חשיבה רנדומלית

Ekrembo

New member
העניין של המקלדת לדעתי

הוא יותר זכרון שרירי מאשר בחירה במודע\לא מודע. כל אדם כשמבקשים ממנו לעשות פעולה מטומטמת, יחשוב "מה הם מצפים שאני אעשה?"

אחמס1

New member
במלחמת העולם השנייה

נדמה לי שרצו ליצור צפנים באמצעות הקלדה אקראית (אני לא זוכר אם זה היה מדינות הברית או מדינות הציר). והם גילו משהו מאוד מעניין, אבל צפוי, כשחייל הקליד אותיות אקראיות בדרך כלל היה ניתן לחלק את המקלדת לימין ושמאל ואחרי כל אות מהצד הימני הוקלדה אות מהצד השמאלי. זה לא אמור להיות ככה מבחינה סטטיסטית, אבל זה נראה הגיוני שזה יהיה כך עבור מי שהקליד את זה. ושימו לב שכשאנחנו רוצים להקליד משהו אקראי (להירשם באתרים מעצבנים) יוצא משהו כזה "sdgdg" אותיות מהשורה השנייה, צד שמאל של המקלדת (ובדרך כלל רק s, d, f, g.

SpyKid

New member
צודק בקשר לאותיות!

אבל אני חושבת שזה קשור לכך שאנשים שמקלידים בהקלדה עיוורת מניחים את האצבעות באיזור ההוא באופן טבעי.

אחמס1

New member
בדיוק - הם מניחים שכך הסיכוי לפספס

אותיות וללחוץ על ספרות במקום הוא קטן יותר ==> דוגמה לפועלה פסבדו-רנדומית.

אצלי תמיד : כגעגכעכגעג

כשיש איזה תוכנה בPASCAL שעושה משהו עם מספרים שמקבלת בקלט צריך לצאת ממנה, אז צריך להפיל אותה אז נותנים לה STRING והיא נופלת אני מניח שכל מי שתכנת בפסקל השתמש בזה באסה שב c\c++ הוא לוקח את זה כCHAR ואז צריך ALT+ctrl+delete ואז גם הVS נופל

niv1990

New member
אני חושב שקשה להשיג אקראיות

כי יש הרבה מאוד דברים שיכולים להשפיע על הבחירה, אם כי בבסיס של כל התהליך יש דברים אקראיים. אבל לבחירת מספר יכולים להיות הרבה מאוד גורמים לא קשורים והתוצאה תהיה מספר שיהיה אקראי בכך שלא ניתן לחזות אותו, להשפיע עליו. לדוגמאאם בחרתי 8 כי בדיוק עברתי ליד חבר שלי שגר בבית מס' 8.

niv1990

New member
בעיקרון זו חלוקה של כל מיני

מספרים גדולים שנלקחים השעה התאריך וכו'. לקבל הגרלה 'אמיתית' אפשר לחבר למחשב מודד של עוצמת קרינה מהתפרקויות רדיואקטיביות.

atav

New member
לדעתי...

בן אדם הוא מכונה שמושפעת מאינספור דברים. המכונה הזאת לא יודעת להמציא משהו חדש היא יודעת לקחת דברים שהיא ראתה ולשלב בניהם. תיאורטית אני יכול להזין במחשב את כל הדברים שהתרחשו משנת 0 ולראות את העתיד.

LordR

New member
זה גם מה שחשבו פיזיקאים עד

שהגיעה תורת הקוונטים.

אמִיר

New member
שגם אם תזין במחשב

את כל הדברים שהתרחשו משנת אפס, לא תוכל לדעת מה יהיה בעתיד. במקרה הטוב תוכל לחשב את הסיכוי שיקרה כל דבר- זה מה שעושים בקוונטים, מחשבים את הסיכוי לקבל תוצאה מסויימת, כי יש אקראיות אמיתית בטבע.

למעלה