפחות בתחום שלי) הם יותר כלליות מאשר מעמיקות ומנסות לבדוק ידע של אנשים עם התמחויות שונות ונושאי עניין מגוונים. בדרך כלל לא מצפים שאנשים יוכלו לענות על כל השאלות בגלל השונות הזו בתחומים וקורסים שנלקחו בתואר ראשון ולכן גם עם הציון לא כ"כ גבוהה האחוזון יהיה גבוהה, לכן כדאי לך להסתמך על האחוזון ולא על הציון עצמו. אגב קבלת כבר את הציון או שזו רק ההרגשה? כי ההרגשה שלי הייתה גרועה לחלוטין אחרי המבחן הזה (גם כן קמתי בשש בבוקר ודילגתי עיגול בדף התשובות והייתי צריכה לחזור על הכל וכו' וכו') ובסוף הציון היה סביר והאחוזון היה מעולה, אז אם זה המצב תתעודדי.

הלוואי שגם הנושאי במתמטיקה היה כזה

אבל הוא לא, רוב השאלות שם הן ברמה שהיא מקסימום תיכונית (ולרוב פחות מכך), ורק מיעוט הן כאלה שבאמת צריך ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה בשביל לדעת לענות עליהן (ואז באמת בושה למי שלא יודע כי אלה שאלות פחות או יותר על הגדרות, מה זה ערך עצמי ומה זה מטריצה לכסינה...). הלוואי שהיו שואלים באמת על ידיעת חומר שברור שלא כולם למדו כי לוקחים קורסים שונים. לא רק כי אז הייתי יכולה להפציץ (בכ"ז אני בתואר השני) אלא כי זה באמת הרבה יותר הגיוני.

למעלה