חשיבה רנדומלית

אורן51234

New member
חשיבה רנדומלית

לחברי הפורום שלום. חבר שלי העלה בפניי טענה שאומרת שפעולו של אדם לעולם לא תהיה רנדומלית בגלל צורת החשיבה שלנו. לדוגמא: אם תבקשו מ-10 איש להתפזר באופן רנדומלי בחדר, לרוב הם יתפזרו עם מרחקים דומים אחד מהשני. דוגמא נוספת: אם אדם מקליד באופן רנדומלי אותיות במחשב בשלב מסויים (לטענתו) יתחילו הרצפים לחזור על עצמם. שאלתי היא: האם טענתו מוצדקת ואכן אדם לא יכול לבצע פעולות רנדומליות לחלוטין? והאם טענה זו נבדקה והכחה בצורה מדעית? תודה מראש, אורן.

אני מת לעשות ניסוי

להגיד לבן אדם "תגריל מספר בין 1 ל 100" ושלפחות 1000 איש ימלאו את זה ואז לראות התפלגות .. אני חושב שאין מצב שיהיה אפילו קרוב להתפלגות לינארית אבל מצד שני אני לא רואה שום סיבה להעדיף שום מספר..

עריסטו

Active member
אפשר לעשות עם מספרים שבחרו בלוטו

בעצם זאת לא בדיקה טובה, כי שם אנשים בוחרים במודע מספרים לא אקראיים (תאריכי ימי הולדת וכדומה).

ailag

New member
אתגר: תגריל מספר בין 1-10

באמת. תחשוב עליו. גם השאר, תגרילו מספר בין 1-10, תזכרו אותו ואז תפתחו את ההודעה הבאה שלי.

ailag

New member
../images/Emo58.gifלקרוא קודם את ההודעה שמעלי!

אל תפתחו את ההודעה הנוכחית לפני זו שמעליי :) פתחתם אותה? קראתם? בחרתם? בחרת 7. לא? אז בחרת 4. אגב, לא מזמן עשו עליי ועל עוד מישהו ניסוי כזה בשרייבר. הכרתי רק את זה שהרוב בוחר 7 אז בחרתי משהו אחר וזה היה 4 :) כשהסברתי, האדם השני התחיל לצחוק קצת - מסתבר שהוא בחר 7.

2_be

New member
הממ

למה דווקא המספרים האלה? יש איזה היגיון שמישהו עלה עליו? (אני כמובן חשבתי על מספר אחר
)

PooKiPsiT

New member
אני בחרתי

6 וכבר שמעתי את התיאוריה הזאת
אבל אני חושבת שגם כשאמרו לי לעשות את זה לפני שסיפרו לי עליה בחרתי 6. יכול להיות שאני אוהבת את המספר 6

אני אף פעם לא פוגע :/

8 .. אגב אם מישהו ימצא את העניין עם הפטיש האדום יהיה ממש נחמד... שם כמעט כולם פוגעים..

Vlad5

New member
אני לא יודע איך להסביר את ה"אדום"

אבל יש לי השערה בקשר לפטיש. רוב הספרות בשפה העיברית מכילות את הצליל "ש". לכן, לדעתי, כאשר חוזרים כל הזמן על איזשהי מילה שנגמרת ב"ש", אז הכלי עבודה הראשון שעולה לראש הוא "פטיש". אפשר לנסות לבדוק את זה - ליצור מבחנים כאלה בשפות אחרות, נגיד רוסית ואנגלית, ולראות מה יוצא.

ailag

New member
וואי, כולם פה מיוחדים

חוץ ממני ומקרמבו
יש גם את המשחק הזה שגורמים לך לעשות הרבה פעולות שחוזרות על עצמן. למשל: 2 כפול 2? 4. 4 כפול 2? 8. 8 כפול 2? 16 ... ... ... תחשוב על מקצוע? נגר. אבל זה משום מה פועל עם כל שאלה מקדימה אפשרית. תתקילו אנשים עם "תחשוב על מקצוע", מהמעט שראיתי באמת אמרו נגר.

Moridin

New member
עשיתי את זה פעם

בפורומים של vgames. http://groups.vgames.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=2491&TopicID=73858&ReturnPage=&PagePosition=1&ThreadPage=1&CommID=1478 תוצאות הסקר בינתיים הלכו לאיבוד... אבל עם קצת ארכיאולוגיה אפשר להבין מה היו התוצאות בערך.

אבל ככל שתגדיל את מספר המשתתפים

בניסוי, ההתפלגות תהיה יותר לינארית עד שההבדל יהיה זניח.

עריסטו

Active member
אכן שאלה מעניינת + הצעה לניסוי

כאן יש תוכנה שמשחקת אבן נייר ומספריים. התוכנה מנסה לזהות תבניות במשחק של היריב וכך לנצח. אפשר לתת לאדם (שאינו נעזר במחולל מספרים אקראיים...) לשחק סדרה ארוכה של משחקים נגד התוכנה ולראות האם התוכנה בדרך כלל תנצח. עוד הצעה לניסוי (פשוט יותר): לבקש מאנשים להקליד מחרוזת של 10000 ספרות (למשל) בין 0 ל- 9 ולדחוס אותה בתוכנת דחיסה. אחר כך תיצור בעזרת תוכנה מחרוזת של 10000 ספרות אקראיות ותדחס אותה באותה תוכנת דחיסה. תראה האם המחרוזת ה"אנושית" נדחסת טוב יותר. עוד אפשר לעשות - לבקש ממישהו להקליד מחרוזת אקראית של ספרות 0 ו - 1. אחר כך לבדוק האם הספרות 0 ו - 1 מופיעות בערך באותה שכיחות, האם 00, 01,10,11 מופיעים באותה שכיחות, האם 000,001,010,011,100,101,110,111 מופיעים באותה שכיחות וכן הלאה.

עריסטו

Active member
לינק לתוכנה

http://chappie.stanford.edu/~perry/roshambo/ כמובן, האסטרטגיה האידיאלית היא לבחור כל אפשרות בהסתברות שווה, ואז אין תוכנה שתצליח לנצח בהסתברות יותר מ - 50%. העניין הוא שאנשים (אני מניח) לא יכולים לשחק בצורה אקראית, ולכן התוכנה אמורה לנצח אותם בסדרה ארוכה של משחקים. פעם ראיתי באיזה מקום את ה - source code של התוכנה הזאת, אני לא מוצא אותו עכשיו.

עריסטו

Active member
מה שברור הוא

שניתן להשפיע על אנשים שנדמה להם שהם בוחרים בצורה אקראית, כך שהם לא יבחרו בצורה אקראית. כך עושים קוסמים וקוראי מחשבות למיניהם (וגם פרסומאים).

למעלה