חשיבות הGREM

milindapanna

New member
So we agree

and I did not say that you said that, just wanted to remind the readers... and of course different places are different

d a p h n a

New member
../images/Emo13.gif

או כמו שכתב אחד מההיסטוריונים החביבים עליי Other people are Other.

milindapanna

New member
גם אני יכול להזדהות עם תסכול שכזה

אלא שאני חושב שמי שמכיר את מערכת החינוך הגבוה באמריקה מבין שמשהו כאן כנראה גם עובד כמו שצריך, והם כנראה לא חבורה של מפגרים שרק רוצים להקשות את החיים. ברור שלפעמים יש דברים מעצבנים - והמבחנים השונים הם ללא ספק מטרד עצום - אבל כשיש עוד אלפים כמו נועה שרוצים להגיע למקומות הטובים ביותר בעולם למחקר, עם התקציבים הגדולים ביותר, והחוקרים המעולים ביותר, אז אין מה לעשות וצריך לפתח סוגים שונים של מסננות. מסננות מעצבנות? בטוח. אבל צריך גם לזכור שלא כל מי שעושה נושאי במתמטיקה הולך ללמוד רק מתמטיקה ברמה הגבוהה ביותר, וזה מכשיר סינון נוסף ולא יחיד. משום כך לא מבקשים שהממליץ שלך יגיד שאתה יודע לחשב אחד ועוד אחד, אלא ייתן מידע רחב יותר, ומאידך, ניסיון למדדים יותר השוואתיים (שקל גם להשוותם). כל זה אינו אומר שהנושאי במתמטיקה הוא נכון ונפלא - הרי אני גם לא עשיתי אותו - אלא קצת צניעות וראייה רחבה, למרות שאנחנו ישראלים ובהגדרה הכי טובים בעולם והכל מגיע לנו. זה הכל.

מסננות טפשיות וגרועות, לא סתם מעצבנות

לא ברור לי למה הנושאי במתמטיקה הוא לא כמו מה ששמעתי שהוא הנושאי בפסיכולוגיה (ששואל על תחום רחב של ידע שידוע מרש שלא כולם רוכשים את הכל בתואר הראשון). מה הבעיה לעשות מבחן עם שאלות באלגברה, לוגיקה, טופולוגיה, אנליזה וגיאומטריה ברמה של שנה ב' והלאה (גם אם אלה יהיו שאלות שטחיות). או אם הם רוצים לדעת כמה אני (ויתר המועמדים) חדה ומהירה ומוכשרת - למה כבר לא לעשות מבחן פסיכוטכני (כאשר בפסיכוטכני של הצבא את הכל סיימתי תוך רבע מהזמן חוץ מהחלק של שאלות החישוב במתמטיקה אותו אפילו לא הספקתי לסיים, אה וכן, היה לי שני שליש תואר במדעי המחשב באותו הזמן). באמת מעניין אותי לדעת איך אוכל לבקר את החינוך הגבוה באמריקה (לפחות במתמטיקה, תואר ראשון שנופל משמעותית מתואר ראשון בישראל כאשר מתייחסים אל הסטודנטים כמו אל ילדים שעדיין לא בשלים למתמטיקה אמיתית) או ספציפית את המבחן הזה (מה הקשר בינו לבין החינוך הגבוה באמריקה?) מבלי שלשיטתך אהיה ישראלית שמחזיקה מעצמה בהגדרה הכי טובה ומגיע לה (מה שייך? אני אפילו לא יודעת אם אני רוצה בכלל ללמוד בארה"ב...) הכל.

milindapanna

New member
תראי נועה,

שוב, נקודת המוצא שלך פשוט בעייתית בכדי לבקר. השלב הראשון שכדאי לך לעשות (כשלב מקדים והכרחי לביקורת יעילה) הוא לנסות לראות מה האמריקאים עושים טוב (בהקשר הזה כמובן) - כי איכשהו נראה שהם יודעים דבר או שניים על חינוך גבוה (והכוונה היותר ספציפית שלי היא ללימודים מתקדמים, לא תואר ראשון - וויכוחים לגבי תואר ראשון תוכלי למצוא כאן לא מעט). ברגע שתתחילי להעריך אותם, ולהבין שלמרות שהאונברסיטאות בארץ הן כמובן מופלאות עדיין יש להן לאן להתקדם, תוכלי ממקום מעט יותר מנסה ללמוד ופחות לשפוט לבקר. כאשר ביקורת מגיעה ממקום חסר מושג לגבי מה משמעותם של לימודים באמריקה היא בעייתית משהו. ואגב, ב GRE למיטב ידיעתי הקלושה, ככל שאת עונה טוב ונכון יותר על שאלות הן נעשות יותר ויותר מסובכות. יכול להיות שפשוט משום שענית רע על השאלות קיבלת שאלות קלות יותר בהמשך? באתר של GRE הם טוענים שחלק ניכר מהשאלות אמור לעסוק בדיוק בתחומים שציינת - זו טעות? ולסיום מילות עידוד - כל הכבוד על הפסיכוטכני בצבא! יישר כוח!

אבל איפה ביקרתי אותם?

מקסימום - אמרתי שזה טפשי להשתמש בGRE-M כקריטריון קריטי לקבלה (ואפילו לא אמרתי - שאלתי
). GRE כללי לא עשיתי, עשיתי את הנושאי במתמטיקה. הוא לא ממוחשב. לגבי הפסיכוטכני בצבא, זה סתם היה להמשיך כמה אני גרועה בשאלות חישוב בשעת בוקר מוקדמת

milindapanna

New member
איפה לא? ../images/Emo13.gif

הרי בכל אחת מהתגובות שלך כמעט נשמע שהאמריקאים לא מבינים כלום, בתואר ראשון הם משחקים שש-בש, וכשהם תריכים למיין לתארים מתקדמים הם חוזרים לגן... אבל יאללה, מיצינו, לא?

זה ממש מתחיל להיות הזוי

אני לא אמרתי כלום על איך שהם ממיינים, רק שאלתי. מקסימום, ביקרתי את ETS על איך שהם כותבים מבחנים. לא ברור לי הפגיעות הזו. לגבי התואר הראשון - מה לעשות...

milindapanna

New member
חמודה, אף אחד לא נפגע כאן, זה לא

העניין ובטח שלא אישי. אני מניח שהאוסף המרשים של האנשים שטרחו להגיב כאן לעניינך בין היתר חש זלזול במערכת שאת ממש לא מכירה ומבינה (וזה בסדר - גם אני לא הכרתי והבנתי עד שהגעתי לכאן), והיה חשוב לאנשים הללו לתקן חלק מהרושם הזה. הביקורת על ETS הרי לא נותרת בגדר הETS - מי שבסוף משתמש או לא במבחנים שלהם הוא הכתובת. לגבי תואר ראשון באמריקה, כאמור, הדעות חלוקות, ושווה, שוב - מכיוון של פתיחות, להבין טוב יותר מה היתרונות ומה החסרונות לפני שקוטלים אותו. ונקודה אחרונה - שימי לב, בהרבה מקומות אנשים נרשמים מייד אחרי תואר ראשון לדוקטורט ולא אחרי תואר שני (כמוך, כמוני), כך שלא פלא שיש לא מעט השלמות (ומאופי הלימוד לתואר ראשון כאן - גם השלמות של דברים שאת למדת בתואר ראשון או בהשלמות שלך לתואר שני). ודבר אחרון בעניין הפתיחות - שווה גם לזכור שאולי יש להם גם משהו ללמד אותך, אחרת זה בזבוז זמן אחד גדול. זה הכל. לא הזוי, פשוט להעמיד דברים על דיוקם. האם זו אובססיה הזויה? במקרה הזה בהחלט ייתכן
רק בכדי שתיישרי קו עם עצמך, הנה כמה דברים ש"לא אמרת", ומה שלא ביקרת: שיהיו בריאים האמריקאים האלה והשטויות שהם לומדים בתואר הראשון... שיתנו מבחן עם שאלות על נושאים מתקדמים, למה לבזבז לי יום שלם (ועוד יום השואה!) זה באמת מה שהאמריקאים לומדים בתואר הראשון שלהם? זה פשוט, אובייקטיבית, נראה לי ממש דבילי. אני באמת לא רואה את הפואנטה בלתת מבחן כזה כמסנן לתואר מתקדם במתמטיקה. הGRE הנושאי הוא פשוט סתם *אדיוטי*. ולא שבקורסים של השנה הראשונה בgraduate school לא לומדים המון המון, פשוט כבר למדתי מסננות טפשיות וגרועות, לא סתם מעצבנות

../images/Emo6.gif טוב, התייאשתי

אני מלאת זלזול כלפי מערכת ההשכלה הגבוהה האמריקאית. תפסת אותי. נשברתי.

milindapanna

New member
../images/Emo8.gif עכשיו נרגעתי...

ואגב, בלי קשר, הייתי בדיון בארץ לא מזמן שדנו בו פרופסורים ישראלים מאוד מכובדים בדו"ח של הפנטגון שפורסם לא מזמן. הם קטלו את הדו"ח בצורה מאוד חריפה, ודי בצדק. אלא מאי? שהם כל כך נהנו מההזדמנות לרדת על ה"אמריקאים", שאפילו פעם אחת לא טרחו לציין דו"חות של ה STATE DEPARTMENT שמתנגדים לפנטגון ומציגים תמונה אחרת לגמרי. אמריקאית אף היא. היה מרתק. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה במה שתבחרי, ושתהיה לך אפשרות הבחירה הרחבה ביותר.

../images/Emo6.gif

טוב, די, בחיי שאין לי כלום נגד האמריקאים. כמה מחברי... טוב, נו, לא, ישראלים לא מתחברים עם אמריקאים
זה באמת נראה לך כ"כ מתנשא שאני אומרת שאני כבר מכוסה מבחינת השנה הראשונה של הדוקטורט בארה"ב? אל תשכחי שלמדתי הרבה מתמטיקה במהלך התואר השני (ועדיין לומדת). (ובאמת לא שמת לב שרק שאלתי איך משתמשים בGREM?)

milindapanna

New member
אני לא מכיר את התחום שלך

כך שאין לי מושג איך זה עובד אצלכם. אני במדעי הרוח, ויכול להגיד שגם אחרי 4 שנים של תואר שני, כשהגעתי לכאן למדתי כבר בשנה הראשונה ה-מ-ו-ן. אבל למדתי דברים שרציתי ללמוד, ובטח שלא חזרתי לעניינים יותר מבואיים. האמת שאצלנו גם לרוב מקבלים רק כאלה שיש להם כבר תואר שני (למרות שכעיקרון זה מסלול ישיר לדוקטורט), כך שאולי הסגנון שונה. השאלה (לעצמך) היא כמה את יודעת מה לומדים שם ואיך, ואת לפי זה יכולה לדעת אם זה כן או לא מתנשא. כן שמתי לב שבהתחלה זה בדיוק מה ששאלת, אבל מהר מאוד עברת למקומות קצת שונים משאלה תמימה, לא כך? חוץ מזה, אני "הוא" ולא "היא" (כמו שהילדים שלי אומרים כשהם טועים
), ובסוד ממש אומר לך שאני באמת מאוד גרוע בלהתחבר לאמריקאים. לא עובד לי.

milindapanna

New member
אז בואי נרד מזה,

באמת שכבר מיצינו את העניין. בסדר? אם את רוצה אפשר לפתוח שרשור חדש על ביקורות על ההשכלה הגבוהה באמריקה, אבל ממש לא חייבים
וממילא עוד שעתיים אני זז לפאב האמריקאי הדפוק למפגש עם חברים (ישראלים כמובן...).

FPNH

New member
אז תספר לילדים שלך ש...

she זה היא, he זה הוא, who זה מי, ו me זה אני

למעלה