חשיבה רנדומלית

atav

New member
צריך גם נתונים על חומרים

אבל בעיקרון זה אפשרי לפי דעתי זה כמו שאם תקח במעבדה שתי חומרים שאחד גורם לתסיסה של השני תוכל לחשב מה יקרה בניהם, ככה גם העולם רק יותר מורכב מיותר פרמטרים...

אמִיר

New member
לפי דעתך, בסדר

אני אומר שלי תורת הקוונטים, גם אם יש לך את תנאי ההתחלה המדוייקים, לא תוכל לדעת מה יקרה בסוף. אתה כן תוכל לחשב את הסיכוי שיהיה מצב מסויים. למשל, אם יש לך אטום רדיואקטבי, אתה לא תוכל לדעת מתי הוא יתפרק- גם אם יהיה לך את כל הנתונים. אתה כן תוכל לדעת למשל מה קצת ההתפרקויות הממוצע שלו. אני לא מנסה לשכנע אותך שזה נכון. אני מנסה רק להגיד שזה מה שתורת הקוונטים אומרת (וככה גם אני חושב )

אמִיר

New member
זה האופי של התפרקות גרעינית

הסיכוי להתפרקות הוא אקראי. זה לא שקורה משהו שגורם להתפרקות או מפעיל אותה, ההתפרקות היא ספונטנית. אם אתה יודע שיש לך אטום לא יציב בזמן אפס, אתה יכול להגיד מה הסיכוי שהוא יתפרק עד זמן t, אבל לא יותר מזה. איך עושים את החישוב- אין לי מושג. עד כמה שאני יודע, זו התוצאה. היא גם תוצאה ניסויית, תיקח חומר רדיואקטיבי וגלאי (מונה גייגר), ותראה שהמרחק בין שני גילויים (שתי התפרקויות) הוא לא קבוע, ואין לו איזה חוקיות מסויימת. נדמה לי שיש גם חישוב תיאורטי שמסביר את זה, אבל שוב, לא יודע.

its moi

New member
תיקון סמנטי

לאטום בודד אין זמן התפרקות ממוצע. הממוצע הוא של האוכלוסיה. לא צריך לבדוק אוכלוסיה כדי לדעת את הממוצע- אפשר לחשב את הממוצע משיקולים תיאורטיים. אבל מדידה עוזרת לבדוק שהתאוּריה (בינתיים) מתארת את המציאות....

אבל אם יש לך ארבעה קילו,

זה יתפרק מיד. (מה שנקרא פצצת אטום). לכן, אולי מחשב לא יוכל לחשב את הסיכויים של אטום בודד, אבל אם נדבר על כמות ענקית של אטומים, ניתן יהיה לחשב את ההסתברות.

זו עדיין סטטיסטיקה.

יש דברים שמתמצעים במספרים גדולים (קצב ההתפרקות של אוסף של אטומים רדיואקטיביים זהים), ויש דברים שלא. אין שום הוכחה שהאפקטים הקוונטים הבלתי דטרמיניסטיים בהתנהגות המוח האנושי ניתנים למיצוע. זה נושא שנוי במחלוקת.

atav

New member
אפשר לחשב כל ד-ב-ר רק צריך את ה

הנתונים הנכונים. בן אדם הוא מכונה שהתגובות שלו מושפעות מתגובות כימיות(הורמונים וכדמ"ה), מזג האוויר, נוף, שעה, זיכרון ועוד אין סוף משתנים. יוםטוב

זה בדיוק מה שיש להוכיח!

למעשה, הוכח שהטבע איננו דטרמיניסטי, ולכן בפרט שההתנהגות האנושית איננה ניתנת לחיזוי מדוייק. עד כמה אפקטים קוונטיים רלוונטים לפעולת המוח זה עניין הנתון בויכוח. לדעתי האישית אין שום אפשרות להסביר מודעות באופן דטרמיניסטי-חישובי. הצגתי פה פעם הוכחה נאה של הפיזיקאי רוג'ר פנרוז לטענה הזו.

ailag

New member
אוקיי, אז

בנאדם מסוים מבסס את ההחלטות שלו על תהליכים קוונטיים במעבדה שלו. עדיין תוכל לחשב?

ailag

New member
אהמ

כמו שכבר אמרו : אתה שולל פה חלק מאוד גדול מהפיזיקה שחקרו גילו וחישבו במאה השנים האחרונות .. ואתה אפילו לא נותן נימוק. זה די יומרני לדעתי.

סופרמן!

New member
מממ... די מטופש

הסיכוי הוא 1 ל8 בכל מקרה (כי יש רק 8 מספרים שעומדים בתנאים). עכשיו צריך לקחת קבוצת ביקורת שלא ראתה את הסרטון ולבקש מהם לבחור מספר, לדעתי, כמות האנשים שייבחרו 37 בשני המקרים לא תהיה שונה מהותית.

Jonatan 44

New member
לדעתי דווקא כו ../images/Emo13.gif

מיכיוון שכאן יש למספר 37 יתרון, ולשאר המספרים האחרים אין, לכן הסיכוי לפי לדעתי הוא יותר לכיוון ה 37 ופחות לכיוון שאר המספרים
האם אתה בחרתה גם 37?

למעלה