חמודה, אף אחד לא נפגע כאן, זה לא
העניין ובטח שלא אישי. אני מניח שהאוסף המרשים של האנשים שטרחו להגיב כאן לעניינך בין היתר חש זלזול במערכת שאת ממש לא מכירה ומבינה (וזה בסדר - גם אני לא הכרתי והבנתי עד שהגעתי לכאן), והיה חשוב לאנשים הללו לתקן חלק מהרושם הזה. הביקורת על ETS הרי לא נותרת בגדר הETS - מי שבסוף משתמש או לא במבחנים שלהם הוא הכתובת. לגבי תואר ראשון באמריקה, כאמור, הדעות חלוקות, ושווה, שוב - מכיוון של פתיחות, להבין טוב יותר מה היתרונות ומה החסרונות לפני שקוטלים אותו. ונקודה אחרונה - שימי לב, בהרבה מקומות אנשים נרשמים מייד אחרי תואר ראשון לדוקטורט ולא אחרי תואר שני (כמוך, כמוני), כך שלא פלא שיש לא מעט השלמות (ומאופי הלימוד לתואר ראשון כאן - גם השלמות של דברים שאת למדת בתואר ראשון או בהשלמות שלך לתואר שני). ודבר אחרון בעניין הפתיחות - שווה גם לזכור שאולי יש להם גם משהו ללמד אותך, אחרת זה בזבוז זמן אחד גדול. זה הכל. לא הזוי, פשוט להעמיד דברים על דיוקם. האם זו אובססיה הזויה? במקרה הזה בהחלט ייתכן
רק בכדי שתיישרי קו עם עצמך, הנה כמה דברים ש"לא אמרת", ומה שלא ביקרת: שיהיו בריאים האמריקאים האלה והשטויות שהם לומדים בתואר הראשון... שיתנו מבחן עם שאלות על נושאים מתקדמים, למה לבזבז לי יום שלם (ועוד יום השואה!) זה באמת מה שהאמריקאים לומדים בתואר הראשון שלהם? זה פשוט, אובייקטיבית, נראה לי ממש דבילי. אני באמת לא רואה את הפואנטה בלתת מבחן כזה כמסנן לתואר מתקדם במתמטיקה. הGRE הנושאי הוא פשוט סתם *אדיוטי*. ולא שבקורסים של השנה הראשונה בgraduate school לא לומדים המון המון, פשוט כבר למדתי מסננות טפשיות וגרועות, לא סתם מעצבנות