חשיבה רנדומלית

ailag

New member
91

לפני כמה זמן (באותה מסגרת של הניסוי עם הספוילר למעלה) שאלו אותי גם את זה, נדמה לי שעניתי 75 ואמרו לי שכולם בוחרים 57. ולמה 8? 13 15 17 19 35 37 39 57 59 79 וההפוכים שלהם. זה 20. אבל באמת צריך קבוצת ביקורת, סופרמן.
 
אני בחרתי 73

אבל זה היה אחרי שעלה לי לראש 37 והחלטתי להפוך את הספרות. בכל אופן, שווה לבדוק כמה מהישראלים שראו את הסרטון במחשב החזירו אחורה לחלק הראשון כדי לראות שלא רימו אותם ובאמת עבר שם מישהו עם חולצה כזאת.
 
אדם הוא מחשב. אין הבדל

תאונה של אדם היא דווקא משום שהוא מחשב שאינו טועה, ולא על אף היותו מחשב שאינו טועה. לאדם אין אף פעולה או מחשבה שאינה לוגית לחלוטין. מה שמכנים אותו "תאונה" הוא הצטלבות של אופרטורים לוגיים עם מערכים. כלומר- שניהם תופסים את אותו משתנה. הן האופרטורים והן המערכים יכולים להחשב כמבטאים יחסים שונים אל אותו האוביקט (ואין האובייקט ידוע, אלא רק היחסים אליו). אופרטיביות, מערכיות ואובייקט הן תיאורים מהותיים של- תבנית, סדר ועמדה אשר הם תיאורים קיומיים. מהות וקיום, יש לומר בהקשר זה, הם אבסטרקטים מוחלטים אשר מוסברים קונקרטית רק על ידי אופרטורים ומערכים אשר נמצאים בסדר נמוך יותר מהם, קונקרטי יותר מהם. מהות היא מעין אופרטור ללא מתכנת. קיום הוא מעין מערך ללא מתכנת.
 
רנדומליות היא מושג יחסי

לא פתרתי שום דבר מהותי בקביעה הזו, אבל לפחות אני יכול לטעון שרנדומליות X היא יחסית למערכת בסדר גודל מסויים, אבל למערכת בסדר גודל אחר היא תהיה ניתנת לחישוב כלומר לא רנדומליות. עכשיו, רנדומליות שאינה יחסית- האדם תמיד יאלץ להשתמש במושג הרנדומליות גם אם הוא יהפוך ליודע כל, כי הוא לא יכול "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה", כלומר- הוא לא יכול לתאר מציאות מבלי להסיט את תשומת הלב מהמתאר עצמו. במילים אחרות- העין לא יכולה להתבונן בעצמה. כלומר- ניתן לומר שאם האדם יהפך ליודע כל, הוא לא ידע דבר כי לא יהיה מי שידע יותר. דבר זה הוא אבסורד מוחלט כמובן, והוא מוכיח את הפרדוקס הפנימי של מושג ה"מודעות העצמית", או לחילופין את הפרדוקס הפנימי של המושג "אני".
 

phobos

New member
ניסוי מחש

אם מקובל עליך שסדרת מספרים שהמחשב הפיק ע"י אלגוריתם כלשהו היא סדרה אקראית, אז בן אדם יכול להפעיל בעצמו את אותו אלגוריתם ולקבל סדרה שמקובל עליך שהיא אקראית. לדוגמה, אני יכול (בלי מחשב) לחשב שורשים לא רציונליים של מספרים בדיוק הולך וגובר, וסדרת הספרות שאני אקבל תהיה אקראית.
 
למעלה