חשיבות הGREM

חשיבות הGREM

מה החשיבות בקבלה של הGRE הנושאי במתמטיקה? האם הוא כמו הכללי (רק לשם ההרשמה) או שיש לו חשיבות כלשהי?

John the Savage

New member
אני משער שבדומה ל-GRE הנושאי בכל נושא אחר

ממה שאני יודע על ה-GRE הנושאי בתחום שלי (מדעי המחשב), ואני משער שהמצב דומה בכל תחום אחר, בכל אוניברסיטה מתיחסים לזה קצת אחרת - יש אוניברסיטאות בהן בכלל לא מעניין ה-GRE הנושאי וגם אם תשלחי להם יתעלמו ממנו, ישנן אוניברסיטאות בהן זה מעניין אותן רק אם התארים הקודמים הם בתחום שונה, ישנן אוניברסיטאות בהן ציון גבוה ב-GRE הנושאי יכול לתת קדימות על פני כאלו שלא עשו אותו או שעשו וקיבלו ציון נמוך ויש כאלו בהן הוא מאד משמעותי לתנאי הקבלה. או בקיצור, כמו כל דבר אחר שקשור לתנאי קבלה - זה תלוי.

קיבלתי ציון ממש נמוך ../images/Emo6.gif

שיהיו בריאים האמריקאים האלה והשטויות שהם לומדים בתואר הראשון... איך אפשר לדעת? ספציפית בעיקר מעניין אותי מתמטיקה ברקלי.

John the Savage

New member
יש לך עוד זמן להיבחן שוב ...

אם ברקלי דורשים את המבחן בתור חובה, לדעתי יכולה להיות לזה השפעה על הקבלה שהיא שוות ערך לרכיבים האחרים. לדעתי אם תקחי איזה שבוע-שבועיים להתכונן למבחן את יכולה להגיע לציון מצויין, וחבל לא לעשות את זה ביחוד כשרוצים להתקבל לאחת האוניברסיטאות הסלקטיביות ביותר. אני הקדשתי שבוע בכדי להתכונן למבחן במדעי המחשב, וזה אחרי שלמדתי את רוב החומר לפני חמש שנים ומעלה, וחלק מהנושאים אף-פעם לא. אילו הייתי ניגש למבחן כמו שאני בלי להתכונן בכלל, אני בטוח שהייתי מקבל ציון ממש על הפנים. בזכות השבוע הזה שהתכוננתי קיבלתי ציון קרוב למקסימום.

../images/Emo6.gif אין שום סיכוי

מילא אם היה לי מה ללמוד, אבל לתרגל חישובים ב6 בבוקר? לא תודה, פעם אחת ממש ממש הספיקה. אולי אני אשלח את אחותי בת ה8 לעשות אותו במקומי, היא בטח תקבל ציון יותר טוב
אני במצב כזה שאני לא אלך למקום מבלי שיש לי עם מי לעבוד שם ועל מה שאני רוצה ממילא. פשוט בברקלי יש קבוצה של 12 איש בתורת המודלים (שזה משהו כמו פי 2 מתלמידי לוגיקה בכלל בב"ג) וזה נשמע נחמד ובכלל ברקלי זה נשמע נחמד.

tulkin

New member
אם את באה מבאר שבע....

המלצה טובה מאילן הירשברג תעשה לך שירות הרבה יותר טוב מכל GREM (ותמסרי לו ד"ש ממני) ברצינות... הציונים האלה נועדו רק לסינון ראשוני. בהנחה שיש לך ציונים טובים וGRE כללי טוב - לא יזרקו את הטפסים שלך לפח ויסתכלו ברצינות על הSOP וההמלצות. בעוד שבGREM אני יכול להבין למה מוציאים ציון בינוני למרות שיודעים מצויין מתמטיקה - בSOP אין תירוצים והוא פשוט צריך להיות טוב (וכן.... קל לחשוב שעשית את זה טוב... אבל קשה לעשות את זה טוב באמת. תני ללא מעט אנשים לקרוא אותו ולתת פידבק לפני שאת שולחת).

אמסור ../images/Emo13.gif

(בפעם הבאה שאראה אותו, אני לא מבקרת באוניברסיטה מי יודע מה בימים אלו) מה זה SOP?

tulkin

New member
statement of purpose

בד"כ הצהרה של שניים-שלושה עמודים שבה את מספרת קצת על עצמך, מה את רוצה ללמוד ולחקור, למה את רוצה לעשות דווקא את ולמה דווקא במקום הספציפי אליו את נרשמת, כמו גם מה הן תוכניותייך לעתיד הרחוק יותר, שמעבר ללימודים. לפעמים אוניברסיטאות מנסחות או ממקדות את הדרישות מSOP קצת אחרת, וחלק מהאוניברסיטאות דורשות לכתוב את זה כשתי הצהרות - אחת מקצועית יותר (תחומי עניין למחקר וכד') ואחת אישית יותר (מה עשית עד היום שמכשיר אותך למחקר ומה את רוצה לעשות עם זה בעתיד). זה, בעיני, החלק החשוב ביותר בהליך ההרשמה. זה גם החלק שהכי קל לפשל בו. וזה החלק היחיד שבו "אין תירוצים" (זה לא משהו שכבר עשית עוד לפני שידעת שתצטרך את זה ועכשיו מאוחר לתקן... או משהו שקרה שלא תלוי בך).

אהה, דווקא לי זה קל

אבל מה עושה עם זה מי ש"סתם" רוצה לעשות דוקטורט בחו"ל? נשמע לא סימפטי.

tulkin

New member
דוקטורט עושים עם כוונה או לא עושים בכלל

סליחה על הבוטות של הכותרת... דוקטורט (ועוד בארה"ב) ייקח לך 4-5 שנים של לימודים, חלקם מאומצים למדי מבחינת ההשקעה לה תידרשי. אני לא הייתי לוקח על עצמי הרפתקאה כזו "סתם". ובית ספר שמשלם לך שכר לימוד +20000$ בשנה מלגה לא יקח על עצמו להעסיק אותך כדוקטורנטית בלי שהם יהיו בטוחים שיש לך את כל הכוונות והיכולת להצליח ולתרום למחלקה בה תעבדי (הם גם יפקידו כמה מן הסטודנטים בידיך כעוזרת הוראה - כך שגם היוקרה שלהם תלויה בדבר). האידיאליסטים שבין המרצים (ויש לא מעט) לא ייקחו אותך גם אז אם הם יחשבו שמה שתעשי עם התואר זה לתלות אותו על הקיר וללכת לעבוד בתור מדריכת טיולים. אז יש לי תחושה שלא לזה התכוונת כשאמרת "סתם", ומהצורה שבה את מתבטאת נראה שאת רוצה לחקור ומסוגלת לכך ושלשם את מכוונת - אבל זה בדיוק הקטע של הSOP: את צריכה לשכנע אותם שבשבילך זה לא סתם. שיש לך כוונה ורצון ויכולת והתמדה. זה אגב הבדל באמת גדול בין ארה"ב לארץ (אם כי יש לציין... ארה"ב גדולה ולא כל האוניברסיטאות כאלה... אבל היוקרתיות והטובות בד"כ כן), והוא מתבטא לא רק בהליך הקבלה. יש ציפיה שלימודי הדוקטורט יהוו מרכז לעיסוקיו של הדוקטורנט. משרה מלאה. בניגוד לארץ שבה מקובל כל כך לעבוד, לפעמים במשרה מלאה, במקביל לדוקטורט.... אפשר להסכים או לא עם הגישה הזו. יש לה יתרונות וחסרונות. אבל אם נרשמים ללימודים כאלה צריך להיות מודעים לזה ולהתכונן לכך כחלק מההחלטה לנסוע

ואו, אנשים פה ממש רגישים

ב"סתם" הכוונה למישהו שיודע שהוא רוצה לעשות דוקטורט בחו"ל אבל עדיין לא סגור על תחום מסויים (שלא לומר נושא שלא לומר תזה שהוא מעוניין להמשיך לדוקטורט).

tulkin

New member
ראשית... לא לקחת אותי קשה מדי

אני ממש ממש מתנצל אם נשמעתי ביקורתי. ממש לא היתה כוונתי. ניסיתי להישמע מחוכם ושנון...אני צריך ללמוד להתמודד עם עובדות החיים כנראה :) שנית בהחלט בארה"ב, בבתי ספר נחשבים ותחרותיים, יש גישה שונה. הם מצפים שתדעי משהו על מה שאת רוצה לעשות. מצפים שתהיי ממוקדת במידה מסויימת (אבל עדיין גמישה מספיק... זה בסדר להצהיר שמעניין אותך א' ואחרי שנה של קורסים להתחבר עם מנחה אחר ולעשות תזה בתחום ב'.... עצם העבודה שאת מסוגלת להראות התמקדות בתחום מסויים, להראות שהתקדמת בו קצת, שאת מבינה את הנושא ואת הבעיות המרכזיות והמתודולוגיות שצריך להתגבר עליהן - זה מראה על יכולת מסויימת שאפשר אחר כך ליישם בכל תחום). מצפים שההחלטה לעשות דוקטורט לא תבוא באופן אוטומטי, אלא מתוך מחשבה ושיקול דעת לטווח הארוך. האוניברסיטה הולכת להשקיע בסטודנט המון כסף וזמן. באמת. הם מצפים לראות אינדיקציות שההשקעה הזו משתלמת. זה שוני מהותי מהגישה ללימודים בארץ. אפשר כאמור להתווכח במה זה טוב...אבל ככה זה. באופן מעשי זה אומר שחלק גדול מאד מאלה שמנסים את מזלם "סתם", כי הם יודעים שהם רוצים דוקטורט בחו"ל - נדחים. אני יכול לספר שלי באופן אישי זה קרה לפני יותר מ10 שנים. סיימתי תואר ראשון במתמטיקה בעברית בציונים בשמיים. עשיתי GRE וGRE נושא עם ציונים מאד גבוהים. קיבלתי המלצות מאנשים המובילים בתחומם בעולם וחשבתי שדרכי לדוקטורט סלולה - ואני כבר אמצא נושא כשאגיע (זה היה כנראה נכון אם הייתי עושה את התואר בירושלים...) התלבטתי אז בין תורת המודלים ותורת הקבוצות לבין תורת המשחקים - שני תחומים "שהתמחיתי" בהם בתואר הראשון. בהתאם - הSOP שלי סבל מתמימות יתירה שלא לומר זחיחות דעת. כמובן שנדחיתי בכל ארבעת המקומות שנרשמתי אליהם.

ומגיע לך!

איך אפשר להתלבט? ברור שתורת המודלים
(מה אתה עושה היום?) גם אני מגישה ל4 מקומות, אגב. בקיצור, אם להסתמך על הדוגמא שלך, נראה שציונים+GRE כללי/נושאי לא מרגשים יותר מדי לעומת מישהו שכבר יודע משהו מחייו המחקריים. טוב, עכשיו רק נשאר לעבוד על התזה, קטן עלי

tulkin

New member
עוד חודשיים

אני מתחיל דוקטורט בהתנהגות ארגונית בוורטון. בדרך הייתי גם מוסיקולוג וקוגניטיבאי (או איך שקוראים לזה). לכי תביני מה מוביל אנשים ולאן...

את זה כבר למדתי...

התוכנית שלי היא לעשות דוקטורט בעברית ובמקביל לעשות שם תואר משולב במשפטים ובלשנות. אבל אני אפילו לא חצי מהמרת על זה...

tulkin

New member
ואם את ממש מתעניינת

וכדי להשלים לחלוטין את האאוטינג שלי.... בין לבין הייתי איש הייטק וגם מנחה סדנאות אלתור ומנהיגות.

johnny maxwell

New member
GRE math subject

לא ברור לי אם את שואלת על החשיבות בהשגת ציון טוב במבחן או על החשיבות על עצם עשיית המבחן. לגבי לעשות את המבחן או לא: יש תוכניות שמחייבות עשיית המבחן. למשל ברקלי וUCLA . לחילופין, יש תוכניות שמתייחסות אליו בגדר המלצה. עם זאת, חשוב לא לטעות: אם הם ממליצים, קל וחומר אם הם strongly ממליצים, הם באמת מתכוונים לזה. וזה מביא אותי לעניין חשיבות הציון הטוב: תוכניות שממליצות לעשות את המבחן, משתמשות בציון גם כקריטריון קבלה, אבל גם על מנת לקבוע מי מקבל מלגה ומי לא. במקרה כזה אז הציון בהחלט יכול לשחק תפקיד נוסף. כמובן שאם לא עשית בכלל את המבחן, זה יכול להשפיע משמעותית על הסיכוי למלגה. אני לא טוען שזהו קריטריון יחיד או אפילו עיקרי (הן לעצם הקבלה והן לעניין המלגה), אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון.

למעלה