חלק מהחשיבות של המבחן היא
לדרג את כל הנבחנים על פי סקאלה של ציון מתוקנן, זה שלב נוסף לסינון (בחלק מהמקומות) או להערכה לאחר קבלה (בחלק אחר). הגישה שאת מציגה כאן - ואין בכוונתי להעליב - היא קצת ילדותית. אני לא בדיוק בטוחה מדוע קמת ב6 בבוקר, אבל חלק לא מבוטל מהאנשים בארץ קמים ב - 6 כל יום בחייהם (למעט סופי שבוע). פעם אחת לקום ב - 6 בבוקר לא תהרוג אותך. את בטח לא חושבת שEST ידעו שהמבחן נופל על יום השואה ועשו זאת בכוונה? אם זה היה נופל על יום אחר היית אומרת "אוף, זה יום שיכולתי לעשות קניות/סידורים/בילויים...? בנוסף, את מתארת את המבחן כילדותי וקל (או טריוואלי) וציינת שתתני לאחותך לעשותו. אם כך, אם מותר לי לשאול, מדוע לא קיבלת ציון טוב, אם הוא כל כך קל ומפגר? הגישה האמריקאית שונה לחלוטין ממה שאת מכירה, וככל שתלמדי את זה יותר מהר ייקל לך. לפי הניחוש שלי את עוד יחסית בתחילת הדרך. האם עשית TOEFL? עשית GRE רגיל? כתבת SOF? השגת 2-3 המלצות? להגיש בקשה ללימודים בארה"ב, ועוד לצפות שייתנו לך מלגה, איננה משימה פשוטה. זה הרבה מעבר ל"טוב, אני אמלא טפסים לדוקטורט. אחד לוייצמן, אחד לעברית, אה כן, ואחד לברקלי". את תהליך ההרשמה צריך להתחיל 18 חודשים לפני שרוצים ללמוד. נראה לי שזה לא מספיק חשוב לך. לא ללמוד למבחן, לא לקום בשבילו בבוקר, לא לעשותו שוב. ההרשמה יקרה (בסביבות 100-150$ רק להגיש בקשה, ללא המבחנים הנלווים) וארוכה. אולי כדאי שתחשבי כמה את מוכנה להשקיע בזה?